15tilføjet af

Flexjob ?

Først 4 måneder i arbejdsprøvning (på sygedagpenge) på komunal arbejdsplads, derefter i virksomhedspraktik hos en privat arbejdsgiver (3 mdr. kontrakt, stadig på sygedagpenge) med henblik på at komme i flexjob.
Jeg er så efter 5 uger af de 3 mdr. blevet anerkendt til flexjob af komunen og AF, men arbejdsgiveren vil ikke ansætte mig i flex.
Nu siger AF-konsulenten at jeg skal fortsætte med at arbejde i firmaet uden løn (ledighedsydelse som det hedder for flexjobbere).
Det er da socialbedrageri at modtage ledighedsydelse og arbejde samtidig, bare med omvendte fortegn (det er dem som bedrager mig?).
tilføjet af

Fleksjob/ledighedsydelse

Hej Flekser !
Ganske kort. !
Jeg undlader at nævne paragraffer.
Det er korrekt, at du skal på ledighedsydelse, indtil man kan finde en arbejdsgiver der vil tilbyde dig et fleksjob.
Når en sygedagpengemodtager er godkendt til fleksjob, skal sygedagpengene ophøre, og du overgår til ledighedsydelse.
Det der kan undre er at din ”nuværende arbejdsgiver” ikke vil tilbyde dig fleksjob. Han får dig jo på meget gode betingelser. For øjeblikket har han dig helt gratis.
Jeg synes det er en god ide, at du fortsætter i det nuværende firma for at holde dig i gang. Ledighed er ikke sundt for nogen.
Held og lykke fremover.
tilføjet af

Grunden

til de ikke vil ansætte mig er at de mener det ville være synd for begge parter.
Jeg har ofte kraftige rygsmerter, hvad de har kunnet se på mig, og de er bange for at jeg vil forsømme for meget.
Tak for dit præcise svar.
tilføjet af

osse her ...

Synes lige, at jeg vil kommentere dit indlæg!
Jeg er for 4 måneder siden blevet færdig med en uddannelse som so.su.hjælper efter ca 20 år i faget som ufaglært og altid masser af arbejde!
Efter at have haft diabetes (sukkersyge)i snart 40 år søgte jeg også flexjog og fik det bevilliget uden arbejdsprøvning og andet bøvl ... dvs. at kommunen har været helt forstående overfor min situation og jeg er blevet MEGET pænt behandlet, men dét der imidlertid har været svært har været SELV at gå ud og skaffe mg et deltidsjob da ingen har vidst hvad et flexjob i virkeligheden er!!
Mit prolem er som sådan så heller ikke fravær, men manglende evne til at arbejde fuld tid samtidig med at få en familie til at fungere ...
En jobkonsulent fra kommunen har hjulpet mig og nu starter jeg i måske mit drømmejob d. 1. november!
Men det er rigtigt nok også min fornemmelse, at det netop er arbejdsgiverne, der er kritiske overfor den, som måske ikke har evnen til at indgå en mange-timers-pagt(ægteskab) med sin arbejdsplads ... ?? Og det uanset, hvad årsagen til flexjobbet så end måtte være!
Det er en grim og usikker periode indtil det lykkes at få en ordning og den gensidige tillid ind over "dørtærsklen" til en arbejdsplads, så jeg forstår dig rigtig godt!
Meningen med et flexjob er jo netop, at både du og arbejdsgiveren skal holdes skadefri og du skulle jo også gerne ende med at blive fri for smerter ved netop ikke at arbejde mere end du har kræfter til.
Måske du skulle prøve, at bede din kommune om hjælp til at skaffe dig et job? og måske et andet sted! ... det har de faktisk pligt til!
tilføjet af

Konkurrenceforvridning

Hvis jeg som firmaejer kunne vælge mellem at have samme person som enten gratis medarbejder mens han får ledighedsydelse, eller at have ham som fleksjobber der skal have delvis løn, ville jag da klart vælge den billigste løsning - kvaliteten er jo den samme.
Det kan da overhovedet ikke undre?
tilføjet af

