51tilføjet af

Debatten på Sol.dk

Debatten på Sol.dk er ind imellem svær at overskue, og mange gode debatemner mister hurtigt pusten, når de forsvinder fra forsiden.
Eksempel : Lige nu er der hele tre indlæg på forsiden, hvoraf de to allerede i overskriften omhandler det samme. Debatterne ville unægteligt blive lidt mere spændende hvis de skete i samme tråd, istedet for i flere forskelige med samme emne.
Der findes et regelsæt for debatten, men jeg tvivler på at ret mange i det hele taget har læst dem, og mange af dem der har, skider nærmest højt og flot på dem.
Hvis vi nu allesammen bare prøvede på at følge reglerne, ville kvaliteten af debatten stige mærkbart, og moderatorerne kunne måske få lidt bedre tid til at passe det de skal.
tilføjet af

Robinson-effekten

Du har ret. Men jeg tror det handler om, at de fleste hungrer for at blive berømt i de såkaldte 15 minutter.
De er skide lige glade med andres indlæg, men vil for en hver pris stå øverst på forsiden.
Sådan er det bare at leve i det 21. århundrede.
tilføjet af

hvad er dit problem

har du fundet columbusægget. tøv en kende?
tilføjet af

Jeg er sgu bange for....

... at du har ret. Tit kan man godt tænke at nogen opretter indlæg for at føre sig frem, istedet for at debatere.
tilføjet af

Og hvad er dit ?

Hvad er det du gerne vil sige ?
tilføjet af

Jeg tror nu...

Hvis nogen har noget på hjertet, så skriver de et indlæg uden først at se om der evt er lavet et lignende indlæg tidligere...
tilføjet af

Det har du vist ret i ...

.... og det er vel også i orden ??
Er det ikke det debatten er her for ?
tilføjet af

eller..

..for at lokke flere folk til en god debat, som har mistet pusten efter at den røg ud af '10 nyeste indlæg'
Jeg indrømmer, at det har jeg gjort. Jeg syntes det var syndt, at en god debat ville gå hen og blive glemt, bare fordi at den ikke blandt de nyeste indlæg. Jeg ventede et par dage for at se om der ville komme andre, men da det kun var mig og HalfEvil333 der skrev der, smed jeg et nyt indlæg ind, for at fortsætte vores debat, og lokke flere folk til.
tilføjet af

du har ret

og jeg får fred.
RRR= regelmæssighed, renlig og ro!
det kunne du lide= ingen debat.
NARHAT KLAPPE KLAPPE.
tilføjet af

Hvis formålet er saglig..

... debat nej, men hvis den skal bruges til at promovere sig selv, så ja. Det afhænger jo så af hvad man vil bruge debatten til.
tilføjet af

Nu har vi jo alle ...

... vores egen måde at skrive meningerne ned på .... så jeg synes egentlig ikke at du kan tillade dig at sige at nogle promoverer sig selv ..... du kender dem jo ikke !!!
tilføjet af

Det ser jeg ikke noget galt i...

Meningen med debat er jo netop at fremsætte sin mening, og uden debat er der ikke meget debat over debatten.
tilføjet af

Ok ....

... så har du hermed skabt en ny debat ! *G*
tilføjet af

Et underligt indlæg der....

