23tilføjet af

DANSK Hykleri igen igen

Jeg har efterhånden på fornemmelsen af, at mange folk her på debatten ikke ved hvad ordet HYKLERI betyder, og ofte bruger ordet i flæng (dermed ikke sagt at alle ikke ved det).
Først vil jeg prøve at forklare hvad hykleri er:
Hykleri er at prøve at forhindre andre i at gøre/ opnå noget, og derefter selv forsøge at gøre/ opnå det som man lige har prøvet at forhindre andre I at gøre. Det bedste våben til dette er ofte at spille på folks skyldfølelse eller samvittighed.
Herefter vil jeg komme med et eksempel på hykleri som de fleste kender fra folkeskolen:
De fleste har gået i folkeskole-klasse med en dygtig elev. Og det irriterer folk at han/ hun er så dygtig, når nu man gerne selv vil være den dygtigste. Derfor begynder hykleren i ondskab at kalde vedkommende for klassens nørd/ stræberen/ læsehesten osv… I håb om at få vedkommende til at opgive sine lektier og dermed blive mindre dygtig. Alt imens hykleren selv farer hjem fra skole, og stræber vildt løs hjemme bag husets fire vægge med at læse lektier, hvor der ikke er nogle der kan se det. DET er HYKLERI. Og én der begår hykleri kaldes en HYKLER.
Hvor er det så at danskerne er hykleriske?
Jeg har kommet med flere eksempler gennem tiden, men gider ikke gentage dem alle sammen her, blot et par få eksempler:
Danskerne vil ikke have USA har en kapitalistisk regering repræsenteret ved George Bush, fordi de er bange for at der derved ryger flere penge fra Danmark til USA end fra USA til Danmark. Men omvendt, så vil danskerne godt selv have en kapitalistisk regering repræsenteret ved Anders Fogh, der således sikrer at der strømmer flere penge ind i Danmark end ud af Danmark. Hvorfor er det at Danmark godt må have en kapitalistisk regering, når de andre ikke må? Se DET er hykleri når det er bedst, og noget danskerne er mestre i at udøve. Vi ved jo alle at 80% af den danske befolkning var imod Bush.
Et andet eksempel på danskernes hykleri:
Når danskerne skal argumentere for noget, bruger de ofte argumentet ”fordi det er de værdier vores land bygger på, og som vores forfædre kæmpede for”. Hvad er det for noget sludder. Det vores forfædre kæmpede for, var at udrydde alle andre folk omkring os, erobre så meget af verden som mulig og gøre den dansk. Desværre tabte danskerne den ene krig efter den anden, og der skete lige det modsatte, Danmark blev mindre og mindre. Nu er vi så blevet et lille og svagt land, og derfor har vi nu valgt den strategi at tage demokratiet til os, fordi den beskytter de små og de svage. Den er perfekt til at beskytte et lille land som Danmark. Fra at være store og krigeriske, er vi nu gået til at være små og pacifistiske… I hvert fald på overfladen. For under overfladen lurer agressionerne og storhedsvanviddet hos danskerne stadig. Danskerne hader at være et lille land, de hader ikke at have ret stor indflydelse i EU og de hader ikke at kunne bestemme alting. Og det had går nu udover udlændinge og dem der ser anderledes ud end lige dansk. At danskerne gemmer sig bag en facade af demokrati og medmenneskelighed, når de i virkeligheden er egoistiske og fremmedfjendske… Danskerne forventer at andre skal være tolerante og åbne overfor danskerne, men samtidig er de selv totalt fordomsfulde og lukkede overfor andre, det er endnu et godt eksempel på hykleri.
Ja, jeg har gennem min tid her på Sol-debatten kommet med mange eksempler på danskernes hykleri, og desværre må jeg konkludere at der er nok eksempler at tage af.
tilføjet af

Ha ha ha!

