18tilføjet af

Data over mænds vold mod kvinder i DK

som det første land er der i Danmark kommet en videnskabelig, statistisk dataindsamling over mænds vold mod kvinder i DK
Se hele materialet, den nye rapport fra det Nationale Voldsobservatorium på:
http://www.det-nationale-voldsobservatorium.org/
tilføjet af

Hvad så med...

... Den stigende vold og misbrug af mænd påført af kvinder?. husbondvold?.
tilføjet af

LOL

Flovt at få bank af sin kone... LOL
tilføjet af

Ja...

Men der findes faktisk krisecentre for mænd også...
Og volden er stigende... Og ja mændene synes det er flovt og derfor er der mange som ikke anmelder deres koner ... Desværre... for der mangler noget fokus på det..
tilføjet af

sammenblanding

den her tråd handler om mænds vold mod kvinder.
Hvis du ved hvert emne vil stille modpolen op, kommer du INGEN VEGNE. - du gavner hverken arbejdet med at stoppe mænds vold mod kvinder,, eller de få kvinders vold mod mænd.
Mht. at der ikke skulle være fokus på kvinders vold mod mænd/ voldsramte mænd (for kæresten kan jo også være en mand selv om man selv er mand) - så er det ikke korrekt at det ikke har fokus.
Tværtimod har de fået forholdsvis mange penge til at starte krisecentre for mænd og i systemet at gøre opmærksom på denne hidtil ikke særligt omtalte vold.
- og kan vi så komme tilbage til den tråd jeg lagde ud...
tilføjet af

kommentar

For det første:
Debatten her har en tendens til at finde sin egen retning, oftest ud af en eller anden tangent, der tit ligger langt fra grundtanken.
Det kan man betragte som et irritationsmoment, og det kan det da absolut også være, men sådan er det nu engang. Dagsordenen bliver sat af brugerne ;o)
For det andet:
Udmærket, du vil gerne have vi kigger på statistikker over mænds vold mod kvinder (pænt kedelig hjemmeside btw... Kunne måske godt anskueliggøres lidt mere læsevenligt for de af os der ikke har haft statistik siden gymnasiet)...
Men hvor vil du hen med det?
Hvad er det egentlig du ønsker at diskutere?
/Sprocket
tilføjet af

Vold mod kvinder er forkert,

til Vintergæk, Vold mod kvinder er forkert, Men vi mennesker er jo styret af vores følelser, og nogle gange kommer de ud af kontrol, og vi mister vores selvkontrol. Vi har vores forestillinger inde i vores hoveder, om hvordan vi gerne vil være over for hinanden. Nogle er måske vokset op i hjem med vold, og føler ikke selv de slår til i forhold til omverden. Hvis de så oplever at kvinden finder de svage punkter hos en, kan vi være nogle der har svært ved styre os. Fordi vi oplever vi er i et indre fængsel hvor vores sprog ikke kan nåd. Men de fleste af os, har det ikke godt bagefter, og hader os selv.
Men jeg tror det letter i den rigtige gamle dage, hvor det var føre hannen der styrede flokken af mennesker, og holdt os de svagere hanner væk fra hunnerne, end til kom en ny og vandt kampen over den stærke han, så de af den vej kunne få nogle varianter af gener til deres afkom.
Men et parforhold er jo noget af magt spil at gøre og hos de fleste par i dag, ser man det sig udspille i den interesse der er for SM sex og legen i magt relationer kønnene imellem. Så et mere naturligt forhold til SM sex kan måske begrænse volden mod kvinder. Ps jeg er ikke selv til SM.
Mvh.
tilføjet af

SM har intet med vold at gøre

Sm er ikke vold mellem parterne. Det sker i gensidig respekt. En mand der er voldelig og dyrker Sm er en farlig blanding. Han vil aldrig kunne finde ud af at trække grænsen. Og hans partner vil aldrig kunne vide sig sikker.
tilføjet af

har set dit indlæg

og bliver ret rystet over at du overhovedet blander sex og vold sammen.
Vold handler om magtmisbrug. Vold i forhold, viser at der er en fuldstændig skævhed i forholdet. Og at der ikke er almindelig respekt i forhodet. Det har intet at gøre med "en naturlig balance" i sexlivet, hverken med eller uden sm.
Vold i parforholdet, eller ex-forholdet, handler om at den ene part vil bestemme alt. I det tilfælde jeg lagde link til, mandens magtmisbrug. Linket giver en oversigt over typer og hyppighed af volden.
Voldens psykologi kan du dykke ned i på forskellige websteder: www.voldifamilien.dk www.voldmodkvinder.dk for at nævne nogen af de officielle. Der finder du link til mange andre steder der kan fortælle om hvad vold er osv.
tilføjet af