.... modsiger sig selv. Følte du dig ramt ?.
Ikke en rar følelse.
tilføjet af

Hits og signaler

Ja, der er et problem...nogengange tror jeg at det er fordi mange mere opfatter debatforummet som en slags "slow-chat", eller et sted hvor man legalt kan komme til at svine andre til helt gratis.
Jeg er enormt interesseret i andre menneskers måde at høre og brug musik på. Og det fandt jeg meget hurtigt ud af at Talant også var. Det blev meget til at vi "faldt i tråd med hinanden" hver gang og debatten endte med at være i mellem ham og mig. Det er da vanvittig fedt at møde en, som har samme interesser og synspunkter som en, men som står et helt andet ste di leivet en en selv. En fuldstændig anderledes og fed oplevelse MEN....
Der var ikke så mange andre der hittede, så vi prøvede at lægge det ud foran for at holde den gående.
Til min meget, meget storer overraskelse nåede et idnlæge jeg havde startet 200 hits i løbet af 20 minutter alene af den grund, at der stod ordet SEX i overskriften. Min oprindelig tanke med det indlæg var nu bare at høre om de mange forskellige måder folk bruger musik på og om sex var en af dem.
Men jeg synes godt nok det blev lidt skævt...det virkede ikke som om det var musik interessen, der overdøvede indlæggene...men igen Talant og jeg kan jo bare køre derudaf især i forhold til "sovemusik"
I går aftes ville jeg prøve med at starte en om, hvad folk egentlig kunne lide og ikke kunne lide ved heavy-metal-genren. Jeg har forstået nu, at det handler om at komponere en overskrift, der trækker i folk, og dermed en overskrift med sexuelle undertoner. Så det prøvede jeg....
Ganske som man kunne forvente..stort set ingen seriøse indlæg (jo for dælen Talant's!). Men den har hittet vildt mange gange i forhold til antallet af indlæg.
Min konkludsion på mine "eksperimenter" med at få folk i tale er for det første at det er svært, når overskriften har forladt forsiden, at det er endnu sværere, når overskriften ikke har "sex-appeal". Men at det generelt er svær at få fat i de seriøse debattører.
Og måske kan man ud af det slutte, at der nok er mange seriøse debattører, men det er de useriøse der siger mest. Eller Tomme Tønder Buldrer Mest!
Jeg gider heller ikke at det skal være begravelsesstemning over det hele. At krydre debatterne med lidt pjat...den er fjong, det er der heldigvis også mange der kan, men jeg tror, at hvis vi skal tomt bulder til livs, så skal forsiden ahve en anden struktur.
Forslag til overskuelighed:
Feks skulle man kunne scrolle i indlæggene under en overskrift, og tilgængeligheden skulle være mere overskuelig end den er nu. Det skulle være delt op i tre kolonner en kolonne med hvilke grupper man kan gå ind under. En kolonne med sidste indlæg og en kolonne med mest læste. Hvis man så derefter kan klikke på hver overskrift og scrolle i indholdet udover også at kunne dobbeltklikke og komme ind i rummet, så har vi en overskuelig side.
Jeg tror at folk ville blive bedre til at placere deres indlæg, hvor de hører til.
tilføjet af

Tilføjelse..

Det der med sexappeal i overskrifterne mener jeg selvfølgelig primært i forhold til debatter om musik. Jeg har jo ikke starteet andre debatter, og jeg kan jo godt se at der ER andre overskrifter, der får stor opmærksomhed....men dem med sex-appela under en eller anden form...det er vel faktum at de hitter mest. Er det ikke?
tilføjet af

det har du helt ret i....

.. og det afspejler vel hvordan der er ude i samfundet.
Rigtig flot indlæg iøvrigt.. en fornøjelse at læse :-)
tilføjet af

Tak, Rockogrul

...glad for at du siger. Ja selvfølgelig afspejler det samfundets tendenser i øvrigt, det har du da ret i, havde jeg måske ikke lige tænk sådan helt op til overfladen...det kan vel ikke være anderledes
...med det navn skulle du da også fortælle en hel masse om dine meninger om musik og hvordan du bruger det...:o)
tilføjet af

Demokraten er ikke demokraten

Jeg har ikke skrevet dette indlæg!
tilføjet af

Har du ikke lagt mærke til ..

Har du ikke lagt mærke til, at det er den samme person, der skriver 117 indlæg især i integrationsdebatten. Manden er erklæret nazist underskriver sig ofte med ”anonym”.
Hvis nogen skriver et indlæg, der er antiracistisk, lidt venstreorienteret eller humanistisk, så skynder han sig straks at skrive ”narrehat, bæ, bræk og tis” til indlægget for at ødelægge debatten. Hvorefter han skynder sig at skrive et nyt indlæg for at ”skubbe” det indlæg, som han ikke kunne li’ ud af de 8 nyeste. (Dem der er på forsiden.)
Hans indlæg er ofte kortfattede hadske eller løgnagtige overfor indvandre. Ofte er det noget, han har kopieret fra andre indlæg her eller fra BT, eller også er det bare links til BT.
Han viger heller ikke tilbage for at hugge andre folks signatur, hvis han har set sig sure på dem. Som han lige har gjort med min.
tilføjet af

Forslag

Du har garanteret fået det her forslag et utal af gange, men hvorfor opretter du ikke en profil? Så er du fri for idioter som den falske demokrat..
Det er jo selvfølgelig dit eget valg, men jeg kan ikke lade være med at undre mig over det. Du bliver jo ikke nødvendigvis mindre anonym af det.
tilføjet af

jeg har et par gange oplevet det samme...

.... men heldigvis kan de fleste seriøse debatører skelne mellem rigtige og falske :-)
tilføjet af

Har allerede

Jeg har allerede en profil, der hedder "demokrat" men bruger også signaturen "Demokrat".
Fordi jeg gerne kun ville have mine "store" hovedindlæg liggende i min profil. Men den metode kan jeg åbenbart ikke får lov til at bruge, fordi der er en eller anden nynazistisk spade på ryggen af mig.
Men tak for tippet :-)
tilføjet af

Men men men

Hvis vi nu ser bort fra det med de falske signature. Har du så lagt mærke til at det måske kun er den samme nynazistisk spade, der prøver at ødelægge debatten og at "skubbe" de indlæg ud, som han ikke kan li'?
tilføjet af

Det har jeg egentlig....