Du turde ikke at svare på spørgsmålet men startede en ny tråd i stedet, din klovn.. kun for at skabe opmærksomhed og vise hvor unik du er..
Men i virkeligheden er du ikke andet end en lille og forømt perker-unge der gemmer sig bag husets vægge i frygt for at blive mobbet pga. sine radikale holdninger
tilføjet af

hvad

søren - har du lige fundet ud af at spejlet ER opfundet................
hhihihihihihihi
Var det godt at få øje på dig selv....?????????
tilføjet af

Men du svarede...

jo sådan set heller ikke vel? Du syntes det var mere relevant at fortælle om dine formodninger i forhold til EOJ's personlige identitet, hvilket intet har med indlægget at gøre!
Jeg konstaterer bare data. Diskuterer ikke et faktum.
tilføjet af

Vi kan nok ikke

være uenige om danskernes hykleri...men er du sikker på det er et dansk fænomen? Stammer det ikke mere fra en samfundsopbygning der hylder "the american dream", med rendyrket individualisme og målet helliger midlet?
Hvor møder man IKKE hykleri? Det første bud, der rammer mig er indianske samfund, samere, eskimoer....
Jeg tror hykleri har noget med samfundstruktur at gøre, men ellers holder jeg mig ude af debatten, hvis det handler om at slå hinanden i hovedet med racistiske bemærkninger.
tilføjet af

Din definition...

...hykleri er forkert. Det du beskriver er misundelse og hævn.
Hykleri er, når Anders Fogh Rasmussen siger, at den danske krigsindsats i Irak er en selvstændigt vedtaget og af FN accepteret og kontrolleret indsats - når sandheden er, at selvstændigheden betingelsesløst er deponeret i Det hvide Hus.
tilføjet af

Synonymer

Bedrager, farisæer, simulant, ulv i fåreklæder, øjenskalk, forstiller, skinhellig
(kilde: politikkens synonymordbog)
tilføjet af

Yes...

...de holder alle sammen, synonymerne, i forhold til den rigtige fortolkning.
Altså det handler om at foregive at forfølge et mål under falske forudsætninger, selvom det er åbenlyst at målet er undergivet helt andre overordnede formål og regelsæt.
tilføjet af

hykleri

er også når man mener at fremstilling at dårlige egenskaber, automatisk gør "modpartens" egenskaber gode - og det er hvad vores lille ven her til stadighed gør. Kan du virkelig ikke gennemskue det, Halfevil??? Hvis nej - så skuffer du mig - da jeg betragter dig, som et intelligent menneske!
tilføjet af

Godt ord igen

Fangede lige en sætning i dit indlæg, som rent faktisk er et godt eksempel på hykleri:
"Danskerne forventer at andre skal være tolerante og åbne overfor danskerne, men samtidig er de selv totalt fordomsfulde og lukkede overfor andre, det er endnu et godt eksempel på hykleri."
tilføjet af

Hvor er du...

henne EOJ. Du kan da ikke starte en debat (på et forkert grundlag) og så iøvrigt forsvinde. Det er godt nok ikke hykleri, men det er narreværk.
I mine øjne er det nøjagtigt lige så slemt.
tilføjet af

Jeg forholder mig ikke

Til EOJ's person, men emnet Danskernes hykleri...jeg har skrevet et andet sted, at jeg ikke mener det er et dansk fænomen, men at hykleri sandsynligvis hænger sammen med en samfundsstruktur, som hylder ekstrem individualisme.
(tak for de pæne ord :o)
tilføjet af

Hvad mener du?

Mr. Native?
tilføjet af

Nå der er du

Hva, nu var jeg lige blevet lidt fraværende. Men hvad mener du. Skal jeg begynde forfra igen. Eller hvad er det du ikke forstår, når jeg siger, at du er dårlig til dansk og ikke har begrebet ordet hykleri.
tilføjet af

Hey Halfevil *s*

Godt spørgsmål du stiller dér. Men det kræver sgu en større filosofisk udredelse og gennemtænkning at kunne svare seriøst på det. Noget jeg ikke magter lige nu, det er trods alt fredag aften og kl. er 22.
Men jeg vil tænke over det og muligvis vende tilbage med et svar, men jeg kan ikke love det bliver uddybende, fordi det er sgu da noget der kræver en større gennemtænkning...
Men ellers tak for dine som regel objektive svar der i modsætning til mange andre svar herinde som regel går efter bolden *s*.
tilføjet af

Nu er det sådan-

at begrebet "hykleri" er lidt svært at definere, da det muligvis også kan dække over det du beskrev. Men jeg føler nu den definition jeg har forsøgt at give dækker den i folkemunde og mest gængse opfattelse af begrebet hykleri.
Desuden er begreberne
-Dobbeltmoral
-Hykleri
-Misundelse med efterfølgende hævn (som du nævner)
meget tætte begreber, og svære at sætte en egentlig grænse imellem. Jeg har som sagt forsøgt, efter bedste evne, at give udtryk for min forståelse af hykleri. Har du en anden opfattelse, er du velkommen til at komme med den.
Men jeg var da godt klar over at der nok ville være et par ordkløvere som dig, der straks ville fare op med nogle andre meninger omkring begrebet, og det er også helt ok.
Du får mig nu ikke til at ændre min opfattelse af begrebet hykleri eller det at være en hykler. Og det er ikke for at være stædig, sådan er det bare.
tilføjet af

Det er...

