20tilføjet af

Fuld igen?

Min datter på 16 1/2 år var til grøn koncert i torsdags. Hun kom noget beruset hjem. Nå - ja, så....
I dag vil hendes ven/kæreste holde sin 17 års fødselsdag i sin fars hus. Hans far er ude at rejse og den unge mand har købt en masse øl. De bliver vist en 3 - 4 drenge og 2 piger, efter hvad jeg har fået fortalt.
Nu synes jeg så, at hun lige HAR været ude at drikke, og jeg har ikke lyst til at se hende fuld igen. Defor har jeg sagt, at jeg synes, det er en dårlig ide at tage til fest/drukgilde igen her et par dage efter sidst. Det er min mening. Hvad ville din være, hvis det var din datter?
tilføjet af

Helt enig

Det ville være en dårlig idé at lade det fortsætte. Vores datter på 17 er blevet opdraget til - gennem de sidste tre år - at forstå, hvad det vil sige at nyde et glas vin eller et par øl, uden at det derfor bliver til mere. Så hun stopper, når hun kan mærke, at det begynder at virke.
Jeg har selv levet efter den regel altid og aldrig selv været mere fuld end bare det man kalder "i godt humør". Jeg tror ikke, det er så svært at få de unge til at forstå budskabetm hvis man:
1) Holdningsbearbejder dem fra en tidlig alder (ligesom det ikke længere er smart at ryge)
2) Selv viser et godt eksempel og drikker et glas vin sammn med dem til maden, og så sætter proppen i igen.
tilføjet af

....

Jeg jeg har præcis samme alder som din datter, måske kunne du bruge mig som et eksempel ved at jeg fortæller hva jeg må. Jeg vil mene du er en smuuuule overbeskyttende?
Jeg fik lov allerede som 15 årig at drikke, men det er fordi mange af mine venner er ældre end mig og derfor holdte drukfester..
Mine forældre har INTET imod jeg drikker flere gange i træk .. jeg har end formået at være til fest 4 dage i træk uden mellemrum.. De har ingenting i mod det.
Mine forældre har tiltro til mig, og stoler på mig..og de ved jeg selv kan kapere det og jeg selv styre hvad jeg drikker..nu fortæller du din datter kom meget beruset hjem, måske om i hellere satte et maks for hvor mange genstande? .. man kan godt drikke uden man behøver drikke hjernen ud.. det er trods alt hendes kærestes 17 års fødselsdag, ville det ik være lidt synd at hun ikke engang måtte deltage i sin egen kærestes fødselsdagsfest? ..
Jeg tror faktisk mere du bar, ja.. du er jo hendes mor.. derfor bryder du dig ikke om at se dit barn pløre fuld. hvad hvis du lod hende overnatte hos ham? det er vel også mere sikkert.
tror bare du har et moderinstinkt :-) ingen bryder sig om det..
Men sådan er den danske ungdom. vi har efterhånden rekorden. det skræmmende men jeg stolt af at stamme for vikingerne :D.. jeg har ingen veninder hvor deres forældre har forbudt dem at drikke flere gange.. der er jo gået et par dage? .. vi er kun unge en gang :-)
tilføjet af

Virker lidt bagvendt og panikagtigt.

Det er vel ikki det smarteste at sige til hende/forbyde hende at gå til kærestens fødselsdag. Du skulle måske nærmere have lavet en aftal med hende vedr. grøn koncert. Hvorfor skulle hun være fuld dér? Er det normal god tone hos jer?
tilføjet af

Ja og med den........

adfærd bliver du ret hurtigt gammel 😉
For det første hedder det at "stamme fra vikingerne" de drak Mjød ved bestemte lejligheder, og gik af og til besærk!
Det var så vidt vi ved ikke noget de gjorde hver eller hver anden dag, med mindre de havde et alkoholproblem, og sådan et har det med at udvikle sig 😖
Du starter med, som du siger, at have det sjovt, indtil en dag du ikke længere kan styre det og så er du altså allerede blevt for gammel 😮
Siger dine forældre slet ikke noget til dig? Det der med at sætte genstande på, er også en dårlig idé, når sprutten ryger ind går forstanden ud og så kan du ikke styre hvor meget du har fået 😉
Ja, beklager jeg er ikke alene mor, jeg har også nogen erfaring indenfor den branche, og det er ikke kun fra mit barns far [:*(]
Håber trods alt at det går dig vel [s]
Løvemor
tilføjet af

