13tilføjet af

Hakket kød lå i poser på gulvet

Der var billigt medister og svinekød til frikadellerne, da fødevaremyndighederne afslørede et ulovligt hjemmeslagteri i et parcelhuskvarter i Kalundborg.
http://www.bt.dk/article/20090110/nyheder/90110016/
Vi har tilligere set kiosker der solgte ulovlige vare fra udlandet, men igen og igen ser vi den slags ulovlige og uhumske forretninger ude i det danske bøhland , hvor bunden af Danmark pranger billigt kød over disken uden moms og skat, og måske ovenikøbet lidt billige smuglervarer fra Polen. Den pågældende ejer af det ulovlige hjemmeslagteri får nu en latterlig lille bøde på 25.000 og kan så grine hele vejen hjem til hans uhmunske hjem.
tilføjet af

Igen og igen?

- nå da, hvornår har du sidst set sådan en "slagterbutik"? Hvad mener du egentlig med "bunden af Danmark"?
- Jeg kan se i artiklen at deres store problem er, at kødet ikke er "kontrolleret" og så må man jo spørge sig selv, med hvilket formål kontrollerer man kød? Er det for at forhindre vi bliver syge? Det tror jeg var planen, men bliver vi så ikke det?
- Det der, kan godt nok ikke hidse mig op, selvom det er journalistens ærinde. Jeg har en alder, hvor den bedste kvalitet var hjemmeslagtede varer. Den var iøvrigt ikke så lidt bedre end det jeg generelt bliver tilbudt i den kontrollerede handel i dag.
- Du kan slet ikke ud af det her se, hvad omsætningshastigheden på en slagtet gris er og i det hele taget er det i vanlig BT stil mangelfuld og manipulerende journalistik. Men historien skal jo have en indfaldsvinkel.
- Jeg tror du konkludere nogle ting, der underbygges af din fantasi frem for din viden.
tilføjet af

Så du synes ikke at det er ulækkert ?

Tænk at være nabo til den slags eller være gæst hos dem der serverer kød fra den slags uhumske steder. Ja, der er flere og flere af den slags steder:
"Mens der i det første halvår af 2007 kun var en enkelt sag om de ulovlige slagtninger, er tallet her i 2008 allerede 18."
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/03/23/095854.htm?wbc_purpose=upda
tilføjet af

Ulækkert i allerhøjeste grad

Hvad er det nu, du vil diskutere ?
Jeg tvivler på, at du får nogen til, at påstå at de syntes det er lækkerier.
Om det er en kiosk på Nørrebro, en halalslagter i Århus eller en hjemmeslagter i Sønder Bøvlstrup, er da fløjtende ligegyldigt, hvis ingen af dem behandler fødevarene hygiejnisk korrekt og lovligt, er det da ulækkert, uanset hvad.
Havde du regnet med, at vi DFére ville påstå, at det skulle være særligt uhumsk, fordi nogle indvandrere, også praktiserer dette svineri, for så er du længere ude end jeg havde forestillet mig.
Bon appetit
tilføjet af

Halal slagtet kød

Har en bedre kvalitet end det man køber i supermarkedet. Danmark sælger prima kødet til eksport og lader det øvrige sælge i Danmark.
Halalkød er nok mere frisk, end det prefab slagtede. Da halal slagteren selv står i baglokalet og slagter kødet som går direkte ind i butikken,som frisk fersk kød af god kvalitet.
Hvad angår bakterierne kan der være mest i det kød supermarkedet sælger, da det ofte er gammelt kød. Når kødet ikke sælges inden slut datoen i supermarkedet, bliver den til hakkekød som så står i montrerne nogle dage yderligere, når salgsdatoer udløber, tilberedes hakkekødet som såkaldt gourmet kød som færdig stegte pølser, frikadeller og hakkebøf.
tilføjet af

