23tilføjet af

Dør danske tandlæger

Kan danske tandlæger klare konkurrencen fra Polen, Ungarn og de andre EU-lande
Læs mere i artiklen om polske tandlæger under
Debatten/rejser/europa
om den fantastikske tandlæge i Stettin, som jeg fik lavet en ny bro hos.
the old baker
moderator rejsedebatten
tilføjet af

Holde hjulene i gang.....

Du har fået lavet en bro mellem Danmark og Polen, godt for dig. Selv går jeg ind for dansk, så vidt muligt støtter jeg kun det som er dansk, altså holder hjulene i gang.....her!
tilføjet af

Det vil sige...

At du køber B&O og Georg Jensen, selv om mindre kunne gøre det????
Det bliver svært kun at købe dansk, størstedelen af fødevarerne er lavet af multinationale koncerne. Og Arla, Dansish Crown og Carlsberg er da ikke noget at råbe hurra for! (Ved godt at Arla er mere end bare dansk!!).
tilføjet af

Tandsundhed handler ikke kun om penge

Tillykke med din billige bro! Først om nogle år vil det have vist sig, om din beslutning om at tage udenlands for at få lavet tandprotetik, har været rigtig.
Jeg vil anbefale dig at læse et svar, som jeg skrev til et tidligere debat-indlæg om tandbehandling i udlandet. Det hed "Tandlæge i udlandet" og blev skrevet af "Av min tand" den 29. april. Mit svar skrev jeg den 14. september under overskriften "Et spørgsmål om tillid".
Som min signatur afslører, er jeg selv tandlæge. Jeg arbejder her i Danmark, men jeg er ansat i den kommunale tandpleje og har derfor ingen økonomiske grunde til at reklamere for mine kolleger indenfor landet.
tilføjet af

Du har helt ret.

Man skal være meget forsigtig med hvem man vælger som tandlæge i udlandet.
Derfor er det så vigtigt fortælle om hvor der er en god tandlæge.
Vi er mange der slet ikke ville have råd til at få lavet disse ting og i stedet ville være tvunget til løse proteser.
På den måden er det også et spørgsmål om sundhed.
the old baker
tilføjet af

Endnu en fra/til polsk tandlæge

Har lige været i Stettin og fået lavet 3 x kroner, heraf 1 med rodbehandling + stift. Pris = 1/3 af DK !Oldbakker nærmest frarådede 1 af de polske "tandlæge-ture". Må man sprøge hvilken?
tilføjet af

spar dig..

spar dig det der reklamepis du fyre af...jeg kender en klinikassistent, hun ved hvordan i taler om patienterne når de ikke er der..og det lyder sådan her:
"hehe så tjente jeg lige 1000.- der".
eksemplet fra enda fra en gammel dame !!!!!!
den pige jeg kender har været en del steder med tiden..
tandlæger tænker kun på penge her i dk
tilføjet af

Skrev .....C",)

Skrev....så vidt muligt, samt holder hjulene i gang her i Danmark. Jeg lusker ikke til andre lande for div. og køber ej heller ulovlige 2L cola, bare som eksempel. C",)
tilføjet af

Nej, men ......

Det er mit princip aldrig at hænge folk ud.
Men jeg synes, at du skal fortælle om dén tandlæge´, som du har været hos og som du er tilfreds med.
Du kan roligt regne med, at hvis der er nogen der har haft uheldige oplevelser med vedkommende skal de nok fortælle det, og omvendt har de samme gode erfaringer vil de også fortælle det her, så kom frit frem. Jeg er sikker på, at din tandlæge vil blive glad for din støtte.
the old baker
tilføjet af

tandlæge Polen

Det lyder rimeligt fornuftigt. Tandlægen er Hahs, fundet via DenTour. Særdeles professionel behandling og med udstyr endnu ikke set i Danmark. Hahs' omdømme er tilsyneladende meget højt og respekteret i Polen.
tilføjet af

Det var trist

Det er selvfølgelig ikke sjovt at høre, at vi tandlæger som gruppe bliver hængt ud for at være grådige allesammen.
Jeg kan kun for mit eget vedkommende og for de kolleger, som jeg kender og respekterer, afvise denne beskyldning. Men sorte får findes selvfølgelig indenfor alle erhverv, og ikke kun i Danmark.
Når nu din klinikassistent-ven har været ansat så mange steder, kan jeg ikke undgå at spekulere lidt over, hvordan hun selv har haft det med at være ansat de pågældende steder, og hvorfor hun har skiftet arbejdsplads så tit.
Grundlæggende må jeg sige, at jeg ikke ville bryde mig om at have en klinikassistent ansat, som ude i sin vennekreds hænger mig ud for at være grådig.
tilføjet af

Hmm...