Helt ærligt, det er lørdag

Hvis du begynder at skrue bissen på, så mister du kontakten til din søn. Hun har allerede været derude og vippe, hvor man har det sjovt.
Mine forældre var strenge, men retfærdige, derfor fik jeg lov til at drikke da jeg var 14 og kom ud og så verden tidligt. Det tror jeg er sund for alle unge.
Desuden er det lørdag.
tilføjet af

Lige det sidste først

Ja, hvorfor skulle hun det, være fuld på grøn koncert altså? Det har aldrig været god tone at være fuld her i huset. Vi - hendes forældre - tager et glas rødvin om aftenen, men vi bliver aldrig fulde.
Aftalen med hende har siden hendes første fest for ca. et år siden, hvor hun kom meget fuld hjem, været - at hun ikke skulle drikke mere, end at hun var/er klar i hovedet. Det er jo et vidt begreb, så 4 genstande er blevet tilføjet til "aftalen". Den overholder hun jo tydeligvis ikke.
Jeg har ikke forbudt hende at tage med til øl-komsammen i aften, men fortalt hende, hvad jeg mener om det. Hun har meldt afbud, men hun er meget, meget vred.
Med hensyn til kæresteriet, er det en måned gammelt. De var i svømmehallen sammen på hans fødselsdag, og hun gav ham en gave.
Tak for dit indlæg.
tilføjet af

og ferietid

så en torsdag til grøn koncert kan vel ikke erstatte en enkelt lørdag?
Skruer jeg mon bissen på? Måske - gør jeg, men jeg tror altså ikke, det kan være sundt for et ungt menneske at drikke sig lam eller halvlam med så kort mellemrum. Eller i det hele taget.
Jeg ved godt, unge drikker meget i dag. Det er vel nærmest noget, man skal, hvis man er ung og vil være en del af kliken? Det synes jeg ikke gøren sagen bedre for nogen.
Håber ikke, jeg mister kontakten til min datter, fordi jeg siger min mening.
tilføjet af

Holder lige en pause

kommer igen senere, og jeg modtager meget gerne mange indspark.
Tak til jer, der har skrevet indtil nu.
tilføjet af

Velbekomme

Mutter mops.😃 Hvis det er din kommunikationsform, så er dine problemer først lige begyndt. Velkommen til teenagefamiliens lyksaligheder.
tilføjet af

Åh du milde

Du er da også den rigtige til at give gode råd.
Hun skal lære at opføre sig ordentligt. Den slags kan I slet ikke styre. I er undskyldt, fordi det forstår I slet ikke endnu.
Derfor er det forældrenes ansvar, at sørge for I kan være jer selv bekendt. Børn i din alder skal ikke rende og drikke sig beruset.
Dine forældre lader dig drikke flere dage i træk. !!!!!!!!!
Du kan være glad for du ikke er min datter. Så kom der andre boller på suppen, min fine ven.
Ikke alle unge er sådan, men det tror du ikke på, vel.
tilføjet af

Hvad

mon du egentlig mener?
tilføjet af

Ingen alkohol til unge under 20 år

lige som i andre lande.
tilføjet af

Tja

Jeg synes det er flot at du bekymre dig og gør noget ved det. Jeg skal ikke kunne sige hvad der kan hjælpe.
Men jeg har efterhånden set en del yngre teen ager i byen og de var ikke kønne alle sammen. Jeg gruer for hvordan de har det i fremtiden.
Det altså ikke fedt at komme på diskotek, for det vrimler med "skoletasker". Underforstået der er en del under 18 år. [:|] Og se dem vælte rundt på vejen for at komme hjem og så stangbarcadi så man krummer tæer.
Nå men held og lykke med dit forehavende.
tilføjet af

