15tilføjet af

Er det ok at få kejsersnit?

Er det okay at få kejersnit, når man er bange for at føde rigtigt?
tilføjet af

Jeg har

født et barn "rigtigt" og fik et barn ved kejsersnit.
Den første, en pige på 56 cm og 3800g blev føt rigtigt.
Nr. 2, en dreng på 43 cm og 1560g blev taget ved kejsersnit.
Tro mig, kejsersnit er langt værrer.
Når du føder rigtigt/naturligt får du ikke skåret samtlige mave muskler op, har ikke svært ved at rejse dig op i over en uge, det gør ikke nødvendigvis ondt at slå en prut, at host, grine...Disse ting følger med kejsersnit.
Jgg vil ikke lyve over for dig - at føde rigtigt gør ikke ligefrem GODT, men det er en oplevelse for livet. Und dig selv dén...
tilføjet af

du skal ikke være bange

det gør selvølgelig ondt, men ikke som et kejsersnit, jeg har prøvet begge dele, men vil meget heller føde selv, man er frisk lige med det samme det er du ikke med snittet, der går lang tid.... held og lykke
tilføjet af

Hmmm

Nu har jeg født 6 børn uden nogen form for smertelindring....og det er gået fint*SS*
mener ikke man, blot fordi man er bange for fødslen og smerter kan forlange kejsersnit.
For det første er det ikke godt for barnet...det bliver påvirket af medicinen og bedøvelsen...
Det kan få problemer med vejr trækningen pga. hormoner ikke er blevet frigivet som sker naturligt under en normal fødsel...
For det andet...så kan jeg umuligt forestille mig, at døje med det besvær bagefter som et kejsernit kan forårsage...
Du må dårligt løfte dit eget barn bagefter...og mange ting bliver der sat hindring for pga. såret og smerter....kan støde betændelse og lign. til..
For det 3. er enhver form for bedøvelse en risiko, både for dig og barnet...
Så hvis det ene og alene er frygten for smerter der er grunden---så syns jeg det er forkert.
Du og barnet har bedst af det foregår naturligt....og der kan gives forskellige ting mod smerter....mange fødeafd. er begyndt at gi akkupunktur(staves) og det kan være med til at nedsætte smerterne...
Jeg ville for alt i verden undgå et kejsersnit..men nu er det jo ikke mig der skal føde.
tror vi idag er bange for at miste kontrollen...vi er blevet kontrol freaks og vil kontrollere alt i alle ender og kanter...
En fødsel er en naturlig ting....og burde ikke sygelig gøres ligesom graviditeter heller ikke burde...
Ting kan opstå som gør, at et kejsersnit kan komme på tale....Men blot fordi man ikke lige syntes man er så vild med tanken om at tabe kontrollen....så syntes jeg det er et forkert grundlag at forlange kejsersnit på*SS*
Held og lykke*SS*
tilføjet af

og hvis

Du forbereder dig grundigt...og læser alt hvad du kan komme i nærheden af omkring emnet...ved hvorfor din krop nu reagere og opfører sig som den gør...under udvidelsen og fødslen...ja så er du rigtig godt på vej...
Kan anbefale dig en rigtig god bog...som jeg købte her under min sidste graviditet(fødte juleaften 05)
Det er nok den bedste bog jeg endnu har læst omkring graviditeter og fødsler...
Den hedder Graviditet & Fødsel af Sheila Kitzinger.
Købte den på tilbud til en 50,- i Bog & Ide..

der er mange gode råd i...
Køb den....læs den....og læs den igen og igen....
Og du vil være rigtig godt rustet til din forestående fødsel*SSS*
tilføjet af

Kurage min ven

Jeg ved lige præcis hvordan du har det.
Jeg ville have givet min - måske ikke højre, men så en stump af venstre arm - for at få lov til, at få et kejsersnit med den begrundelse. Men det var godt nok INDEN, jeg havde født.
Jeg har født tre gange og pudsigt nok var nr. 2 den værste. Efter ham skulle jeg i hvert fald ikke have flere børn, så hans lillebror er 19 måneder yngre. Sagt på en anden måde : Det er ikke dét, der forhindre os i at få flere børn *SS*
Men - når det så er sagt, så sidder du jo alligevel tilbage, stiv af skræk og fyldt med alle mulige ammestuehistorier.
Jeg synes du skal bede om en samtale med din jordemoder og fortælle hende, at da du er bange for fødslen, vil du gerne have hun hjælper dig med at planlægge smertelindring.
Jeg hørte i en frokoststue den anden dag, at man nu, på nogle fødeafdelinger, tilbyder akupunktur, som smertelindring - bl.a i Silkeborg. Henset til det og det frie sygehusvalg, så kunne du måske tage sådan en mulighed i betragtning.
Og så vil jeg lige sige en anden ting til dig. Det er ikke uddrivelsesfasen der gør ondt. Den kan du sådan set selv styre, hvis du er godt forberedt. Det er udvidelsesfasen, der (trækker tænder ud) der er problemet. Altså veerne. Og dem er der jo ingen garanti for, at du slipper for, fordi du skal have en kejsersnit, snarer tværtimod.
Den lægelige begrundelse for det er den forklaring du allerede har fået at Jessabel.
Jo længere tid det tager at udvide sig til de ønskede ti cm jo mindre kraftige er veerne, men det er i den tid, du har brug for hjælp.
Tal med din jordemorder om det og lad dig ikke affærdige. Bliv ved med at spørge, til du føler dig "på højde med situationen", så du ikke går og ødelægger "din søde ventetid" med en unødig skræk.
Med håbet om en god og naturlig fødsel.
Dulkis
tilføjet af

