18tilføjet af

Helle Thorning Scmidt har tradtionel venstrefløjsholdning til efterlønnen

Jeg kan ikke forstå al den ståhej om efterlønnen, og at det nu er Enhedslisten, der står som dens sidste forsvarere.

Jeg er helt enig med Helle Thorning Schmidt i, at efterlønnen ikke længere behøver gælde for alle, men kun for dem, som den oprindeligt var rettet imod. Nemlig mod dem, som er nedslidte efter mange år på arbejdsmarkedet.

Jeg kender mange selvstændige, som er rimeligt godt ved muffen, og de er alle gået på efterlån, når de er blevet 60. Hvorfor skal alle arbejderne betale til en begunstiget pensionsordning for dem?

Og, hvorfor skal vi vellønnede akademikere, som først kom ud på arbejdsmarkedet som 30-årige oveni alle vores øvrige pensionsordninger have en skatteyderfinansieret førpensionsordning?

Det er i øvrigt ironisk, at efterløn for alle nu fremstilles som en særligt venstreorienteret mærkesag. Da den blev indført, var VS og SFs venstrefløj stærkt imod at indføre en ordning, som kunne legitimere kapitalens fortsatte nedslidning af arbejderklassen. Så Thorning Schmidt ligger således mere på linie med venstrefløjens tradition end "efterlønnens sidste frontkæmpere" i Socialdemokratiet og Enhedslisten.

Med venlig hilsen

Erik Willumsgaard
Medlem af SF Vesterbro
Kandidat til BR
tilføjet af

Hej Erik.

Du ved vel , at vi har rigtig mange arbejdsløse? Nogen påstår at vi har ca. 400.000. Hvis der så er mange der går på efterløn , giver det vel arbejde til mange arbejdsløse. 60 år og man går så på efterløn , har så et senior job til nedsat tid. Mere fritid og trapper ned med at arbejde. Så er der folkepensionen , og man har så et godt liv. Efterlønnen er til dem der er nedslidte og dem der ikke kan arbejde længere ( siger politikerne) - for at man kan få efterløn SKAL man være medlem af en a-kasse i 25 år , man skal betale et beløb hver måned til ordningen. Efterlønnen skal så planlægges mange år frem i tiden. Jeg tror ikke på , at man *bare* kan få alle i arbejde. Så må man vel gøre det hele på en anden måde , som LO. siger .... nye tider. V.h. Aabenraamand.
tilføjet af

Der tales jo ikke at afskaffe eftterlønnen for nogle af dem, som får nu

Når man taler om at ændre ved efterlønnen, er det jo ikke noget, der sker i morgen, i og med, at det er meget få, som vil til at ændre den for nogen, som er over 40 i dag.
Og det er jo det man taler om, at når de bliver 60, er der ikke arbejdsløshed. Tværtimod vil der være mangel på arbejdskraft. Og det er netop argumentet for at røre ved efterlønnen.
tilføjet af

Mangel på arbejde om 20 år!

Undskyld, men hvordan kan du påstå at der vil være mangel på arbejdskraft om 20 år?? Der har kun været mangel på arbejdskraft en gang i historien og det var i 60'erne. Med den kraftige globalisering og automatisering man ser, vil arbejdsløsheden nok stige!
Sandheden som jeg bl.a. har erfaret fra ældre kolleger er, at det er særdeles svært at få job, når man er over 60 og arbejdsløs. Hvad skal der så ske med disse mennesker, når efterlønne afskaffes, skal de tvangsaktiveres??
I øvrigt skriver du at det åh så let at være akademiker. Faktisk er der mange akademikere, der nedslides hurtigt pga. alt for meget stress. Selv om man er akademiker behøver man heller ikke være "godt ved muffen" med de eksploderede ejendomspriser der er i KBH.
Hvis nu efterlønnen skal afskaffes, hvad foreslår i så i SF, der skal ske med alle de ældre arbejdsløse?
Hvordan vil i sætte gang i beskæftigelsen?
Hvordan vil i fjerne nedslidning/stress?
Hvordan vil I sikre arbejdspladser mod globaliseringen?
tilføjet af

Hvem vil afskaffe efterlønnen - for alle?