Min datter fik nok lov

- når det nu var kærestens fødselsdagsfest. Ikke til at drikke sig meget fuld, men til at deltage og drikke moderat. Derefter ville jeg kræve, at hun ikke tog til fest og ikke drak alkohol de næste uger frem.
Jeg er ikke vild med, at min datter drikker, og jeg synes bestemt, det er vigtigt, at det ikke skrider, så der bliver givet grønt lys for alkohol hver eneste weekend. Omvendt kan jeg også selv komme i den situation, at der inden for et kort tidsrum er flere fester og lignende, hvor jeg får, så hatten passer, og så kan der gå et halvt år, før det sker igen.
Jeg kan sagtens følge din datter, hvis hun synes, at kærestens fødselsdagsfest er det vigtigste i verden at deltage i lige nu - og det ville gøre mit moderhjerte blødt, hvis jeg vel at mærke havde et ok indtryk af den unge mand.
tilføjet af

...

Jeg må indrømme at jeg har lidt svært ved at se problemet i at hun går ud og drikker 2 gange.
Jeg fik selv lov at drikke som 15-årig. De første par gange i selskab med min mor.
Efterfølgende fik jeg lov at holde et par fester derhjemme.
Da min mor kunne se at jeg sagtens kunne styre hvor meget jeg drak, fik jeg lov til at gå til diverse fester. Der var ingen "regler" om hvor tit jeg måtte gå ud, og som 16-årig bestemte jeg selv hvad tid jeg kom hjem i weekenderne - eneste krav var at jeg sende en sms til min mor om hvor i verden jeg befandt mig. Derudover sørgede jeg selv for at min mor havde et mobilnummer til et par af mine venner.
Det at jeg havde så fri "tøjler", gjorde at jeg faktisk slet ikke gad ud og drikke hver weekend - til forskel fra mange af vennerne som egentlig ikke måtte for forældrene, men bare sagde at de sov hos en ven.
Som 16-17årig havde jeg en veninde jeg altid var til fest med, og som jeg altid sov sammen med. Vi drak altid begge to til festerne, men vi havde en aftale om at skiftes til at være den der blev "rigtig fuld" - så var den ene af os altid klar nok i hoved til at ta' sig af den anden.

Personligt mener jeg ikke der kommer noget ud af at forbyde en masse ting, men der skal naturligvis være regler. Det lyder nok lidt hårdt - men jeg tror ærligt talt din datter kommer til at "hade" dig for det. Hvis du viser din datter tillid - så viser hun også dig tillid, og vil også kommer og fortælle dig flere ting, som hun normalt kun ville dele med veninderne.

Hvis du er nervøs for at hun drikker sig fra sans og samling, og ikke aner hvad hun foretaget sig .. Så skulle du måske prøve det samme som vi gjorde ved min lillebror da han fyldte 16 ;-) Han havde så længe tigget og bedt om at få lov at gå til fest. Vi var til min kusine's fødselsdag, hvor der blev drukket. Min lillebror havde fået lov at drikke den dag. Jeg selv, og vores lidt ældre kusiner og fætre fik følgende besked fra min mor "Sørg for at han bliver så fuld at han aldrig nogensinde vil glemme det". og det blev han! Den fik ikke for lidt med både shots og drinks. Der gik ikke ret lang tid, så lå han i kusine's seng med en brækspand ved siden af. Han havde så gevaldige tømmermænd dagen efter, at han dårligt kunne stå på benene. Min lillebror er 18år nu, og har altid været meget fornuftig hvad angår druk, og min mor aldrig oplevet at han har drukket sig fra sans og samling.