... aldrig tænkt over, men tror da at du har ret. Nu er nazister jo ikke kendt for at være tilhængere af demokrati, så det forbavser jo ikke. Til gengæld har jeg bemærket at mange af de indlæg der har til formål at tilsvine andre er under forskelige navne, men kan tit sammenlignes i skriveform, stavefejl etc. Især efter skoletid dukker mange op. Så kan man jo tænke om det hvad man vil :-)
tilføjet af

Godt så

Men prøv så at lægge mærke til, hvordan indlæg der er positive over for indvandre og udlændige og negative over for racisme og diskriminering altid bliver "skubbet" væk fra de 8 nyeste (forsiden) med nye hadske indlæg.
Jeg er ret sikker på, at det er den samme nazist, der gør det.
Nu er jeg vist ved at gentage mig selv :-)
tilføjet af

endnu et forslag

Dette forslag er så mere til Sol redaktionen/admins..
Kunne man ikke gøre SOL Debatten lukket, i den forstand, at man SKAL have en profil for at deltage. Jeg er klar over, at folk bare vil oprette brugere for at svine andre til, men på den måde, kan man jo banlyse en profil, og bare lade være med at læse svarende. Dem der så opretter en profil, for hvert indlæg, vil hurtigt blive træt af at oprette en profil hele tiden!
Det kan godt værre at det er en dårlig ide, men i længden, kunne jeg godt forestille mig, at det rensede godt ud i spammere og useriøse racistiske debatøre. Man vil jo aldrif kunne fjerne alle, men det ville hjælpe, hvis folk skulle have en profil for at deltage (tror jeg på).
tilføjet af

Jeg tror ikke at jeg kunne...

... være mere enig. Desvære strider det også imod den politik som Sol.dk har fastlagt og beskrevet under debatreglerne.
Men helt sikkert. Et debatforum med knap så meget anarki ville være fremragende.
tilføjet af

Det må fandme komme an på

en prøve!
Jeg starter en debat, med et positivt syn på indvandrere. Hvilke på ingen måde strider iod min over bevisning i øvrigt, men formålet er at se, hvor lang tid, der går før det er ude igen...
tilføjet af

Prøv det

Prøv det - Og så se hvilke nye hovedindlæg, der så dukker op i integrationsdebatten.
Men vær opmærksom på, at det jo ikke altid, at ham nynazist spade er on-line.
tilføjet af

det bliver spændnende at følge....

... men chancen for at en eller flere ballademagere vil blande sig i det er nok stor, så forsøgets udfald skal nok tages med et gran salt.
Jeg skal iøvrigt nok blande mig i din musikdebat en dag. jeg har bare ikke lige været i humøret til det det sidste stykke tid ;-)
tilføjet af

Talant og Rockogrul !

Hvad med om i gik ind et sted og chattede istedet for at bruge debatten som chat ??
tilføjet af

Hvad med om du.....

.. satte dig stille og roligt ned, og spekulerede lidt over hvad debat egentlig er.
Jeg hører gerne om hvad du kommer frem til
tilføjet af

Den er fjong

Vi "ses" senere er jeg sikker på
tilføjet af

chatter ikke

vi udveksler meninger og forslag.. Det er vel også det en debat er? At vi så er enige, må du jo så finde dig i.
Hvis vi nu chattede, ville vi jo nok snakke om vores dagligdag, eller alt mellem himmel og jord. Her giver vi vores meninger til kende for alle andre, og tilfældigvis er Rockogrul og jeg, enige på disse kanter.
Sådan ser jeg nu altså på det..
tilføjet af

pissst

Nynazist spaden har lige sat et indlæg under indenrigspolitik, som bare er et link til Ekstra Bladet underoverskriften "Fedt!"
tilføjet af

Kig under Talant's "Rotter"

Også under underholdning/ fri debat: underholdning
Anonym har været der igen for at forurene en debat som overhovedet intet havde at gøre med indvandrere og integration. Jeg har klaget over indlægget "Perkerrotter" og ved jo ikke om det bliver fjernet...eller om I får "lov" at læse det.
Jeg bliver lidt i tvivl, for man fristes til at sige: "Sådan noget PIS! At man ikke kan være i fred for de der fascister!"....på den anden side, så skal de vel ikke have lov til at splitte og ødelægge almindelige menneskers fredsommelige snak om kæledyr....eller om alt muligt andet for den sags skyld.
Jeg er lidt splittet lige nu...skal man fortsætte med "bevidst og målrettet uskyldighed" eller skal man give efter og opgive at debattere, fordi man ikke gider at tage kampen op mod "forurenings-debattører" som man føler sig generet af?
tilføjet af

Der er ingen tvivl.....

