24tilføjet af

Flat Tax det danske skattesystem!!!

Det vil give øget incitament til arbejde og uddannelse.
Nogle fortalere er fx. Adam Smith Institute, Cepos og alle øst-europæiske politiske ledere.
Hvis de fleste øst-europæiske lande flat-taxer deres skattesystemer, så bliver vi nød til at følge med. Vores konkurrenceevne kan ikke holde stand over andre landes flat-tax-forbedrede konkurrenceevne.
http://www.cepos.dk/cms/index.php?id=16&tx_ttnews[tt_news]=61&tx_ttnews[backPid]=8&cHash=e7028dc87e
http://www.adamsmith.org/blog/archives/001093.php
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/4155907.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/4444717.stm
tilføjet af

Kortere Link

Sol debat vil helst ikke vise lange links.
Så prøver jeg denne her:
http://makeashorterlink.com/?F27856BBB
tilføjet af

tag jer nu sammen

Ens skatteprocent kommer først og fremmest de aller-rigeste i samfundet til gode.
Det er præcist den samme diskussion som har gået i USA omkring arveafgiften.
tilføjet af

Det er netop det

Flat tax giver som fordel.
Man kan lettere spare op, og man bliver ikke brandbeskattet af den opsparing, når den skal udbetales.
En fordel for alle arbejdsivrige individer.
Man skal belønne initiativ, drive og målrettethed.
Hellere 'working poor' end 'unemployed poor'.
Men du er åbenbart for plan-økonomisk indstillet til at fatte det.
tilføjet af

Flad skat

Flad skat er det eneste rigtige. Mange politikere ved det godt - men tør ikke sige det særligt højt, for det er ikke politisk korrekt i Danmark. Det er faktisk kun Radikale og Konservative, der har modet.
Efterhånden som hele Østeuropa indfører flad skat, vil vi i de nordiske lande også blive nødt til det. Men vi halter som sædvanlig bagud, når det drejer sig om at begrænse statens indtægter!
tilføjet af

Det kan godt være

at 'folk' vil arbejde mere hvis de får en lavere beskatning på 'mer arbejde' (og det kan jo så diskuteres om det er hensigtsmæssigt, ønskeligt mv)- men fakta er, at dem som vil nyde den største fordel ved en ens beskatning af personindkomsten er de velhavende i samfundet.
Det ligger jo i selve ideen om ens skat og vil kun betyde yderligere voksende ulighed i samfundet.
Men jeg er da fascineret af at folk af dine ligesindet har en evne til at overbevise alm. mennesker om retfærdigheden af flad skat.
tilføjet af

Undskyld mig....

men hvori ser du det retfærdige, at jo mere man arbejder - jo mindre får man lov at beholde selv?
tilføjet af

argument?

Det er nemlig derfor at udlandet finder inspiration i den skandinaviske model, og at vi har verdens bedst fungerende velfærdsstat med mindst ulighed.
Tåbeligt argument du fremfører, men typisk for tiden.
tilføjet af

Velfærd...

Pudsigt at vi (efter din mening) har verdens bedste velfærdssystem - og politikerne så vil lave det om.... Mærkeligt ikke?
Vi har et velfærdssystem, der ikke motiverer til arbejde. Det er sådan set problemet - og argumentet. Her er flad skat et af midlerne.
Husk:
Velfærd = når andre bruger dine penge
Velstand = når du bestemmer over dine penge selv
tilføjet af

Indkomstudligning

Jeg må undre mig om du overhoved har indsigt i det danske samfunds skattesystem der er selve fundamentet i velfærdssamfundet.
tilføjet af

*GG*

Jeg tror, jeg kender det danske skattesystem bedre end de fleste :-)
Netop derfor vil jeg gerne lave det om!
tilføjet af

I så fald

må disse forslag for alvor må få visse personer op i sadlen.
tilføjet af

motiverer?

