7tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Det her er et meget langt indlæg, men jeg håber virkelig, at nogen tager sig tiden til at læse det alligevel, for jeg er efterhånden både bekymret og frustreret over manglende svar på hvad der er galt med mig.
Jeg har siden starten af det her år døjet med mangel på overskud, overdrevet træthed, tendens til blå mærker (mange gange ved jeg ikke hvad de er kommet af, men det er altid på benene så det bekymrer mig ikke så meget - jeg har dog konstant minimum 7 mærker på hvert ben fra hoften og ned til anklen).
I januar havde jeg flere gange influenza symptomer uden at det dog udviklede sig, faktisk var jeg konstant små syg, jeg formåede at komme igennem hverdagene og komme op på arbejde, men i weekenden måtte jeg kapitulere og tilbringe tiden under dynen med en følelse af at nu kommer influenzaen, sådan foregår hele januar.
Første weekend i februar får jeg rigtig ondt i halsen, voldsomt hævede mandler og lymfekirtler - jeg beslutter mig derfor for at gå til læge, og bliver her podet i halsen og det viser sig, at jeg har streptokokker og jeg kommer derfor på en 10-dages penicillinkur. I løbet af de første dage bliver det kun værre, min venstre mandel er "normalt" hævet, men den højre vokser sig større under penicillinkuren og rammer til sidst drøblen - fire dage inde i kuren tager jeg derfor til lægen igen, denne gang kommer jeg ind til sygeplejersken som poder mig, og jeg er nu negativ for streptokokker, så konklusionen er, at det hjælper og jeg bare skal give det tid.
Problemet er dog, at mine mandler aldrig rigtigt "hævede ned" til normal størrelse efter penicillinkuren sluttede. Den højre mandel hævede ned til en "normal" hævelse på størrelse med den venstre, med udover det svandt de ikke i størrelse. Jeg har også lige siden være præget af enorm træthed. Her i løbet af den sidste uges tid er det langsomt blevet værre og værre - jeg får ikke sovet ordenligt om natten fordi jeg flere gange vågner ved at jeg ikke kan få vejret, og i nat gik med at ligge og hoste mine lunger op nærmest. Klokken 5.30 efter at have været vågen i knap 2½ time gad jeg ikke forsøge at sove længere, i stedet besluttede jeg mig for at stå og og gøre mig klar til at tage til akutkonsultation ved lægen.
Her kom jeg ind til en ung læge, der ikke er min normale læge, og jeg fik mildest talt en ringe behandling. Jeg forklarede hende hele sygdomsforløbet, men hun gad ikke pode mig igen, ifølge hende var der ingen grund til det da penicillinen havde virket, og til mit spørgsmål om jeg ikke godt kunne have fået det igen, svarede hun, at det kunne jeg godt men det troede hun ikke var tilfældet. Hun konsulterede mig knap, men slog hurtigt fast, at der var tale om kyssesyge og jeg bare skulle hjem og sove - jeg forsøgte at forklare hende, at det var umuligt for mig, men der havde hun allerede rejst sig og var begyndt at åbne døren for at sende mig hjem.
Hjemme igen og godt ynkelig fik jeg snakket med min mor, som blev godt sur og ringede og forlangte, at det blev slået fast med en blodprøve, at der var tale om kyssesyge, for hun er efterhånden ved at være godt bekymret for mig. Jeg har gået rundt nu i 3 mdr. med sorte rander under øjnene og intet overskud, og det ligner mig ikke ligefrem - jeg bliver snart 20 år og er normalt aktiv og social, men de seneste 3 måneder har det slet ikke været tilfældet.
Jeg har nu netop fået svar på blodprøven, og det viste sig at jeg IKKE har kyssesyge. Så nu er jeg tilbage ved udgangspunktet. Jeg ved godt, at det godt bare kan være en ganske harmløs halsbetændelse, som man ikke kan gøre noget ved, men jeg har det så dårligt!
Jeg kan faktisk ikke åbne munden uden ekstreme smerter, jeg kan ikke stikke tungen ud af munden fordi det bare gør så ondt. Jeg kan ikke dreje hovedet til siderne uden at det gør ondt omkring øerne, og jeg kan slet ikke kigge op i luftet, for så spænder det vildt i min hals og det føles nærmest som om min tunge er for kort til det. Hvis det giver mening?
Min hals er spændt og øm pga. øvede lymfekirtler, begge ører gør afsindig ondt, jeg kan knap synke mit eget spyt og hele dagen har jeg levet af is og kodlt vand hvilket endda også er utrolig smertefuldt at få ned. Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre når lægen ikke tager mig seriøs - jeg er snart på det punkt hvor jeg ringer til vagtlægen, men det går mig også bare meget imod at ringe om noget der ikke er akut, og dermed måske tage tiden fra nogen der er i alvorlig bekneb.
Jeg ved godt, at I herinde på ingen måde kan stille en diagnose, men er der nogen herinde der har prøvet noget lignende mit, og som kan fortælle hvad de fejlede og hvad de gjorde?
Generelt er alle gode råd tiltrængte!
tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Hej.
Jeg har læst det hele selvom det var langt ;)
Det du gør er:
Hvis din læge afviser dig...
Hvis vagtlægen siger "slap af"...
Ring 112 og sig du er ved at dø!
Og det er ikke engang en joke! Det er ret alvorligt hvis man savler og ikke engang kan sluge sit eget mundvand. Du bliver også ret hurtigt dehydreret og underernæret sådan.
Det kan godt være du skal indlægges for at klargøre helt hvad der sker ;/
tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Det sætter jeg pris på ;)
Og nu er det ikke sådan, at jeg slet ikke kan sluge mundvandet eller få noget ned - jeg har for en halv times tid siden fået noget is ned og et par slurke vand, det gør bare rigtig ondt. Jeg skal virkelig bruge alle kræfter på at synke og der kommer tårer frem i øjnene, og jeg er ellers bestemt ikke den pivede type - men jeg er dælme ynkelig lige nu, og bekymringen for hvad dælen det lige er spiller selvfølgelig også ind her.
Men jeg vil ringe til vagtlægen efter spisetid så, hvis jeg stadigvæk ikke kan få noget ned, for nu har jeg absolut intet fået hele dagen udover en halv liter vand, en kvart jordbærmilkshake, 3 skiver is og 1 dl youghurt til at få smertestillende ned med. Og det er bare blevet værre og værre hele dagen igennem, så jeg er bange for hvordan det er om to timer eller i nat for den sags skyld.
tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Ok så noget KAN du få "ned".
Du kan sagtens leve af vand og youghurt til imorgen. Så skal du nok bare ned til lægen igen.
Men hvis du kan æde 3 skiver is, milkshake og hvad du ellers har indtaget, så er problemet nok ikke så slemt.
Det lyder meget som at du har streptokokker igen. Så bare kontakt vagtlægen, så får du nok antibiotika for det.
Ellers tror jeg det går over inden for en uges tid. Ingen grund til 112 i al fald ;)
tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Hej med dig...det lyder ikke rart
Du kunne ringe til en øre-næse-halslæge...det kan du gøre uden om lægen. Vedkommende må sgu tage dig alvorligt.
Ønsker dig alt det bedste og måske kunne du fortælle lidt om det videre forløb her på siden. Ha´ det godt og pas på dig selv, Gitte
tilføjet af

