14tilføjet af

Fjernelse af ufødt barn, Hvis skabt forkert

man kan nu til dags, få at vide om man venter en Dreng eller pige, på sygehuset.
Det er også muligt at vælge ikke at få barnet, Hvis det er mongol, eller misdannet på noget måde, Faktisk lidt uhyggeligt, at man kan se det, men godt for en familie som ikke kunne klare andet end et normalt Barn. DOG ved man da aldrig om barnet bliver en lille Bandit eller en lille engel.
Men pointen i dette er At man kan se om barnet bliver normalt eller ej, og derfor kan få det fjernet. HVAD MENER I OM DET? kh Mikael
tilføjet af

vælg abort

hvis barnet IKKE er normalt.
Det er da indiskutabelt
tilføjet af

Vrøvl

Hvad interresant er der ved verden hvis der ikke er plads til forskellighed? Skal vi mennesker til at lege guder? Hvad ret har vi til at bestemme hvem der skal have lov at blive født, og hvem der ikke skal?
tilføjet af

enig med kaptain

Jeg har selv valgt IKKE at få foretaget prøver for at se om mine børn var "normale", ud fra den overvejelse at jeg ikke ville ane hvad jeg skulle gøre hvis jeg fik besked om der var et-eller-andet i vejen. Hvad siger en evt. besked om at dit barn er mongol?? Der er mange grader af mongolisme, og langt de fleste mongoler er glade for deres liv. Skal vi så dræbe ufødte mongoler fordi deres forældre kun vil have normale børn?? Så længe der er helt normale mennesker, født med alle 10 fingre og tæer som vælger at begå selvmord, hvordan kan man så definere livskvalitet?
tilføjet af

I don't know

Det er et af de svære emner du har fået sat gang i her. Min egen bror er evnesvag i svær grad, skadet af iltmangel under fødslen. Så jeg er altså vokset op i et miljø hvor jeg har haft "anderledeshed" tæt inde på livet. Jeg var tit med til julefester etc, i hans skole og fritidshjem.
Men det gør ikke at jeg er sikker i min sag. Jeg har besluttet at jeg aldrig vil testes ved evt fremtidige graviditeter om mit barn er mongol eller ej. For jeg ville ikke kunne træffe en beslutning.
Jeg synes umiddelbart at det er fælt at sige nej tak til et barn fyldt med livsglæde (hvilket mongoler i høj grad er i besiddelse af)...men på den anden side...hvorfor sætte et barn i verden uden en fremtid. Jeg kan vende den om igen, HVAD er en fremtid ?? Er det at få en god uddannelse og villa, volvo og vovhund ??? Nej.
Jeg tror ikke at jeg kan tage stilling til det spørgsmål, før meningen med livet er givet. Og den kommer vi aldrig til at kende.
Hvad med de børn der lider af "underlige" sygdomme, der gør at de dør i deres barndom. Hvad er mest fair ?? At de aldrig kommer til at opleve livet, eller at de får en stump af det ??
Jeg ved det ikke...jeg tror at som mor, ville jeg have meget svært ved at se mit barn dø alt for tidligt. Men jeg ved ikke hvad "fosteret" helst ville, hvis det havde et valg. Måske leve, for ellers var det nok gået tabt ??
I don't know...
tilføjet af

Flot indlæg

dine refleksioner over dette emne er så stærke og gode, at jeg selv vil tænke endnu dybere over det.
Tak.
tilføjet af

enig med Kapjatn, og enig med justMe

ja mennesker skal ikke lege guder,. og handicappet kan være mange ting, i forskellige grader,.
dog som jeg skrevm hvis en familie ikke vil kunne klare andet en et hmm jaa normalt barn som man siger ( normalt er som gennemsnittet ) normalt er svært at definere, så jeg vil ikke prøve at gørre det her da det vil tage LAAANG tid, og nok ikke er helt rigtigtt i andres øjne, da vi alle har forskellige syn på tingene., KH Mikael
tilføjet af

siger mange TAK lotte, bliver helt rørt :-)

mange tak, jeg syntes det var en god ting at nævne her til debat, da det Nemt kan være et dilemma for mange, eller kan blive det
tilføjet af

til Kaptajn og mor til 4. ER enig med jer

Men for en familie som kun ville kunne klare det man kalder et normalt velskabt barn, ville det være godt at kunne fravælge, DOG kan normalt diskuteres MEGET., jeg tror folk som siger normalt er Beregnet på gennemsnittet, saa hvor normalt det er kan jo Diskuteres.
men forstår jeg da 100% :-) kh Mikael
tilføjet af

til i dont know, håber da din bror har det godt

kh Mikael.
tilføjet af

Hvilken familie

ville sige vi kan godt klare et handicappet barn?? De fleste vil nok sige at de ikke kan klare andet end et "normalt" barn. Men skal et barn lade livet for det?? Da jeg ventede barn nr. 4 og sagde nej til fosterundersøgelser, var det absolut IKKE fordi jeg mente vi ville kunne klare andet end et "normalt" barn. Tværtimod - med 3 raske børn i forvejen, hvor meget ville det så ikke belaste både dem og forældrene at få et handicappet barn?? Alligevel ville jeg ikke kunne forsvare at få fjernet et barn af den grund. Og derfor valgte jeg at sige nej til undersøgelserne - så var jeg fri for at tage et valg, men var "nødt" til at leve med hvad vi fik. Jeg tror heller ikke det på forhånd er muligt at sige en familie ikke kan klare at få et handicappet barn. Jeg tror man vokser med opgaven.
tilføjet af

skræmmende

Det skræmmer mig!
Det minder mig alt for meget om de vilde tanker om eugenik før i tiden.
Hvornår kan vi ikke styre det mere...??
tilføjet af

mor t 4, forstår dig godt min ven

:-) enig med dig.
Børn er børn i alle forældres øjne, og naturligvis den sødeste af dem alle :-) det syntes jeg er sødt. Uanset om barnet er handicappet eller ej., så er de mennesker.-
tilføjet af

Karinab godt spørgsmål: er bare bange

er bare bange for vi aldrig lærer det, Mange har nok lært det; DESVÆRRE ikke dem som kan gørre noget ved det.
tilføjet af

Vil lige sige...

at alle mine 4 børn er "normale". Men det er kun rent held. Man kan også få undersøgt sit foster og få at vide man venter et helt normalt barn, og så kan noget gå galt i fødslen og barnet bliver ikke "helt normalt" alligevel, så 100% sikker kan man vel alligevel aldrig blive.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.