7tilføjet af

Genrer!

Mange mennesker er tit i tvivl hvad forskellen er mellem Dance, Trance, Goa... altså alt i den elektroniske musik verden... er er noget hjælp...

TECHNO: Er den overordnede genre for elektronisk musik, alle de undergenrene kan man derfor kalde TECHNO.
Dance:
Dance er nok den mest kommercielle og dominernde genre indefor Techno. Her er det typisk en vokal som synger til en rytmisk bas-lyd og klimaks er omkvædet. Eks. på DANCE : Lasgo, Ian Van Dahl, Dee Dee, DJ ALIGATOR, Barcode Brothers.
Trance:
Trance kører mere på lydeffekter end vokal, Typisk en fast bas, og mere lydene som skal give stemningen, trance er meget melodisk og bevægende. eks på TRANCE: rank1, blank and jones, 4strings, johan gielen.
HOUSE:
House er den genre indefor TECHNO som kører med laveste bpm (beats per minute) ofte med en vokal, og et meget merkant beat(bass). Hvor imod af lydene ikke er så "seriøse" og "hårde" som trance/dance.. eks på HOUSE: basement jaxx, groovie amanda, röykscoop.
HARDCORE:
meget populært i tyskland, kendetegnet er hurtige bpm og eksplosivt tempo, det hele kører meget stærkt, svare til en dancesang men skruet en halv gang på for tempoet. eks. på HARDCORE: blümchen, Scooter.
HARD TRANCE:
Er også en stor genre, som (sjovt nok) mener meget om Trance, men tit er lyden her foringet og hård! ingen vokal, og meget ensformige rytmisk. Eks. Cosmic gate, Marc'Oh, Marc down.
GOA:
Hård techno, ikke altid en fast rytme, alle lyde kommer gerne uvilkårligt og tilfældigt, i meget højt tempo, kan også forbindes med rave! eks. Infected Mushroom.
eurodance:
Minder meget om pop, bare lidt hurtiger tempo, så det er dansevenligt, eks. DJ Bobo, vengaboys, ATC og sash(til tider)
Det var de mest kendte genre indefor techno.
I er velkommen til at smide en kommentar, hvis i vil tilføje noget..
Hilsen Chrelle
tilføjet af

Helt ærligt

Du staver da for dårligt og så har du den dårligste musiksmag i verdenen.
FUCKHEAD.
tilføjet af

Du tar' dog lidt fejl..

Hej Crelle og alle I andre!
Lige en lidt forsinket rettelse til dine kommentarer..

Techno/tekno er såmænd kun en mere maskinel genre indenfor elektronisk musik (som fejlagtigt bliver brugt som synonym for det hele). Techno er mere i elektro- og 'gammel' house/oldschool-genren, end noget andet..

Din fortolkning af hardcore er helt forkert! Blümchen og scooter er faktisk bare hurtig eurodance blandet med lidt moderne rave.. også kaldet happy hardcore.
Rigtig hardcore er hovedsagligt tungt, brutalt, overstyret, støjende, dystert og for det meste fuldstændig sjælforladt og meget maskinelt.. men det kan derfor alligevel sagtens være langsomt og også fantastisk at høre på!
Den dansevenlige og 'positive’ hardcore hedder gabber, og stammer fra Holland i starthalvfemserne..

Hvor alt dette er sagt, skal det selvfølgelig nævnes at mange prøver at blande de forskellige musikgenre indenfor elektronisk musik med inspiration 'udefra', og derved skaber de nye grene som låner fra alt som rock, jazz, blues, klassisk, pop.. ja, endda metal rock.. you name it! Derfor er intet endegyldigt, og til alle som bare siger at 'techno' er det samme lort igen og igen.. ja, så kan jeg da i nogle tilfælde give dem ret.. men det er kun den kommercielle top af isbjerget!
I går glip af noget af den mest fantasifulde og inspirerende musik der findes (efter min mening), og ved bare at benægte eksistensen af alt hvad der er elektronisk musik, kan jeg love at I går glip af.. ja, meget som I ikke havde forventet pga. jeres fordomme!
Så bare ud og åben ørene! ;)
tilføjet af

Du må ha' komøg i hovedet selv!

Du skulle fandeme da skamme dig, din stodder!
Accepter for helvede at folk kan lide en anden musik end dig selv! Og så kan du jo skrive et indlæg igen når du er fyldt syv år (for ældre kan du da ikke være med så lav en social intelligens!), og har fået udviklet en sund fornuft.. indtil da, hold dig væk fra debatten!!
tilføjet af

eksempel på hardcore

Hardcore er noget i stil med Thunderdome, så skulle der vist ikke være nogen tvivl :-)
tilføjet af

hmmm

NÅ.. WHAT EVER!!!!!!!!!!!!!!!!! TALK TO THE HAND!!!
tilføjet af

Øøøøøøøhhhhmmmmm...

Ville bare lige sige at Scooter ikke er Happy Hardcore... Vil mere kalde det for Hardcore Trance, blandet med lidt Dance...
Happy Hardcore minder meget om gabber, bare hvor tonerne er lidt gladere, hvis man kan sige det sådan. F. Eks. ThunderDome vil jeg kalde Gabber!
Selv mine venner er uenige med hensyn til Scooter! Men alle har ret til en mening...
Og til jer der disser Techno-genren... STOP DET!
Hør dog musiken i stedet for! Prøv at få kroppen ind i beatet!!!
Kan jo heller ikke komme kørende som en Brian og høre Spice Girls vel???
tilføjet af

lol da

Alle jer der kommer med latterlige kommentarer: Smut nu bare ind på jeres værelse og hør jeres forpulede popmusik og fat at der er altså andre mennesker som "elsker" at høre techno osv. men ikke det der Jon pis... GET IT IN YOUR HEAD...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.