5tilføjet af

Aveligt??

Her for 2 år sidn døde min oldemor af Brystkræft, og jeg har aldrig set min mor så ked af det som hun er nu efter min oldemor døede, og det er lisom at jeg kan ikke snakke med min mor om det, fordi jeg vil ike gøre hende ked af det..
Men bryst kræft er averligt..(ikk?)og jeg har fundet en knude i mit venstre bryst, og jeg ved ike hvad jeg skal gøre.. Jeg kan ikke fortælle min mor det, for så bliver hun meget ked af det..
Knuden behøver jo ikke at være kræft.. men hvad nu hvis det er??
Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre..
ER der nogen der kan hjælpe mig??
tilføjet af

måske

Hejsa,
jeg mener godt brystkræft kan være arveligt, men ikke nødvenigvis.... Der er så mange andre faktorer der spiller ind. MEN MEN MEN, du siger du har fundet en knude, så er der vel ikke andet at gøre end at gå til lægen. Din læge kan give et meget bedre svar end nogen af os herinde, bl.a. om det er noget du skal bekymre dig om... om den er ondartet osv.... MEN GØR DET! Jo før det opdages,desto større er chancerne for at der kan gøres noget ved en evt knude.
Men husk nu at der ikke behøver være noget galt, lad være at tage sorgerne på forskud før du ved noget nøjagtigt.
RIGTIG MEGET HELD OG LYKKE fra Maria.
tilføjet af

Lægen...

Jeg vil give den anden person ret, tag lige et smut til lægen, det behøver du ikke fortælle din mor. Nu skriver du ikke hvor gammel du er men hvis du er teenager er det meget normalt, og ellers kan det bare være lymfeknuder som er ganske ufarlige og går væk i løbet af en uges tid hvis man lader være at gå og pille ved dem. Men gå lige til lægen. Brystkræft er i øvrigt meget sjældent hos unge.....
tilføjet af

Kun "lidt" arveligt

Brystkraft er kun "lidt" arveligt. Dvs kun cirka hver femte med brystkraft har også en mor eller bedstemor med brystkræft.
Du skal selvfølgelig hurtigst muligt besøge din læge som har tavshedspligt og derfor ikke fortæller noget videre. Det er vigtigt at du henvender dig hurtigst muligt da det så er lettere at helbrede hvis det skulle være noget farligt, hvad det jo ikke behøver at være.
Iøvrigt er der gode muligheder for behandling, så det er bare med at komme igang. Langt de fleste kommer igennem behandlingen og bliver raske igen.
tilføjet af

Enig

Jeg er helt enig med de andre som har svaret dig. Du skal gå til lægen - mest for selv at få ro, for jeg vurderer dig også til at være helt ung, så risikoen for kræft er ganske minimal. Desuden er den arvelige brystkræft mest den som rammer folk inden 40-års alderen. Og din oldemor må bestemt have været over denne alder. Hos ældre kvinder er brystkræft meget udbredt - uden at være arveligt.
tilføjet af

GÅ TIL LÆGEN

Hejsa Stine
du ved godt at din læge har tavshedspligt ikke,så hvis du nu gik til lægen og fik undersøgt det, ville du ikke behøve at frygte din mor fik det af vide..
Har jeg ret i du sikkert er ikke er særlig gammel?..såå hvis du stadig bor hjemme, vil din mor helt sikkert på et tidspunkt mærke der er noget galt, og hvad så!!!..
Så er det bedre du går til lægen og får det bekræftet om der er noget..
Og når du siger det er i familien kan det ske det der arveligt, det ville jo være synd for din mor hvis hun skulle miste 2 ikke?..
Så kontakt din læge:) og skriv endelig bare til cult_@ofir.dk hvis du vil snakke mere om det
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.