6tilføjet af

Grisehjerne

Forslag til nytårsmenu'en:
Ingredienser: 4 grisehjerner
lidt lagereddike
1 snittet løg
1 fed hvidløg
peberkorn
1 gren timian

Sovs:
2 presseappelsiner, saften heraf
½ appelsin, skallen heraf
2 spsk. smør
salt
1 tsk. strøgen sukker
1 drej peber
3 spsk. dijonsennep
4 spsk. olivenolie
hakket basilikum
evt. estragon eller syltet estragon

Tilbehør:
hel spinat
smør
salt
peber

Hjernerne bestille i forvejen. Bed om eksporthjerner. Læg dem i iskoldt vand med salt og 1 spsk lagereddike natten over i køleskab, eller blot et par timer. Det snittede løg, peberkorn, hvidløg samt timian koger i 1 liter vand i 10 minutter. Der skrues ned for blusset og hjernerne kommes i og simrer med i 15 minutter og tages op. Denne blanchering kan evt. ske dagen i forvejen, for så har hjernerne "sat" sig. Derefter tager man saften fra appelsinerne, den revne appelsinskal, 2 spsk smør, lidt salt og sukker og et godt drej peber og varmer det op. Deri lægges hjernerne, der står 6-7 minutter under låg og så er klar til servering.
Hjernerne kan som her spises med smørdampet spinat med et drys af reven ost og en sovs af dijonsennep, olivenolie og de hakkede krydderurter (basilikum eller estragon), der røres sammen. Retten smager godt med kogte melede kartofler eller som en lille forret med ristet brød og stuvede champignoner til. Man kan også få kalvehjerner.
Bon appetit - og godt nytår :)
tilføjet af

I nej fy for

satan da, føj, puuuha, ADDD, bare tanken !!!!!!!!!!!!!!!!!
Det er forhåbentlig en spøg der skulle have været under vittigheder.
tilføjet af

undskyld jeg spøger men

hejsa undskyld jeg spøger men skulle det ikk stå hjerter og ikk hjerner❓for har godt nok hørt man kan spise den man de skulle vist koge længe for at være spiselige.
tilføjet af

Ja, undskyld, at jeg.....

lige blander mig, men det er en delikatesse fra gamle dage. Min svigermor snakkede altid om stegte hjerner. De skal bestilles hjem, men der var aldrig nogen, der turde gå til slagteren og bestille dem hjem, men det skulle altså være meget lækkert ;-) men hvem tør....
Hej fra Kirate
tilføjet af

svar

hvordan kan i sige ad osv, når i ikke har smagt det??
tilføjet af

Fy for h.....Vil det gøre mig klogere.

Hvis jeg vidste der skulle serveres grisehjerner til en fest,udeblev jeg straks,med mindre disse skulle gøre mig klogere.Grisehjerner kunne passende serveres for muslimer,for de har ikke meget at gøre godt med.
tilføjet af

det er bare guf

tag hinden af under koldt rindende vand, vend dem i mel tilsat salt og peber, steges så på panden, det er rigtigt godt på et stykke rugbrød med stegte løg og peber og salt UHM UHM😃[l]😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.