4tilføjet af

Diesel eller Benzin?

mange med benzinbiler vil gerne have en dieselbil og mange af os med en dieselbil vil gerne have en benzinbil IGEN.
Hvorfor..?
Fordi diesel vs. benzin fordele versus ulemper debatten er den samme som da dieselmotoren blev opfundet i 1897.
Den har mere torque og den har bedre brændstoføkonomi..MEN...den er dyrere, mere kompliceret, går lettere i stykker, skal vedligeholdes mere rutinemæssigt, har dyrere reservedele end en benzinmotor.
Benzinmotoren er genial fordi den er simpel og derfor har den i langt det meste af bilens levetid været den foretrukne motor. Den almindelige forbruger har ikke den mekaniske snilde til at holde en dieselmotor sund. En benzinmotor er tilgengæld simpel og robust og kan repareres med en hårnål og det passer gennemsnitsbilejeren. Derfor forudså bilfabrikanterne for længe siden at benzinmotoren var den optimale motor i en personbil.
Dieselbilen er et salgsmæssigt fremstød der kun varer indtil folk bliver trætte af at have en motor i deres bil der næsten kræver at de har en engeniørgrad for at kunne komme til og fra arbejde
Bilproducenterne har spottet dette og er begyndt at levere benzinmotorer med samme torque som en dieselmotor. Hos WV hedder de FSI.
Jeg er ikke sikker på at jeg vil have en dieselbil næste gang og jeg tvivler på at jeg er den eneste. Jeg skal have MEGET langt på arbejde før jeg kan se fidusen i det.
tilføjet af

Billig Diesel = Joke !

🙂 Ja, der var engang, i de gode gamle dage. Da jeg købte min diesel og samtidig gulplade bil, gav jeg kun 4.11 -kr. for en L. diesel, nu koster det 11,04 kr. . . .

Har aldrig fået de børn jeg ønskede mig, så må "nøjes" med hunde.
5000,- kr. i misundelselsafgift.
Bilen er økonomisk og økologisk, da det er en diesel.
STRAF : 1900,- kr.
I Alt 10.000, kr. om året i vægtafgift.
Jo, køber nok en benzin bil næste gang, - så må jeg bare lægge sæderne ned, så der er plads til hundebure. 🙂
PS: At åbne kølerhjælmen er jo at tage pis på folk, - rent plastik, det kræver jo en højere eksamen, at kigge på det. Der var engang . . .
tilføjet af

patikelfilter afgift

Hov, er der ikke også noget med et patikelfilter afgift på 1000,- kr om året, hvis man altså ikke har fået monteret det til 10.000,- kr [:/
tilføjet af

Misundelsesafgiften

er idioti !
Jeg solgte min ellers økonomiske Suzuki Grand Vitare 4 WD, da afgiften rundede 9000.- pr. år, men jeg savner den, da jeg bor på landet og ofte kører med trailer efter brænde mv.
Det er som en kollektiv afstraffelse, uden grund, andet end misundelse... Latterligt !
tilføjet af

Spørgsmål

Hvad mener du med at dieselbilen er et salgsmæssigt fremstød?
Mvh
V
http://www.plainindustry.dk/Transportvogn-fra-ravendo.html
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.