Har ikke haft tid til at læse de link,

Til Vintergæk,
Hej vintergæk, hvorfor mener du menneske skulle være så meget anderledes end vores slægtninge, hvis du ikke mener mænd slås om kvinderne. Den menneskelige race har jo bare udviklet en højre kultur. Men vi er jo så meget anderledes end Bavianerne og chimpanse aben eller andre abe arter.
Vi er jo også som mennesker styret af ubevidste drifter som kommer fra hjernen, at vi mennesker så kan tilpasse, os bedre er noget andet.
Det er vel meget naturligt kvinder kan lide at blive kæmpet om, den meste vold mod kvinder begås,
jo af mænd der mister deres selvkontrol, på grund af ubevidste drifter, som de ikke kan kontrollere.
Men der jo meget mere vold mænd imellem end mod kvinder, og den er jo mange gange mere voldsom end den vold kvinder bliver udsat for. Samt er en del kvinder jo også tiltrykket af voldelige unge i grupper.
Ellers er det meget naturligt man efter en diskussion har sex med hinanden, at nogle mænd så mister selvkontrollen er jo ikke så godt, og specielt ikke når de har fået børn. Men det er jo noget gøre med at man lære snakke sammen på en ordentlig måde, og kan man ikke det, er det bedste jo man går hver til sit. Ellers bør mænd gå i terapi hvis de er voldelig over for en partner, og specielt hvis der er børn i forholdet, er det jo noget skidt.
Men jeg mener nu sex og vold er forbundet med hinanden, selvom jeg ikke vil sige det årsagen i alle voldstilfælde, og kvinden skulle være masochist. Men manden har jo brug for at lære at kontrollere sine aggressioner, og kunne få sine indre følelser ud på andre måder. Men som i skak spil hvor du mange gange har flere muligheder, så kan givet vis også lære at håndtere sine følelser på flere måder. Men der psykologer der opfordre deres klinter til at prøve at lege med hengivelse i det seksuelle sammenspil, at så nødvendigvis behøver at være S/M er noget andet.
Men der jo nok nogle der ikke kan lære det.
Mvh
tilføjet af

hmmm, farligt farligt

hej,
jeg vil citere dig:
"...den meste vold mod kvinder begås,
jo af mænd der mister deres selvkontrol, på grund af ubevidste drifter, som de ikke kan kontrollere."
UHA hvor har du dog den ide fra.
For den er fuldstændig udenfor virkeligheden.
De fleste mænd, der begår vold i familien, har selv en baggrund i en voldsramt familie, ...faktisk over 90% af de mænd der selv ender med at udøve vold i familien har selv den baggrund.
Og det har INTEt at gøre med drifter, der er ude af kontrol, som du skriver. Det er fri fantasi, og farlig fantasi, for det fratager den voldelige mand ansvaret for at gøre ved sin skadelige adfærd.
Vold er i de fleste tilfælde en social arv. Og den adfærd kan den voldelige i mange tilfælde lære at ændre, hvis de får hjælp til det.
- og så kan jeg ikke kommentere dit indlæg yderligere. For hele fundamentet er væk, når du bygger på den der frie fantasi om hvad mænds vold mod kvinder skyldes i din opfattelse...
tilføjet af

