14tilføjet af

en rygers omvendelse

Det er utroligt mærkeligt at man efter kort tid som ikke ryger (3 måneder har jeg været røgfri) går uden om folk der ryger... synes folk der står og ryger ude på gaden både spilder deres tid, og cigaretlugten stinker når de står og puster osen ud og man ved at man selv engang mente det var livsnødvendigt at indhalere en giftig røg...som ødelægger kroppen og også omgivelser... som jeg tænker det er da mærkeligt at jeg selv stod sådan engang...
Er jeg blevet antiryger... måske...?
tilføjet af

Du er nok ved at blive fanatisk

Jeg er også selv holdt op, men jeg har besluttet mig for, at jeg simpelt hen ikke nogensinde vil fordømme rygere. Jeg nægter at hoppe på fanatisme-vognen af fordømmere og "frelste", bare fordi jeg selv er blevet fri.
Enhver skal selv bestemme. Og det er i orden. Der bliver taget masser af hensyn til mig som ikke-ryger, så jeg har ikke noget at klage over.
Derimod kan det godt irritere mig, at jeg ikke kan gå i supermarkedet uden at få giftige madvarer med hjem (med parabener, og farvestoffer og hvad ved jeg, som skader mig og mine børn). Se, det er iorden, at vi skal fyldes med giftstoffer, og man skal virkelig anstrenge sig for at få varer med hjem der er iorden.
Carla
tilføjet af

hellige x-rygere

Det er da ligemeget om du er blevet antiryger. Nu har du haft den fornødne viljestyrke til at holde op, TILLYKKE😃. Så længe at du KAN gå uden om rygerne er det da fint. De har ikke ønsket om, eller viljen til at lave den gennemgribende omvendelse i deres liv som du.
Pas på du ikke glemmer din tid som afhængig og stempler rygerne som mindrebegavet eller mindre værd end du(du har selv været der)..... Det er de værste antirygere - hellige x-rygere😉
P.s. Mellem 6 til 12 måneder efter rygestop kan nogle få noget der ligner stress symtomer, panikangst, psykiske følelser af fysiske problemer o. a. og da er det vigtigt at få vejledning af andre x-rygere. Smøgerne har stadig noget i baghånden(underbevistheden) i forsøget på at få dig til at starte igen. Held og lykke...
tilføjet af

Er det ikke dejligt

at få lugtesansen igen, og smagssansen, og bedre kondition og alt det der.
Efter et stykke tid får du også et mere afslappet forhold til den tid du røg, kun at du kommer til at ærgre dig over hvor mange penge du har spildt på at forringe din egen kvalitet.
Hver gang du kommer til at forherlige livet uden røg, og protestere på de fanatiske rygeres løgne, kommer du til at få høre at du er anti ryger eller fanatisk ikkeryger. men slap af, de forstår ikke virkeligheden, og vær glad dersom du ligesom jeg, kun væmmes over lugten. Det er værre for dem der er allergikere.
tilføjet af

Sådan bør det også være

jeg stoppede nytårsaften (røgfri i 10 mdr) men ligesom dig vil jeg heller aldrig fordømme nogen der ryger, vi kan da heller ikke forlange at andre skal gøre det samme på samme tid som vi har stoppet vi ved jo at der går flere rundt som gerne vil stoppe og nogle skal de gennem flere stop før det lykkes, der er underlige historier omkring rygestoppere jeg kender en der stoppede i 8 år og er begyndt igen, - og idag er det intet problem for ikke rygere at blive fri for røg, - hvorfor ialverden skal vi fordømme og nedgøre hinanden.
P.S jeg kikker af og til her ind i debatten og er virkelig glad for at jeg ikke deltager mere, det er da forfærdeligt at læse mange af de ondskabsfulde indlæg, det er jo ikke debat.
tilføjet af

Deltager du ikke i debatten???

