7tilføjet af

Fagforeningstvang.

Der er i Danmark mange forskellige fagforeninger. De siger at Danmark er et frit land. LO. fagforeningerne er kendte for deres ensrettede partipolitik , måske er der nogen som ikke lige sympatiserer med denne parti politik . Der er så noget der hedder eksklusivaftaler , det betyder , at DU SKAL være medlem af en bestemt fagforening , det står nemlig i overenskomsten. Højesteret har godkendt eksklusivaftalerne / læs artikel 20 stk. 2 i menneskeretttigheds konventionen ????? Der er nu sager ved menneskerettigheds domstolen , så må vi jo se om menneskerettighederne skal respekteres også i danmark. Du vil være medlem af en bestemt fagforening , så kan du ikke få lov til at arbejde. Hvad bruger man så i kampen for fagforeningstvangen , der er set vold , grov terror , mobning , og andre svinestreger. Man går lidt op i politik , hvis man så gerne vil arbejde ( det er jo ikke alle der er så heldige at have et arbejde) , så SKAL du være medlem af en forening , som bl.a støtter socialdemokratiet. Socialdemokratiet er et stort parti , hvorfor kan de ikke sørge for deres økonomi selv ?? Jeg kan ikke lide deres indvandrer og skatte politik . Læs også flere fagblade , det er gennemsyret at en bestemt partipolitik. Jeg har lige læst noget om , at ARBEJDSGIVEREN FORLANGER , at medarbejderne er medlem af en bestemt forening ?? Fagforening for sig , og det politiske ordner man selv - der er jo nok af partier. Danmarks frie fagforening i Ålborg eksisterer stadig , medlemmerne bliver meget dårligt behandlet i et frit samfund. DSU. har lavet et spil kort , hvor man tilsviner * DERES FJENDER* . Min barnetro er ikke , at man behandler sine medmennesker på denne beskidte måde.
tilføjet af

Samarbejdsvanskeligheder

Tja, hvis man ikke vil være i samme fagforening som sine kollegaer, så har man et samarbejdsproblem.
En rimelig fyringsgrund er samarbejdsvanskeligheder.
tilføjet af

Tvangen bliver måske dømt ulovligt i Strasbourg

Sagen om fagforeningstvang er taget op til dom ved Menneskerettighedsdomstolen, hvor et storkammer bestående af 17 dommere skal dømme i sagen.
Tvang er i bund og grund udemokratisk, og hører kun til i totalitære styrer, hvoraf Danmark er blot er et af sådanne totalitære stater.
Nu hvor Anders Fogh tordner mod nazismen i islam, bør han som en konsekvens heraf ophæve tvangsforanstaltningerne. SiD er vel det der kommer nærmest nazismen i dag, da de bruger alle groteske midler såsom terror, mordbrand etc. i forfølgelsen af mennesker der ikke vil lave fæles støvle tramp med dette forbund. Her så man mordbrand i buskonflikten, samt dødstrusler mod andre chauffører.
tilføjet af

pis og fyre af..

det må da så være dem der ikke vil arbejde sammen med ham der skal fyres!
for han vil sikkert godt arbejde sammen med dem ellers havde han nok ikke taget arbejdet, det er jo hans valg.
tilføjet af

man vil jo godt ha fordelene

Tror problemet med dem som ikke vil være medlem, stadig tror de kan opretholde de samme rettigheder ved fyrring, arbejdsskade og samarbejdsproblemer...m.m. Men det er jo nogle ting som den "tvungne" fagforening har gennemtrumfet i overenskomsforhandlinger... Så skulle uheldet være ude står man virkelig med røven i vandskorpen, og så tror jeg ikke en kollegaer er klar med en hjælpende hånd....
tilføjet af

ja.

ja det er så hans problem, men når folketinget fjerner fradraget til kontigent, så er der sikkert ikke meget sammenhold tilbage.
men det er jo også meningen med det, for så kan lønnen falde.
folk vil melde sig ud af fagforeningerne da det er for dyrt for dem
tilføjet af

Andre lande...

Nu har jeg fornøjelsen af at bo og arbejde i et land, Holland, var fagforeningerne er blevet undermineret og har fået deres indflydelse reduceret gennem snart mange år.
Det betyder nu at arbejdsgiverne i stadigt højere grad skalter og valter som de har lyst til, bryder aftaler, udhuler minimumslønnen, konsekvent ansætter folk på kortvarige kontrakter.
Det har som konsekvens at en stadigt større del af arbejdsmarkedet, overvejende i den lavt-lønnede ende, mister muligheden for at opbygge ancienitet, ikke kan få fast fodfæste på arbejdsmarkedet, arbejder for latterligt lave beløb... kort sagt, bliver udstødte.
Disse mennesker bliver fanget i en nedadgående spiral, der smitter af på samfundet i form af fremmedhad, ligegyldighed, extremisme.
Dermed skal det ikke være sagt at de danske fagforeninger ikke kan gøre det meget bedre. Stoppe med partistøtten, fjernelse af fede pampere og taburet-klæbere, reducere deres interne bureaukrati, og vende tilbage til det essentielle: Arbejdstagernes rettigheder på arbejdsmarkedet.
Og det bliver desværre nok vanskeligt med de nuværende fagforeninger, der i den grad er syltet ind i kammerateri og ligegyldighed over for de mennesker, der betaler deres løn.
Så måske bør Danmark... og alle mulige andre lande... i virkeligheden bygge en ny fagbevægelse op, og på den måde komme tilbage til det, det drejer sig om.
Lars
tilføjet af

Bu hu hu.....

Der er jo tit en grund til, at det er en bestemt fagforening, man skal være medlem af i nogle vorksomheder, det er jo dem, der for det meste har hevet overenskomsten i land. Og så skal de "gule" fagforeninger jo ikke nasse sig ind.....
Dermed ikke være sagt, at jeg billiger "tvang", men det nytter ikke bare at brokke sig. Hvis der skal frie fagforeningsvalg til, må alle fagforeningerne jo med til forhandlingerne og ikke kun nogle enkelte...
Men nu er fagforeningerne jo ret konservative, hvad innovation angår, så mon ikke om et halvt hundrede år, der sker lidt.......
For at skabe mere interesse hos de unge mht. fagforeninger, er de nødt til at få ryddet ud i egnerækker, få værdierne frem igen; at arbejderen er det vigtigste i fagforeningen, uden ham/hende eksisterede de ikke....
Grunden til at de støtter Socialdemokratiet, er vel, at de ligesom var med til at grundlægge dem. Men derfor behøver man måske ikke blive ved...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.