...sgu da vigtigt, når vi diskuterer, at vi nogenlunde har en fælles forståelse for de holdningsord vi bruger. Ellers er det da uundgåeligt, at vi taler forbi hinanden.
Det har intet med ordkløveri at gøre. Når du åbner et langt indlæg om begrebet hykleri - som du baserer på nogle andre og forkerte værdier - så er det ikke ordkløveri at forsøge at bringe dig på ret spor.
Er du ikke enig i det?
tilføjet af

Hvad er det du prøver at diskutere?

Jeg giver dig ret i at dit eksempel med Fogh også må siges at være hyklerisk.
Men på samme måde som du stempler mine eksempler som at være et udtryk for misundelse og hævn (hvilket der også en del af, men det udelukker IKKE at det også er hyklerisk), ligeledes kan jeg påstå dit eksempel mere drejer sig om:
-Medløber
-Underdog
Medløber fordi han egentlig bare taler Bush efter munden.
Underdog fordi han egentlig ikke rigtigt har noget andet valg, da det, som han konstaterer, er USA der garanterer Danmarks sikkerhed.
Men fordi der er mere medløber og underdog i dit eksempel, påstår jeg ikke at det er blottet for hykleri, fordi selvfølgelig er det også at være hyklerisk.
Dit eksempel på hykleri er godt, men ærligt talt, så synes jeg sgu selv mine egne er lige så gode. Så sådan er det.
tilføjet af

Når du skriver...

...at danskerne er hykleriske, fordi de er imod Bush men for Fogh, så giver det ikke nogen mening.
Jeg er hverken for Fogh eller Bush - og når 80 pct. af danskerne er imod Bush er det ikke udtryk for, at de samme 80 pct. er imod USA og den amerikanske dominerende verdensrolle som krigsførende og økonomisk magt. Bush eller Kerry - det ville ikke have ændret USAs selvpåtagede moralske overherredømme.
Derfor er det ikke hykleri, når danskerne formentlig også næste gang stemmer Fogh ind i statsministeriet - det er bare dumhed.
tilføjet af

Nu må du tage dig sammen...

Du skriver at:
"Når du skriver at danskerne er hykleriske, fordi de er imod Bush men for Fogh, så giver det ikke nogen mening".
Mere tydeligt kan hykleri da næsten ikke fremstilles. Nu er du for langt ude...
tilføjet af

Og det var så...

...beviset på, at forskellig opfattelse af begrebet hykleri, kan få en ellers fornuftig diskussion til at slå fejl allerede i i sit udgangspunkt.
tilføjet af

Det er da dig

der ikke fatter en brik.
Jeg har da sagt for længe siden at dit eksempel på hykleri ER et eksempel på hykleri. Det er dig der bliver ved at påstå mit eksempel ikke er det. Men det er da tydeligt for enhver, at når man stemmer Fogh og samtidig er imod Bush, når de er to mænd af samme støbning, så er det da hykleri. At du ikke kan se dette, siger mere om dig end mig.
Jeg tror bare du er ude på at diskutere i aften, bare for diskussionens skyld. Ellers ville du begynde at overveje relevansen af det du lukker ud.
Og det er fair nok, hvis det er det du er ude på, men så find dig en anden modspiller der gider, for jeg gider nemlig ikke diskutere bare for at diskutere.
Fortsat god aften til dig :)
tilføjet af

*s*

Ser jeg frem til :o)
tilføjet af

selverkendelse!

Kære EoJ!
I dit tilfælde må hykleri betyde selverkendelse*S*.
Dejligt at du endelig har indset det.
Første skridt på vejen mod et bedre liv er jo netop at kende sig selv og kende sine svage sider.
Det glæder mig derfor vitterligt på dine vegne at du er kommet så vidt nu. Op med humøret resten skal nok komme hen ad veje, blot man arbejder lidt for sagen.
Held og lykke med projektet!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.