16tilføjet af

Hash / Antidepressiver

Hej.
Jeg er en ung mand på 16 år. Jeg har haft et hashmisbrug i godt og vel et år - røg mindst én joint i hverdagen og i weekenden var mit forbrug ekstra stort.
I starten røg jeg mest fordi jeg havde lyst men i løbet af det sidste halve år røg jeg mest af alt fordi jeg ikke kunne komme igennem hverdagen uden.
Jeg er "stoppet" for 6 dage siden efter en ubehagelig oplevelse. Jeg har fået konstateret socialfobi som er en angstlidelse, og jeg er næsten sikker på at den er kommet som et resultat af mit hashforbrug for min angst bliver forværret med længder når jeg ryger. Denne "tendens" eskalerede her for 6 dage siden efter jeg havde røget små 6 gram en hel aften, hvor jeg fik det værste angstanfald jeg har haft til dato. Jeg har ikke haft lyst til at ryge siden.
Jeg er netop begyndt med at tage lykkepiller ( startede for 3 dage siden) som er den medicin man giver til folk med socialfobi, og forleden dag fortalte min bror mig at det er "farligt" hvis man ryger hash samtidig med at man tog antidrepressiv medicin. Nu er jeg jo "stoppet" med at ryge, men tror jeg får svært ved at sige nej hvis jeg bliver tilbudt et par hvæs af en joint.
Mit spørgsmål er derfor så om nogen kan dokumentere at lykkepiller og hash er en farlig kombination eller om jeg godt kan ryge en joint i ny og næ til fester e.l.
(Den medicin jeg får hedder "Akarin")
Mvh. Zanetti.
tilføjet af

Undskyld

Men har Du ingenting lært?
tilføjet af

kan kun sige lad være

Mange folk som har taget hash eller andre stoffer, risikerer at ødelægge deres hjerner for livstid. Ikke alle men nogle.
Du lyder til at være en af dem, som har lidt skade. Jeg kender en, som må tage lykkepiller, fordi han er genetisk sonderet således, at han har brug for disse piller. Han har fortalt mig, at han kan blive rigtig dårlig, hvis han drikker alkohol sammen med pillerne.
Ja, han siger selv, at det er lige før han føler, at han bliver psykotisk. Derfor kan jeg på ingen måde se det gode, fornuftige eller logiske i, at ryge hash mens man er på antidepressiv medicin. Eller i det hele taget, når du nu een gang har taget skade af det.
Lad derfor for alt i verden være med det. Det er ikke det værd.
Pas medicinen og behandlingen og glem alt om at ryge hash.
VH Posilise
tilføjet af

RE: Undskyld

Selvfølgelig har jeg lært noget, men jeg må også være realistisk - selvfølgelig kommer jeg til at ryge en joint på et eller andet tidspunkt. Jeg har på nuværende tidspunkt overhovedet ikke lyst og tror jeg heller ikke jeg får i den nærmeste fremtid. Men hvis jeg om et år bliver tilbudt at ryge med på en joint, vil det så være farligt hvis jeg stadig tager antidepressiver?
Læs nu mit indlæg ordentligt..
tilføjet af

svært at sige

Jeg prøver igen så og håber, at jeg har læst ordentligt 😉
Jeg synes, at det er meget svært at sige. Den eneste, som måske kan svare bare lidt på det, er vel en psykiater, som sidder med viden om hjernens kemi kombineret med viden om lykkepiller og hash. Og jeg tror ikke engang, at en sådan ville kunne sige til dig, om du risikerer noget, da vi jo alle reagerer forskelligt på de samme ting.
Så hvis du endelig "vil" ryge en joint engang, så må risikoen jo være lidt op til dig selv at vurdere, om du tør tage den "chance" eller ej?
Håber dog at du får repareret de ting, som er grunden til, at du nu skal tage medicin.
Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med det hele [l]
VH Posilise
tilføjet af

Har læst Dit indlæg

ordentligt! Hvad mener Du så helt konkret, jeg har misforstået? Du tager da forhåbentlig
ikke antidepressiver om et år? Så er der da noget galt med "systemet".
tilføjet af

Det er forskelligt

fra menneske til menneske, hvor længe dette tages..
tilføjet af

Jeg gider ikke at

komme med en udredning, eller dokumentere det.
Men jo det er farligt i den forstand, at der er en grund til at du tager anti-dep. Fx at du er sårbar i dit sind.
Hvis du herved ryger pot/hash er dit sind ikke længere beskyttet....
Selv alkohol er faktisk meget skadeligt i dit tilfælde.
Forstår du? - Uden at jeg har dokumenteret det? :)
tilføjet af

PS.

Det bedste du kan gøre for dig selv, er starte på motion.
Det lyder måske kedeligt eller ret så belastende, da følelsen af afmagt tit kan skylle ind over sind og fysikkken.
tilføjet af

hvorfor Akarin?

