27tilføjet af

Er TV en ny religion

Hvis Homer Simpson er mere kendt end Jesus, så er der sgu da noget galt. Ikke at jeg er kristen, men jeg mener at det at en tegneserie figur er mere kendt end Jesus???
Det tyder da på at folk ikke laver andet end at se TV: Nye undersøgelser viser at danskerne ser min 2½ times TV om dagen.
Et hurtigt regnestykke viser at det er mere end 5 år nonstop TV-kigning på et helt liv.
Tidens reality shows er blevet en ny guddum (<-- skal staves på den måde) for de unge... Kan du komme på TV er din lykke gjort.
Hvad synes du, er TV en ny religion?
tilføjet af

Nej nej nej,.hva sker der!?

..Selvfølgelig er Tv ikke gået hen og blevet en religion, for hvis der bare var en smule hjerne bag dette spørgsmål, så ville folk måske lige undre sig en extra gang over ordet religion.
..Det undrer mig da ikke et sekundt at Homer er mere kendt end Jesus, men viser det ikke bare hvor ynkelig, forfærdelig og latterlig nutidens mennesker er gået hen og blevet.
Hvis folk nogle gange gad slukke for kassen, og indse de virkelige værdier, så var verden måske ikke fortabt. Det lyder måske altsammen meget helligt, men I skal bare vide at jeg brækker mig over jer. Hvor hjernedød har man lov til at være, hvis man kender Homer bedre end Jesus!!!
LÆS DOG JERES BIBEL FOR FILAN..dette tema er sgu da til at brække sig over.
tilføjet af

JO!

Selvfølgelig
tilføjet af

Homer styrer

Mange unge er i dag ikke synderligt religiøse. Folkekirken er kedelig at komme i, og man tvivler på Bibelens udsagnsværdi, da den er et par tusind år gammel og ikke nødvendigvis en helt korrekt nedskrivelse af, hvad der "virkelig skete".
Men så er der Homer, der bare styrer. The Simpsons er genialt morsomme. Og så kan det vel ikke undre, at Homer bliver mere populær end Jesus.
Jeg har læst min bibel. Jeg synes klart bedre om Homer end om Jesus. Og det er ikke, fordi jeg er ynkelig, forfærdelig og latterlig, men blot fordi jeg ejer et minimum af kritisk sans.
tilføjet af

Rolig nu Jesus...

Tror også vi skal tænke over ordet religion. Religion er en dyrkelse af en eller flere guder og deres lære.
Tv er næppe en religion, men det er dog en langt større del af hverdagen, for langt de fleste danskere, end f.eks. jesus er. Jeg tror selv på gud, men jeg går ikke i krike, hver søndag faktisk kun til jul (Men nu er danske gudstjenester da også noget af det mest kedelige). Og jesus barn, jeg tror ikke at der er særlig mange danskere, der kender Jesus bedre end de kender en tv karakter(efter eget valg). Jeg ved sq næsten mere om Britney Spears' liv end om jesus'. Men det betyder ikke at jeg er en hjernedød skal, uden nogen form for substans. Det betyder heller ej at jeg ikke ved noget om værdier her i livet. Det betyder bare at jeg ikke går så meget op i religion som f.eks. du gør. Og at jeg har en anden opdragelse, der lægger vægt på andre værdier. Og nej jeg mener ikke at TV er en "værdi". Så kan du brække dig over det , hvis du vil, men så er du sq da også en tand for latterlig.
tilføjet af

til InZ

..Undskyld mig, men har folk ikke lov til at komme ud med sin mening længere. Du virker tydeligvis stødt over mine udsagn, og mener pludselig at det er mig der er latterlig. Og i det lange løb; Who cares anyway!?.Du lever dit liv og jeg lever mit..men hvis du virkelig mener at du har læst din Bibel ordenlig (hvilket jeg ikke tror du har)..burde du da vide bedere, right!?..*De danske gudstjenester er hvad du selv gør dem til.
tilføjet af

det er hvad i gør det til...

