15tilføjet af

Hjælp, hvad gør man

når børn er kræsne til det ekstreme?
Min søsters papdatter er kræsen til det ekstreme, man kan spørge hende om hvad hun kan li at spise, men når det kommer til stykket så siger hun at hun ikke kan li det alligevel, og vil knap nok smage.
Det eneste man er sikker på at hun vil spise, er pizza, burger, spaghetti samt slik og kage.
Hvad gør man, det er ved at drive hele familien til vanvid..
tilføjet af

hjælpe til med madlavning?

Har I prøvet at tage hende med i madlavningen? - næsten uanset hvor gammel hun er, vil hun sikkert synes det er sjovt og hyggeligt at være med i madlavningen.... og selv være stolt af "frembringelsen" - og spise det. En anden mulighed kan være at lade hende spise pizza - eller andet hun kan lide HVER gang der skal spises - tilbyd hende det I skal have - men når hun så ikke vil have det, får hun kold pizza - en lidt trist burger - en rugbrød, en gulerod - og hvis hun er stor nok, skal hun altså SELV finde det frem - ingen særtjenester.... - og INGEN slik eller kager - min søn havde i sin tid en laang periode,hvor han levede af havregryn, frugt, gulerødder, rugbrød med banan og pålægchokolade eller leverpostej......altså hvad han selv kunne "frembringe" pludselig var det for kedeligt og han spiste det vi andre fik.... Jeg ved det er svært - men prøv at give hende lidt mindre opmærksomhed omkring maden... - og suppler så måske med en vitaminpille i en periode
tilføjet af

Lade hende sulte

Lad hende sulte,til hun har lært at spise sin mad,den rigtige mad.Hvem har lært hende kun at spise junkfood?
Hun kræver måske opmærksomhed,ved at opfører sig som et uopdragen barn.Børn er smarte idag,så vær lige opmærksom på hende opførsel.
Giv hende bare det mad i andre skal have,færdig,
tilføjet af

Med det sure...

Lad mig sige det rent ud....det barn trænger sgu til at lære, at med det sure kommer det søde. Ingen gulerødder...ingen slik og kage. Helt ærlig, hvis hun får lov at køre den stil der, så bliver hun ikke til at holde ud, når hun bliver ældre. Børn skal have lov til at have favoritter og være lidt kræsne, men de skal ikke have lov at sætte dagsordnen og det er vist på tide, at skride ind for hendes egen skyld....
tilføjet af

Tak :-) Men

I forvejen spiser hun ikke meget, hun er 12 år og har egen madlavningsdag.
Og hun får lov af sin far til at lade det være på tallerkenen som hun ikke vil spise, det vil sige at hun sommetider nøjes med 1 kartoffel for hun vil ikke spise andet den dag.
Jeg synes at det er fustrerende at have hende på besøg og det irreterer mig( har aldrig været ude for noget ligende).
tilføjet af

måske er dette en ide at prøve

Det er måske en ekstra svær situation når det ikke er ens egen datter og din søster sikkert vil at hun skal have det hyggeligt når hun er hos hende, så det at lave den helt vilde "straffeoplevelse" er måske ikke lige sjovt at prøve. Men hvordan er hun hos sin egen mor? En strategi om at hun skal spise sund mad kan kun rigtig lykkes hvis også moren er med på den, særlig hvis hun er under 5 år. Men hvis hun er over 5 år er det helt ok efter min mening at tage en snak med hende om og forklare hende hvad der sker i kroppen hvis hun kun spiser junkfood, dvs. at kroppen ikke får næring nok til at vokse osv. At det for kroppen ikke er nok at hun får en methedsfornemmelse, hvilket junkfood giver, kroppen bliver rent ud sagt syg, hvis hun lever af den mad, ikke skræmme, men forklare saglig. Når det repeteres, igen og igen, vil det til sidst glide ind. I tillæg til sådanne samtaler (som skal repeteres og ikke i nærvær af andre, men stille og roligt alene med barnet), bør din søster ikke spørge hvad hun vil have, men f.eks. aftale at de skiftes til at vælge mad og evt. lave en sjov leg om at finde på mad der er sund og god, og at f.eks. en gang i måneden så får hun pizza osv. og hvad slik angår er kun om lørdagen eller fødselsdage osv. og kun efter at hun har spist noget mad. Lige nøjagtig på det området bør det være en hård regel, uanset hvad hendes mor gør på det området.
Held og lykke med det.
tilføjet af

Hvem øser mad op til hende ?