..synes det lyder voldsomt at få ordineret lykkepiller pga et angstanfald... har du ikke mere lyst til at klare den selv?. være helt clean, så du ikk behøver bekymre dig hvis du en dag har lyst til en j igen... ked af at læse du fik et dårligt trip der, og synes det rigtig flot du har taget en kold tyrker, at du lyttede til din krop og stoppede, eller i hvert fald holder en pause.. og jeg synes det helt i orden hvis du i ny og næ har lyst til at ryge, det er når det er en hverdags-ting det blir farligt...........
Hashen blir jo i kroppen op til et halvt år efter stop, og lægen må da ku sige dig om det er farligt at blande lykkepillerne med fed....... men hvis jeg var dig, hvad jeg ikke er, men mit råd er, la vær at ta de lykkepiller - folk blir li så afhængige af dem som af hash!!.. spis sundt, smil til dig selv i spejlet, træn langsom din tillid til mange mennesker op igen, og bare lev....... Go energi til dig 🙂
tilføjet af

Kuk kuk

eller hedder det gak gak?
Hvordan kan du stille spørgsmålet; hvorfor Akarin, for derefter at tro at angst kan helbredes af et smil i spejlet?
Det er forskellige måder, (alt afhængig af hjernen som modtager eller modsat) at eje angst/dep.
Selvfølgelig skal han leve...
tilføjet af

Social angst.

Hej!
Jeg er 46 år og begyndte at ryge hash for sjov da jeg var 16 år. Vi tog ud i en skov og gik og var skæve en del timer og så hjem og ligge på sengen og høre noget musik. Nå, men jeg kender til social angt som jeg fik af at ryge hash. Pludselig efter at jeg havde haft de fedeste grinflip, vendte min tanker pludselig på en tallerken og jeg begyndte at se ind ad. Det var ret uhyggeligt!! Jeg blev mere og mere selvbevidst helt ned i de små detaljer, så når jeg røg sammen med 8 - 10 personer fik jeg så meget paranoia at det var totalt syret. Men jeg synes mine venner tog det pænt på mine vegne, så de sad ikke og grinede direkte af mig - men jeg var til grin :)
Jeg har ikke røget hash i 10 år nu, men jg har haft fede oplevelser med det men rent faktisk vil jeg anbefale af lade vær... For når du ser tilbage i tågen går man sgu glip af ret meget andet der kunne have været godt for een.
Det var bare det jeg ville sige, hej!🙂
tilføjet af

RE: "Hvorfor Akarin?"

Jeg tager jo ikke lykkepiller fordi jeg har haft ét angstanfald. Har socialfobi og har derfor brug for medicinen på nuværende tidspunkt..
tilføjet af

RE: Social angst

Hej "Eske1". Det du beskriver med at ens "tanker pludselig vender på en tallerken" og man bliver "mere og mere selvbevidst helt ned i de små detaljer" er noget jeg kan nikke genkendene til. Det er præcis hvad der sker for mig, især, som du også beskriver det, når man ryger med lidt større forsamlinger.
Nu ved jeg ikke med dig, men jeg får også anfald når jeg ikke har røget. Især i skolesammenhæng, hvor jeg ellers tidligere elskede at få opmærksomhed og være i centrum.
tilføjet af

du får en psykose

du får en psykose hvis du spørger mig.. nu jeg ikk læge eller noget men jeg er sikker på at hvis jeg ryger igen får jeg en psykose .. læs evt om det på wikipedia.org og gå ind på dansk og søg under hash psykose eller bare psykose .. tror du har det samme problem som mig din psyke kan simpelthen bare ikk tåle hash ... hash er jo heller ikk bare hip hurra jamaica og alle er glade og griner .. det bare det noget det blevet gjordt til .. det er det rene gift ... held og lykke med det kæmp for dit liv der ingen andre der kan gøre det husk det !
tilføjet af

Angstlidelser / Hash / Antidepressiver

Tja,eftersom du mener, at hash er årsagen til din angstlidelse, er det nok en god ide at gå på afvænning. Det nytter jo ikke noget at behandle symptomerne - dvs. angstlidelsen sociofobi. Hvis du for alvor vil af med din angstlidelse, så skal du da behandles mod stofmisbrug. Det er da logik 🙂 En behandlingsform såsom kognitiv adfærdsterapi er i øvrigt hensigtsmæssig til behandling af såvel stofmisbrug og angstlidelser. Læs evt. artiklen angstlidelser - håber, at du allerede er kommet videre. Ellers synes jeg, at du skal tage mit råd alvorligt!
Held og lykke 😉
tilføjet af

Ring til scientology

De kan hjælpe dig så du bliver glad igen. Det koster kun en lille skilling. 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.