Jeg synes ordet religion om TV er meget stærkt. TV vil kun være en religion, fordi i gør den til det!! Når unge idag bruger udtrykket GUD om forskellige ting, er det jo kun fordi de ikke ved bedre. Vi er tilfældigvis vokset op i en verden, hvor medierne har mere at skulle have sagt en kirken. Vi har medicin til at kurere vores sygdomme og fornøjelser til at udfylde vores hverdag. Vi behøver ikke længere ty til kirken. TV er blevet en væsentlig del af vores hverdag og udfylder et tomrum for folk med en falsk form for hygge. Jeg ser selv tv og tænker nogle gange at jeg burde slukke og tale med min kæreste i stedet, men man gør det jo ikke!! I øvrigt synes jeg at internettet er lige så "omdiskutabelt" som tv, hvad laver alle i (og mig selv for den sags skyld) med at debattere på nettet i stedet for at bruge vores tid på mere virkelige ting! Gå dog ud i det gode vejr. Det vil jeg!!!
tilføjet af

Hmm..

Det er måske lidt skræmmende, at der er nogen der ser så meget fjernsyn, men så alligevel.. Der er jo også mange der bruger meget tid ved en computer eller på en anden ting, og så kan fjernsyn vel være lige så godt/dårligt. Man kan jo også lære noget af at se fjernsyn, for der står jo ikke nogen steder HVAD det er folk ser 2½ time om dagen. Det kan være, at de 2 timer er nyheder? Det skader ikke, at vide noget om verden, og jeg syntes at fjernsyn er en okey måde, at få ting afvide på!?!
tilføjet af

OKAY!!

Det er er simpelthen for sejt.
tilføjet af

Jeg giver dig ret InZ eller hva du nu hedder

Hej..
Jeg må sige det var vildt godt skrevet og jeg støtter dig 110%
tilføjet af

Er du jesus-fan??

Hold da k... hvor er det latterligt det du har skrevet (undskyld sproget) Nå men helt ærligt TV har ikke en s...med religion at gøre tænk dig lige en smule om.. det du skrev der tænder jeg fuldstændig af på... jeg har ikke noget i mod at du er jesus-fan men at du tror at tv er en ny religon det har jeg nået i mod der er foreskel på religioner og TV prøv at gå ind på biblioteket og søg under religioner der kan du nemt få at vide hvad religion betyder eller du kan gå ind under www.google.dk og søge under religioner/religon... så mit svar til dit spørgsmål er: Nej TV er ikke en ny religion..
M.V.H. Stine
tilføjet af

Religion fører kun til ondt!

Hvorfor FANDEN skulle man dog kende Jesus bedre end Homer? Religion har ALTID KUN ført til ondt! Religioner har fåresaget mange krige. Og hvorfor i al verden skulle man tro på noget bullshit, der ikke engang er bevist?
"Jesus' Child" du er FANDME naiv, hvis du tror på det nonsens! Du er far out! Du burde spærres inde på den lukkede!
Det er det samme, hvis man sagde man troede på, at Anders And virkelig har levet.
Søg hjælp!
tilføjet af

langt ude undersøgelse uden belæg!

Det var da en langt ude undersøgelse! Man kan da ikke undersøge om Homer er mere kendt end Jesus ved at vise billeder af de to til tilfældige kunder i en pladebutik!!!! For det første er der så vidt jeg ved intet officielt billede af Jesus og for det andet er det da klart at folk ikke er i tvivl om at det er Homer, men måske kan tro at "billedet" af Jesus skal forestille en anden. Kom igen, når I har en holdbar undersøgelse!!! (Og desuden er Bibelen verdens største bestseller - så mon ikke, der ville tegne sig et andet billede, hvis man lavede en systematisk undersøgelse verden over?)
tilføjet af

religion er religion og tv er tv

At homer er mere kendt end jesus syntes jeg er for griner, der er mange forskellige religioner her i verden, og alt handler ikke kun om kristendommen, derfor syntes jeg det er klart at ikke alle mennesker kender jesus, det er jo heller ikke alle der kender budda el allah! At der er mange folk kender homer, viser bare at der er mange der ser verdensomdækkende tv....PS.jeg kan ikke se hvad tv har med religion at gøre:)
tilføjet af

LOL DA !!!

