9tilføjet af

At vise hensyn.

Hvor er der mange indlæg om abort - og endnu flere forskellige holdninger.
Vi er alle forskellige - ergo har vi også hver vores mening. Og det skal der være plads til. Både ude i den virkelige verden, men også på en debat.
Jeg mener bare, at der er en tendens til at jorde andre mennnesker inde på denne debat. Emnet hedder abort, så der er helt naturligt mange indlæg fra kvinder der har fået foretaget en abort - eller overvejer en.
Alle der har fået foretaget en abort, ved hvor vanskelig en beslutning det kan være. Jeg selv inkl.
Derfor gør det mig rasende, når visse folk ødelægger denne debat med deres, meget primitive, indlæg.
Jeg er godt klar over, at nogle er imod abort. Men dem der ikke har stået i situationen, de skal simpelthen ikke snakke med i det.
Og desværre er der en tendes til, at folk herinde bruger rigtig lede ord mod de som har fået abort eller overvejer det.
Så i et andet indlæg, at der var én der kaldte en kvinde for en beskidt tøs..... Hvordan hænger det lige sammen??
Dem der skriver: "Abort er noget svineri, folk der får en abort er nogle svin - de er mordere"......dem har jeg simpelthen kun foragt tilovers for.
Det er fint at have en holdning, men det er IKKE fint at skrive noget så stupidt og nedladent. Og det burde ikke høre hjemme herinde.
Men ok, der findes jo desvæære folk, som nyder at sparke til folk der ligger ned.
Det er smagsløst, det er uhyre umodent. Ynkeligt - er det.
Jeg ved ikke om der er nogle der har bildt sig selv ind, at de kan dømme og styre andre folks liv og beslutninger...? Kan man kalde det storhedsvanvid?
Ja, det kan man. Men mest af alt, så kan man kalde det uvidenhed og rendyrket stupiditet.
Luft Jeres meninger, skriv gerne indlæg hvis I er imod abort. Men find dog for pokker en ordentlig måde at gøre det på. Hvis I ikke kan argumentere for Jeres holdninger, uden at træde på andre menneskers følelser, så burde I ikke være her. Til det, er Jeres ordforrråd simpoelthen for småt.
tilføjet af

At vise hensyn.

kære Matilde....
Abort er vel et emne der kan få voldsomme diskutioner i
gang....Selv er jeg modstander af Abort så langt at jeg
godt kan ser at der er situationer hvor vi næsten ikke
kan undgå at bruge abort som middel.
For mange år siden fik min kæreste foretaget en Abort
fordi hun var rædseslagen for at få børn ( At Føde børn )
Selv om jeg var stærk modstander af Abort var det hendes
vALG Noget jeg så bare måtte akseptere. Hun fortalte mig at jeg sikkert ikke var faderen til det barn hun bar på.
Aligevel valgte jeg at tilgive henne som min kæreste...
og som en den pige der ikke var voksen nok til livet.
Jeg holdt usigeligt meget af henne.......
Mit forslag var at hun fik barnet selv om jeg måske ikke
var faderen. Men den løsning kunne hun ikke overskue..
Selv om hun dog var temmelig inteligent og 23 år Så
det har jeg aldrig tilgivet mig selv. Jeg vidste det jo
allerede den gang. JEG kan ikke tilgive mig selv for at
jeg ikke kæmpede mere for at barnet blev født...Det ved
jeg nu 21 år senere ville have være det bedste for OS.
rent mentalt og rent menneskelig..Siden den tid har jeg
faktisk aldrig rigtig kunne leve med mig selv........
Jeg fik efter den tid stor skyldsfølese over de ting jeg
ikke fik gjort rigtig..Man kan sige at jeg er neorotisk
med børn og faktisk får det dårligt når børn grædder.
Eller kommer til skade jeg er blevet meget sensetiv og
overbeskyttende over for alle de børn jeg møder på vejen. Der findes så mange mennesker der vil adoptere
et barn...... Jeg vil stadig mene abort kun bør ske når
moderen er i livsfare...Jo jeg kender folk der har børn
med store handikap og endog børn der ikke har et sprog
men ingen af dem jeg kender er blevet kasseret af deres
moder eller fader..... Hilsen Henning Global Greens.
tilføjet af

Religion ??

Der kan selvfølgelig være mange grunde til at folk er "beskidte" i ders svar, de skal af med et eller andet, og desværre går det ud over sagesløse mennesker, de tager bare ikke problemstillingen alvorligt.
Jeg har også tænkt over de svar der kommer...vi har mange med en anden etnisk herkomst end dansk, og vi ved jo hvad de siger og tænker om de danske piger / kvinder..mange af svarene kommer fra dem tror jeg ( kan ikke vide det).
Bare de ville holde sig væk fra de indlæg, når de kun har ondskabsfuldheder tilovers....muslimske kvinder får også abort, de er også utro..ligesom mændene konstant er det.
Uvidenhed giver desværre en stor intollerance, det er uanset hvor vi kommer fra, og hvilken religion vi dyrker.
tilføjet af

SKAL VÆRE FRI ABORT

over alt i verden skal der være fri abort. det er et must. det eneste jeg syntes skal strammes op på ER at folk ikke udnytter det.
og folk som ikke har været i sådan en situation men alligevel siger alt muligt lort, om abort er mord, det mener jeg ikke det er,hvis barnet er gele og intet andet så OK, er det udviklet så OK ( syntes så bare det er synd MEN jeg syntes alligevel ikke man skal fratage folk deres frihed til at vælge. Bare hold øje med fri abort ikke bliver brugt som præventions middel ( udnytter )
KH Mikael DF ungdom
tilføjet af

Rolig nu.

