9tilføjet af

Gambia

Jeg har vundet en rejse til Gambia i August måned. Er der ikke nogle gode tips på linien?
tilføjet af

Gambia

Vi har været i Gambia 2 gange. Men det var i januar/februar måned. Vejret var pragtfuld. Vær opmærksom på, at det er regntid i Gambia nu, men alligevel er det varmt. Det er fantastisk at bade i Atlanterhavet. Afvis fra start alle de mennesker, som vil tilbyde dig hjælp til alt muligt. Man spiser godt og billigt på de små lokale restaurenter.God tur.
tilføjet af

Gambia tips

Hej
Jeg har boet i Vestafrika og besøgt the Gambia: Pas på dig selv hvorend du færdes på gader og stræder. Bliv om muligt, i hotelområdet og tag kun med på ture organiseret af hotellet eller rejsebureau'et. Overalt ude i hotelområdet færdes diverse "conmen" og pushere. Du bliver tilbudt sex og drugs selvom du er i følge med en hvid mand. De sorte drenge er ofte prostituerede der venter på nyt GUF fra Europa med hvert fly der lander og de er særdeles villige til at vise dig rundt. Bliv IKKE forfærdet over at se de ældre europæiske kvinder sammen med deres "store kærlighed" i form af en galant sort gigolo. De er OVERALT.
Hold dig fra "SPY BAR" i Vestgambia, der foregår meget "monkey business". På stranden udenfor hotellerne foregår også handel med diverse og sælgerne er irriterende, de bliver ved og har meget lidt respekt for et nej. Om du så ligger topløs der, kommer de hen og stirrer på dine bryster mens de snakker med dig.
Vejret er fedt og du kan købe gode varer af læder, sølv og diverse lokale souvenirs, men pas på priserne. Check hvad en DALASI koster inden du handler!!!
Henrik
tilføjet af

Fortæl fortæl!

Hej Mariam!
Når du kommer hjem igen, er du så ikke rigtig sød at fortælle om din tur? Jeg skal nemlig til Gambia til december og skal bo hos en gambisk familie sammen med min kæreste.
Hav en rigtig dejlig tur!
Venlig hilsen
Dottie
tilføjet af

Jeg var i Gambia for 2 år siden

Og havde en utrolig god tur!!!
Me som en tidligere nævnte er der en del unde mænd, som vi sælge alverdens ting. Vores erfaring er at man skal være meget direkte og sige "NEJ TAK", fra starten hvis man ikke er interesseret. Vi var heldige at møde en venlig ung mand, der tilbød at vise os rundt, hvis vi gav ham lidt penge til mad. Dette holder andre sælgere væk udover at man får set steder man måske ikke normalt ville finde. Men jeg vil også råde folk til at tage på ture arrangeret af rejseselkabet.
Vær desuden opmærksom på div. vaccinationer og malariapiller!
Fattigdommen er stor i nogle områder og vi blev opfordret til at tage blyanter, skrivepapir osv med til at give til lokale skoler af vores rejseselskab.
Desuden forventer børn ude i de små landsbyer at man har lidt slik med.
God tur til alle der har planer om at tage en tur til Gambia.
tilføjet af

Barsk læsning!

