7tilføjet af

Fejlbehandling gør 2 englændere til freaks

Læst på DR1 textTV side 139:
En tysk medicinal virksomhed har fejlmedicineret 2 englændere. De ligner nu "Elefantmanden", deres hoveder er 3gange normal størrelse. Tillige er de lilla i hovederne.
Gad vide hvordan de har det med etikken sydpå? Og trods min store kærlighed til dyr, så undrer det mig at man bruger mennesker som forsøgsdyr? Der er tale om et gigtmiddel.
Må sådanne "fejl" ske?
Mvh Lagermann
(beklager hvis dette emne allerede er debatteret, jeg har bare ikke set det)
tilføjet af

Nej...

sådan fejl må ikke ske, men det gør der desværre.
Det er ikke unormalt at teste medicin osv. på mennesker, men selvfølgelig foregår der grundig reachers og forskning først.
Der er et eller andet der er gået grueligt fejl.
tilføjet af

Jeg så det

i nyhederne i formiddags. Som jeg lige forstod det, så var medicinen afprøvet på dyr først.
Desuden så var det et helt andet firma, som stod for forsøget. Altså medicinen blev fremstillet af ét firma, og afprøvet af et andet.
Correct me if i´m wrong, men det var sådan jeg forstod det.
Men uanset hvad, så er det frygteligt!
tilføjet af

Dyrene har været der

Det drejer sig ikke kun om to englændere der er blevet ramt, det var vist otte, men de seks af dem er i bedring. Produktet har været afprøvet på dyr, og der var der ingen problemer, de prøvede det så på mennesker (hvilket er helt normalt, man kan jo ikke bare sende det ud til forbrugerne). Og her gik det galt, et øjenvidne (en person der kun fik en blindpille), fortæller om at ofrene skreg af smerte, og som du selv skriver skulle de nu være pustet ekstremt op.
tilføjet af

Du ved mere.....

..end jeg gør. Også at det ER afprøvet på dyr, men de reagerer åbenbart anderledes end disse to stakler gjorde.
At det er to virksomheder havde jeg heller ikke fået med, da jeg kun har læst det på textTV. Det medie har jo sine begrænsninger.
Tak for dit bidrag :o)
Mvh Lagermann
tilføjet af

Du har ret....

Jeg har forstået at der var 4. Men de to sidste fik, som man altid gør i den slags forsøg, placebo piller. Det kan være simple kalktablettet, eller M&M´s for den sags skyld. Det gøres for at se hvordan de to sidste viser symptomer på indbildt medicin.
Mvh Lagermann
PS: jeg tror gerne at du har hørt om 8. Men de som blev syge, de blev rigtigt syge. Tabletterne er simpelthen katastrofale.
tilføjet af

Der var otte

Jeg var inde på tv2s hjemmeside: http://nyhederne.tv2.dk/baggrund/article.php?id=3829837
Der fremgår det at 8 personer var med i forsøget, 2 af dem fik placebo-piller, de seks andre fik de rigtige piller. Ifølge et andet link er to personer i livsfare: http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=3829487 er
tilføjet af

Kærlighed til dyr

De blev jo til dyr.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.