1. Nu er jeg jo ikke ene om at frygte, at der opstår mangel på arbejdskraft om 20 år. Bl.a. fordi vi i de store årgange skal passes og plejes, mens der er kun er små årgange ude på arbejdsmarkedet.
2. Ja, det er ikke så let at få job som 60-årige lige nu. Det er den situation mange forventer vil være totalt forandret om 20 år.
3. Jo tak, jeg har også prøvet at stresse som akademiker. Men det behøver man ikke. Hvis man er fornuftig, kan man let blive ved til man er 75.
4. SF foreslår ikke nogen ændring i efterlønnen . Jeg udtaler mig imod partiets holdning.
5. Der er ingen, som taler om at afskaffe efterlønnen for alle.
6. Der er ingen, som taler om at ændre i efterlønnen lige nu. Kun tales der om, at de som er under 40, ikke ALLE kan forvente at få den, når DE bliver 60. Hvor der jo forventes at være mangel på arbejdskraft.
7. Selvfølgelig skal der sættes ind mod nedslidning og stress. Det mener SF også. Har jeg ikke tid til at komme ind på lige nu.
8. Globaliseringen skal man udnytte, ikke beskytte sig imod. Det vil i fremtiden hele tiden skifte, hvad der er rentabelt at udføre i forskellige lande. Lige nu betyder den store vækst i Indien og Kina f.eks., at man skal rette langt større eksportfremstød mod de markeder.
9. Ja, det er alt for dyrt at bo i Kbh. Vores lejlighed er i salgspris således steget fra 1,6 mio til 4,3 mio på 5 år. Dette skal modvirkes ved at sætte gang i boligbyggeriet. Vil også have en gavnlig virkning på beskæftigelsen.
tilføjet af

Bevar efterlønnen...

Jeg synes det er meget interessant du skriver indlæg her, det er noget flere politikere burde gøre!
Dog har jeg et par kommentarer:
Det er helt uvidenskabeligt at påstå at der om 20 år vil være mangel på arbejdskraft alene baseret på størrelsen af årgangen. Idet:
1) Der er mange flere unge akademikere nu end der er ældre, idet en langt større procentdel får en uddannelse nu.
2) Det er så mange ukendte faktorer, olien varer ikke evigt. Der kan opstå krige, klimaændringer osv.
Til dit punkt 3. (..Hvis man er fornuftig, kan man let blive ved til man er 75.)

Der er ingen arbejdsgiver der vil have en "halv-senil" arbejder, når de kan få en yngre eller outsource arbejdet.
Det er svært at få job nu om dage. Når man først bliver 55 er man langsommere og dyr i løn. Arbejdsgiverne tænker kun profit og ansætter kun dem de mener de kan få mest ud af. Det er bl.a. derfor det er svært at få job som nyuddannet, da man ved mindre (mindre udbytte for arbejdsgiveren), dette gælder også for ældre medarbejdere.
Så, derfor ser jeg frem til at gå af når jeg er 60 (Er 26 nu). Der er nemlig råd til det, idet DK har en utrolig stærk økonomi.
tilføjet af

Hvis der var arbejde.