VILDT😃
Homer styrer virklig.. uden tvivl !!!
Jesus... ehmm.. jeg vil ikke ligge skjul på at jeg virkelig ikke kan ta' kristendommen. Den er jo fuldstændig latterlig. Når jeg tænker på de historier (jeg vil have lov til at kalde dem historier, da jeg er 100% sikker på intet har fundet sted i virkligheden) jeg har hørt i kirken og i skolen, så tænker jeg på en eller anden sindsig mand, der en gang for mange tusind år siden, fik andre til at tro på ham.. prøv engang at være 100% åben for et nyt syn på kristendommen: En gud har skabt verden på 7 dage, 1 mand og 1 dame.. (allerede der er det jo åbenlyst at for at skabe jordens befolkning ud fra det, er de jo dømt til incest, hvilket jeg ikke tror kirken mener er rigtigt).. og for at gører det hele bedre, så fik Adam og Eva 2 drenge.. Hvor sansygnligt tror du det er at kristendommen virklig er hvad den påstår den er ?? Verden skabes på 7 dage, hvor den 7. dag blev brug til at hvile.. SPASSER !!!! Hvis du ikke kan se der er noget fuldstændig galt med den her religion, så søg hjælp.. og ikke i en kirke!!
Og for at vende tilbage til det egentlige spørgsmål, hvis TV var en religion, ville det ikke noget sted være bedre en kristendommen.. Den eneste religion jeg kan tænke på som fornuftig, er Wicca. Den er på nogle områder ikke bedre en kristendommen, men for mig giver den LANGT mere mening end nogen anden religion. Også en grund til jeg virklig hadder kristendommen.. brænde 1 million hvis ikke mere, på grund af at der var kvinder der kunne bruge naturmedicin.. HVOR LATTERLIG ER KRISTENDOMMEN IKKE ?!?!?!?!

Homer rules !
tilføjet af

Religion - Ondt?

Hey du..
Jeg kan forstå, at du er rimelig tændt på at gå ud efter alverdens religioner. Og på en måde forstår jeg dig godt.. Jeg mener helt ærligt. Med så mange religionskrige burde man tro, at folk var blevet helt skøre af at tro på en bibel eller en koran.
Jeg kender ikke nok til verdensreligioner til at kunne udtale mig om dem, men lidt kender jeg til bibelen, og når du tænker på et søndagskolebarn vil du hurtigt tænke på en sød lille historie om at elske din næste som dig selv. Hvilket er hele hovedFUNDAMENTET for biblen.
Men rent historisk/videnskabeligt kan jeg fortælle dig, at bibelen er blevet gjort til et PÅSKUD af MENNESKER for at brænde hekse og kræve en 10%'s afladningsbreve af fattige mennesker.
Så hvad siger jeg med det??
Du ser på nogen krige i verden, der ikke handler om troen i sig selv, men nogle magtsyge religiøse mennesker, som mener ved at misbruge f.eks. bibelen kan få folkelig opbakning.
Og hvem vil ikke i f.eks. Irland gerne støtte op omkring sin trosoverbevisning??? Men finder du en dag et skriftsted i bibelen, hvor der står - "du skal dræbe din fjende og fortærre alle som ikke vil tro på mig", så skriv det endelig til mig, fordi det eksisterer slet ikke, og du kan lede efter det i en evighed..
Så som eksempel skulle kristne gerne udstråle næstekærlighed - er det ikke det, du ser, så må du spørge dig selv, om de nu egentlig også er så kristne, som de gør sig selv til. Eller om tilstandene i f.eks. Irland ikke har ligeså meget med politik og magtsyge at gøre.
Så mit svar er til dig - Overvej ikke lige, om religionskrige er lige så meget startet af magtsyge selvkaldte kristne, der bare har et stort problem mht magt og position....
Håber ikke at dette var for meget et sidespor for dig... Hyg!
tilføjet af

til den Anonyme..