Ingen kommentarer. Men læs min artikel igen om den fantastiske tandlæge og om tandlægers forskellige filosofi.
the old baker
tilføjet af

Arla er dansk

nej ikke mere, så i nyhederne at de fusionerer med et hollandsk selskab.
tilføjet af

jaa hvis de danske tandlæger

vil beholde kunderne, så synes jeg de skulle a´jour fører deres ublu priser, med resten af de omkringliggende lande.
Det er da dejligt at der på dette område også er noget konkurrence, og mange tandlæger i polen er faktisk lige så veluddannede, har været i USA og lære sig det.
Kan godt være at tandlægen her på debatten ikke kan lide at kaldes grådig, men når vi modtager vores tandlægeregninger, er det faktisk det, der bliver tænkt og følt over det ganske land, det kan der ikke laves om på.
tilføjet af

Grådighed eller ej

Som jeg tidligere nævnte, er jeg kommunalt ansat tandlæge, og har således en fast løn hver måned.
I den private sektor kan en tandlæges indtjening variere meget, både herhjemme og andre steder. Men selvom priserne for tandbehandlinger er høje i Danmark, findes der mange lande omkring os, hvor tandlægerne er væsentligt mere velhavende.
Nogen her vil måske påstå, at det må skyldes patienternes flugt til udlandet. Det tror jeg nu ikke på. Forskellen mellem tandlægers indtjening herhjemme og udenlands var der allerede, før den store medieomtale af prisforskellene. Netop muligheden for en større indtjening har i mange år lokket danske tandlæger ud af landet.
Hvis man altså ynder at kalde tandlægerne for grådige, så må man spørge, hvem der er mest grådig, de tandlæger, som med en af Danmarks dyreste uddannelser i ryggen forlader landet, eller de tandlæger, som vælger at blive her og drive en tandklinik under danske vilkår.
tilføjet af

Jeg kan kun tilråde det!!

For et par måneder siden besøgte jeg en tandlæge i Budapest gennem tandrejser.dk og jeg kan kun råde folk med meget "tandarbejde" til at gøre det. De var dygtige, effektive og HELT UTROLIGT service- mindede i forhold til min danske tandlæge!!
Jeg læste i en af besvarelserne at man burde købe dansk. Jeg kunne ikke være mere uenig. Man bør købe der hvor det er billigst og bedst. Jeg syntes det er meget snævertsynet. Jeg syntes tværtimod at det er helt i orden og rigtigt at lægge nogle penge i de lande som ikke er så rige som os selv.
Lou
tilføjet af

Tillykke!

Jeg vil gerne lykønske dig med, at du har fået udført tandbehandling på en klinik, som du har været tilfreds med. Det vigtigste er jo, at man får udført den forebyggende og behandlende tandpleje under betryggende vilkår. Om det så sker her i Danmark eller i udlandet, er fuldstændig underordnet.
Jeg har skrevet en række indlæg til forsvar for tandbehandling hos den tandlæge, som man har opbygget et tillidsforhold til, og som gerne må have fulgt udviklingen i ens tandsundhed i længere tid. Det skaber de bedste forudsætninger for at levere den behandling, og ikke mindst den forebyggende indsats, som man selv netop har behov for.
Hvis du ikke har haft tillid til din tidligere tandlæge, så er det helt legitimt, at du skifter. Men derfra at slutte, at tandbehandling i udlandet nærmest per definition ikke kun er billigere men også bedre end herjemme, er nok overdrevet. Du har ikke været tilfreds med din tidligere tandlæge. Det behøver ikke at være, fordi han/hun tilfældigvis har sin praksis i Danmark.
Det der protektionistiske pjat med at købe dansk har jeg ikke meget tilovers for. Men nærheden mellem tandlægerne og deres patienter har altså en del praktiske fordele, ikke mindst, hvis en behandling mislykkes og skal laves om.
tilføjet af