... om at en eller flere personer bevidst forsøger at udbrede sit had til alt og alle. jeg forestiller mig en lille svag mand, uden arbejde, der sidder det meste af dagen og skuler ud af vinduet, fyldt med misundelse over at nogen kan få livet til at fungere.
Samtidig er han gennemsyret af en vrede over at ingen kommer og tager ham i hånden og leder ham gennem livet. Han er nok også arbejdsløs, og kan nærmest ikke holde på et job ret længe, da ingen kan holde hans selvmedlidenhed ud. Han har næremst været det så længe at han nu må leve af et lavt kontanthjælpsbeløb.
Og så kan man jo egentlig godt forstå hans vrede over at det danske samfund har en politik der hjælper folk i nød på fode igen, så de med en smule hjælp kan få et ordentligt og fornuftigt liv.
Hans største problem er nok at han ikke kan forstå at man også SELV skal gøre en indsats. Han har nemlig ikke evnen til at se det, og forventer derfor at få alt serveret på et sølvfad.
Derfor er han nød til at udøse sin galde et sted som her, for han har ikke andre muligheder. Ingen gider høre på ham. Misundelse er en grim ting.
tilføjet af

Resultat

Ikke fordi det kan stå særlig meget alene, men efter 10 indlæg og ca 300 hits, var indlægget ude af forsiden igen. I tidsrummet fra 14.47 - 19.33 befandt det sig på forsiden og i al den tid, var det venlige og supplerende indlæg, der skabte en god stemning.
kl. 2.54 kom så et af de der åndssvage indlæg, som får folk til at vende et sådan indlæg ryggen.
Jeg vil betragte den tråd som død nu. Dvs ikke interessant og fanger stort set ikke flere debattører. I modsætning til et andet indlæg under samme emne, Integration, der hedder Fremmedfrygt, det pt har 51 indlæg og 982 hits. Lidt interessant på den dårlige måde, at mennesker tiltrækkes mere af negative overskrifter når det gælder de fremmede end, de positive overskrifter.
Jeg er ikke helt klog eller vidende nok til at udlede, hvad den slags tendenser tyder på. Men en ting er sikkert.
Jeg synes Sol-debatten skulle tage at kigge på hvilket ansvar de har i den sammenhæng, for uanset hvad, så er der intet af det, der foregår her ude i cyberspace NEUTRALT. Og jeg mener at Sol-debatten skulle prøve at lave en opbygning, hvor alle indslag havde lige meget vægt. Jeg mener godt det kan lade sig gøre, uden at jeg gider sidde og anbefale andre debatfora.
(desuden har jeg kommet med et andet bud på noget mere overskuelighed under indlægget Hit og signaler i denne tråd http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=118&posting=70688)
tilføjet af

fedt

fedt skal der til for at svinet smager godt, bedre en rottekød.
tilføjet af

Så opret da to signaturer

én til dine "store" indlæg og én til smulderet.
tilføjet af

Også til SOL-redaktionen

Det er møg-irriterende, at et emne med god respons forsvinder fra forsiden, blot fordi der er oprettet ny emner, som aldrig får svar.
Forsiden burde reflektere de emner, der har fået svar sidst, ikke de emner, der er oprettet sidst.
tilføjet af

eller?

Eller begge dele.. både en liste med de debatter der har de nyeste indlæg, og en liste, med de nyeste oprettet debatter, som den vi allerede har?
Begge lister burde så bare være længere, end den vi har nu, efter min mening.
tilføjet af

rottekød..

har du smagt rottekød?
tilføjet af

Glem ikke listen over....

... de ti mest læste. Den har ingen beretigelse overhovedet. Mange af dem er der kun ganske få indlæg i, og totalt døde. Den plads kunne bruges meget bedre.
tilføjet af

"Internettet" er ikke "internettet" !!!!