Fleksjob

Jeg er en kvinde, som selv har været i et Fleksjob, i ca. 3 år, men måtte opgive det for ca. 2 år siden, på grund af psykisk mobning fra chefen, kollegere samt sagsbehandler i kommunen, som har nogle nedlandende pg krænkende bemærkninger til mine problemer.
Jeg tilhører den generation, som var ung i 80'erne, da der var stor ungdomsarbejdsløshed, så jeg fik aldrig nogen læreplads, selvom jeg har gjort meget for,at søge. Jeg opfyldte rådighedsreglerne under den gamle dagpengelov. Jeg har måtte klare mig med de arbejdstilbud som jeg fik tilbudt.
Jeg har altid været en meget stabil og trofast medarbejder, som mødte til tiden og passede mit arbejde det arbejde som jeg var ansat til. Var også sjældent syg. Selvom jeg var ufaglært, gjorde jeg det bedste jeg kunne for, at stille andre tilfreds, ihåb om, at få et fast arbejde. Men Arbejdsformidlingen, har desværre altid, sendt mig ud på en arbejdsplads, som kun var interesseret i "billig arbejdskraft". Når der var gået 9 månedere, så fik de en ny langtidsledig. Så jeg har tit syntes, når jeg ser tilbage til fortiden, følt mig udnyttet, som en "arbejdsslave".
Jeg har også været udefor, at nogle arbejdsgiver har brudt overenskomsten, så jeg har måtte have fagforeningens hjælp, til at få nogle penge, som jeg havde fået forlidt i løn.
Da Socialdemokratiet overtog regeringen i 90'erne, så blev jeg glad. For jeg troede, at det blev lettere, at være ufaglært og få en uddannelse. Men på grund af nogle stramme dagpengeregler, kom jeg i klemme og mistede dagpengeretten for ca. 5 år siden.
Jeg fik det dårligt psykisk, i denne periode, og kørte ned i det sorte hul. Min læge stillede en diagnose på depressioner, og blev sendt videre til en Arbejdspsykologisktest. Psykologen stillede også en diagnose på at jeg er neurotisk, og har depressive symtomer på grund af presset. Han anbefalede mig, at skulle have et Fleksjob. Jeg har brug for et job, hvor jeg kan være ufaglært og kan arbejde i mit eget tempo, da jeg får psykosomatisk problemer, hvis jeg udsættes for pres.
Jeg skulle selv finde en arbejdsplads, hvor jeg havde lyst til at komme i Fleksjob. Jeg var i arbejdsprøvning i 3 månedere på sygedagpenge. Chefen ville have en forlængelse på 3 månedere. Jeg i arbejdsprøvning i 6 måneder, hvor de skulle teste min arbejdsevne.
Da der var gået 6 måneder, kom jobkonsulenten fra kommunen for at lave kontrakten på Fleksjobbet.
Kommunen havde vurderet min erhvervsevne nedsat med 50 %, så arbejdsgiveren skulle betale 50 % af lønnen. Det ville chefen ikke acceptere. De skulle have 2/3 i tilskud, for at tage disse skånehensyn som jeg havde behov for. Det tog Kommunen hensyn til.Så det blev lavet om.
I denne periode, hvor jeg blev testet, har jeg aldrig set, hverken man sagsbehandler eller dem fra min fagforeningen, så jeg synes, at de havde svigtet mig. Jeg beholdte mit medlemsskab til fagforeningen i denne periode. Men på grund af skuffelse, så meldte jeg mig ud. Synes ikke, at jeg har fået nogen støtte i den svære periode, hvor jeg mistede dagpengeretten, hvor jeg på et møde på Arbejdsformidlingen kørte ned i det sorte hul.
Det hele har været bureaukratisk.
Jeg synes bare, at det er meget svært, at have nedsat erhvervsevne med 2/3, som er usynligt. Svært, at have et usynligt handicap og have depressioner på grund af det.
Det ville være rart, i et demokratisk land, hvis mennesker som er ansat i Fleksjob/skånejob samt bistandsklienter, kunne få sin egen landsdækkende fagforening/støtteforening. Så vi kan få en ens og retfærdig behandling. Hvor vi kan få medindflydelse på vores eget liv og behov. F.eks, et rummeligt uddannelses system. Kurser/uddannelse som er målrettet til de mennesker som ikke er 100 % perfecte. Hvor vi bliver behandler med værdighed, accept pg respekt.
Nu, er der snart valg i DK, så skal vi stemme på et parti, som har en ordentlig Social- og Arbejdsmarkedet politik, som ikke svigter de dårligst stillet i vort samfund. Nogen som lever op til rummlighed og forskelligheder, hvor mennesket kommer i første række.
tilføjet af

Fleksjob - en succes ?

Hvis i kigger på Bartmans indstilling som arbejdsgiver er det jo tydeligt, at han kun tænker på penge, og overhovedet ikke på hans sociale ansvar.
Der er gudskelov stadig virksomheder i Danmark der vedkender sig deres sociale ansvar og tager pænt imod folk i fleksjob.
Nogle steder er det desværre sådan, at de øvrige medarbejdere lige skal vænne sig til tanken om, at der kommer en person, der yder det halve (uforskyldt pga. sygdom), men er garanteret overenskomstens mindsteløn.
Vi skal alle hjælpe til her i samfundet for om ganske få år vil der være flere og flere pensionister.
Der er gode og dårlige erfaringer med folk i fleksjob, og jeg er da ked af at have læst nogle af de dårlige her.
tilføjet af

er du rigtig klog?

