0tilføjet af

En praktisk anvendelig bog.

Bøger med gode råd er meget populære i dag. Men der går ikke lang tid før de er forældede eller bliver revideret og skiftet ud. Hvordan med Bibelen? Den blev skrevet færdig for næsten 2000 år siden. Dens oprindelige budskab er dog aldrig blevet revideret eller ført ajour. Kan en sådan bog overhovedet indeholde noget af praktisk betydning for vor tid?
NOGLE vil sige nej. „Ingen vil foreslå at man bruger en lærebog i kemi fra 1924 når man i dag skal undervise elever i kemi,“ har dr. Eli S. Chesen anført som forklaring til hvorfor han mente at Bibelen var forældet. Det lyder umiddelbart som et fornuftigt argument. Vi har trods alt lært meget om mentalhygiejne og menneskelig adfærd siden Bibelen blev skrevet. Hvordan kan så gammel en bog have relevans for os der lever i dag?
Det er sandt at tiderne har forandret sig, men menneskers grundlæggende behov er de samme. Folk har altid haft behov for kærlighed. De har ønsket at blive lykkelige og leve et meningsfyldt liv. De har haft brug for vejledning om hvordan man klarer det økonomiske pres, hvordan man får et lykkeligt ægteskab, og hvordan man giver sine børn gode moralske og etiske værdier. Bibelen indeholder vejledning om disse grundlæggende behov. — Prædikeren 3:12, 13; Romerne 12:10; Kolossenserne 3:18-21; 1 Timoteus 6:6-10.
Bibelens vejledning afspejler et dybtgående kendskab til den menneskelige natur.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.