Nå gør der det?

Min datter sad ned i bækkenet på mig og blev født ved kejsersnit. I første omgang til min store skuffelse, jeg ville nemlig godt have prøvet kræfter med moder natur.
Men det gik så stærkt og jeg var omgivet af et væld af prfessionelle folk, at det hele forløb fantastisk.
Jeg har et 15 cm vandret ar lige under bikini kanten. Jeg kunne stå op umiddelbart efter, støvsugede og stablede brænde dagen efter jeg kom hjem. Og barnet! Er nu 10 år gammelt. Hun vil være mit et og alt uanset hvordan hun kom til verden.
Så Tag fødslen som den kommer og lad være med at bekymre dig, du vil elske barnet uanset hvilken fødsel du får.
Jeg håber for dig at du får en god fødsel så naturlig som muligt.
Hulla
tilføjet af

Smertelindring ved fødsler

tilføjet af

du var

heldiger end jeg mht arrets placering.. jeg blev netop sprættet på den opadgående led, og har et ar der gå fra "den naturlige revne" og op til navlen - og jeg måtte ikke løfte noget der vejede mere en dmit barn de første 3 mdr... da han kom til verden vejede han 1560 gram...og 3 mrd, senere var han ikke oppe på 3 kg endnu - det tog skisme sin tid...og gjorde livet besværligt når man også, som jeg, havde en 4 årig derhjemme.
tilføjet af

Hold så op !

Hvis man er bange for at føde, skulle man sgu have tænkt sig om, INDEN man bliver gravid ! Det er bare SÅ kylligeagtigt at høre på de pjevsede kvinder, der er ÅHHH SÅ BANGE FOR AT FØDE ! Hold da kæft ! Tænk dog på ALVERDENS kvinder rundt om, der ALDRIG har den mulighed at tilvælge kejsersnit, men bare SKAL føde naturligt. Og i de mindre udviklede lande føder hver kvinde min. 3 børn, og hvis det var så slemt at føde, ville der nok ikke fødes så mange, vel❓At føde er en specielt, men dejlig smerte, når man ved, hvor pragtfuldt et eksemplar, der kommer ud af det ! Det ER og BLIVER hele smerten værd !
tilføjet af

Naturlig fødsel, selvfølgelig

Nej, NEJ og atter NEJ. Det er ikke i orden at bede om kejsersnit, når der ikke umiddelbart er nogle problemer! Det er en stor og uigenkaldelig oplevelse ved HVER fødsel og barnet har det bedst af at blive født naturligt. Der er jo nok en mening med, at de skal fødes af den "naturlige" fødselsvej og ikke trækkes ud gennem maven ! Undersøgelser har desuden påvist, at børn, født ved kejsersnit, har dobbelt så store problemer med deres lungekapacitet og har større risiko for at blive ramt af allergier. Så skulle der vist ikke være nogen tvivl, vel ?
tilføjet af

barnet skal ud!

Så hvis du ligger med veer og en sygelig angst for at føde, er kejsersnit formodentlig eneste mulighed! Og vær glad for den!
Men for din egen og barnets skyld, så få den angst bearbejdet i god tid inden fødslen. Der kan selvfølgelig være mange ting at frygte, men det er jo de færreste, der har rigtig store problemer og tænk på, hvor dejligt det er at kunne både grine og græde efter fødslen - uden at få frygelig ondt i såret!
tilføjet af

Kejsersnit....