hej alle sammen!..
jeg tror ikke du får et fast job med sådan en (udtaelse der om socialloven)!.-men iøvrigt ser det jo ud som om du kan mere med dit normale hovede end du "enlig beskriver her i dit inlæg"."så,´hvor er du nu henne med jobsøgningen?.jeg mener du kan da ikke være særligt langt med "alle dinne groteske ordforråd".om ,at af ikke er et fornuftigt et sted for folk som er arbejdsløse.det må jo kun være nogen få tilfælde de har som ikke er tilfreds med deres holdninger.-jeg kunne godt tænke mig,at vide om du helere vil i projekt arbejde hvor det kan være hårdt for spsyken du!?.:-)
tilføjet af

Arbejdsprøvninger og "praktik" er ingen succes

Kommunemand,
jeg er heldigvis ikke arbejdsgiver! :-)
Men jeg tror at mit indlæg viser hvad de flest arbejdsgivere synes om billig arbejdskraft, selv om du mener at de oftere vil tage socialt ansvar, selv om det gør deres virksomhed minder konkurrencedygtig i forhold til dem, som er parate til at udnytte den billige arbejdskraft som regeringens politik sætter på markedet.
Fleksjob i sig selv kunne være godt, hvis f.eks. kommuner og AF kunne sikre at virksomhederne ved hvad det er.
Men som du ser på indlæg fra andre her, så er virksomhederne kun interesseret i at få arbejdskraften ned i pris !
tilføjet af

angående din dårlige ryg

Du har fået et Fleksjob på grund af din dårlige ryg.
Nu ved jeg ikke, hvor meget din ervervsevne er nedsat , eller hvor meget løntilskud arbejdsgiveren får i dit tilfælde.
Det din Arbejdsgiver får i løntilskud, er for at tage skånehensyn til din ryg.
Itilfælde af sygefravær, får arbejdsgiveren refusion for udgifter på grund af sygdom. Du har også ret til at gå til behandlinger, have hvilepauser og arbejde på halv tid eller, det som kan passe til dine behov.
Jeg har engang læst i en avis om nogle, som kun arbejder 20 timer om ugen, samt en fleksjobber som kun havde 12 timer om ugen. Så du kan også indrette arbejdstimerne, hvad du selv kan holde til.Når man ikke har en 100 % erhvervsevne, som alle de andre, skal man tage hensyn til egne behov.
tilføjet af

kbp

Ja at være på fleksjob er ligesom at være på bistand.
Det der er foreskellen er pengene og der er ikke nogle der vil ansætte os !
Jeg er bevillet fleksjob og har været ude i arbejde i et månede og sage selv op. For kommunen kunne ikke finde ud af om jeg var ansat eller ikke ansat for jeg fik ikke den løn som jeg skulle ha.
da jeg brokket mig til arbejdskiverver om min løn sage han at jeg havde fået det jeg skulle ha, af ham det var omkring 3700 kr på 14 dage. Jeg er sat til 4 timer om dagen og skulle ha 95 kr i timen.
Så da jeg fik min første løn manglede der 1800 kr, dem ville jeg få på en cheks men der kom kun 1500 kr aconto. så han skylde mig 300 kr som jeg ikke har fået endnu. næste lønseddel så meget mærklig ud der var de 1500 kr trukket fra og jeg havde 84 timers arbejde. nu skal jeg starte på et kursus som kommunen har angseret med at sedde at lave ansøninger og komme på virksomhed besøg.
KOMMUNERNE KAN IKKE FINDE FLEKSJOB TIL OS ALLE.
tilføjet af

Hvordan kan du tænke sådan!

Selvom man har det svært psykisk, er det jo ikke ensbetydende med at man ikke kan tænke.Dette er netop problemmet med at det psykiske ikke kan ses, det er jo ikke ligsom at have brækket et ben, det er jo meget tydeligt. Jeg selv har det svært psykisk, men det gør jo ikke at jeg ikke kan tænke fornuftige tænker, jeg er dog ikke på flexjob, men det ligger i kortene, hvis jeg ikke kan holde til fuldtid. Jeg kan godt forstår de fustrationer som flexjobber render i, for hvem vil have mig og man vil gerne føle sig nyttig også selvom det ikke er på fuldtid. Ligsom dig der gerne vil have en sikker indtægt vil vi andre også gerne og det er ikke særlig let når der er rigeligt oppe i hovedet som ikke rigtig kan komme væk, det kræver hårdt arbejde at komme frem til en position hvor man magter at få nederlag på nederlag. Tænk hvis du går arbejdløs og der er bare ikke nogen der vil have dig, men du bliver ved og ved men lige meget hvad får du ikke arbejde, sådan er det også at være flexjobber, for der er ikke særlig mange som ønsker at have dig, selvom arbejdsgiveren får tilskud til dig, så er der stadig en stor risiko for at man bliver sygmeldt igen og det er ikke mange arbejdgivere der ønsker at have det så usikkert, arbejdsgiveren glemmer bare at det samme kan ske for alle de andre ansatte. Man har dog lov til at være gal i skralden når der er noget der går dig på.😕
tilføjet af

