0tilføjet af

EL vil hæve politikernes pensionsalder

Enhedslisten foreslår nu at ændre reglerne for folketingsmedlemmer og ministres pension, så de kommer til at følge den almindelige folkepensionsalder.
Forslaget kommer, efter at et flertal i Folketinget tidligere har erklæret sig rede til at forringe egne og ministres pensionsvilkår, hvis tilbagetrækningsreformen blev gennemført efter folketingsvalget.
Privilegier skal fjernes
- Selvfølgelig er det ikke sikkert, at vores forslag kan gå igennem Folketinget uændret. Men vi bør da i det mindste kunne blive enige om at fjerne nogle af privilegierne for politikere og ministre, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.
I Enhedslistens såkaldte beslutningsforslag pålægges S-R-SF-regeringen og Folketingets Præsidium ikke blot at sikre, at de nye regler kommer til at gælde for alle nuværende og fremtidige folketingsmedlemmer og ministre. Liste Ø foreslår at droppe de særlige pensioner til ministres børn.
Skal afspejle befolkningens vilkår
Kort inden Folketinget gik på sommerferie, i juni, erklærede et bredt flertal bestående af Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance sig enige i, at ministre og folketingsmedlemmers pensionsvilkår skal afspejle de generelle vilkår.
Den daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) advarede dengang om, at når politikerne kan gå tidligere på pension, så skyldes det, at partierne i Velfærdsforliget i 2006 besluttede at friholde de private arbejdsmarkedspensioner for forringelser.
Skal smage egen medicin
Men det argument køber Per Clausen ikke:
- Man kan jo ikke forsvare sig med, at der allerede er lavet nogle aftaler, når man kan ændre reglerne for alle mulige andre mennesker i samfundet. I stedet bør politikere og ministre smage deres egen medicin. Det er vel rimelig nok.
Mens folkepensionsalderen i dag er mellem 65 og 67 år, udbetales politikeres pensioner, fra de er mellem 60 og 62 år, afhængig af, hvilke regler de er omfattet af.
/ritzau/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.