2tilføjet af

Bliv "bevidst ryger"

Denne rygerdebat, har været til stor gavn for mig - jeg er nemlig stadig glad ryger, men har lårt selv at bestemme, istedet for cigaretter og andres mere eller mindre tåbelige regler!!
Har du lyst til at lære af min erfaring, så læs videre.
Først og fremmest lagde jeg mine cigaretter i et skab eller en skuffe, så jeg bevidst!! hentede een cigaret, når jeg virkelig havde lyst til at ryge, så nød jeg intens en halv - det kræver man køber de lange, hvorefter jeg skodder. Halvdelen bliver så den næste bevidste smøg!
Jeg opdagede der gik længere og længere tid mellem rygertrangen meldte sig, -til gengæld var nydelsen større!
Ved at skodde, halverede jeg mine 20 -30 smøger, ved bevidst rygning var jeg i løbet af 14 dage nede på 10!!
Næste skridt, -istedet for at købe 20 stk`s køber jeg nu altid 10 stk`s, så har jeg hele tiden føling med forbruget, for det er mig, der bestemmer!!
Nu (efter halvandet år) rejser jeg glad og gerne med ikkeryger transport, som før var en plage, jeg smutter ud og får min halve smøg, når vi er ude og spise, til banko, på besøg i ikkerygerhjem o.s.v.
Kort sagt jeg er og bliver ryger, men en glad og bevidst ryger, der stadig synes,det er en fuldstændig udemokratisk rygerlov, som er helt ude af properationer!!
Nå men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!! Jeg har mere end halveret mit røgforbrug, får mange hyggesnak og frisk luft i "røgpauserne" og sidst, men ikke mindst, jeg føler ikke jeg på noget tidspunkt, har givet afkald på noget!!
tilføjet af

Det er da rigtig godt

jeg har heller ingen problemer med loven da jeg længe har gået ud eller i rygerum, selv herhjemme går jeg ud om sommeren men har da et rygerum som ikke bliver brugt ret meget, det er en fordel hvis vi har gæster rygere/ikke rygere og børn, og alle er tilfredse selv børnefamilier af hvilke vi har på ferie flere uger om året og døren til rygerummet bliver låst.
Om sommeren når vi alle spiser i haven bliver der røget ved bordet efter maden hvor vi sidder rygere/ikke rygere blandt dem er der enkelte "meget antirygere" som for længst har fået indført rygerum på deres arbejdspladser men de forlanger at vi sidder ved samme bord udenfor.
P.S det kan jo sagtens lade sig gøre at vi har det godt som før i stedet for at gøre det til en konflikt.
tilføjet af

Fuldstændig lige som mig -

- før jeg stoppede.
Hvis man arbejder bevidst på at synliggøre sit forbrug, og især hvor og hvordan man ryger, så er man faktisk 90% på vejen til et rygestop.
Når man i en periode har været "bevidst ryger", kommer næste skridt: vil jeg overhovedet være afhængig af det her? For mig var svaret klart NEJ. Jeg kunne simpelthen ikke forholde mig til at jeg var afhængig som en anden narkoman, og valgte derfor at stoppe. Det er nu over 5 år siden, og jeg savner det ikke det mindste.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.