Tak! ;)

Først og fremmest vil jeg da lige sige, at jeg ikke per definition vil påstå at alle tandlæger i udlandet er bedre. Det var heller ikke det jeg skrev. Jeg skrev at den tandlæge jeg benyttede var dygtigere og billigere end min danske tandlæge. Jeg tog afsted med en masse fine anbefalinger af tandlægen i lommen (også fra venner og bekendte), og jeg mener, at det er meget vigtigt at man undersøger tandlægens omdømme før man tager afsted.
Jeg har på ingen måde et mistillidsforhold til min danske tandlæge - i mit tilfælde handler det slet ikke om tillid til den danske tandlæge, men penge! Så hvis man har tillid til den ungarnske tandlæge og han er billigere. Hvorfor så ikke gøre det?
Derudover skrev jeg at jeg vil tilråde mennesker med MEGET tandarbejde at tage afsted (ikke til hvem som helst, men til den tandlæge jeg benyttede). Man bør selvfølgelig besøge sin danske tandlæge og blive tjekket med passende mellemrum.
Og godt nytår! :)
Venligst louise
tilføjet af

tillid den modsatte vej brudt

Hvis jeg var den tandlæge, som regelmæssigt undersøgte dig, og som du ikke var utilfreds med, så ville jeg føle mig misbrugt. At stille diagnoser på nødvendig tandbehandling, som andre tandlæger så får lov til at udføre, det er ikke just noget, som skaber tillid mellem tandlæge og patient.
Det kan godt være at nogen synes, at danske tandlæger er dyre, men undersøgelser, tandrensninger og enkelte fyldninger alene kan desværre ikke finansiere driften af en tandklinik. Det er det, som jeg andetsteds beskrev som gynger-og-karusseller-økonomi.
Hvis man vil ændre på dette, så skal man ikke søge fejlen hos tandlægerne alene, men snarere i de politiske rammer, som sygesikringsoverenskomsterne for tandplejeydelser hviler på.
tilføjet af

Kvalitet og pris

www.tandzonen.dk skulle vel kunne sætte lidt gang i debatten
tilføjet af

utilfredshed og tandpine

Når man er utilfreds med sin hidtidige tandlæge, og når man oven i købet har tandpine, så kan det jo næsten kun blive bedre, uanset hvilken nye tandlæge man opsøger. Det har intet med placeringen af tandlægens praksis i eller udenfor landet at gøre.
Nogle gange går det skævt mellem tandlæge og patient. Det kan der være mange årsager til. Så er det i alle involverede parters interesse, at patienten finder en ny tandlæge, og gerne gør det snarest muligt, hvis der er ubehandlede tandsygdomme.
Set fra mit synspunkt er der altså ikke lagt op til så voldsom megen debat med forsidehistorien på tandzonen.dk. Vedkommende har fundet en ny tandlæge, og det er helt fint.
tilføjet af

om igen

Undskyld, der var jeg alt for hurtig. Jeg er enig med tandlæge Mads Bundgaard langt hen ad vejen. Selv har jeg også oplevet patienter, som har været uheldige med tandbehandlinger i udlandet.
Problemet er nok ikke manglende god vilje fra de involverede tandlægers og lægfolks side men snarere en manglende forståelse hos patienter og webmastere på afmintand og lignende steder af, at tandsygdomme kan være komplekse, og at en hurtig turbokur på en tandklinik ikke kan løse alle problemer med 100% sikkerhed.
tilføjet af

Hahs

Er der nogen der har erfaringer med Hahs klinikken i Stettin? så vil jeg gerne høre fra jer, både det gode og det dårlige.
tilføjet af

Kreativ dental

Hej
Jeg står og skal til Budapest i vinterferien, til en tandlæge noget der hedder Kreativ Dental, kender du noget til det,Og i så fald er det positiv eller negativ??
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.