..slap dog lige lidt af., hvis der er nogen her der er naiv så er det da vidst dig. Den eneste grund til at du tror; at alt religion kun fører til ondt er sgu da fordi du er bange for det!.(Intet Andet).. Du er godt nok naiv hvis du kun tror på ting som er bevist.Dine argumenter er simpelhen så lamme at jeg slet ikke gider kommentere de ting du siger..
Du er for klam!
tilføjet af

Islam er skyld i krig og rædsel ...

Hvorfor tror du ALLE muslimer hader jøder? Det er fordi Alláh har 'fortalt', at de skal. Og det er ikke noget jeg digter. Gå du hen og spørg en muslim, om han/hun hader jøder. Bagefter spørger du: "Hvorfor hader du jøder?". Så vil de fortælle, at det har de fået fortalt i Koranen, at de skal gøre.
Israel og Palæstina ligger og slås mod hinanden, på grund af en hellig by ... men det er IKKE hele forklaringnen. Islam er imod Jødedommem. Det er i hvert fald ikke harmonisk!
Du har ret i, at Kristendommen (i sig selv) bygger på harmoni med hinanden. Men ... hvis man er katolik, er man ikke et frit menneske. Så Katolismen er i hvert fald ikke harmonisk. Protestantismen er så en del venligere. Men ... her er der også en del, ikke friheds regler.
Jødedommen har også, ikke friheds regler.
You see ... hvis du er religiøs, har du ikke frihed. Ligemeget hvilken religion du vælger, må du ikke gøre nogle bestemte ting og sager.
Den Nordiske Mytology, som jeg er meget tilhænger af, er ikke så frihedsberøvende.
tilføjet af

Undskyld min udtrykning!

Jeg undskylder for mine ord.
Godt vejr igen.
Læs lige det jeg skrev til ham den anden!
Selvfølgelig gider du ikke høre på en uden argumenter. Men hør på mig nu.
Jeg var MEGET skuffet over din holdning, så udtrykte migselv med ord der ikke burde være kommet til verden.
Jeg tror ikke KUN på ting som er bevist. Men jeg tror ikke på noget så urealistisk som på EN Gud som har bygget vor Jord, på 7 dage. Nej du ... så naiv er jeg ikke! Hvorfor står der så intet om andet end Jorden i Biblen? Fordi ham der skrev den, troede Jorden var flad og at Gud reagerede oppe over skyerne. Hvis han har skabet andet end Jorden, havde vi vidst det. Vi havde vidst om andre civilisationer på andre planeter, som de ikke kendte til dengang.
Jeg er ikke bange for religioner. Tvært imod ... jeg brækker mig over dem.
tilføjet af

Logisk

Det ville overraske mig mere hvis Homer Simpson lå under Jesus. De fleste unge, som det primært er der handler i HMV på Oxford Circus, ved ikke lige præcis hvordan Jesus ser ud, det kunne lige så godt være en anden. Ligeledes er det lidt plat at tage et billede af Jesus da jeg tvivler på at der er nogen der ved inden for en rimelig grænse hvordan Jesus ser ud!
Desuden er Homer Simpson en let genkendelig figur som de fleste unge kender, de sidste 99% har højst sandsynligt været ældre mennesker
Desuden er London et multietnisk samfund og jeg tror de fleste muslimer m.fl. kun lige kender Jesus af navn; den eneste måde jeg kan kende et billede af Mohammed på er at der ikke er noget hovede;)
Dette indlæg er et godt eksempel på denne latterlige sensationsjournalistik der er på sol, som der alligevel ikke er noget i!!!
tilføjet af

til den anonyme..igen

Okay..undskylder også for mine ord,..tingene tager tit overhånd når modsætninger mødes.
Jeg ser mig selv som meget religiøs, i hvert fald i forhold til så mange andre her på jorden, men det betyder ikke at jeg tror på at Gud skabte jorden på 7 dage. I det hele taget er der mange ting i det gamle testamente som ikke rigtig fanger mig. For mig er religion noget helt helt privat, som kun du selv kan mærke.
Jeg er da ked af at du overhovedet gider bruge din tid på at brække dig over religion, da der sikkert ikke er mange who cares..
tilføjet af

Jesus er den rette vej!!

