2tilføjet af

Folk med spiseforstyrrelser=fejl i hjernen

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-4860148.html
Det menes, at folk med spiseforstyrrelser har en fejl i hjernen. Dvs fejlen, om man så må sige, udløses når det er at kroppens vægt kommer ud af balancen. "Som en termostat der er gået i stykker". Så det er altså ikke ligeså nemt at komme over en spiseforstyrrelse som nogen går og tror og det er heller ikke nødvendigvis psykisk betinget...Hvad mener du om det ??
tilføjet af

Hjernen

påvirkes af den fejlernæring spiseforstyrrelserne medfølger, ligesom stress og en depression ændre hjernes kemiske sammensætning.
Måske der den psykiske-aspekt egentlig udløst af en ikke opdaget depression - siden , efter hvad jeg forstod, så er "kontrol" en væsentlig faktor.
tilføjet af

Hvor er det nu lige forskellen er?

Prøv at tænke over udsagnet: Spiseforstyrrelser er en fejl i hjernen. Ja hvor dælen skulle den ellers sidde. Depression er en fejl i hjernen. Schizofreni er en fejl i hjerne. Neuroser er en fejl i hjernen. Hvis man da VIL bruge den såkaldte apparatfejlsteori.
Hvis vi dygtige (eller dumme) nok ville alt vi følte, tænkte, gjorde osv kunne forklares som kemiske processer i hjernen. Det vi så ikke accepterer i samfundet - det kan vi kalde fejl-reaktioner.
Vi kan så hvis vi kender til fejlreaktionen måske gå ind med mod-kemisk krigsførelse f.eks anti-depressiv medicin og behandle. Langt hen ad vejen kan vi anvende psykoterapi og opnå samme resultater.
Jeg vil godt være med til at kalde unge pigers spiseforstyrrelser sygelige og selvfølgelig sidder det i hjernen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.