16tilføjet af

Forholdet mellem kæresten -og eks'en

Jeg har været sammen med min kæreste i to år nu og det går egentlig rigtig godt.
"Problemet" er min ekskæreste, som jeg var sammen med i 8 år. Han er en af mine bedste venner og jeg elsker ham rigtig højt.
Da min nuværende kæreste og jeg fandt sammen, sagde han at han ikke havde noget problem med at jeg stadig så min ekskæreste og jeg sagde til ham, at det skulle der heller ikke være, for jeg ville ikke holde med at se ham.
Når jeg går i byen med min ekskæreste eller tager over og spiser ved ham, spørger jeg stort set altid min kæreste om han vil med, men det har han ikke lyst til.
Min ekskæreste og jeg lavede en aftale da vi var sammen om at vi altid skulle være venner også selvom vi gik fra hinanden og det har vi holdt. Ikke af pligt, men fordi vi virkelig kan lide at være sammen og kender hinanden så godt.
Nu har min kæreste så sagt at hvis jeg ikke holder med at se min eks, vil han ikke være sammen med mig længere.
Der er aldrig sket noget han kunne være jaloux over og min eks taler rigtig pænt til ham og inviterer ham med i byen hvis der er noget, men min kæreste svarer ham altid surt igen og det synes jeg er synd.
Hvordan kan jeg overbevise min kæreste om, at der ikke længere er noget mellem mig og eksen?
tilføjet af

Jeg forstår godt din kæreste!

Du skriver selv at du elsker din ekskæreste - det ville jeg sgu heller ikke finde mig i!
Du må jo vælge: Vil du have den gamle eller den nye?
tilføjet af

Jeg har ikke lyst til at vælge.

De er to forskellige personer, som betyder noget forskelligt for mig. Ja, jeg elsker min eks, men som en meget nær kammerat. Der har ikke været kærlighed imellem os i mange år (fra nogen af siderne).
Men vi kender hinanden så godt og er så gode venner. Hvorfor skal jeg opgive en god kammerat, bare fordi jeg får en kæreste?
tilføjet af

Tæller DIN lyst mere end din kærestes?

Din nuværende kæreste har stillet dig et ultimatum: Vælg en af dem! Det har intet med DIN lyst at gøre. Din kæreste har åbenbart ikke lyst til at være sammen med dig, hvis ekskæresten til evig tid skal kære med som tredje hjul!
Det virker som om du ikke har den helt store respekt for din kæreste?!
Din kærestes ultimatum gør at du bliver nødt til at vælge. Jeg vil slet ikke gå ind i en diskussion af om det er tilladeligt at stille sådan et ultimatum, men det ku da godt lyde som om han har overvejet sagen og har gjort op med sig selv at HAN ikke kan leve sådan. Det er så op til dig om han skal have lov at søge/leve videre uden dig eller med dig.
tilføjet af

Ja, det ville jeg mene..

Selvfølgelig har det da noget med MIN lyst at gøre.. Det er da noget pjat at sige andet.
Selvfølgelig har jeg respekt for min kæreste, men jeg har nu også respekt for mig selv og jeg føjer ikke bare andre mennesker, hvis jeg ingen mening kan se i det.
Jeg eftersøger måder jeg kan fortælle min kæreste, at jeg ikke dropper min eks, så han kan forstå det.
Hvis ikke der er noget at gøre, vil jeg uden tvivl vælge min eks, for ingen skal give mig sådan et ultimatum, når der ingen logik er i galskaben. Så er jeg nu alligevel bedre tjent med at have min eks som kammerat.
tilføjet af

Et klogt svar

Sig til din kæreste at eks'en kun er din
ven, og I ikke har andet sammen. Hvis
kæresten ikke kan acceptere det, så må
han gå ud og finde en anden.
tilføjet af

Jeg ville vælge

kan ikke se pointen i det du vælger ... hvis din kæreste har et problem med det ville jeg vise respekt og lade være at se den anden så meget. Jeg ville selt ikke forlange at min kæreste skulle blive ven med min eks.
Så vælg en af delene det andet er da åndsvagt
tilføjet af

Afgjort - ja

sådan ville jeg også tænke. Man forsøger vel at gøre ham begribeligt, at han ikke har noget at være nervøs for og når du oven i købet har forklaret ham om eksens tilstedeværelse i dit liv og han én gang har accepteret det, så kan han ikke rigtig komme rendende og klynke nu.
Jeg ville aldrig vælge et menneske, der stillede mig et ultimatum på den måde. Den der bad mig vælge, havde på forhånd tabt.
Desuden hænger venskaber ikke på træerne, mænd er der nok af i kærestekategorien. (De hænger herned i min svingdør - *SS*)
tilføjet af

Jamen det er også sådan jeg har det.

