22tilføjet af

Fremtiden og hvad så? HJÆLP OS!!

Hvordan vil teknologien være om 20 år?
Vil computeren være "over" os?
Vil vi miste vores identitet?
Vil vi få hjælpemidler i fremtiden, som vil hjælpe syge og handicappede? Fx i form af en dragt der gør en stærkere, og dermed kan hjælpe fx lamme til at gå igen?
Hvad er din holdning?
tilføjet af

Hvorfor gentager du dine indlæg

Samme indlæg var på i sidste uge.
tilføjet af

Robotterne vil være over os

Jeg har for nyligt i Ingeniøren læst en notits, hvori en angiveligt kendt computerchip-forsker på baggrund af en påstået exponentiel acceleration i udviklingen af hurtigheden på regnehastigheden i processorerne, forudsagde at computere/robothjerner allerede inden år 2025 vil have overgået den menneskelige hjerne i "tænkekapacitet".
Defra er der mange muligheder. Et scenarie alá terminator-historien med Arnold Schwarzenegger er da en mulighed. Snakker vi survival of the fittest, og holder dette princip, ser det skam sort ud for den menneskelige races fortsatte eksistens. Når vi ikke inden da at ødelægge det for os selv pga. vores ressourceforbrug og overbefolkning eller en omfattende (atom)verdenskrig, vil en indkodet logik/udviklet logik hos robotterne da byde dem i det mindste begrænse vores eksistensgrundlag.
Derfor behøver man jo ikke at tabe modet. Det vil nok være bedre at fortsætte som intet så drastisk vil ske - altså leve almindeligt få børn og så videre - i stedet for at leve hvert år som var det vores sidste.
Endelig er der jo også dem der er troende og forlader sig på en guddommelig indgriben såfremt det skulle gå så galt.
tilføjet af

Og dog......

En CPU er istand til at foretage beregninger ved hjælp af logiske opreatorer, mens følelser vist ikke kan betegnes som sådan. Vi ved så uendeligt lidt om vores hjernes komplexitet, at man nok ikke "bare" kan sammenligne den med produkter fra eksempelvis Intel eller AMD. En CPU kender heller ikke til begreber som intuition og spontanitet.
tilføjet af

hmm

du vil tro at noget vi har skabt skal være over os?
tilføjet af

Positiv eller negativ

Hvordan vores fremtid vil se ud?? Hmm.. Jeg tror teknologien, vil få en stor betydning i vores dagligdag. Vi vil bliv afhængig af den hjlæp, som vi vil få fra teknologien. Om 10 år vil vi måske ikke kunne klare alle de daglige pligter vi har i dag, fordi vi begynder at få hjælp til det.
Man kan godt være nervøs for hvordan ens børn kommer til at være, for det er en hel anden verden, som de kommer til at leve i. En ting, som jeg tror bliver meget nødvendig, er robotten. Vi vil få en mere stresset hverdag, hvilket gør, at vi simpelthen har brug for den ekstra hjælp. Måske man slet ikke skal frygte fremtiden så meget, men jeg har svært ved kun at være positiv og ligge min angst væk.
tilføjet af

Syg mor.

Jeg tror vi ville få mange hjælpemidler, som kan gøre dagen nemmere. Jeg tror vi ville komme til at kunne kurere sygdommme, som vi ikke kan i dag. Min mor har i mange år været lam efter en forfærdelig bilulykke. jeg har hørt om neuro implantater som måske i fremtiden ville kunne hjælpe lamme med at få evnen til at bevæge sig igen. en ting som dette, ville være en fantastisk hjælp til min mor. Hvis bare verdenen vil udviklie sig sådan, så frygter jeg ingenting.
tilføjet af

dejligt

det er super som teknologien skrider frem, synes det sejt at det kan hjælpe nogen der virkelig har brug for det, men når man sådan tænker over det er det også lidt uhyggeligt hvor hurtigt at teknologien skrider frem..
tilføjet af

dovne

Folk vil sidde mere foran deres skærme og stene frygter jeg. På det tidspunkt er transport vel næppe det store problem, så der vil være klart flere overvægtige tror jeg. Desuden frygter jeg, at den megen elektronik, vil betyde et befolkningsstop. der vil ikke blive født så mange børn, fordi folk har mere travlt med dem selv end hinandnen.
__________________
Nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstasy and alcohol.
Cocaine.
tilføjet af

begejstret

Jeg er begrejstret over fremtiden. Jeg kan nu have kontakt med min familie i Canada. Det er dejligt man kan få billede på og ikke bare en stemme. Håber på nye og endnu flere muligheder.
tilføjet af

moster

Jeg har en lam moster somm har brug for alt den hjælp man overhovedet kan få. derfor håber jeg meget der en gang kan opfindes et hjælpemiddel dertil. Måske i har fat i noget? en dragt.. hmm. Hvem ved?? Er meget interesseret i at kunne høre andre svar til indlægget.
tilføjet af