Jeg må sige, jeg er rystet over dit indlæg! Hvordan er landet dog blevet så ødelagt? Jeg var der selv i 1976, og dengang var der også unge mænd, der sluttede sig til feriegæsterne. Min mand og jeg fik sådan en "ven" da vi stod ud af flyet, og han var der for os hele ferien - uden bagtanke. Denne unge mand var utroligt sød og tog os med på de mest spændende udflugter til steder, som man ellers aldrig ville komme.
I starten var vi da lidt skeptiske, men på hotellet gav man grønt lys, for de kendte den unge mand, så der var ingen risiko.
Vi sejlede med færgen over Gambia-floden, kørte med lokal "rutebil" helt ud i bushen, hvor vi besøgte en landsby, hvor hans søster var en af mange koner til den mand, der var overhovedet. Det var helt fantastisk! De små børn under 4 år havde på det tidspunkt aldrig set en hvis mand, så jeg skal love for, de var nysgerrige.
Befolkningen var søde og venlige, men utroligt fattige. På det tidspunkt havde Gambia kun haft åbent for turister i et par år, og såvidt jeg husker kom der kun ca. 500 turister ind i landet ad gangen.
Det eneste, knægten skulle have, var en cola engang imellem. Hvor morgen kom han med gaver til mig i form af frugt eller små sølvting fra hans lille bod uden for hotellet.
Det var ganske almindeligt at have sådan en guide dengang. Havde man det, kunne man færdes alle vegne uden risiko.
Da vi skulle hjem fik han alle vores overskydende dalasier, og vi spurgte, hvad han kunne tænke sig, vi sendte ham fra Danmark. Et par træsko - og det fik han.
Nu er det da først rigtig gået op for mig, hvilken pragtfuld ferie, vi havde dengang! Alligevel vil jeg ønske dig en rigtig god tur! Du kan roligt glæde dig, blot du passer på og tager de forholdsregler, der er nødvendige - specielt vaccinationerne!
tilføjet af

Gode tips

Jeg har selv været 1 gang i Gambia med min familie.
Det var meget sjovt! og jeg havde en rigtig god tur. Et land der helt klart er et/flere besøg værd.
Tips til Gambia:
Dansk mad. Hvis du kan lide dansk mad så er det at foretrække at tage det med hjemmefra (hvis muligt)
(Vores nabo på hotellet havde været i Gambia før, og havde derfor taget bacon med hjemmefra. Sikke en herlig lugt, det værste var så bare at det ik var vores)

Butikkerne i nærheden af hotellerne er generelt meget dyrer end den almindelige Gambianske butik (hvis muligt, så køb maden længere fra hotellerne, hvor det er billigere)
I gambia kan man komme langt med kuglepenne! Udnyt det.
Lad vær med at drikke af vandet i vandhanen. det er enten fuldt af klor eller bakterier. (jeg drak af vandet og blev syg i 3 døgn. ik så fedt.)
1 Gambiansk Dalasi har en værdi på ca. 25 øre dkr.
tilføjet af

Gigolo

Hej Henrik og andre!
Jeg er som journaliststuderende på vej til Gambia for at skrive en udredende artikel om prostitution i landet.
Det nye i min artikel er, at jeg vil beskæftige mig med europæiske prostitutionskunders forhold til lokale gigoloer.
Jeg er meget interesseret i at vide mere om Jeres viden om emnet, ligesom jeg gerne vil i kontakt med danske kvinder, der benytter sig at af prostitution i Gambia.
Jeg kan kontaktes både via dette forum, e-mail: kloster@duoweb.dk eller telefon: 40922599.
På forhånd tak.
Christian Kloster
Studerende ved Danmarks Journalisthøjskole.
tilføjet af

Mere dyb information om Gambia

Hej
Vi er en familie på 4 der har været 2 gange i gambia.
Jeg må sige jeg er måløs over at læse hvor "farligt" det er i gambia. Vi har været rund masser af steder, ja vi har set gamle koner med smukke unge mænd (Thailand med modsat fortegn), ja vi har mødt masser af de såkaldte bumbsters der tigeer mm. Men ikke en gang har vi været usikre og aldrig har der været problemer med at få budskabet frem på en venlig men bestemt måd.
Tag roligt af sted læs mere på vores hjemme side om rejserne http://www.hedemann-kristensen.dk/
tilføjet af

Det er løgn

Gambia er et land der bekræfter en persons forudfattede holdninger.
Ankommer man til landet med et åbent sind og et venligt smil og 'tør' man bevæge sig væk fra hotelområdet vil man opleve det mest venlige og sikre land at rejse i på det afrikanske kontinent.
Har man derimod fokus på negative ting og holder sig inden for hotelområdet får man et helt andet blik på landet.
Det siger vist sig selv hvilken af de to Henrik har prioriteret.
Man ser bedre hvis man bevæger sig udenfor osteklokken.
Jeg har rejst i landet igennem snart 20år og har været i alle hjørner af det lille land og ALDRIG gentager ALDRIG har jeg følt mig truet eller oplevet noget af det Henrik beskriver.
Man får hvad man opsøger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.