Du trænger til at blive kick-startet, tror jeg

Så bliv medlem hos os radikale, socialdemokraterne elle SF
tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Hej Jeg syntes du skal kontakte din egen læge skriv alle symtomer ned og få en helbreds undersøgelse man kan se alle sygdomme i en blodprøve
finder de ingen så er det måske bare vinter deprasion
så bed om et skud vitaminer
tilføjet af

Frustreret! - Hvad fejler jeg?!

Jeg bliver rørt af at høre alt det du har gennemgået de seneste 3 måneder.
Jeg vil også råde dig til at henvende dig hos lægen igen i morgen. Hvis du får din læges afløser igen, er det altså helt i orden at stampe i gulvet for at blive taget alvorligt. Jeg ved hvordan læger ofte har travlt med at få patienterne ud ad døren, men man skal ikke finde sig i at blive behandlet på den måde.
Det er ikke normalt at have det sådan i så lang tid.
Jeg tænker på om du er stresset, angst eller har en form for depression. Det er ikke alle der mærke disse tilstande i sindet. Mange med stress, dep eller angst, ved slet ikke de lider under det, og det kan skabe sygdom i kroppen.
Jeg skal ikke sidde og gøre mig klog på om du lider af noget af det, men psyken har forbavsende stor kraft på kroppen.
Hvis det er psyken der laver ballade med kroppen, skal du vide, at man altid kan få det godt igen med rigtig terapi, gode venner og støtte fra familie.
Grunden til jeg tænker disse tanker, er fordi jeg ved at hvis man oplever et længere hårdt sygdomsforløb, kan man blive angst for sygdom, og det er også selvom man ikke er fuldt bevidst om det. Hvis dette sker, kan man tiltrække sygdommen og forlænge forløbet.
Da jeg blev bidt af en skovflåt, blev jeg så angst for at få borelia, at min ene arm faktisk blev periodisk lam, og jeg blev svimmel. Efter en blodprøve som var negativ, viste det sig at det var min angst for sygdommen som gav mig symptomerne.
Har oplevet at have meget hævede lymfekirtler ved halsen. Utrolig stærke smerter som du beskriver dine. Jeg gik ikke til lægen da jeg ikke vil have antibiotika med mindre mit liv er i fare, så jeg bed det i mig, og det varede i 3 uger inden jeg følte mig rask igen. Jeg husker jeg af og til frygtede jeg skulle blive syg i gen, for det ville jeg ikke da jeg ikke havde tid til det, og faktisk ikke ville igennem det smertehelvede igen. Men 14 dage efter jeg blev rask, kom det samme tilbage, og denne gang varede det i en uge 14 dage.
Så snart jeg ikke havde noget for mere og stressen havde lagt sig, blev jeg meget hurtig rask igen.
Jeg siger ikke at du har det som jeg havde det, men der er en chance for det.
Syntes alligevel du skal have fat i lægen og KRÆVE en top til tå undersøgelse med podning, blodprøver og alt hvad der høre til. En unge person i din alder, skal ikke have det sådan i så lang tid. Hvad enten det er psykisk eller udelukkende fysisk, skal du have hjælp.
Håber du snart bliver mødt af de højtuddannede læger så du kan få en ordenlig udredning.
Jeg ønsker alt mulig held og lykke og god bedring. [f] [sun] [l] Du må endelig også melde tilbage på tråden når du er blevet klogere på din tilstand.
Vi er mange der godt vil vide hvordan det kommer til at gå dig.
Vi andre lære også noget af det du går igennem. 🙂
Take care
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.