Urolig

Hej..
Jeg er enig med jer. Jeg kan godt være lidt urolig med fremtiden. En ting som især bekymrer mig er alle de teknologiske hjælpemidler, som måske vil betyde vi ikke behøves at bevæge os mere. og med alt det vi hører i dag med at vi er for fede osv kan det da ikke gå andet end galt. thomas
tilføjet af

positiv

jeg er meget poitiv overfor fremtidens udvikling og kan kun se det positive.
tilføjet af

Min holdning

...Er at om 20 år, styrer teknologien mange ting.
Kan jo af gode grunde ikke se frem i tiden, men jeg tror at mange af de basale ting vi udemærket selv klarer, vil være styret af teknologien.
Om det så er godt, eller skidt, kan jo diskuteres.
Jeg frygter simpelthen at vi bliver handlings-lammede, og alting vi foretager os, foregår igennem en computer o.lign.
Det vil nok på langt sigt komme til at ødelægge os.
Men så vil jeg eneligt hellere leve i nuet, og tage tingene som de kommer.
tilføjet af

Glemte

At sige.
Når børn fødes, dræbes nogle, og det er faktisk lidt det samme princip, når teknologien, byder på nye muligheder.
tilføjet af

informationsteknologi dominerer

Computerteknologien vil dominere langt mere end den menige har fantasi til at forestille sig. Om 20 år behøves der ikke fører i bilerne, de vil være computerstyret. Ligeledes vil mange funktioner i dagligdagen være automatiseret, f.eks. vil der være robotstøvsugere, der selv kan støvsuge, uden at støde imod genstande.
Mange funktioner vil være overtaget af computer chippene. Der forskes i kunstig intelligens i USA, hvor man er langt med en computer chip, der kan erstatte defekte zoner i hjernen, efter f.eks. hjerneblødninger, denne indopereres så, og genskaber de funktioner hjernen havde inden lammelsen indtrådte.
Hospitalerne bliver overtaget af computer teknologien, der vil blive gennemført robotoperationer, der udføres med større ekspertise og præcision end mennesket kan udføre.
I dag bliver fejlmedicineringerne minimeret fra 55% til 1-2% ved indførelse af stregkoder, der kodes på bærbare PC, hvor diagnosen indskrives direkte af lægen, og medicineringen går automatisk via lokal radio net ned til apoteket, hvor den udskrives.
Der sker ikke fejl operationer når denne teknologi indføres bredt. Her vil ingen hovsa fejl opstå som i dag, hovsa der røg naboens ben sku ved en journalfejl, da de tog den forkerte patient.
tilføjet af

Må..

man så også tillade sig, at spørge den fremragende intelligente fremtidsforsker, hvor han ved alle disse ting fra?
Skriv svar
tilføjet af

har læst i 6 år..

Under disse studier frekventerede jeg mange af verdens førende universiteter for, at opdatere min viden.
IT verdenen er et turbulent forsknings og udviklingsmiljø, hvor kendetegnet er, at der ikke er langt fra vugge til grav, hvis man ikke følger med i de seneste forskningsresultater. I systemudviklingen kan et system være håbløs forældet allerede inden det er færdigudviklet. Her skal man udvikle i moduler for, at modgå sådanne situationer.
Videre har jeg i min første ungdom indtil jeg fyldte 30 i 1980 været erhvervsforsker.
tilføjet af

indholdsløst svar

Det var da en gang intetsigende ....
du giver overhovedet intet bud, men har travlt med at forherlige dig selv og din store viden.
vis den dog lidt, og giv et seriøst bud.
tilføjet af

