3tilføjet af

Hardware - nogen hjælp?

En bekendt vil have mig til at erstatte en skærm af navnet IBM G54, er der nogen som har nogen facts om denne skærm, eller som har et bud på et billigt og okay alternativ?
Er det rigtigt at det er billigere at købe en ny skærm, end at skifte billedrøret, og hvordan går et billedrør i stykker?
Håber på hjælp, da jeg er rimeligt lost og uvidende...
tilføjet af

Køb en anden ...

Hej Fie,
Jeg skal lige forstå dig rigtigt. Har du i dag denne G54 skærm og mener din ven det er på tide at udskifte den - eller har din ven en G54 skærm som han gerne vil ha' dig overtalt til at købe??? Hvis det sidste er tilfældet, så lad være eller køb den for DKK 100,00. Jeg sidder hos en forhandler og sidst vi solgte en G54-skærm var i 1999.
Der findes masser af gode billige skærme - og det kan aldrig svare sig at skifte selve billedrøret (på disse billigskærme).
Det du skal overveje ved køb af en ny skærm er størrelsen og om det skal være en almindelig skærm eller en fladskærm (for at spare plads). Jeg går ikke ud fra du spiller computerspil der kræver det "vilde"???
Hold dig til et anerkendt mærke (især hvis du køber fladskærme). Følgende mærker er gode (pris/kvalitets-mæssigt): Samsung, Acer, ViewSonic
Håber det hjælper lidt på din "forvirring" :-)
tilføjet af

Philips

Philips laver nogle fantastisk gode skærme til en fair pris.
Jeg elsker i hvert fald min 107T. Den har et super billede. :)
tilføjet af

Engang til

Jeg prøver lige igen! Jeg er selvfølgelig glad for de to svar jeg under min miniferie har fået! Men, da jeg første gang forsøgte at skrive kortfattet, er 'min' mening desværre måske smuttet...
Jeg lånte i forsommeren en skærm i to dage af en bekendt. Skærmen er af mærket IBM G54, højst 17". Skærmen havde begge dage en lidt rødlig farvechangering i øverste venstre højre, hvilket min bekendte nu har brokket sig over. Han siger at billedrøret er ødelagt, og at jeg har gjort det. Mit problem er nu dels at skærmen hele tiden har været sådan, dels at jeg ikke aner hvordan jeg evt. skulle have ødelagt et billedrør uden overhovedet at tænde skærmen...
Min bekendte kræver at jeg erstatter skærmen, hvilket hvis jeg på en eller anden måde skulle have ødelagt skærmen nok er retfærdigt nok. Men han kræver 2500 - 3500 kr. Hvilket jeg syner er i overkantet, især for en gammel skærm. Jeg har jo ikke 'lavet' noget som helst med den, kan billedrøret evt. ikke gå af sig selv på en gammel skærm.
Hvis der er rimelighed i at jeg erstatter skærmen, er der så nogen der kender til et rimeligt alternativ eller erstatning? Hvad skal man søge. Da jeg ikke får nogen som helst glæde af skærmen og ikke mener at have ødelagt den, ønsker jeg ikke at betale ekstra for en luksus skærm, da jeg er helt klart over at der findes mange gode skærme. Jeg har selv en bærbar computer, som rækker fuldt til mig, jeg ved ikke om min bekendte skal bruge sin skærm til krævende spil, måske, men jeg ønsker blot en skærm som erstatter den nævnte IBM G54...
Nogen hjælp til det? Og undskyld min uklare tidligere formuling! På forhånd tak!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.