Nu blev efterlønnen indført med det formål at skabe plads til unge mennesker på arbejdes marked , fjerner samfundet denne efterløn igen på nu værende tidspunkt, vil se problemet med ungdoms arbejdsløsheden blive større igen. I mange byer er ramt ret hårdt af problemer med unge og kriminalitet, og det specielt i områder hvor befolkningen ikke har mange resurser i forvejen.
Da selv bor i arbejderkvarter i Vejle og kender lidt til historien, så havde vi før hen en arbejder kultur der spillede en meget større rolle i befolknings bevidsthed. I dette arbejderkvarter i vestbyen Vejle har forstret så store fodboldspiller som Jens Peter Petersen, Kaj Johansen, Ulrik Le Fevre, Johnny Hansen, Allan Simonsen, Thychosen Brødrene og flere til. I dag har den offentlige sektor overtaget dette sociale ansvar, med det resultat der kommet mange flere mure befolkningen imellem. De sociale skæld imellem befolkningen er i den grad blevet større og så hjælper, dette på det at unge, ikke kan få en job. Mange af de mennesker der står uden for arbejdsmarked er ikke i stand til gå og kunne klare et job efter mange års indaktivitet, så tjener dette ikke noget formål at fjerne efter lønnen, da flere unge vil blive udstødt af samfundet.
Vi er på venstre fløjen nød til se på den vores offentlige system, ikke fordi der på nogen måde skal skatte lettelser til, men pengene skal føres direkte ud i de kvarter, hvor man har problemerne, og støtte de mennesker som har noget positivt at give et kvarter. Jeg kan ikke i denne forbindelse ikke lade være med at bruge billede, med man har en pædagogisk boghandel på Blågårdsplads, med alle de vise ord i bøgerne, men har man formodet at løse problemerne?. Jeg er sku bange for at Nørrebro efter hånden er et de steder i vi må afskrive inde forarbejder bevægelsen. Ved de teoretiske socialister har fået lov til at have alt for stor indflydelse på den førte politik. Hvor det både gælder for Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne, de er partier der føre politik for de offentlige ansatte. Der tænker på mennesker som klienter og problemer, frem for måde dette menneske, som har nogle problemer, det er 14 dage siden jeg var med til rømme en lejlighed, for en der kæmpet en stor del af sit liv for et bedre samfund, men hvor livet går skævt og problemerne tager hinanden. Men hvor var de kammerater, som taler om et solidarisk samfund og et hensyn til den svage. De var der sku ikke der var mig, og så folk fra Kirkens Korshær, og hvis man mener noget socialismen er nød til at vise der sammenhæng mellem ord og handlinger.
Den holder den med at foresætte med føre denne politik, med at gøre folk til hjælpe løse klienter,
Ellers de bliver optaget i kriminelle bander, fordi det nu dem der bestemmer i kvarter, med det resultat at andre unge slutter op omkring højre fløjen i dansk politik, nu udmærket klar over deres organisering kan ikke samlines, med de højre radikale i Tyskland. Men det er sku skræmmende, at se den bevægelse vokse frem igen, på grund af nogle ret voldsomme problemer i bestemte områder af landet. Kan vi socialister igen begynde at sætte handling bag vores ord om solidaritet, har vi en chance for igen at få samfundet i den rigtige retning.
Men gør efterlønnen til politisk diskussion er at avlede debatten, fra nogle meget mere dybtliggende problemer i samfundet, som mennesker der ikke magter læse dansk selvom de boet i over 25 år i landet. Ellers mange mennesker selvom de kun er 40 år har de en dårligere fysik end et menneske på 70 år, der har haft sociale interesser og holdt sig aktiv. Mange mennesker i dette samfund får psykiatriske diagnoser hvor det mere drejer sig om bare lytte sig ind til de mennesker, og i stedet for at sætte dem på skole bænken i 8 timer, så lad de mennesker komme ud og brude deres kroppe ved lidt motion, der både sund for deres egen helse og giver dem et rum til tænke ind af, og ikke skal fulde sig selv med medicin, som har sin årsag i deres sociale isolation og ikke blive hørt som menneske.
Men ellers er det mere vigtigt at føre en oppositions politik, hvor man skaber grobund for skabe arbejdspladser og initiativ for det lille menneske. Samt må vi venstre fløjen tilbage og igen begynde at føre kultur kamp, og prøve at skabe et socialt liv, for de mennesker som er uden for samfundet.
Ellers tror jeg langt den største del af befolkningen finder det forkert, at fordi man har været stats ansat, skal man havde en højre pension. Et sådan forslag fra Socialistisk Folkeparti vil ikke møde modstand hos arbejder klassen, jeg håber igen der komme en støtter sammenhæng mellem det det sagte ord på venstre fløjen og virkelighedens realiter. Så befolkningen igen begynder at forstå hvad ordet solidaritet betyder, mange tror sku det samme som humanisme blandt socialisterne. Men solidaritet bygger som udgangspunkt på ligeværd, og vi ydre efter evne til dette fælles skab.
Mvh. I forsat tro på det lille menneske.
http://www.sac.se/
tilføjet af

gode spørgsmål

Du ret globaliseringen og teknologisering af samfundet vil medføre større produktion, og dette hænger ikke sammen med konferensen i Rio jeg mener helt tilbage i 1990 om bære dygtig udvikling, og en naturlig forbrug af jordens resurser. Denne produktion der er 100 mennesker om producere i år, er der 98 personer til gøre næste år. Dette tal jeg har fra Tysk industri så jeg tror de passer.
Men det er lidt svært at følge denne debat når man ved vi i de kommende år vil miste arbejdspladser til fjern østen. Jeg vil meget heller se nogle udspil om inde for hvilken områder, hvor man vil skabe arbejdspladser, uden der skal ansættes flere offentlige ansatte, til at tage sig af mennesker psykosociale problemer, på grund af udstødelse fra arbejdsmarked og samfundet.
Men målet første omgang må være en deling af det arbejde der er, og det arbejde der ikke kræver en uddannelse må der kunne skabes ordninger, med mulighed for deltids arbejde.
Mvh
tilføjet af

