8tilføjet af

Den lille terrorists CPR-nr.

EU har indført en forordning, som pålægger Post Danmarks ekspedienter at udbede kundernes CPR-numre, hvis de ønsker at indbetale en regning på under 1000 euro (7500 kroner). Til stor irritation for kunden, og givetvis også for ekspedienten.
Men helt ærligt, jeg forstår over hovedet ikke, hvorledes dette på nogen måde kan bekæmpe terrorrisme. Forstår du sammenhængen?
tilføjet af

Du har misforstået noget

der er kommet et "under" forkert på plads.
Det er for at kunne følge pengestrømmen.
tilføjet af

Fordi at så kan man identificere

de folk som betaler beløb til terrorister. Det forudsætter dog at sponsoren er så flink ikke at oplyse falskt cpr-nummer eller at betale beløbet i rater under 1000 euro. Eller bare bruge en udenlandsk bank, hvor terroristen så kan hæve pengene vha. visakort og lignende.
Lyder noget naivt at tro at sådan en regel virker. Men velkommen til overvågningssamfundet som bruger store ressourcer på at registrere almindelige menneskers cps-numre, når de lige skal betale en regning fx for hvidevarer.
Egentlig lyder det som noget bullshit. Terrorisme stopped ved at have ørerne ude i radikale miljøer og ved at stoppe tilførslen af nye rekrutter. Ikke at det er nemt.
tilføjet af

hvad mener du

har lige forleden betalt en regning på ca. 2000 kr, og blev bedt om legitimation...
tilføjet af

Jeg mener

at det ikke kun gælder beløb UNDER men selvfølgelig også over 1000 euro. Men PostDanmark ter sig jo bare som sædvanlig besynderligt.
De har ikke så meget styr på tingene det rigtig gør noget.
tilføjet af

Det gør det

ihvertfall litt sværere at give pænger til terrorister. Antar at man må vise sygesikringskortet så da er del vel svært at oplyse falskt cpr-nummer?
Og trodde regelen også gjaldt beløb under 1000 euro?
det er vel ikke meget stress at oplyse sit cpr-nummer, de fleste har jo som regel sygesikringskortet med sig ligevel, så det er vel ikke noget at brokke sig over?
synes man burde gøre alt for at prøve at ødelegge for terrorister, selv om enkelte tiltak har liten effekt så er det da bedre end ingenting.
tilføjet af

Ved egentlig ikke hvad den bestemmelse

skulle gøre godt for, i Danmark er det stadig sådan, at et cpr-nummer ikke kan kræves oplyst til andre end offentlige myndigheder og til den bankforbindelse man har.
Hvis andre har brug for at kende mit cpr-nummer må de selv finde det på folkeregistret og der får de det ikke med mindre det er en offentlig myndighed/banken.
Almindelige mennesker og forretninger kan ikke søde oplysninger på et personnummer, ej heller selv om man selv har opgivet det.
Ham med dukkerne
http://www.dukkehuset.eu
tilføjet af

Nej men PostDanmark er ikke helt rigtig i hovederne

Jeg har for den sags skyld være udsat for en kassemedarbejder der ikke ville veksle en check men indsætte den på min BG-bank konto og så hæve den! Jeg måtte da larme og være mere en uforskammet i mere end 20 minutter for at få en overordnet til kassen, der kunne banke hende på plads.
En ting er regelsæt de får udleverede - en anden ting er deres private tolkninger! De er det meste af tiden ikke rigtig kloge og deres kerneprodukt er til at lukke op og skide i.
tilføjet af

Banken

Lettere og billigere at gå i banken for at betale indbetalingskort.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.