Hejsa,
Jeg fødte min datter ved kejsersnit, da jeg ikke kunne presse hende ud selv. Hvad grunden var til det vides ikke - mit bækken var for smalt eller hun kunne ikke flekse i hovedet??? Jeg lå med presse-veer i 1 1/2 time og intet skete. Jeg fik vestimullerende drop og det hjalp heller ikke. Derfor fødte jeg ved kejsersnit og det er jeg rigtig glad for.
Jeg kan også fortælle dig, at smerterne bagefter er forskellige fra kvinde til kvinde. Jeg mærkede f.eks ikke noget til det. Fik kun panodil på barselsgangen til smerterne, men kun fordi personalet sagde at jeg skulle. Jeg havde ikke ondt.
Lå på stue med en, som havde meget onde efter kejersnittet og hun kunne ikke ret meget efter. Så hvordan det er smertemæssigt, kommer an på hvor lav ens smertetærskel er.
Håber, at mit svar kan bruges til noget.
Held og lykke
Guess-girl
tilføjet af

Jeg er blevet mere skeptisk end jeg var før

Hvis der ikke havde været mulighed for akut kejsersnit, havde jeg ikke haft en dejlig datter på 18 i dag. Så det er godt at muligheden findes! Uanset om jeg selv havde en masse bøvl med det og i dag render rundt med en mave, der ligner en numse.
Når det så er sagt, noterer jeg mig i indlæggene her på siden, at det for en stor del drejer sig om kviden der skal føde, og kun lidt om barnets senere liv.
Jeg fandt den her tråd i min søgen efter flere informationer om kejsersnitbørn, fordi jeg for nylig blev opmærksom på nogle ting ved kejsersnitfødsel, som måske kan forklare nogle genvordigheder min datter har.
F.eks. har jeg været til flere specialister med datteren, som har et eller andet med sin vejrtrækning, uden at der kunne findes nogen resultater på hvad det er for noget. Nu ser jeg så, at det nu er blevet konstateret, at kejsersnitbørn har større muligheder for vejrtrækningsproblemer end andre. Det med vejrtrækningen er det eneste jeg har kunnet finde på dansk.
Ud over mine undersøgelser på nettet, er jeg er ved at kæmpe mig igennem en artikel på tysk, som går ud på nogle påstande om at der er en del flere aspekter som kejsersnitbarnet kan blive udsat for i sin senere trivsel. I den artikel har jeg fundet flere ting, som også gælder for min datter og andre ting der er gældende for en anden kejsersnitspige jeg kender. Artiklen bygger på en undersøgelse en har lavet med en stribe samtaler med kejsersnitsbørn, og påstår ikke at den er videnskabelig. Tvært imod, den påpeger netop at der mangler forskning på dette område.
Jeg fandt så lige dette link http://www.ouh.dk/wm168852
hvor jeg hæftede mig ved flg.:
"En ting er fødslens betydning for kvinden, en anden er fødslens betydning for barnet, og dermed for den opvoksende generations livsvilkår. Her er der brug for mere forskning, som kortlægger forskelle i livskvalitet for børn født ved kejsersnit, og børn der er kommet til verden vaginalt. Den forskning, der findes, peger på en sammenhæng mellem at være født ved kejsersnit og være disponeret for astma."
Så uanset om man synes den ene eller den anden ting er bedst for kvinden der skal føde, kan der blive nogle ting, som barnet skal leve med.
Jeg vil ikke sprede rygter fra udokumenterede undersøgelser, så jeg vil ikke referere fra den tyske artikel. Men jeg kan sige, at det ikke drejer sig om tin man ikke kan lære at leve med eller livsfarlige ting. Men ting, som det ville have været godt at have for øje mens mit barn voksede op.
Så måske er vi nogle der skulle presse lidt på, for at den forskning bliver sat i værk?
tilføjet af

Hjælp at hente eller lidt at overveje

Jeg faldt over dit indlæg - prøv følgende adresser/links
01_DP-0108.ps, page 1 @ Preflight ( 30685_DP-0108.indd )
www.gisela-rau.dk
Held og lykke
tilføjet af

lidt forsinket, kunne ikke lade være

Det er ikke killingeagtig og det er ikke pjevset.
Det er et af de største øjeblikke i en kvindes liv. Man kan ikke sammen ligne os i danmark med kvinder i feks den 3. verden de har ikke noget valg. Der er fødsel en ef de store årsager til at kvinder dør. De har måske ikke engang selv fået lov til at bestemme om de blev gravide til at starte med. De er mere fysisk aktive end vi generelt er, det kræver udholdenhed og styrke at føde.
Har du nogensinde født "dejlig smerte"... jeg tror ikke. Jeg har to, født uden nogen form for bedøvelse og jeg kan godt fortælle dig at det blev først dejligt bagefter da jeg fik barnet op til mig. Jeg var så heldig at jeg var ikke bange heller ikke da det var ved at gå galt. Hvis du er bange bliver smerten værre.
Respekter kvindens ønsker, hver situation, hver krop og hvert sind er forskellig og alle har sin egen måde at finde ud af hvordan de takler en fødsel.
Held og lykke til alle
en god bog )måneder før 9 måneder efter
ps akupunktur er ikke kun god ved smerterne men også (og vigtigere)mentalt beroligende
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.