Realiteterne & socialister

Fint indlæg du har skrevet!
Jeg er helt enig med dig, at mange på venstrefløjen ikke forstår hvad der egentlig foregår i samfundet.
Det bekymrer mig virkeligt meget, hvis der er mange, der tror at problemerne såsom arbejdsløsheden bare løser sig selv. For det sker aldrig...
Venstrefløjen skal tænke større end bare de offentlige ansatte. Jeg håber Helle gør dette.
tilføjet af

Der bliver brug for alle, unge som gamle

1. Tak for rosen!
2. Ja, det er uhyre svært at forudsige udviklingen 20 år frem. Men jeg tror nu nok, at vi kan regne med en meget høj grad af beskæftigelse. Og hvis vi akademikere er ledige (når jeg er 71), må vi være lidt kreative. Der vil garanteret være brug for alle, både til at skabe den tilstrækkelige produktion, inden for serviceerhvervene og i plejesektoren.
3. I den situation kan arbejdsgiverne slet ikke tillade sig at være så kræsne mht. kun at have de unge og de smukke. Man kan jo også blive selvstændig.
4. Du siger, at Danmark har en utrolig stærk økonomi. Det er nu ikke nogen naturlov, og i øvrigt et fænomen af ret ny dato. Hvis vi ikke sørger for at have en tilstrækkelig stor og veluddannet arbejdsstyrke inden for de innovative fag, kan vi hurtigt gå bag af dansen. Det er set før med rige lande, f.eks. Argentina og Uruguay.
5. Det er derfor rimeligt at revurdere ordninger, som f.eks. efterlønsordningen, der trækker denne arbejdskraft ud af arbejdsmarkedet.
tilføjet af

Vi må selv styre udviklingen

1. Nu er der jo tale om politik. Hvis produktionen vedbliver at stige, og klimamålene ikke bliver overholdt, så er det ikke på grund af en naturlov, men fordi politikerne ikke gør tilstrækkeligt for at efterleve de målsætninger de har tilsluttet sig. Så det må vi selvfølgelig presse dem til, i den offentlige debat, igennem vores partier, gennem aktioner, og ved at stemme rigtigt ved valgene.
2. Mht. udflytning af arbejdspladser, vil der fortsat blive udflyttet en hel del lavteknologiske arbejdspladser og en del it, f.eks. til Indien. Men indiske koncerner er på den anden side også begyndt at investere i Europa, og det skaber nye arbejdspladser, nok mest inden for mere avancerede teknologiske sektorer. Dette giver flere arbejdspladser for højtuddannede.
3. Mht. flere arbejdspladser til ufaglærte og folk med korte uddannelser, behøver vi ikke del e det eksisterende arbejde, for der vil kunne ansættes mange flere inden for plejesektoren ti l at forsøde vores allerdom, og f.eks. mange flere inden for rengøring og gadefejning til at forsøde vores dagligdag.
tilføjet af

Efterlønsdiskussionen er ikke en afledning fra andre vigtige problemer

1. Ja jeg husker udmærket alle de store koryfæer ude fra Vestbyen. Og mange flere til. Har haft adskillige landsholdsspillere fra Vejle som skolelærere.
2. I Vestbyen var de fleste arbejdspladser på fabrikken Hess, der producerede ovne og komfurer af støbejern. Fabrikkens ledelse var imidlertid sløve og bemærkede ikke, at deres marked ret hurtigt forsvandt i midten af tresserne. Virksomheden skrumpede og lukkede til sidst helt. Med en vågen ledelse havde de måske skabt nye industrieventyr i stedet.
3. Jeg tror ikke, at de sociale skel i samfundet er blevet større, tværtimod.
4. Jeg er enig i, at man ikke skal fokusere så meget på de offentlige ansatte. Det mener jeg heller ikke, at SD og SF har gjort mere end andre partier. Men de to partier (og de radikale!) er jo typisk sådan nogle partier, som pædagoger, lærere, sygeplejersker og akademikere stemmer på.
5. Du nævner en masse store opgaver omkring fejlslagen integration, dårligdomme i det psykiatriske system. Alle meget vigtige opgaver at tage fat på for en ny regering, i stedet for Foghs, Helle TS har jo allerede åbnet ballet med at servere en integrationspakke ved Foghs morgenkaffe. MEN at sige, at forslag om justering af efterlønnen er at aflede debatten fra alle de disse vigtige temaer, det er altså noget pjat. Det trick kan man jo bruge om ethvert emne, som man vil skubbe debatten væk fra.
5. Tjenestemandspensionerne kan du ikke gøre meget ved. De tjenestemænd, som er i systemet, har retskrav på disse pensioner. Men jeg kan trøste dig med, at antallet af tjenestemænd stiger stærkt. Antallet af stillinger skæres stærkt ned, og det er ikke alle de, som får tilbudet, der tager imod. Men jeg skal da gerne foreslå i mit parti, at vi skubber yderligere til den udvikling.
tilføjet af

