5tilføjet af

Foreninger og racisme!

Goddag, er der nogen der ved hvordan man danner en forening? Hvem skal man registreres ved og kontakte for at danne en officiel forening?
Hehe, ordet racisme har INTET med indlægget at gøre, men jeg ved bare at hvis ordet racisme nævnes strømmer folk til for at læse (desværre er det sådan at nogle så ser en mulighed for at svine andre mennesker til)
Men håber nogen kan hjælpe mig, tak på forhånd.
tilføjet af

Intet registreringskrav

Jeg tror ikke der er registreringskrav for foreninger - men det kommer lidt an på organisationens struktur og formål. Eksempelvis politiske foreninger skal registreres for at kunne nyde den offentlige opmærksomhed, den slags foreninger normalt gerne vil have - for at kunne stille op ved valg, og for at låne/leje offentlige lokaler til mødeaktivitet.
Det kommer også an på, om foreningen er lokal, national eller international. Hvis der er tale om medlemsbidrag, så skal pengene naturligvis forvaltes i overensstemmelse med foreningens regler og formål, og foreningen skal da have en ansvarlig adresse - formandens eller kassererens - hvis der skulle blive indleveret politianmeldelse for misligholdelse af ansvarlig kapital.
Selvfølgelig skal der være et sæt vedtægter for en forening som fastslår foreningens formål og organisation.
Der kan være helt specifikke krav til en forening, men det kommer igen an på organisationsstruktur - lokal, national, international - og formål.
tilføjet af

Stjerne pigen *:)

Godt tænk, det med racisme, men desværre kan jeg ikke hjælpe med det andet :)
tilføjet af

Offentlige lokaler

Det er fordi jeg gerne vil leje en idrætshal her i vinter perioden (for at holde mig i form vinteren igennm). Problemet er bare at man skal være en forening for at kunne leje sig ind:( Dvs. jeg skal eksistere som registreret forening. Hvordan gør jeg? Hvem skal jeg kontakte?
tilføjet af

Hehe

Ja, men det ser vist ikke ud til at virke helt efter planen:) Folk bliver nok pissed når de ser at jeg fuppede dem. De fleste er sikkert halvaber som bare kom for at skrive noget racistisk. De kan alligevel ikke hjælpe mig, så måske skulle jeg have brugt et andet ord som tiltrækker de lidt mere intelligente mennesker:)
tilføjet af

Ejeren af hallen...

... - og mon ikke det er din kommune - skal du henvende dig til. Det hedder vist Kultur- og Fritidsforvaltningen de fleste steder.
Det kunne også tænkes at hallen er forpagtet ud til en privat - og så er det vedkommende du i første omgang skal kontakte for at høre om vilkårene.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.