Jeg tror din fantasi rende af med dig

- du får associationer til polske cigaretter...tsk, men hvis nogen siger "gårdbutik" hvad tænker du så?
- Jeg har ikke set stedet, har du? De gårdbutikker jeg kommer i, er der intet uhumsk ved men Danish Crown i Odense DET var ulækker - og problemet i denne sag er ikke uhumskheder, men manglende godkendelse, kontrol, og tilladelse. Altså BIGBROTHER igen - eller MAMA om du vil.
- Kør da for hulen en tur på landet og se nogle af de hjemmeslagterier der er. Du kan jo nøjes med det godkendte, de er også nemmest at finde. Der bliver iøvrigt ikke flere og flere, de har bare opdaget flere - uden tilladelse, da de kom på arbejde igen. De har stort set holdt fri i 2007. Det er iøvrigt lige så ofte uvidenhed og uigemmeskuelighed i loven, der er årsag til ulovligheden.
- Hjemmeslagterierne er forsvundet lige så stille gennem de sidste 20 år, men da en ordentlig kvalitet er ret umulig at opdrive de steder VKO har lovet vi skal handle (de store kæder) så opstår der der et behov, derfor genopstår de. Nogle af os har som forbrugere simpelthen fået nok. Tror du ikke, der er bare er noget du ikke ved en dyt om, fordi du er fra byen og ikke landet? Og iøvrigt ikke beskæftigere dig synderlig med hvad du putter i din mund?
..... eller var det fra start bare en mulighed for at ævle dig ind på dem, der er totalt foboriske med hallalhslagtninger? Og ser du, min hallalhslagter kan jeg jo slet ikke undvære, det går nemmere med grisekødet.
- Du kunne jo evt, selv læse det link du smed til mig.
tilføjet af

Herregud !

slap dog af kødet var jo i poser. At du i al din velorganiserede betonboligkompleksBilkaindkøbspladderorientering ikke kan se ud over din næsetip og finde ud af at slagtervarer faktisk kommer fra forhenværende levende dyr, der for det meste er opvokset på landet er jo DIN sag.
Os andre der har oplevet og været med til at slagte alt fra lam, geder, høns og svin i mere "naturlige" omgivelser og der foruden har gået på jagt, kan jo nok lige se lidt igennem fingre med den slags. Det er jo utroligt nemt at være frelst når en pose fars er noget der ligger i en køledisk i nærmeste supermarked ! Desværre bliver man bliver man også virkelighedsfjern.
Du skal se, de varer der blev solgt, var sikker både bedre og billigere !
-
Ak ja ! verden er af lave !😖
tilføjet af

Prøv med en slagter

Den slags findes i de fleste danske byer og koster naturligvis mere end godt er, men er af bedre kvalitet. En ting er at stole på leverandøren, men hvad hvis de fødevare skal bruges af andre end dem der køber dem ind? Jeg har intet mod hjemmeslagterier, blot det foregår under de rigtige forhold og unden at det er til gene for naboerne.
tilføjet af

Ja havd fanden

En smule skidt forgår vel ikke så let eller hvad ?
tilføjet af

Pris og kvalitet

Pris og kvalitet følges ad. Og vi er vænnet til at købe Biligt, biligt biligt.
Det er ved at vende lidt nu, med økologi.
Men hvad der kan få mit pis i kog er sådan nogen som dig der ikke har noget problem med at madvare produceres under forhold der ikke har det mindste med et minimum af hygiejne at gøre.
Der er en grund til at vi har de regler omkring fødevareproduktion. Der er langt flere mennesker der køber kød et sted fra end førhen. Da det kun blev slagtet til gårdens behov. Og derfor det kun var gårdens ejer og ansatte der blev syge. Så var det ikke noget stort problem.
I dag er det sltså ikke kun 5 - 10 mennsker der bliver syge.
Men en hel del flere.
Det har du sikkert ikke fantasi til at forestille dig. Of du synes sikker også der er i orden. Men lidt til din orintering. Så er det mere aggressive mikrober der har fået lov at udvikle sig. Som også slår hårdere over for mennesker end det måske gjorde før.
Så i din idylliske barndom var det kun de nærmeste der blev syge, når madmor dummede sig. I dag er det altså en hel del flere mennesker som bliver syge. Når en mand der sikkert ikke har vasket hænder efter han har været på toilettet og går ud og arbejder med de kødvare som du sikkert gladeligt servere for dine børn. Så ryger der altså flere mennesker med når han inficere kødet til stor fornøjelse for den der køber det.
Tillykke
tilføjet af