Er de borgerlige da mere realistiske?

1. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad det er, som os fra venstrefløjen ikke forstår så godt ude i samfundet. Kunne godt tænke mig nogle eksempler.
2. Jeg tror ikke, at så mange tror, at arbejdsløsheden bare forsvinder af sig selv, selv om man ikke skal være bleg for, at høje konjukturer ofte "af sig selv" kan gøre nogle ordentlige indhug i arbejdsløshedskøerne. Man skal selvfølgelig føre en god arbejdsmarkedspolitik, hele tiden sørge for, at alle får en uddannelse, som matcher arbejdsmarkedet. Og at vi har en forskning af høj kvalitet, som kan muliggøre produktudvikling og skabelse af mange nye arbejdspladser.
3. Og alt dette har ikke så meget med offentlige ansatte at gøre, bortset fra at den meste forskning foregår i offentligt regi.
tilføjet af

Socialisme

Lige mine ord. Jeg mener heller ikke at det stemmer overens med realiteterne, når Enhedslisten på deres landsmøde sviner især Socialdemokratiet, men og SF for at være blevet borgerlige bla. i forhold til efterlønnen. Ved at sige at det i fremtiden kun vil lade den nedslidte arbejder gå på efterløn, sætter man mennesker i fokus.
Jeg vil sige at det var et spin fra Enhedslistens side. I denne situation selektive fakta.
I forsøget på at overbevise vælgerne om at SF og Socialdemokratiet ikke er en del af venstrefløjen længere, bruger man én af Helles udtalelser:
Noget i retning af : "Vi skal diskutere velfærdsreformer".
Enhedslisten siger: Helle tænker mere på reformer end mennesker.
Enhedslistens konklusion: Hun går Anders Fogh og regeringen i bedene(sammen med SF).
MEN det PASSER jo IKKE, hvis man medtager alt fakta, som du, Erik, netop pointerer, hjælper ordningen nogle nedslidte arbejdere.
tilføjet af

RETTELSE: Antallet af tjenestemænd falder stærkt

jeg kom til at skrive STIGER i ovenstående indlæg
tilføjet af

Vi må prøve på det.

