7tilføjet af

Stop disse sovebusser.

Hvis ethvert busselskab indførte tvungen hotel overnatning,ville mange af disse dødsulykker sikkert kunne undgåes.Det er helt vanvid at sove i en bus om natten,special dobbeldækkerne,som er mere udsat end ikke dobbeltdækkerne.Det kan da ikke være så slemt og dyrt,med hotel overnatning,måske 200-300 kr dyrere pr mand,jamen så hellere betale dem mere,og vide sig mere tryk.Om 1 måned starter skibusserne ned til deres rejsemål,og der skal såment nok ske ulykker igen med de natbusser.
Personlig ville jeg aldrig køre med bus,men hellere tage flyet,da det er hurtigere og nemmere,ok,flyet kan jo godt styrte ned,men det er meget bedre og mere bekvemt at flyve.Jeg tror ikke på at sikkerheden i disse busser er blevet bedre,siden disse ulykker.
tilføjet af

For dyr en løsning, formentlig

Man lukker busselsksbaberne hvis tvungen overnatning indføres, 2 - 300 kroner for en overnatning? Nej vel, i såfald vil jeg ikke kende kvaliteten.
Så enten drop sovebusser, eller få dem til at være sikkerhedsmæssigt forsvalige. Jeg ved ikke hvorledes, - måske en ved at skulle være spændfast og en "barriere" mellem de køjerne, således man forhindre "torpeoder" komme bagfra.
Personligt sparede jeg hellere pengene, og tog en almindelig bus, - hvis jeg overhovedet skulle med bus på ferie. Enten kørte jeg selv til alpelandende eller et tog et flyv.
tilføjet af

Du rammer noget væsentligt

Her kommer vores dobbeltmoral virkelig til kort!.
Vi kan ikke få det billigt nok.... Og når det så kikser og ender med dødsulykker, er det rejsebureauets skyld.
Men de leverer jo bare den ydelse, vi efterspørger.
Danskere tror at flysikkerhed er en selvfølge, men ....
tilføjet af

God ide

I og med det tjener et højere formål, så påtager jeg mig gerne opgaven at drive det hotel - et nydeligt DriveInn-hotel - 50 to-sengsværelser, TV-stue med bar, og morgenmad (to kopper kaffe og en ostemad) - 300 kr. ned i lommen pr.næse, en årlig omsætning på 6-8 millioner og dertil "drikkepengene" fra baren.
Hvor skal det ligge og kan du garantere mig en daglig busfuld glade danskere?
tilføjet af

Ved nu ikke...

Jeg ved nu ikke helt...sidste år var jeg med en sovebus hele vejen til Rumænien...og det var en god tur...men jeg tror på, at det har noget at gøre med at chaufførerne var så gode til at holde hviletiderne...og de kørte meget forsvarligt...
Helt ærligt tror jeg ikke at det er busserne den er gal med...men derimod chaufførerne...jeg tror at det er langt fra alle chauffører der holder hviletiderne...og så tror jeg også at de har tendens til at skal skynde sig ufatteligt meget...og så kører de jo automatisk for hurtigt...det er nok mest det der er skyld i ulykkerne...ikke bussens størrelse eller kompetence...
Suz...
tilføjet af

Pris

Du har ganske ret. I vinterperioden skal de fleste skigæster afsted, helst så billigt som overhovedet muligt. Man er så og sige villig til at sætte sig egen sikkerhed over styr for at komme så hurtigt og billigt til skisportstedet. Har selv arbejdet, som turistbuschauffør og ved hvor nærige gæsterne kan være. Og skulle der ske en forsinkelse undervejs, har det altid udløst utallige opfordringer til at køre alt hvad remmer og tøj overhovedet kan holde til for at komme frem til tiden.
Så skal der ske forbedringer må gæsterne i de mange busser til lommerne og betale noget mere for turen.
Ulykker kan aldrig 100% undgås, men som jeg ser det er det stærkt nødvendigt at få skabt en turistbuschaufføruddannelse, som ALLE der sætter sig bag et rat i en turistbus har været igennem, Men igen kan det kun lade sig gøre hvis gæsterne er villige til at betale for det.
Det burde ikke for busselskaberne være nødvendigt at skulle konkurrere på prisen, men på kvaliteten; men det er desværre de færreste kunder der endnu har indset det.
tilføjet af

Ja der burde gøres noget.

Det hele skal være så billigt så billigt. Chaufførerne presses på flere måder tidsmæssigt - det er det samme for eksport chaufførerne. Det er da en kendt sag , at hvis man som chauffør vil rette sig efter reglerne , så er man ikke chauffør ret længe. Det er noget gement svineri det der foregår. Nogen firmaer som retter sig efter det de skal rette sig efter , går sikkert konkurs. Der gøres ikke noget ved noget før der sker ulykker. Ja , et hotelværelse var en god løsning.
tilføjet af

ret er ret.

Vi har alle ret.
Jeg er en af dem som rejser for en hver pris.
Fly, hurtigt, nemt og bekvemt, men lidt dyrt.
Jeg har også taget bussen mange gange, alm. og sovebus.
Mine børn elsker at køre med sovebus.
Nu er den ældste på 10 dog blevet stor modstander efter de dødsulkykker.
Vi køre selv til lejet sommerhuse, lejligheder og camping.
Jo, jeg er et menneske med en rejse orm i hjertet.
Og nu vil jeg gerne afsted igen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.