8tilføjet af

det er altså utroligt.....!!!

Jeg er først for ganske nyligt begyndt at deltage i debatten her på sol. Jeg synes, der er rigtig mange gode indlæg og også en del gode, velmente og konstruktive svar.
Alligevel er det efter min mening påfaldende, at så mange brugere herinde skriver svar på andres indlæg med det ene formål at "svine folk til".
Jeg synes, det er en falliterklæring, at så mange vælger at agere sådan i et forum, hvor hensigten netop er, at alle kan benytte sig af muligheden til at starte en debat eller bare søge efter et svar på deres spørgsmål.
Hvad pokker går der galt for de mennesker, der helt åbentlyst ikke respektere andres meninger? Det er jo helt legalt at erklære sig uenig - men hvorfor ikke føre en dialog på en sober facon?
Jeg må indrømme, at det virkelig undrer mig.... Hvad synes I andre .....?
tilføjet af

Enig med dig

.....om at det er en tendens til at folk på debatten, bruger netop
dette forum til at komme af med agressioner. Agressioner som
de ikke har mulighed for at komme af med i deres dagligdag.
Det kan være mange grunde til at de ikke kan komme af med dem.
De fleste af dem lever også et så kaldt dobbelliv. Venlige til hverdag,
og monster foran skærmen.
Jeg tror at vi skal være glade for at de næsten altid kun viser sit
sande jeg herinde. Kan du ikke se hvor meget volden i Danmark
ville øge hvis de ikke holdt deres fanatisme og agressioner inde
i dette debatforum.
Desværre tror jeg at det er umuligt at appelere til deres venlige
side. Dertil tror jeg at de er for fastlåst i deres dårlige vaner.
Kajsa
tilføjet af

Og du er helt

....sikker på at du ikke forveksler mig med en anden? ;-)
Jeg er også overbevist om at du har masser af indlæg at
bakke det op med! Jeg har aldrig sagt at jeg er fejlfri. :-)
En god idé er dog at sortere de værste idioter fra. Den
sidste er nemlig ikke født endnu. Jeg er selvfølgelig ked
af at du ser mig som en snigløber. Det er du dog i din
fulde ret til at syntes.
Prøver på at give mine synspunkter til kende i debatten,
og hvis de ikke passer ind i dit kram, jamen så lad dog
være med at læse dem.
Kajsa
tilføjet af

Sikke et svar!

Hvad er det dog for et svar at give Kajsa? Hun har da helt ret i (på linie med lulle.b), at der er utroligt mange, der udelukkende sviner andre til i stedet for at føre en sober debat.
Om det er aggresioner, der skal ud, skal jeg ikke kunne sige - måske er mange af dem bare så afsporede og snæversynede, at det er nemmere at svine til end komme med konkrete modargumenter!
tilføjet af

Jeg tilslutter mig....

helt og aldeles... Det er tit og ofte, at når en godt emne startes, går der ikke ret lang tid før, at enten kommer der racistiske indlæg eller personlige tilsvininger, og det er helt utruligt, hvad folk har af modbydelige kommentarer eller lignende..... Jeg har selv lige prøvet det med "kloge-åge".... Det tog jeg nu som ganske morsomt, for han var bare mærkelig...:-)
men det kunne være hyggeligt med en helt igennem "pæn" debat i et eller andet emne, uden at skulle sortere idioter fra hele tiden...
Alle har ret - og nærmest pligt - til at have en mening, men respekten for hinanden skal altså også være der.....
Men mennesket er nu en mærkelig "konstruktion".... Vi kan godt være flinke, når vi får nogen over for os, men så snart vi kan gemme os, bliver vi nærmest "monstre". Meget generelt må jeg hellere sige med det samme, inden jeg bliver "overfaldet"....
tilføjet af

gyffe skriver:

Helt enig, men det nemmeste er da bare at ignorere den slags komplet ligegyldige indlæg. Det er da heldigvis lynhurtigt at identificere sådan nogle.
Hilsen gyffe
tilføjet af

Der er en årsag til alt...

om den årsag så er rimelig og fornuftig eller ej.
Jeg tror, at mange glemmer, at der altså sidder et andet menneske bag skærmen, et menneske med bestemte følelser og tanker, der lå til grund for de ord, man så svarer på (tanker som vi jo ikke kan høre, hvorfor vi også misforstår meningen bag). Og samme personer glemmer lige så, at det menneske også kan såres og derfor vil reagere på de svar, der kommer ind. Er man så først inde i en ophedet "diskussion", kan det for nogle være svært at holde temperaturen på "cool" og lade fornuften råde.
Jeg tror også, at mange faktisk ikke er vant til at give sin mening tilkende i debatform. DK accelererer jo ikke lige frem i debat-undervisning, som de faktisk gør i mange andre lande, hvor der er debat-hold i skolerne og også undervisning deri. Det kunne vi egentlig godt bruge herhjemme? Bare sid med en time i folketingssalen, så vil I sikkert give mig ret. ;O)
Når man ikke har nogen argumenter, så forfalder man til skældsord i ren afmagt og prøver at ramme personen bag ordene, for i det mindste at få et slag ind. At folk mister respekten for ens "udsagn" tror jeg ikke mange tænker over i samme moment.
Dertil skal så også lægges de "renhjertede" kværulanter, der direkte tænder på at kaste mudder og genere så mange som muligt. Den eneste måde at undgå dem på, er vel at ignorere dem totalt? For de VIL have det sidste ord (om der så er noget fornuft i det ord eller ej) og skal nok drevent undgå at forholde sig til "hullerne" i deres egen såkaldte argumentation.
MEN for at bevare positiv indgangsvinkel til alt dette, så tror jeg, at vi alle - uden undtagelse - kan blive fanget i at komme med mere eller mindre heldige udtalelser, når det gælder debat. For alle kan have dårlige dage, hvor man har mere tendens til at (vælge at) misforstå, end ellers. Et menneskes syn på mange ting er jo også uvilkårligt farvet af egne erfaringer, alder og det miljø, man er opvokset i, så det kan vel ikke undgås, at vi engang i mellem går fejl af hinanden? Det er i virkeligheden meget få i denne verden, der kan sige sig helt objektive i noget som helst. For det kræver, at man sætter sig ud over sine egne følelser og (dårlige) erfaringer og dømmer ud fra BEGGE sider. Som mit absolut yndlingscitat lyder: Der er altid 3 sider af en sag; din, min og DEN RIGTIGE. ;o)
Alene det, at der kommer en ny debattør ind i en tråd, der er domineret af de faste, gammelkendte, som kan have deres eget indforståede sprog og ofte grove humor, kan bringe en debat på højkant. For ikke nok med at den nye misforstår de "gamle", de "gamle" glemmer også tit, at den nye ikke automatisk er med på spøgen.
Så hvor hellige vi alle vel gerne ville være, så kan hver eneste af os nok tåle et lille blik indad fra tid til anden, før vi dømmer andre. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

helt enig........

hej lulle!
jeg er helt enig med dig.det er hamrer ireterende.:-)
tilføjet af

læs lige her

Hejsa ved godt det ikke er her dit indlæg handlede om det, men angående den donor har jeg givet dig et svar;)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.