6tilføjet af

´Havnebads ulykken er ikke egnet til politisk propaganda

Nu har Martin Gertsen, Venstres kulturbormester to gange udtalt sig vedrørende sikkerheden på havnebadet. Tirs. d. 8 August udtalte han i tv2 nyhederne at Københavnerne skulle være mere agtpågivende? Er det virkelig det råd man giver når de fleste badegæster er børn?
De er næppe ansvarlige, specielt ikke når ingen har fortalt, dem noget..
Dagen efter siger han denne gang til både tv2 og Dr at badet skal INDHEJNES, så kan man nemlig sende et signal til de badende om at det er farlig.
UNDSKYLD men hvad ved han om det? Hvad nu hvis han tager fejl og det ender med flere drukneulykker, er han så ansvarlig?
Det er noget rod at han udtaler sig om noger han ikke ved en pind om. Og det kan være en frygtelig fejltagelse at lytte til ham
tilføjet af

Kbh. Kommune's havnebassin.

Kbh. Kommune skulle aldrig have lave de havne bade, som der er idag, hvis folk vil bade, så kan de tage til stranden eller i den Kommunale Svømmehal.
At der nu er en dreng, der er druknet, det får straks pollitikerne i Kbh. Kommune op at stolen, og komme med nogle gode råd.
De skulle heler lukke havnebadet.
tilføjet af

Bruger ansvar

Nu har jeg ikke set havnebadet, thi jeg kommer fra det mørke Jylland. Herovre drukner der årligt flere mennesker fra badestrandene... Oftest fordi folk nægter at følge baderådene og derfor opfører sig uansvarligt. Man vælger at svømme længere ud, end man kan redde sig i land. Man vælger at plaske sig en tur efter man har drukket sig sprit-stiv i Løkken. Man kan også smide sig på en luftmadras og så lade sig drive til havs... Man kan også tage ud og fiske fra båd eller jolle uden redningsvest! Der er utallige måder at opføre sig tåbeligt på!
Der er sket to tragiske hændelser i havnebadet. Ansvaret kan på ingen måde pålægges kulturborgmesteren - udelukkende dem der hopper i vandet! Eller dem, der har det overordnede opsyn med mindreårige svømmere...
tilføjet af

Hvis ikke man kan svømme

..og det ved man selv om man kan eller ej, så SKSL man ikke hoppe i hvor der er 6 m dybt...det er klart en ulykke, og det er mere end tragisk, men den slags kan Kbh. kommune altså ikke være ansvarlig for..der står på kanterne man SKAL KUNNE SVØMME...ellers må man tage småbørnsbassinet.
Uanset hvor han var hoppet i, var han jo druknet på 6 m...så det må betragtes som en meget kedelig ulykke..men vi har altså også selv ansvar for hvor vi hopper i.
Jeg føler med de efterladte...
tilføjet af

Dumhed....

Synes generelt folk opfører sig totalt tåbeligt nogle gange. Ulykken i havnebadet adskiller sig ikke synderligt for de to der styrtede i døden i Købanhavns metro: Man opfører sig uansvarligt, og så kommer man til skade...
Hvis man sætter sig op på et gelænder på en rulletrappe kan man falde ned, hvis man hopper i dybt vand og ikke kan svømme drukner man... Hvis man rejser sig op i en forlystelse i tivoli, eller fægter vildt med arme og ben imens den kører bliver man kvæstet...
Jeg ved ikke hvornår det er blevet forbudt at tænke sig om, men det kan under ingen omstændigheder være politikernes skyld.
Desuden kan man ikke helgardere sig mod dumhed, man må bare indse at folk altså dør af og til, og uanset hvor sikkert noget er kan der ske ulykker...
tilføjet af

Lukke det?

Hmm, skal man også lukke strandene så? Der drukner også folk hvert år...
Synes det havnebad er et rigtig godt tilbud til københavnerne, og det har været med til at give kvarteret et velfortjent løft. Kan kun sige jeg stadig er positiv over det havnebassin, drukneulykker eller ej.
Hvis folk ikke tænker sig om er det deres egen skyld, men tragisk er det altid.
tilføjet af

I gamle dage...

I gamle dage, før alt var pakket ind i sikkerhed, vidste man godt at når man gik ud for at bade var der en risiko forbundet med det... Og de vidste også at hvis man følger helt almindelige logiske forholdsregler, så nedsættes den risiko betydeligt... Det vil ALTID være fårligt at bade, uanset hvad man gør for sikkerheden! Man kan drukne i en vandpyt for "#"#¤ da!
Ja, københavnerne skal være mere agtpågivende når de går i vandet, selvfølgelig kan man ikke forvente at verden fungerer som et computerspil:
>Game-over, vil du prøve igen?<
Tror nogle gange alt vores sikkerhed, får folk til at glemme at tænke sig om...
Dumhed kan man ikke sikre sig mod...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.