Puha, det blev godt nok et langt indlæg. Jeg håber du kan bruge det til noget *S*
tilføjet af

Her i en sen nattetime

har jeg lyst at svare på dit indlæg, hvis holdning jeg godt kan dele.
Jeg håber, du har lyst til at læse, hvordan aftenen kom til at forme sig for os.
Min datter valgte altså at melde afbud, og her og nu er jeg bare så glad - og min min datter er også glad!
Der blev inviteret til fødselsdagsfest dagen før, altså i går, via sms. De 4 - 5 inviterede havde været sammen til grøn koncert i torsdags, så det var vist en impulsiv tanke, at nu skulle der bare festes videre i faderens tomme hus, og så blev der inviteret på øl. Mig bekendt blev der vist ingen "fest". De fleste inviterede svarede aldrig på sms'en.
Efter min datters raseri over mit "afslag" havde lagt sig, tog hun med os forældre ud på en tur til stranden, vi spiste ude og så en film sammen om aftenen. Da vi sagde godnat, fik hun et knus, og jeg fortalte hende, hvor glad jeg var for, at hun ikke tog af sted, og at jeg var sikker på, det var en positiv beslutning. Det bekræftede hun og tilføjede, at hun ikke havde skænket "festen" en tanke, mens vi havde været af sted, og at hun havde hygget sig i aften.
Hun virkede oprigtig glad, og nu tænker jeg selvfølgelig, at det nytter at vælge sine kampe.
Mit indtryk af den unge mand/kæresten er noget blandet.
Studt, tak for dit indlæg.
tilføjet af

Kan se, hvad du mener

men jeg er ikke enig med dig.
Jeg ville aldrig DRIKKE med mine børn/unge som er 16 og 18 år.
Her til aften fortalte min datter mig, hvordan hendes vens/kærestes mor havde vejledt sin søn i at få en billig brandert i forbindelse med grøn koncert. Han er netop blevet 17 år.
Jeg forbyder ikke en masse ting, men jeg forsøger at aftale nogle regler, som vi begge kan gå ind for med det formål, at reglerne skal overholdes. Jeg har fortalt min datter, at der er ikke noget, der er forbudt, men der er noget, der er fornuftigt og klogt og noget andet, der ikke er det. Min datter har svært ved selv at sætte grænserne, når hun er sammen med "vennerne". Sådan er vi jo så forskellige.
Og du skal have tak for, at du gav dig tid til at svare på mit oplæg. Det sætter jeg pris på. Det er godt at høre fra jer unge også.
tilføjet af

Alkohol er noget skidt

Især i de mængder de unge drikker det i.
Min datter har også taget nogle ture, det hersker der ingen tvivl om. Jeg har talt en del med hende om problemet med for meget alkohol, og forklaret at der naturligvis er en ganske god grund til, at den anbefalde mængde for kvinder er på maks 14 genstande om ugen - og at den anbefalde maks "dosis" på et enkelt døgn ikke bør overstige 5 genstande.
Det er faktisk ganske problematisk at de unge drikker så meget som de gør. Deres hjerner tager skade, både når de bliver fulde, men faktisk også når de bliver ædru igen. Deres frontallapper er ikke fuldt udviklet, og risikoen for varige skader er faktisk ret store.
Men et forbud hjælper ikke. Tal med din datter, forklar hende risikoen. Find dokumentation, få hende til at læse det, og bagefter forklare dig betydningen af det. Lad hende give dig hendes betragtninger, efter at hun har læst om det. Det er vigtigt at hun selv sætter sig ind i konsekvenserne, danner sig sin egen opfattelse og mening, og at I derefter kan have en dialog om emnet. Det er bare så vigtigt at hun selv læser disse oplysninger... for ingen tvivl om, at en mor blot er hysterisk og omklamrende, når hun forbyder teenageren at drikke, og at mors oplysninger om emnet er grebet ud af den blå luft, og intet har med virkeligheden at gøre.
Jeg kan anbefale at søge på David Erritzøe, læge og hjerneforsker. Han skrev en glimrende artikel om emnet i magasinet "Rask" tidlgiere i år.
tilføjet af

Fundet

Tak skal du ha' for tippet.
Jeg fandt artiklen på nettet. Den er printet ud, og jeg vil be' min datter læse den og derefter tale med hende om den.
Mange hilsner
Morsan
tilføjet af

Tak til jer, der skrev

Det gav mig rigtig meget.
Mange hilsner
Morsan
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.