Lidt af hvert

Det er rigtig mange der ikke kender forskæld på at være psykisk syg og mindrebegavet og det fremgår tydelig af ovenstående.
Det er også klart at en arbejdsgiver ikke har folk i flex-job uden økonomisk gevinst.
Der er også ulemper ved at have folk i flexjob, mødeaktivitet, fraværd, nedsat tempo som kan have en afsmittende effekt på andre ansatte, samt det at en flexjobber ikke kan flyttes til andre jobs, selv andres misundelse skal indregnes.
Det sociale ansvar ligger så i at flexjobberen skal føle for at komme på arbejde og det gamle mundhæld er ikke løgn, Hvis arbejde er sundt så giv det til de syge. Selv har jeg haft flere i flexjob.
Som tidligere arbejdsleder mener jeg det er for ringe, at tage folk i jobtræning uden det drejer sig om senere ansættelse og jeg forstår ikke fagforeningerne ikke protestere.
Jeg er også kendt med at en der er fast afløser i et firma er jobtrænet i samme job som vedkommende afløser i uden det tæller timer eller udløser løn. Fagforeninger mister vist værdi.
Endelig mener jeg at det må være kommunen der må være ansvarlig for de penge der skal udbetales da det er en aftale mellem kommunen og arbejdsgiver, ligesom det er kommunen der tvinger folk i flexjob.
tilføjet af

Dårligt Begavet Dansker

Jeg vil godt have lov at forsvare hendes udtalelse omkring det at være psykisk syg - Jeg skal hellere end gerne skære det ud i pap for individer med så lav en IQ udtalelse som du lige kom op med.. Og, JA. Jeg bliver sur når du ikke kan regne ud hvad det vil sige at have nedsat arbejdsevne, og det er garanteret UANSET!!!
Ikke 2 psykiske syge individer har det ens, sammenlign det med 2 velfungerende mennesker ikke er ens.. Man tackler sine problemer individuelt ikke??
Jeg lider selv af psykisk sygdom, selv afventer jeg revalidering ang Flexjob fremover...
Psykisk sygdom kan ramme alle, og dermed ment ALLE - vi har dog hver især vores "Breaking Point" du som jeg, og det har ikke en KÆFT med intelligens at gøre! Om hvor vidt hun formulere sig korrekt eller over din formåen, er du ikke berettiget til at udtale dig om hun er mere eller mindre syg! Som du siger meget indirekte har du kompetence som en peanut hvad angår det!
Ud over det, hvordan kan man have en mening omkring noget man intet aner om i den sammenhæng? Men alligevel har du mod nok til at udtale dig på hendes vegne??? Dermed ment at, om hun er/var/gjorde eller IKKE gjorde. Jeg selv mener 100% at den danske social lov er den bedste i verden, men det gør den langt fra perfekt.. Og jeg tror på hende mere end de fleste, da jeg selv har fået en behandling der er til at stikke op i din røv herfra og til imorgen.
Do some research... Ihvertfald før du åbner din mund med sådan en værre gang vrøvl, og lad for GUDS skyld vær med at tage de konklusioner som du gør når du aner absolut intet om noget Mr. Peanut!!!😃😃😃😃
tilføjet af

Flexjob ?

Hej,
en af mine venner er i arbejdsprøvning til at se hvordan han kan klare et flex job.
Han er på 20 timer om ugen, men i flere måneder har han arbejdet mellem 37-43 timer om ugen.
De ekstra timer han arbejder får han udbetalt sort af firmaet som han arbejder hos.
mit spørgsmål er så, at dette er vel ikke lovligt. man snyder vel kommune/stat for nogle penge, man ikke burde være berettiget til. Grunden til at jeg spørger er fordi jeg er nervøs på hans vejne at det bliver opdaget, og det så får alvorlig konsekvenser.
tilføjet af

Flexjob ?

Benjamin Andersen skriver:
en af mine venner er i arbejdsprøvning til at se hvordan han kan klare et flex job.
Han er på 20 timer om ugen, men i flere måneder har han arbejdet mellem 37-43 timer om ugen.
De ekstra timer han arbejder får han udbetalt sort af firmaet som han arbejder hos.

Nogen kommuner leger selv kispus med staten idet nogen af deres egne flexansatte også arbejder på fuldtid og oppebærer en stor årsløn, som de så får tilskud til af staten.
Ovenstående fusk er desværre en af grundene til at regeringen vil begrænse flexjobs, til skade for de mange der gerne vil arbejde.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.