Det er måske derfor den danske arbejdsløshed hører til bland Europas laveste??
tilføjet af

Muligt

Ja, det skal jeg ikke kunne sige....
En kendsgerning er det, at topskatten uden videre kan afskaffes. Der kommer 14 mia. ind i topskat om året, og statsbudgettet er på ca. 750 mia. - dvs. topskatten udgør under 2%. Når der dertil lægges, at erfaringer fra ALLE andre lande, der har sat marginalskatten ned, siger, at folk arbejder meget mere - ja så stiger det samlede skatteprovenu faktisk.
Og danskerne behøver ikke at savne vores så forherligende "velfærd".
At det så er væsentlig mere praktisk at indføre flad skat end blot at afskaffe topskatten er en anden sag. De eneste, flad skat vil være en ulempe for, er skattefolk - de bliver nemlig stort set overflødige, da junglen med fradrag og forskellige procenter forsvinder.
tilføjet af

Arbejdsløse...

Nu starter der jo en ny diskussion.... Men ganske kort: Den lave danske arbejdsløshed skyldes primært, at det danske samfund er gode til at "skjule" arbejdsløse under diverse pensionsordninger, tidlig tilbagetrækningsalder (populært kaldet golfløn), studerende, der aldrig bliver færdige, en megastor offentlig sektor - fortsæt selv....
tilføjet af

Nå nu

junglen med fradrag forsinder og ens indkomstbeskatning - igen hvem ser du de største fordele ligger hos??
Vi kan vel nok blive enige om at de laveste indkomster der ikke betaler hverken mellem eller topskat ingen fordel (faktisk modsat) vil få af en flad skat. Derudover har disse grupper ingen, eller kun i begrænset omfang fradrag. Når de økonomiske betingelser i samfundet ændres, ja så taber disse grupper og falder endnu længere ned. Men bevares - det er jo heller ikke sådan økonomer tænker.
tilføjet af

du mener

det vi kalder velfærdsstaten?
tilføjet af

Fordele

Jeg tror da ikke, jeg har sagt, at de højestlønnede ikke har størst fordel. Det har de da - og det skal de også have. Det er jo hele ideen!
MEN - samfundsøkonomisk betyder det, at der totalt set kommer mere ind i skatter (fordi der arbejdes mere og dermed bliver mere indkomst at beskatte). Og så er der jo flere penge at dele ud til dem, du kalder de dårligst stillede i samfundet.
Så alt i alt - en fordel for alle.
tilføjet af

Velfærd.... tjah

Det kalder nogen det vist, ja!
tilføjet af

modsætning

de højstlønnede skal have mest samtidig med at de fattigeste skal kompenseres. Det virker en smule grotesk og som, efter min mening, en direkte modsætning i det du skriver.
Vi kan så også diskutere om hvorvidt ekstra arbejde er en fordel, men det er vist en anden diskussion.
tilføjet af

Nej

Jeg skrev vist ikke, at de fattigste "skulle" dispenseres. Jeg skrev, at det samlede skatteprovenu vil stige - og at mere KAN uddeles. Det kan man jo lade politikerne afgøre, om det så skal ske.
tilføjet af

men det betyder jo

at uligheden (den relative fattigdom) vil stige; det som sociologer, politikere mfl. har beskrevet som det største problem i Danmark.
tilføjet af

Ulighed...

Ja, det betyder at uligheden (et underligt begreb - hvem har sagt, at vi alle skal være lige???) vil stige. At sociologer betragter det som et problem, kan vel næppe overraske - det er vist svært at finde en sociolog, der stemmer til højre for SF.
Men selv hvis vi indførte flad skat i DK, ville vi stadig være det land i verden, hvor vi er mest lige. Så problemet er vist til at overse!
tilføjet af

tja

jeg er modstander af større social ulighed og problemerne forbundet hermed, så derfor er jeg også modstander af flad skat.
tilføjet af

tja

og jeg er modstander af, at andre skal have en større andel af min indkomst end jeg selv, når jeg arbejder mere. Derfor går jeg ind for flad skat.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.