Hvis ikke hun selv gør, kan man ikke forlange at hun skal kunne spise det hele .....
Der er måske også en indgangsvinkel der ?
tilføjet af

Øser op

Det gør hun selv
tilføjet af

Gå til lægen

Hun er syg på den ene eller anden måde, det kan
både være fysisk og psykisk. Ingen 12 årig pige
der er på vej ind i voksealderen kan leve af en
kartoffel en hel dag.
tilføjet af

Fast Food

Pizza, burger og spaghetti kan sagtens være sundt, hvis i
laver det fra bunden med råvarer. På den måde får hun også
mulighed for at være med i madlavningen, og får måske
på den måde appetitten igen.
Pizzadej: hvedemel, ca. 20% durum mel, 2 dl vand, 20 g gær og 1 spsk olie.
Æltes i 10-15 minutter og hæver i ca. 15 minutter et lunt sted.
Tomatsovs: 1 ds. flåede tomater, lidt frisk basilikum og 1 spsk olie i en blender.
Fyld: efter eget ønske. Til sidst kommes mozarella ost på pizzaen.
Bages ved 250 grader i ca. 18-20 minutter.
Burger: burgerboller, frisk iceberg salat, tomater og løg
Lav burgerbollerne selv: http://food4u.dk/opskrift/default.asp?id=201
tilføjet af

Tak

for opskriften :-)
Nu laver jeg meget mad selv, så det er ikke lige ideer til mad jeg mangler, men en ide til hvordan man kan få hende til at spise noget mere, min søster og svoger er ved at opgive.
tilføjet af

Dengang jeg var lille

Kunne jeg hellere ikke lide noget familie, som jeg
blev passet af et par gange. Pga. jeg skulle børste
tænder 3 gange om dagen, og fordi manden i huset
var alkoholiker.
Så det kan være at din datter ikke kan lide din søster
og svoger af en eller anden grund.
Har du prøvet at tale med hende?
tilføjet af

Ikke min

Det er ikke min datter, men min svogers og han har altid haft det problem med hende, men ikke set det som et problem før nu hvor hun er helt ekstrem.
Eks. vi var sammen med dem søndag, hvor han lavede tarteletter med kylling ( hun kan godt spise kylling hvis hun er i humør til det).. Den eneste måde han kunne få hende til at spise på var ved at sige at det var kage med lidt kyllig på, resultatet var at hun spiste tarteletten ( kun 1) men pillede kødet fra, jeg må godt nok indrømme at jeg gloede lidt og tænkte mit, men hvad skal de gøre?
tilføjet af

Fokusering på mad !

I mine ører lyder det lidt som om der blir´ fokuseret lidt for meget på mad/spisning !!!
Bare det kan få et barn til at nægte .....
Har en veninde som har haft samme problem med sin datter, som nu er 10 år .....de spillede "ligeglade" i en periode, lod hende gøre som hun ville ..... og pludselig var mad og spisning ikke særlig interessant længere,- og pigen fik ikke opmærksom mere omkring spisebordet ....
Idag spiser hun som alle andre sunde børn !!!
tilføjet af

Yes...

Lige mine ord!!!
tilføjet af

Nix pille puk, kun for voksne

Prøv med omvendt psykologi. Du skal servere maden fx Gule ærter og understrege, at det kun er til de voksne. Børnene må absolut ikke få noget af det, de vil ikke kunne lide det. Server derpå en pølse eller burger til ungen, og gentag - kun gule ærter de voksne - basta!.
Så akal du se en interesse barnet indhenter, når han nu ikke må.
(Det er jo faktisk samme teknik der får børn til både at smugryge og smugdrikke - fordi vi har sagt de ikke må).
MORALE: Alt hvad man skal som barn, vil man ikke, og alt hvad der er forbudt, skal absolut grænseoverskrides.
Velbekomme
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.