Jeg prøver at være objektiv,

Det dig der fantasere, langt den meste vold mod kvinder er ikke planlagt, jeg ved ikke hvor du har det fra.
Hvis jeg planlægger at gå ud og stjæle en cykel, er det en bevidst handling, fordi min cykel er gået i stykker ved to omsorgs svigte unge slår mig ned bag fra, og mit gear system er gået i stykker, så er det en bevidst handling jeg foretager. Har gået 10 kilometer og skal gå 20 kilometer længer, og meget træt ser en cykel og tager den, og tænker jeg sætter tilbage igen, så det en tanke der bare opstår impulsiv.
En anden situation personen er på ferie med kæresten, har droppet terapien for at få råd til rejsen de kommer op skændes, manden siger nu brugt sine penge på rejsen frem for gå i terapi, kæresten flipper ud og vedkommende kommer til slå med flad hånd, en ikke planlagt handling. Som det meste vold i parforhold ikke er.
Er i ude at køre i bus hvor to personer begynder at slå lås på nogle unge mennesker, en springer disse unge mennesker til undsætning der bliver truget knive, uden dog nogen bliver stukket ned, men er dog planlagt at tage en kniv med hjemme fra.
En person er lidt sammen med en kvinde som han dog ikke vil være kæreste, hun er sur på ham, går i seng med en anden person, som vedkommende har haft flere opgør med fordi han ude i byen, har været ret provokerende helt øl i hovedet på ganske unge mennesker, som han har skræmt fra vid og sans. Vedkommende har bare sat fortalt om dette til kvinden, som så siger det videre til vedkommende, personen der dybt tænkende menneske ringer til en af de førende konflikt forsker i dette land på Københavns universitet for undgå, at konflikten skal komme ud af kontrol. Men de styrter alligevel i hoveder på hinanden, hvor den der prøvet at undgå konflikten, slipper med et mindre brug på næsen. Fordi han tros alt har lært at slås og ikke vender den anden kind til.
En anden mand folk, der smider en Nazist ud af en svensk fagforening, bliver efterfølgende opsøgt, af et par Nazister og stykket ihjel en bevidst handling, at så skulle haft noget terapi er der ingen tvivl om, så ikke brugt sit liv for kæmpe for bedre liv for andre.
I gamle dage da Norge var ind under Danmark, var de samiske kvinder så flabet at de forlangte en ordentlig pris for deres fisk, omkring ca. 100 samiske kvinder blev udsat for totur til de døde fordi nogle syge religiøse vrangforestillinger havde taget overhånd inde hoved på nogle præster, igen en bevidst handling foretaget af det danske præsteskab.
Osv. Med historierne fra det virkelig liv, dog var der en af disse historier som var fantasi.
Men jeg synes hvis man beskylder andre for at fantasere, synes jeg det rimeligt man ikke dækker sig ind under anonymitet, vi har diskuteret emnet anonymitet, som jeg finder er et gode når det drejer sig om personfølsomme problemer man snakker om.
Ellers angående den sociale arv, er begreb der bliver brugt til få penge til offentlige projekter, begrebet skal man være varsom med at bruge da man medvirker til en stigmatisering af sine medmennesker. Jeg kan huske navnet på den svenske psykolog der begyndte at bruge begrebet, men siger selv han brugte begrebet pragmatisk for skaffe penge til sine projekter, og han er ikke glad for begrebet bliver brugt på den måde i dag i den social politiske diskussion.
Men ellers laver vi alle fejl, og man skal selvfølgelig ikke gøre andre ondt, men det er en lang diskussion, men husk det positive i livet nogle kommer til leve i offer rollen hele livet, og bliver aldrig frie mennesker.
Men du mener vi skal lave vores retssystem om, som jeg forstår jeg på dig så man ikke skelner mellem noget der planlagt, og når handlinger er impulsive, ellers har jordens største karakter afviger været mennesker der handler bevidst, men det blevet så let i dag at sparke på folk der ligger ned.
Men ellers går jeg ind for nogle krise centre for børn, hvor de rande hen når der problemer i hjemmet. Kvinden er tros alt et voksent menneske, man må kunne tillægge sig et vidst ansvar, i forhold til sit valg af partner, det andet med altid se på kvinden som offer ,gør hende ikke fri i forhold til komme til leve et selvstændigt liv.
Ellers henviser jeg til Socialkritik som er et mere seriøs tidsskrift www.socialkritik.dk
Mvh
tilføjet af

- og hvor har du fra

at jeg skulle mene at den meste vold er planlagt, som du skriver??????????????????????????????
Rent vås.
Det står ingen steder i mine indlæg.
Du er ikke spor objektiv.
Hvis du var objektiv, kunne du også underbygge din påstand/ ide om at mænds vold mod kvinder skyldes "drifter de ikke kan styre". - det er virkelig en slem fantasi du har gang i....
Du kan læse hele rapporten om Mænds vold mod kvinder i Danmark på
www.det-nationale-voldsobservatorium.org
tilføjet af

Jeg tror drifter skal afløb,

Men jeg vil ikke diskutere mere med dig, da du diskutere med dine føleser, jeg siger kun manden og kvinden har nogle udbevidste drifter, som til tider kan være svære at håndtere. Hvis du ikke vil forstå hvad jeg siger, så stopper vi bare diskutionen.
Langt den største del af volden er mænd og mænd imellem, og den er noget mere hård. så er det lidt underligt, at volden mod kvinder fylder så meget i debatten.
Ellers går jeg ned og høre et fordrag imorgen om emnet
http://www.aof-vejle.dk/
Men jeg ikke afvisende over for kollektiv straf mod mændene, da vi på den måde undgår, at se den som et induviel problem.
Mvh
tilføjet af

Det er ikke mange år siden at retten

Forældre har i Danmark måtte opdrage deres børn med vold, det jo først de seneste år det er blevet forbudt. Hvorfor tror du at 67 % af danskerne var imod loven da den blev vedtaget, det samme tal i Sverige, men de vedtog loven med forbud mod vold mod børn 10 år før vi gjorde det her hjemme.
Efter 10 år med loven i Sverige, var der flere tal for loven, det samme vil nok også se her hjemme.
tilføjet af

uinteressant læsestof

Hvorfor skal vi læse den slags spild af resourcer og papir, vi ved jo alle at de dumme kællinger får en flad ind imellem, ikke noget man behøver læse om i det her seriøse forum.
tilføjet af

Vel ikke mere flovt

end at få bank af sin ægtemand
tilføjet af

Mænds *vold* imod kvinder

stopper ikke fordi du synes det er forfærdeligt, den dag kvinder holder op med at være så forbandet irriterende den dag vil volden brat falde.
Du glemmer at vold er et magtmiddel og mænd er ikke halv så gode til anvende netop dette magtmiddel som kvinder er til at bruge den psysiske vooldsandvendelse.
tilføjet af

psykopaten søllemate

har igen luftet for åben skærm hvordan en psykopat tænker, håner, nedgør, ved bedre, osv osv osv... *G*
søllemate, at du dog ikke har søgt hjælp endnu
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.