5tilføjet af

Badevær.-vinduer er våde. Øv?

Hej, aner ikke havd løsningen er på følgende:
vi købte et ældre, men ret velholdt teglstenshus med gamle trævinduer i = yder Vindue plus nogle af dem med forsatsvindue.
I bade vær. plus soveværelse lige ved siden af er der voldsom kondens på vinduerne. Mest på dem uden forsatsvindue. Vi snakker masser af vanddråber, og de opstår ikke kun lige efter bad. Trævinduerne vil simpelthen rådne væk.
Hvad kan det skyldes og hvad kan jeg gøre a.) ved årsagen og b.) som her-og-nu løsning for at beskytte vinduerne?
Aner ikke om det betyder noget, men der er gulvvarme i badet, og tapeterne i tilstødende rum er løsnet som efter gennemfugtning - dog uden skimmel eller mug. Alt andet virker fint tørt, men der må bare være megameget fugt i luften jo og det sætter sig på og gennemvæder vinduerne :(
tilføjet af

Heh..samme hus

Sjovt, jeg har også købt samme hustype, dog i et af vores nabolande :)
Dobbelt-vinduerne er gammeldags, jeg har samme type, og de står til udskiftning så snart jeg har en solid indkomst, så er de hasta-la-vista, fordi de er virkelig ikke godt isolerede, vi skal ha gas-fyldte dobbeltglas vinduer, det er det de unge vil ha.
Jeg har løst baderums problemet (og alle andre fugtproblemer) med en affugter, det er en lidt halvdyr maskin, men ordner fikst alle fugtproblemer, rundt 1000-6000 kroner får du nok punge ud med, alt efter hvor meget du vil ordne. Min er lille, og kan flyttes rundt efter behov, og den fixer seriøst alt :)
Det er MEGET sjældent at et teglstenshus får skimmelsvamp, især hvis de er bygget FØR 70 tallet, mit er fra 50 tallet, og er helt fri for skimmelproblemer, men til gengæld
skal det virkelig varmes op så der batter i de kolde vinternætter, jeg håber I har budgetteret med en SAFTIG varmeregning, eller i det mindste har en pellet-brænder så I kan holde varmeudgifterne nede.
For at holde AL fugt væk fra hele huset (så ingenting sprækker i frostvejr og kold vinter), skal ALLE værelser som minimum have +14 grader, så pump-it-up dersom det ligger for lavt, især ved kuldegrader udenfor.
Jeg har selv malt baderums vinduet (efter en grundig tørring med affugteren i flere dage), det tager også det værste af fugten på badet, så den kun lægger sig på malingen. Husk - det skal være VÅDRUMS MALING!
tilføjet af

Luft ud er den enste løsning

Luft ud for pokker, det er det alle siger og det er rigtig. En halv time hver dag og der skal fuftes ud så det kan blæse lige igennem. Start med en halv time to gange om dagen fra nu til forår. Hvis i ikke gør det så rådner det hele væk.
Hans
tilføjet af

luftventiler

Nu er det kun baderummet der er problemet for OP såvidt jeg kan se.
Jeg har heller ikke problemer med fugt andre steder i huset, 35% i soveværelset, 32% i værkstedet, 61% I kælderen, 50% i stuen, 45% i Køkkenet. Såvidt mig bekendt er 55% perfekt for træværk og indeklima.
Men jow, 10 minutter udluftning burde række, (gennemtræk).
Desuden er hele huset udstyret med udsugningsanlæg der går direkte til skorstenen via 4 hulle.
tilføjet af

Tak i to.

Jeg tror det bliver en kombineret løsning med sådan en affugter plus udluftning.
Det der med at lufte ud i 30-60 minutter om dagen er bare svært at få sig selv til når man er opdraget til at spare på varmen. For gulvvarmen ka sgu ikke bare lige slås fra, det tager en evighed at starte op igen. Men det skal vel bare gøres med det gennemtræk, så må vi jo bare fyre for gråspurvene...
Godt vi har træpillefyr.
tilføjet af

Udluftning

Den relative luftfugtighed i et hus skal ligge et sted mellem 35 - 65 % ( Svinger meget afhængig af årstiden) Denne luftfugtighed er meget vigtig, ikke kun for dine vinduer, men for dit indeklima generel. Alt træværk kan bevæge sig, hvis ikke dette overholdes. Har set et trægulv flytte sig og rejse sig som bølger pga. forkert luftfugtighed. Man ser mange steder i kontorlokaler, store fællesrum, receptioner mm. at der er opstillet et lille springvand eller lignende. Det kan skyldes at luftfugtigheden er alt for lavt. Springvandet giver fugtighed. Man kan også sætte en befugter op som løfter luftfugtigheden hvis den er for lav. En lang smøre om dette problem generel. Men mht. dine vinduer er udluftning det helt rette. Du kan evt. hjælpe det lidt ved at opsætte udluftningsventiler i mur/loft eller i vinduet. Der findes nogle vinduesventiler som er ganske effektive, men de løser ikke problemmet alene. Udluftning skal der til. Håber du kunne bruge lidt af det ;-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.