5tilføjet af

Chips!

ville lige om det er normalt at æde 3 poser chips om dagen?
tilføjet af

Næppe

men det smager jo godt
tilføjet af

IKKE NORMALT

Hejsa
Det er da ABSOLUT ikke normalt at spise 3 poser chips om dagen. De smager godt, men de er jo MEGET usunde, så hvis det er dig vi taler om her, kan det være du skal overveje at stoppe med det!!!
Chips indeholder jo store mængder transfedtsyre og det er den slags fedt der er rigtig usundt for en. Man har over en længere periode fundet ud af at det gode fedt har en utrolig effekt på kroppens sundhed, for det spiller ind overalt i kroppen. Cellerne består f.eks. af fedt (cellevæggen) og hvis du hovedsageligt indtager det dårlige fedt (chips, pomfritter, margarine osv.) bliver dine celler umedgørlige og det øger bl.a.chancen for blodpropper. Desuden gør de dårlige fedtstoffer sådan at de gode ikke virker nær så godt, så skær ned på det dårlige for din egen skyld.
Det gode fedt findes i vegetabilske olier. Men kun hvis de er uopvarmede dvs. at det heller ikke kan varmes op selvom det er det rigtige du køber. Desuden findes det i nødder, avokado, mandler, frø af forskellig art. En god idé er at lave en lækker nødde blanding med rosiner og spise dem som snacks istedet for chips.
Hvis du er typen der steger din mad, så brug jomfru oliven olie eller alm. smør (ikke kærgården - indeholder nemlig plantefedt som ikke tåler varme) og steg i det. Det tåler nemlig bedre opvarmning end andet fedtstof. Lad dog være med at branke dit kød så det bliver mørkt og sprødt for så ødelægger du olien. Branker kødet eller ryger olien, er det tilberedt for varmt.
Håber du kan overskue det :o)
Mvh. En Kvinde.
tilføjet af

Til "En Kvinde"

Hejsa!
Tak for dit rigtige gode råd!
Og ja, de smager jo godt... Så jeg vil trappe ned til en pose chips om dagen! - Vil lige høre engang: Kender du de chips med skræld på, i de der brune genbrugsposer, som man b.la. kan købe i Netto? - Er de sundere?
Og en sidste ting!
Hva med at vi spiser en rigtig god og sund middag sammen på et tidspunkt, så kunne du jo lære mig at lave rigtig mad, jeg har en mikrobølgeovn tilrådighed *SS*
Knus fra Frank.
tilføjet af

Til Frank

Hej Frank.
En pose chips om dagen er jo stadig MEGET usundt, men hvis du ikke kan undvære dem, så spis i det mindste den samme mængde fedt (som chipsene indeholder) af den gode slags... dvs. omega 6 og 9 dagligt. Det gør balancen mellem fedtstofferne bedre og det hjælper lidt på det.
Mht. til middag må jeg desværre takke nej, min kæreste vil nok ikke sætte pris på at jeg farer ud til fremmede og spiser mad...
Håber du nyder dit nye liv som en sund mand.
Mvh. En Kvinde
tilføjet af

Til En Kvinde (2)

ja jo jo jo... rolig nu søde, jeg er faktisk rimlig stolt over at det kun bliver til en pose chips om dagen nu, selvom jeg sulter lidt. Det jo heller ik fordi jeg tager på, når jeg spiser det .-)
Okay, fair nok, men sig endelig til hvis du skulle fortryde ik skat!
Tak for dine råd endnu engang!
Knus fra Frank
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.