Nu er Indien ikke det land hvor der bliver flyttet flest arbejdspladser ud til, da langt den største del af befolkningen, ikke har nogen skole uddannelse, men det Kina som er vækst på op omkring 12 % og Vietnam med en vækst på 8 til 9 %, og så er det Østeuropa der forsvinder arbejdspladser til. Samt er det rigtigt som du skriver det kun er lav teknologiske arbejdspladser, de har millioner af mennesker i Kina som har gennem gået en højre gående uddannelse på universitet.
Samt er formål fremmende at tænke på skabe arbejdspladser inde for ældre området og psykiatrien, det skal tales med store bogstaver, over for vise grupper i den offentlige sektor, inde for psykiatrien ser vi så mange overvægtige mennesker, på grund af de ikke blevet opfordret til dyrke 1,30 times motion om dagen. Men de skulle selv have lov til komme ud og være hjemmehjælper for en ældre der vejer 120 kilo, så kunne det være de begyndte og tænke anderledes og påtog sig sit deres ansvar i denne sammenhæng.
Ellers spiller jeg selv bordtennis med lidt ældre mennesker hvor den ældste spillet til han var 87 år nu er den ældste snart 85 år, hvor du når du når denne alder, begynder der komme lidt med helbredet. Men nogle af dem på 75 år er mere rørelig end 40 til 50 årerige inde for på grund af omsorgs svigt, og de sider ned og laver lidt terapi dagen lang. Så skal der hygges og spises fløde skums kager samtidig med man bruger masse af offentlige skatte kroner på oplysning kampagner om sund kost.
Jeg husker hykleriet fra da boede i København, hvor jeg gentagede gange fik bronkitis og skulle have pencilen, på grund af bil trafikken og den os den medførte. Så lavede sku en kampagne om København som sund by, som jeg selv deltog med illustrationer om at få folk til leve et aktiv liv.
Nærmest en religion psykose af de helt store, når man ikke gør noget ved det allerstørste problem og det er trafikken.
Ellers må den støtten til en bedre verden føres igennem arbejderbevægelsen rundt omkring i verden, og støtte deres rettigheder som reten til at organisere sig, uden at skulle slås ihjel af denne årsag, hvor i store dele af verden er med livet som indsats kampens føres Colombia er nummer et i denne sammenhæng, uden jeg giver min støtte til Foreningen Oprør, da målet i første omgang må være den ikke væbnet kamp, selvom jeg så ganske udmærket forstår, de mennesker der griber til våben under disse forhold.
Selvom jeg personligt ikke har meget tidlig til politiske partier længer, da lide så snart mennesker får for meget magt, bliver de mange gange som ulve i fåreklæder, altid må der tilstræbes jo mindre magt konstruktioner jo bedre. Ellers er det jo nødvendigt med en offentlig sektor den bare blevet for stor og der kommet alt for mange mure mennesker imellem, og pengene må direkte ud i bolig områderne, og gives til mennesker som står for det positive. Nu har vi ikke de helt store problemer her i den afdeling af Arbejdernes andels boligforening jeg bor i, og folk skal ikke have store hunde i deres lejligheder. Men den første politik har jo resulteret i at dem med socialt overskud har flyttet, fra de steder hvor der store problemer på grund af det politiske system, har vare taget de offentlige ansattes interesser.
Ellers er har jeg haft to forslag til hjælpe på arbejdsløsheden, det ene har været en skatte nedsættelse på 10% eventuelt med loft på Lolland og Langeland, det helt sikkert sætte gang i beskæftigelsen i dette område af Danmark. Samt ligger området også i forhold til Eksport til Tyskland og Østeuropa., samt har det været et skatte fradrag for husejerne på 75 til 80 tusinde kroner, og også give de mennesker der bor i lejligheder muligheden for et sådan fradrag. Samt også Socialistisk Folkeparti går ind, for skabe bedre vækstbetingelser for den vedvarede energi. Samt lavede jeg tilbage i 1991 et tema nummer om hjemløse og boligløse, hvor mit forslag gik på en reduktion på 1% af de sociale pensioner, til skabe bo former for denne gruppe mennesker, samt lå der også andre tanker i dette forslag, men hvad er det sket problemet er blevet større.
Men dog er problemerne ikke blevet større end vi stadigvæk kan få vores nation på rette vej igen, men det forudsætter at vi må tilbage tilfællesskabet igen, og sige fra over den individuel dyrkelse af mennesket, og igen vække kultur kampen til live. Men udgangspunktet kan udmærket være de enkelte solidariske handlinger.
Men ellers angående gade fjerene er det Østeuropa om igen, og jeg husker udmærket da jeg var Leningrad oktober 1989 og så de gik med de røde faner for sidste gang, men jeg så også masse af gade fejre der gik rundt i byen, for det meste var ældre dammer som var nedslidte sådan så det ud.
Mvh. I forsat tro på det lille menneske
tilføjet af

Nej bestemt ikke, men vi bør være det.