Jeg vil da håbe at Jesus bliver mere kendt end Homer Simson, fordi Jesus er den eneste vej til himlen!! TV er desværre blivet mere og mere af folks hver dag og det er da meget skræmende!!
tilføjet af

Homer er cool men Jesus er Gud

Hold op hvor er det pinagtigt at læse folks latterlige indlæg mod kristendommen og imod Bibelens troværdighed. Prøv dog at se lidt bedre efter! Bibelen beretter f.eks. om at Adam og Eva fik mange børn og altså ikke kun to drenge!! Og hvor er vi dog udsat for en klam gang indoktrinering. Skolen, TV og mange aviser har en meget ensidig holdning til Bibelens troværdighed og til Guds eksistens. Ja selv præster fornægter at Gud virkelig findes - sygt!! Bibelen siger at troen kommer af det der høres, så det er ikke sært at mange er overbevidst om at alt det med Gud er bluff de har jo i virkeligheden aldrig hørt andet og har derfor intet grunlag at træffe et valg ud fra, ihvertfald er det totalt skævvredet.
tilføjet af

ok sådan

Det kommer vist an på hvem du spørg
tilføjet af

Folk bliver dårligere og dårligere til at læse

hvis du ellers kan læse, ville ku komme ind i en helt ny verden, og så ville du opdage at ham der fyren skrev at han ikke er kristen, enten tender du meget let ellers er der allerede ild i dig. jeg vil anbefale dig at gå til psykolog, eller blive jord & beton arbejder så du kan afreagerer
Mange venlige hilsner
rytman
not......
tilføjet af

Jesus vs Homer

At Homer Simpson er mere kendt end Jesus skyldes nok at kristendommen er ved at dø ud...
Meget få mennesker går i kirke, hvis danskerne var i kirke 2½ time om dagen ville alle danskere nok være religion eksperter...
Men kirken kan ikke fange på samme måde...
Et andet svar er at andre religioner måske også ser The Simpsons® de behøver ikke kende til jesus hvis de ikke tror på ham...
tilføjet af

Du brækker dig?

Du brækker dig over religioner siger du.
Sådan en holdninger i sig selv religiøs. Du siger lige ud at du - uden at sætte dig godt nok inden i tingene - kan bedømme at enhver religione er årsagen til alt ondt.
Det er efterhånden normalt at folk ikke sætter sig ind i det de kritisere. Det lyder som om du tror at alle muslimer er "sådan" og alle kristne er "sådan".
Det begrunder du med en fortolkning af Biblen som DU står alene med. Ingen læser den på samme måde.
Prøv nu selv at læse hvad fx. Jesus skrev - eller se i Koranen (hvor hver eneste vers starter med "Gud er barmhjertig".
Det er KUN forskruede mennesker der kan mistolke "gudernes" hensigt til eget magtmisbrug.
At nogle få procent muslimer idag har det så skidt at de ikke ser anden udvej end fx. selvmordsbomber er IKKE religionens skyld - det så du fx. også i Japan (kamikaze) under 2. verdenskrig.
Men her var det for "fædrelandet" - samme idiotiske ide som den Bush fremfører overfor USA's moderne kolonipolitik.
Jeg vil anbefale dig (og andre med samme indstilligen til de måske 90% af de 6 milliarder i verden som tror der FINDES en gud) at læse lidt filosofi og psykologi.
Og så læs dernæst lidt om hvad islam har gjort for videnskaberne - og hvad jøderne har gjort ditto.
Astronomi, matematik, alfabet... etc. alt dette stammer fra Mellemøsten. Lige som "sofa", "kiosk" etc. er tyrkiske og arabiske ord.
Forstå dog hvem man er! Inden man saver den gren over man sidder på i misforståelser.
tilføjet af

Homer Simpson??

Du må da osse besidde en minimal intelligens kvotiens..???
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.