I-ROBOT

Hvis du har set filmen "i-robot" med Will Smith, har du en idé om hvor jeg tror vi er. til den tid vil robotter være meget mere udbredte end idag.
Derudover vil vi i langt højere grad være begyndt at få lavet små "forbedringer" med vore kroppe og sanser. elektronisk lavet, og perfekt indpasset i vore kroppe, eller hud.
computeren vil selvfølgelig have udviklet sig videre, og muligvis er vi på den tid kommet "kvantecomputeren" en hel del videre.
Vi vil muligvis være begyndt at bruge nano-robotter i forbindelse med helbredelse og kroppens vedligeholdelse.
Jo - fagre nye Verden med mange muligheder.
Blot et lille, hurtigt udpluk fra min fantasi. Men dog lidt mere konkret end svaret fra IT-specialisten *GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG*
tilføjet af

Kunne være fedt...

Hvis vi allesammen havde vores egen personlige robot til at betjene os ligesom i filmen
tilføjet af

tanker..

Hejsa....
Jeg tror vores fremtid bliver meget interessant. Vi vil kunne udforske ting, som vi kan få meget nytte af. Måske som kan hjælpe til at få mere viden om sygdomme vi indtil nu ikke har haft meget kendskab til. Jeg tror vi vil opleve en verden, hvor vi har meget mere teknologi i hverdagen. På dette område, kan vi måske risikere, som du skriver, at computeren kommer over os. Computeren udvikles måske så meget, at den starter med at udvikle sig selv. dette ville betyde meget for verdenen. Men hvad det vil betyde ved jeg ikke. Måske at det lige pludselig ikke var os der styrerede verdenen mere? Hvilket jeg tror vil betyde at vi vil føle os magtesløse og frustret. Man kunne også godt forestille sig at vi i fremtiden ikke behøvedes at tage på arbejde, men arbede hjemme fra. det ser vi jo allerede i dag, hvor flere og flere arbejder hjemme. Måske dette også ville føres over i skolelivet, så det var muligt at arbejde hjemme. dette ville igen få stor betyning, da jeg ikke tror unge mennesker ville kunne omgå sig så godt længere, da de jo stort set aldig ville være sammen med nogen andet end deres computer.
Jeg tror også at robotten bliver en hverdags ting, som hjælper os med de daglige ting (er blevet nævnt i et andet indlæg). Det tror jeg også er meget sundt, da det så er moderen der slipper for nogle af pligterne. dette kunne dog også betyde, at vi ville stige i vægt. vi ville aldrig røre os, for når vi kom hjem hver dag - hvis vi overhovedet skulle afsted?, have en til at hjælpe os og lave det kedelige arbejde.
Det var nogle tanker fra mig
tilføjet af

hejsa

Hejsa....
Jeg tror vores fremtid bliver meget interessant. Vi vil kunne udforske ting, som vi kan få meget nytte af. Måske som kan hjælpe til at få mere viden om sygdomme vi indtil nu ikke har haft meget kendskab til. Jeg tror vi vil opleve en verden, hvor vi har meget mere teknologi i hverdagen. På dette område, kan vi måske risikere, som du skriver, at computeren kommer over os. Computeren udvikles måske så meget, at den starter med at udvikle sig selv. dette ville betyde meget for verdenen. Men hvad det vil betyde ved jeg ikke. Måske at det lige pludselig ikke var os der styrerede verdenen mere? Hvilket jeg tror vil betyde at vi vil føle os magtesløse og frustret. Man kunne også godt forestille sig at vi i fremtiden ikke behøvedes at tage på arbejde, men arbede hjemme fra. det ser vi jo allerede i dag, hvor flere og flere arbejder hjemme. Måske dette også ville føres over i skolelivet, så det var muligt at arbejde hjemme. dette ville igen få stor betyning, da jeg ikke tror unge mennesker ville kunne omgå sig så godt længere, da de jo stort set aldig ville være sammen med nogen andet end deres computer.
Jeg tror også at robotten bliver en hverdags ting, som hjælper os med de daglige ting (er blevet nævnt i et andet indlæg). Det tror jeg også er meget sundt, da det så er moderen der slipper for nogle af pligterne. dette kunne dog også betyde, at vi ville stige i vægt. vi ville aldrig røre os, for når vi kom hjem hver dag - hvis vi overhovedet skulle afsted?, have en til at hjælpe os og lave det kedelige arbejde.
Det var nogle tanker fra mig
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.