Nu har de borgerlige jo aldrig givet stået for at være på lønmodtagerens side, men mange bliver skuffet nå de skal på det ene efter det andet kursus, for at blive job trænet eller skal blive bedre til at søge et job. Der vil det jo være rart med lidt realisme omkring at nu har haft en rimelig høj arbejdsløshed siden slutningen af halvfjerdserne, og der er ikke udsigt vi igen, får fuld beskæftigelse lide nu og her.
Hvorfor ikke føre diskussionerne ud fra den virkelighed det er folk trækker, fra det og være aktiv i samfundslivet når de støder på så store modsætninger. Her på Vejle kommune har man en vis klog kinesisk tekst hvor det bedre at give en mand en fiske stang og lære ham og fiske. Nu er problemet bare sådan, da jeg var barn kunne vi altid fange fik i Vejle fjord, og har udsat for at sejle ind på grund af vi ikke havde plads til flere fisk i ro båden, og det var på fiske stang vi fangede dem. Vi fangede altid fisk til et måltid mad, min morfar snakkede så om at der var mange flere fisk førhen.
Men de sidste 15 gange jeg været ude og fiske i de indre farvande har jeg ikke fanget noget, og jeg har også været med offentlige ansatte på fisketur, og de kan sku ikke rigge fiskestangen til. Dette er sku et problem i dag, der store modsætninger imellem hensigter og realiteterne, og det skaber vrede og frustrationer hos befolkningen, og jeg mener sku vi som socialister har speciel større ansvar for at ikke at skabe de modsætninger mellem det sagte og virkeligheden i forhold til de overgreb mod menneskeheden der blev begået i Østeuropa. Nu ved jeg godt vores borgmester her i byen også er præst, og de er kendte for skabe disse utopier og lidt urealistiske billede af verden.
Men skal vi igen skabe en aktiv venstre fløj må vi udmeldinger være realister og tage udgangspunkt i den hverdag folk lever i, og når Dansk National socialdemokratisk Folkeparti har fået så mange af venstre fløjens stemmer, tror jeg sku det fordi, vi på venstre fløjen ikke har været dygtige nok, til høre efter hvilken kritik de kom med, for der er sku kommet flere modsætninger befolkningen imellem.
Mvh.
tilføjet af

Enhedslisten

Enhedslisten er det eneste parti, der tager arbejdsløsheden seriøst. De siger lige ud at man må tage konsekvensen af at der ikke er nok arbejde til alle.
At de siger sådan, tror jeg skyldes at de ikke er ”levebrøds politikere” som alle de andre. De kan nemlig kun sidde i to perioder i folketinget. De er sku reelle!
Men i øvrigt synes jeg snakken om ”klassekamp” er forældet. Det er jo ikke længere tale om de stakkels arbejdere og de onde rige.
De skatteregler vi har nu har medført at vi er det mest ”lige” samfund i verdenen.
I stedet for at snakke om arbejdernes rettigheder, var det måske på tide at snakke om dem som er udenfor samfundet. Her tænker jeg på narkomaner, hjemløse, flygtninge, bistandsklienter og sågar arbejdsløse som mig selv.
Hvorfor skal man fx som arbejdsløs kostes rundt til åndssvage jobskrivningskurser som holdes af gamle hippier (Pas på 68’erne.. de er sku de værste🙂). Men når jeg så finder et fagligt kursus som vil øge mine chancer for arbejde, så får jeg at vide at det er der ikke råd til??
tilføjet af

Jeg tror på den endnu.

Det rigtigt Enhedslisten har i deres seneste udmeldinger, være ærlige på dette område og også begyndte at snakke om deltids arbejde, men i deres valg materiale op til valget, synes jeg sku de manglede nuancere på område, og melder ud omkring at kunne få 800 tusinde i arbejde. Hvad er en ganske urealistisk målsætning at have, og denne udmelding kom også i nogle af de valgudsendelser jeg så på tv. Mini Jacobsen fra CD var sku den eneste der ærlig på dette område, og sagde jo lide ud på grund af den teknologiske udvikling, måtte vi bare erkende, der ikke var arbejde til alle. Jeg var lide ved stemme på partiet af denne årsag, men stemte dog på Enhedslisten til valget.
Men ellers vil jeg ikke give dig ret i din holdning omkring ligheden i det danske samfund, jeg mener nu nok at have belæg for der igennem de sidste 25 år er kommet større modsætninger i samfundet, hvor det eller var gået den anden vej, i den største del af det sidste århundred. Men du ret i der er i dag lønmodtager der for gode lønninger, men det også dem med en god uddannelse og som fagligt kan deres arbejde. Dem du gerne vil mulighed for at få, sådan forstår jeg dit indlæg.
Jeg mener stadigvæk der tale om en klassekamp i samfundet men den skiftet karakter, så det ikke bare er alle arbejderne mod arbejdsskiverne, så enkelt er billede ikke i dag, og det også det jeg tror du mener. Ellers giver jeg dig et link om kooperativer, måske en ide du kunne bruge på et tidspunkt.
Men ellers er mange af de 68 gået hen og blevet lidt konservative med tiden, og er blevet lidt for meget selvhøjtidelig med tiden.
http://www.yelah.net/news/20050314191740
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.