Jeg synes det er fejt at komme og stille mig det ultimatum efter to år. Ligemeget hvad, vil jeg jo være ked af at vælge.
Men sådan noget har jeg besluttet mig for for lang tid siden. Hvis enperson siger jeg skal vælge og der ikke er nogen grund til det, så vælger jeg samme person fra.
Jeg ville kunne forstå det hvis min eks stadig vil være sammen med mig, men det har han ingen interesse i overhovedet. Der er absolut intet ændret i forhold til da min kæreste for to år siden sagde, at det ikke var noget problem.
Jeg ville gerne kunne sige at jeg ville ønske min eks og jeg aldrig havde været sammen, men det ville være løgn. Han har gjort meget for mig og betydet meget for hvordan jeg er i dag. Og så kender han mig bedre end nogen anden. Jeg synes det ville være surt at smide væk.
Det jeg vil frem til er, at i dag er min eks ikke andet end min kammerat. Og der er ingen kæreste der skal komme og bede mig om at smide en af mine venner ud. Det gælder både kammerater og veninder.
tilføjet af

Stå fast.

Jeg synes det er helt urimeligt af din kæreste, at stille et sådan ultimatum. Han ved at dit forhold til din ex kun er venskabelligt. Man bestemmer ikke, hvem ens kæreste skal være venner med, det ville jeg aldrig kunne acceptere. Rigtige gode venner er ikke noget man bare får. De er kostbare. En ny kæreste kan man altid finde.
Bevar din selvstændighed og skift kæresten ud, hvis han ikke respekterer dit valg af omgangskreds!
tilføjet af

Det er lige præcis det..

Jeg føler virkelig at jeg ville miste en hel del af min selvstændighed, hvis jeg bare giver efter uden at kunne se nogen mening i det.
Det værste er at han selv har en eks som han ser meget til. Når jeg så spørger ham om hvad han ville sige til at jeg "forbød" ham at se hende, siger han at det ikke er det samme. Jeg kan bare ikke se rimeligheden i alt det her..
tilføjet af

Drop ham

Drop din eks. hvis du elsker din kæreste....
Det i havde sammen er slut for lang tid siden, kom nu videre...
Grunden til din kæreste udmelding, er jo helt klart fordi han holder af dig, men er træt af at være sat ud på et "sidespor".
tilføjet af

Ja, kæresteforholdet sluttede for lang tid siden

-men venskabet er da overhovedet ikke slut endnu. Det er da ikke rimeligt at sige, at jeg ville droppe min eks, hvis jeg elsker min kæreste. Alting er ikke helt så sort på hvidt.
tilføjet af

Dét ville heller ikke være

at "elske din kæreste" det ville være at underlægge sig hans luner. Det har aldrig ført til noget godt, men nogle mennesker tror, at hvis man ikke lader sig trække rundt i manegen, så er det ikke "alvorligt nok".
Jeg tror oftest det er mennesker, der er så bange for at være alene, at de giver køb på hvad som helst.
Jeg opfatter den måde du tænker på, som sund tankegang.
Forsøg at tale dig til rette med ham, men sælg ikke ud af hverken venner eller veninder.
tilføjet af

har du overvejet

hvad der vil ske til dit forhold til xèn, hvis han finder en kæreste, der ikke gider at være det trejde hjul ?
Når din kæreste har være sammen med dig og Xèn,hvordan har I været sammen❓har I talt om gamle minder, han ikke er en del af❓fordi, det ville jo nok gøre sit til, at han ikke gad med, da han nok ville føle sig, som en "outsider" i forhold til jer.
Jeg synes, det er svært, fordi selvfølgelig har du ret til en ven, men problemet er jo at det er en tidligere kæreste. Jeg ved ikke selv, om jeg ville bryde mig om, at have en kæreste, der spiste og gik i byen med sin x, som han havde 8 års historie med.
Hvis det ender med brud mellem dig og kæresten.. så håber jeg ikke, at du ender alene fordi xèn engang skal træffe et valg og fravælger dig af hensyn til sin kæreste.
Ja, det blev lidt langt, men som du selv siger, det er jo ikke sort og hvidt.
held og lykke
tilføjet af

Tak for svaret

Jeg ved ikke hvad der vil ske, hvis min eks finder en kæreste, der ikke vil have at han taler med mig. Nu er det jo heller ikke fordi min eks' kæreste er tredje hjul. Hun kommer i første række for ham, anderledes skal det da heller ikke være.
Når min kæreste er med, taler min eks og jeg næsten ikke sammen, men jo, når min eks og jeg er alene, taler vi da om "gamle dage", selvfølgelig.
Jeg ser det bare ikke som et problem, at vi har en historie sammen, men mere en fordel. Det er da dejligt at have venner, der har kendt en så lang tid.
Det er jo heller ikke fordi jeg ender alene hvis min eks og min kæreste smutter. Nu er de jo ikke de eneste mennesker i mit liv :)
Det kan da godt være at min eks vælger mig fra en dag, det er jo ikke til at sige hvad der sker i fremtiden. Men det er i hvert fald ikke noget der kommer til at spille ind i den her beslutning, for der synes jeg slet ikke det har noget at gøre.
tilføjet af

nå ok ja

så er han jo ikke bedre selv ... fortsæt endelig så ...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.