Så er den antidemokratiske og neonazistiske signatur tyv løs igen.
Han som når han løber tør for argumenter blot skriver miskrediterende indlæg i andres navn.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

"internettet" er IKKE "internettet"

Så er den antidemokratiske og neonazistiske signatur tyv løs igen.
Han som, når han løber tør for argumenter blot skriver miskrediterende indlæg i andres navn.
##3¤¤¤¤¤¤¤¤#########¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
tilføjet af

Nu ved jeg ikke om denne debat er død...

men jeg vil da lige knytte en 7-15 kommentarer her :o)
For jeg synes det er rigtig nok, at det ville holde "fluerne væk", hvis man kunne lave en lukket debat. Der er jo også regler her i SOL-debatten, som ingen husker på, men det betyder at man har i nogen grad forsøgt at forebygge "misbrug" en gang i tidernes morgen. Men hvad nu hvis jeg lige havde en pjattet ting, som jeg ville have fyret af i en samtale for bagefter at tage den seriøse tråd op igen? Hvordan ville man vurdere det? Nogen kan veksle mere end andre, og nogen er bedre på bølgelængde med hianden, men jeg tror det bliver meget svært at fastlægge regler for seriøsitet, og svært at administrere også for dem, der så er registreret i et lukket forum.
I stedet for at finde ud af regler for seriøsitet og pjat, så jeg tror det primært er rammerne om debatten, der skal danne reglerne.
Hvis de mange racisistiske indlæg ikke fyldte billedet så meget som de gør idag, var meget hurtigt ude fra forsiden igen og i øvrigt vægtede lige med indlæg under andre grupper, så kunne det være at kulturen ville ændre sig af sig selv. Det ville give alle lov til at komme lige meget til orde og ville ikke gribe ind i folks ytringsfrihed. Som jeg ser det, vil det godt kunne opnås med en anderledes opbygning af forsiden, hvor feks. hver gruppeoverskrift havde en scrol-menu eks:
POLITIK & SAMFUND
Inderigspolitik (Scrol-menu)
Udenrigspolitik (Scrolmenu)
Integration (Scrol-menu)
Så ville et klik på scrol-menuen lukke en ind i undergruppen. Herfra kunne man så hoppe videre ind i indlæggene.
På forsiden kunne der være en kolonne, hvor det feks. de tre sidste indlæg i hver gruppe stod. De tre sidste er de tre sidste om de så er 14 dage gamle eller om de er 20 minutter gamle. Ude på forsiden ville de blive vægtet lige.
De deltagere der har lyst til at debattere, ville have let adgang, til den gruppe og den debat de vile ind under. Og direkte i et klik fra forsiden. Uinteressante indlæg ville ikke opnå ret mange hits, for de ville ikke befinde sig på forsiden så længe, da udskiftningen ville være hyppigere. Dvs. man ville i højere grad være tvunget til at gå ind under emnerne for at lede efter det, man ønsker at debattere. Det ville skabe en lidt anderledes kultur, som nok ville medføre at folk tænkte sig lidt mere om inden de skrev noget. Men personligt ville jeg altså skride helt ud af butikken, hvis ikke der også var plads til pjat.
Jeg ved ikke om der overhovedet er nogen, der læser indlæggene i denne debat mere, men jeg håber det, også at det er tilpas forståeligt til at nogen har lyst til at give feed-back på det.
tilføjet af

Joda.. jeg kikker da....

... lige forbi nu og da. Jeg er helt enig med dig, og jeg tror også at en ny opbybning af forsiden ville gøre Sol.dk-debatten en del mere seriøs. Hvordan det så skal gøres er ikke nemt at give et endeligt bud på. Bare det sker i overskuelighedens navn, så skal det nok gå :-)
tilføjet af

helt enig

De få debatter somd er er gang i og som ligger dér, er som regl dem som bliver 'reklameret' på forsiden af sol og debatten..
Brug den til at vise de 15 debatter med nyeste indlæg, og man vil få en top 15 aktive debatter.. og så mulighvis udvide dem til top 25?
tilføjet af

I guder... Der er stadig....

.. gang i denne tråd. Hej Talant. Det kunne gøres på mange måder, men det ville dælme være rart hvis aktive debatter blev mere fremhævet. På en dag som idag, har jeg ganske ekelt opgivet at finde en fornuftig debat.
tilføjet af

Hej du!

tja, lidt liv er der vel i den, men ikke så meget.. nu slår jeg bare altid den funktion til, så jeg for en mail når nogle svare på mine indlæg, og når nogle så svare på et gammelt indlæg, ja så svare jeg jo gerne tilbage :)
Jeg har også helt opgivet at finde gode debatter, og de enkelte gode debatter der kommer, bliver alt, alt for hurtugt glemt igen, eller spammet til af andre idioter.
Jeg tror nk vi kan foreslå så meget vi vil, men så lange at der ikke kommer et rama skrig fra mange SOL brugere, om at få det ændret, tror jeg vi kan vente laang tid før der sker noget (hvis der sker noget).
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.