Bare det er i poser så alt

Bare det er i poser så alt så alt i sin skønneste orden.
Ligemeget om personerne der har håndteret kødet havde møjbeskidte hænder. Og det er nemt ,bare lad vær med at vaske dine hænder og løb dem gennem håret, klø dig lidt røven. Så har du lidt ekstra kryderri til kødet. Men som sagt det har ligget i plastik poser.
Så aaalt i den skønneste orden.
Gad vide om du ved hvad man skal have af minimum uddannelse bare for at arbejdei et køkken i en institution, plejehjem eller skolekantine.
Man skal gennemgå et kursus for at lære at gøre rent i et køkken. Hvordan man håndtere madvare der har været ind og ud.
Jeg garantere dig at i de der små charmerende hjemmeslagterrier du og en anden profil er så begejstret for. Der aner de knap hvordan man skal vaske sine hænder for at minimere mikrober på hænderne.
Og ja dyrene kommer ude fra det virkelige liv. Men undervejs bliver de spulet og skoldet. Lang tid før de skæres op og parteres. Det ved selv en brostenrotte som jeg.
Derved kommer der ikke jorderester og andet guf med ind i slagterriet.
Men bare varen var bilig så æder du åbentbart hvad som helst.😉
"Du skal se, de varer der blev solgt, var sikker både bedre og billigere ! "[l]
tilføjet af

Hjemmeslagterier, altid!!

Det har altid fundet sted i Danmark, under humane vilkår, hvbor kødet går direkte fra grisen til fryseren. eller førhen til saltning - tusind år gammel tradition.
Men at geder slagtes på altaner, under pinefulde forhold, og diverse dyr må lade livet med hovedet nedad, mens blodet løber fra dem, mens de stadig er i live, på mest bestialske vis, er aldrig praktiseret i Danmark, som indførte den første dyreværnslov.
realisten.
tilføjet af

Nu skal i ikke misforstå !

det er ikke fordi jeg går ind for at "svine" mest muligt, men jeg synes vi er gået for vidt med kontrollen i Danmark, man må jo ikke engang sælge, et glas syltetøj ved vejsiden mere, uden at det er kontrolleret af sundhedsmyndighederne.
-
Jeg går ikke ind for hjemmeslagterier der "skovler" penge ind på lyssky affærer, jeg synes dog at det er iorden at man, som i gamle dage, godt kan "dele en kalv" med venner eller naboer mv.
-
Og jo, jeg ved udmærket hvad der kræves af uddannelse til at drive et køkken i en institution, da min kone driver en privat intitution med madordning, her skal tingene selvfølgelig være iorden.
-
Når alt skal være så klinisk, er jeg helt sikker på at vi svækker vores immunforsvar, det er naturligt at få en vis portion "skidt" om året, vi ser derfor også oftere allergi mv. i Danmark og andre såkaldte velfærdslande.
Som barn/teenager boede jeg en årrække i bla. Portugal, der var det en festdag når fedegrisen skulle slagtes, en del af beboerne i byen deltog, grisen blev slagtet på trapperne i gaden (det var bjergby, derfor trapper), derefter blev hårene brændt af med kviste af urter, derefter blev grisen renset og skrabet, midt på gaden. Blodet blev opsamlet i en spand til chorizo (pølse) og ofte blev skankerne hængt til røgning. Kødet blev skåret ud i større stykker og senere findelt, af resterne blev der lavet en cosida (gryderet). Under hele seancen blev der nydt "pænt" med den lokale rødvin !
Jeg kan ikke mindes at nogen blev specielt syge af det ! Som barn kan jeg også huske når bondemanden slagtede høns, det foregik på en huggeblok i gårdspladsen, dengang talte man ikke om salmonella.
Husk på : det er industrialiseringen og det at DU har mulighed, for at få din vare leveret i en køledisk, i en storby, i supermarkedet der gør at der er store koncentrationer af dyr og dermed også større smittefarer !
-
tilføjet af

Ak og ve

Nu gætter du/lyver igen så godt du kan...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.