7tilføjet af

Efterløn spørgsmål

Jeg står og skal finde ud af om jeg vil begynde at betale til den ordning:
Og aner intet om det, så kan I ikke komme med nogle råd og meninger?

Jeg ved at jeg skal stå i en a-kasse for at kunne betale til det, og det gør jeg sådan set også, men problemet er bare at jeg sådan set overvejer at melde mig ud, da jeg har en rådighedssag der gør at jeg skal ud og arbejde 300timer på 10 uger, for at blive dagpenge berettiget igen.
Og da jeg er under uddannelse formentligt ca. 3 år endnu, har det jo lange udsigter, og synes det måske er lidt dumme penge at betale til en a-kasse uden man sådan set får den sikkerhed ud af det.
Jeg har jo heller ikke specielt mange penge lige nu, da jeg jo får SU.
Og som jeg ser det, så skal jeg ud og arbejde 10 uger for at få sikkerheden igen, men hvis jeg finder et arbejde, vil jeg så ikke formentligt beholde det længere end de 10uger, og forhåbentligt over 1 år, og så vil jeg jo kunne få sikkerheden i dagpengene igen.
På forhånd tak.
tilføjet af

Det afhænger af din alder

Du skal være medlem af fagforeningen 75 år inden du kan få efterløn. Nu vil du nok sige det ikke passer. Nej ikke idag - det har du ret i - men vent og se.....
tilføjet af

Det hænger ikke helt sammen

Hvorfor skal du ud og arbejde 10 uger, for at bevare dagpengeretten? Træder uddannelse ikke istedet for arbejde, så du bevarer retten til dagpenge, så længe du passer uddannelsen?
tilføjet af

Fremtidens dåbsgave

Det må så være fremtidens dåbsgave. I gamle dage fik man et medlemskab i fagforeningen når man blev konfirmeret. I fremtiden skal man have det i dåbsgave, så man kan nå at være medlem længe nok til at kunne benytte sig af 'tilbuddet' om efterløn, inden man bliver så gammel at man dør.
tilføjet af

Så vidt jeg ved

Så tæller uddannelse ikke for arbejde.
Men vi kan jo så vende den om og sige at, hvis jeg skal arbejde min. 30 timer om ugen, så skal jeg vel også gå i skole 30 timer om ugen... Og det gør jeg ikke.
tilføjet af

det er svært at svare

Du skal være medlem i 30 år, for at kunne få efterløn.
Det mest fornuftige er at søge relevante oplysninger. Spørg i en A- kasse. Min mand, som arbejder sådan et sted vil ikke engang svare dig her.
Få det skriftligt.
Du kan også læse på Arbejdsdirektoratets hjemmeside.
tilføjet af

svar

Hvis du gennemfører en erhvervsmæssig uddannelse af mindst 18 måneders varighed.
Så gælder det som arbejde, hvis man udnytter dimittendrettigheder, siger min mand.
Jeg aner ikke, hvad det er.
Han siger også, der er for indviklet, når jeg som amatør vil rode med at svare, han vil ikke, for han vil have alle oplysninger, før han svarer. Og det er umuligt her.
tilføjet af

Alder og religion

Du læste rigtigt: religion.
Men først til de andre læsere:
Når man mister dagpengeretten pga. manglende rådighed, skal man bevise sin rådighed ved at have arbejdet min. 300 timer indenfor 10 uger.
1. Det er et spørgsmål om religion.
Tror du på, at der er noget der hedder efterløn når du bliver gammel nok? Hvis ja er det en god idé. Hvis der er noget der hedder efterløn til den tid, er det suverænt den bedst forrentede pensionsopsparing du kan tegne.
Under alle omstændigheder kan du altid få efterlønsbidraget ud på en anden pensionsopsparing.
2. Din alder
Din alder er med til at afgøre, hvor mange år du skal indbetale til efterlønsordningen. Forhør dig i din a-kasse om dette.
Snak med din a-kasse før du melder fra.
Det er sgu surt at miste efterlønsmuligheden, fordi du nu melder dig ud mens du er under uddannelse.
Hvis din uddannelse er dimmitendberettigende, får du automatisk dagpengeret, når du har færdiggjort din uddannelse (hvis du vel at mærke på det tidspunkt står til rådighed).
Spørg i din a-kasse, om din uddannelse er dimmitendberettigende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.