Det er da ikke sandt når du nu lige har bidraget debatten med det du skriver 😉
tilføjet af

Pas nu paa Gitta

Du ikke ender som en "frelst"...Glad for at goere du er en af dem,som er holdt op med at ryge og tillykke med det.Men glem ej og ha lidt gorstaaelsen for andre mennesker og at du selv var "en af dem "for tre maaneder siden.Du som ved hvilket helvede det er at holde op,burde ha forstaaelse for andre mennesker.
tilføjet af

Det er da let nok

at få de rene varer med hjem.
Start med at fravælge alt præfabrikeret, altså sådanne halv- og helfærdige retter der bare lige vupti er klar.
Nul slik, sodavand, sukker osv. Og heller ikke kunstige sødemidler. Selv de dyre vingummier er fyldt med farvestoffer, så pas på hvis du alligevel lader dig friste.
Dernæst vælger du økologi, så er du faktisk kommet temmelig langt. Hvor svært kan det være? Nok en del lettere end at stoppe med at ryge.
tilføjet af

Nej det er det faktisk ikke

For parabener, parfume, colibakterier, salmonella, blødgørende plast og andre ting - hvad vi ellers har - findes snart i alt. Også økologiske varer hentet i helsekost-butikker (og som koster en bondegård) kan man slet ikke være sikker på: f.eks så jeg i morgen-tv, at studieværten havde købt et økologisk hårprodukt i helsekost, som var rigtigt giftigt. Så det er faktisk ikke spor nemt.
Og så er det helt lovligt at sælge os gift. Om så det er sutteflasker til babyer, så er de begyndt at snakke om, at de også indeholder skadelige stoffer. Nej, vi som forbrugere må virkelig passe på. Man kan gå efter Svanemærket og så håbe på det bedste. Andet kan man ikke gøre.
Carla
tilføjet af

Enig

Debatten herinde er ond. Jeg holder mig for det meste også væk, fordi tonen er for hadsk. Og nogle af anti-rygnings-indlægene kan jeg slet ikke følge.
Men jeg ved med mig selv, at sådan har JEG i hvert fald ikke lyst til at blive. Jeg er holdt fordi jeg er gravid. Og det er som om, der er en forventning om, at det gør man da bare....
Men nej, det gør man bare ikke. Det er et helvede at stoppe, men de "frelste" ikke-rygere har da ikke noget forståelse for det. Der er faktisk ikke så meget forståelse på dette forum, så man kan da i hvert fald ikke bruge det til opbakning på nogen måde. Men det gør jeg så heller ikke.
Mvh
Carla
tilføjet af

Jer er der flest af

gudskelov for det (ikke fordømmende), du skriver der bliver taget masser af hensyn til mig som ikke ryger, det er kun her i debatten og ikke ude i det virklige liv man oplever de typer (de fordømmende) fanatisme kommer af det latinske ord fanaticus der betyder drevet af vanvid.
tilføjet af

enighed

Tak for de gode indlæg der er skrevet... nej det er ikke let at blive ikke ryger... og jeg kan godt forstå at der er nogen som fortsætter med at ryge... men det jeg skrev er mere en betragtning af hvordan jeg som tidligere ryger ser hvordan røg i mit liv var engang.. ikke en kritik af andre rygere.. jeg ser ikke ned på rygere... og af og til har jeg stadig lyst til at ryge.. for 3 måneder er jo ikke lang tid siden....
tilføjet af

du er da

en meget flittig debattør i rygedebatten, endda http://debat.sol.dk/servlets/search?start=0&advanced=1&all_words=&some_words=&exclude_words=&conference=&poster=T%E6nkeren&search_interval=fixed_interval&fixed_interval_time=0&sd=1&sm=1&sy=2008&ed=1&em=11&ey=2008&sort=date&hpp=25
forstår ikke helt hvorfor du skriver sådan "P.S jeg kikker af og til her ind i debatten og er virkelig glad for at jeg ikke deltager mere, det er da forfærdeligt at læse mange af de ondskabsfulde indlæg, det er jo ikke debat."
tilføjet af

Nu kan du jo

nå at begynde igen
jeg mener 3 mdr det er ikke længe
nææ du kom igen om et par år så er du først med i klubben😮
tilføjet af

Mit nick bliver brugt af andre

ja så fylder det, - jeg var ivrig for ca, ½ år siden og har af og til kommenteret her, men sådan er det jo.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.