Hey.
Du skriver flg: "Derfor gør det mig rasende, når visse folk ødelægger denne debat med deres, meget primitive, indlæg.
Jeg er godt klar over, at nogle er imod abort. Men dem der ikke har stået i situationen, de skal simpelthen ikke snakke med i det."
Jeg vil gerne have lov at have en mening selv om jeg ikke har stået i den pågældende situation.
Jeg vil endvidere gerne have lov til at kunne udtrykke den mening, også selvom jeg ikke har stået i den pågældende sitaution.
Synes lige du skal tage det lidt roligt og tænke dig om et par gange inden du kommer med en så skarp udtalelse, især når du samtidig ytrer følgende: "ergo har vi også hver vores mening. Og det skal der være plads til. Både ude i den virkelige verden, men også på en debat."
Så næste gang din puls er høj og fråde kommer ud af munden af raseri, så tæl lige til 10, og evt. læs dit indlæg igennem nogle gange inde du poster det. ;-)
Ellers ender du med at sende noget værre vås ud som du har gjort her.!
De hjerteligste hilsner, Eyas
tilføjet af

Vås?

Mener bestemt ikke, at jeg har skrevet noget vås. Så langt fra. Er det vås at skrive, at jeg finder det modbydeligt, når folk dømmer andre, med ondskabsfulde skældsord?
Jeg modsiger på intet tidspunkt mig selv. Skriver, at vi alle har hver vores holdning, hvilket er fint med mig. Inkl. dem der er imod abort.
Men: Dét jeg er imod er, når folk bruger primitive og ondskabsfulde skældsord, overfor kvinder der har fået foretaget en abort. Hvem er de til at dømme? Og så på den måde?
Du mener måske det er ok, at kalde en kvinde for, "en beskidt tøs"?
Alle skal have lov til at deltage med deres mening, men det skal ske på et voksent niveau. Hvis man ikke magter det, så mener jeg at man ikke er moden nok, til at være her.
På hvilket tidspunkt giver det mening, at nedgøre andre og, på ledeste vis, dømme?
Modtager gerne kritik af mine indlæg - men at skrive, at jeg har skrevet noget vås i dette indlæg............dét er simpelthen for langt ude.
Er du sikker på, at du har læst det grundigt nok?
tilføjet af

ok, her er det så....

Hej Martha
Du skriver flg:
"Derfor gør det mig rasende, når visse folk ødelægger denne debat med deres, meget primitive, indlæg. (kan jeg kun give dig ret i)
Jeg er godt klar over, at nogle er imod abort. Men dem der ikke har stået i situationen, de skal simpelthen ikke snakke med i det." (det her er simpelthen noget vås)
Jeg vil gerne have lov at have en mening selv om jeg ikke har stået i den pågældende situation.
Jeg vil endvidere gerne have lov til at kunne udtrykke den mening, også selvom jeg ikke har stået i den pågældende sitaution.
Synes lige du skal tage det lidt roligt og tænke dig om et par gange inden du kommer med en så skarp udtalelse, især når du samtidig ytrer følgende: "ergo har vi også hver vores mening. Og det skal der være plads til. Både ude i den virkelige verden, men også på en debat." (og derfor bliver det noget rigtigt vås når du på den ene side ytrer at folk der ikke har stået i den pågældende situation skal have lov til at have en mening og udtale sig om denne, og samtidig ytrer at vi hver har vores mening og den skal vi have lov til.)
Hvis det ikke er nået vås så ved jeg ikke lige hvad det er. Men det kalder vi vås der hvos jeg kommer fra. :-)
De hjerteligste hilsner, Eyas
tilføjet af

Hold kæft, eller vær enig...

Citerer lige Martha's tidligere svar til mig....:
>>Generelt synes jeg, at stupiditet er er stort problem herinde. Du er én af dem - og helt ærligt. Så gør du mig flintrende vred. Takker bare for, at vi to ikke skal sidde i samme rum. <<
Jeg synes abort er mord, men det kan jeg vel nok synes uden at have fået en abort? Jeg ville ALDRIG få en abort, men hvorfor skulle jeg så være mindre kvalificeret til at have en holdning?!?
Hvis det ikke er uenighed du afskyr, men accepterer andres mening hvorfor hidsede du dig så op overfor mig??? Har på intet tidspunkt gjort andet en at ytre min mening, i et rimeligt sprog....
- Men det med at tage hensyn gælder måske ikke dig?
tilføjet af

læs dette

vi havde kun været sammen i 3måneder da jeg opdagede at jeg var gravid, jeg blev meget chokket, vi havde brugt beskyttelse, men jeg var gravid. så kom den store beslutning, abort eller skulle vi beholde det? jeg har aldrig været glad for aborter, men overvejede det nu meget.
men vi bestemte os for at få barnet.det var hårdt at stå som 19 årig og vælge det, men jeg er så glad for at jeg havde muligheden for at vælge om jeg ville have det eller ej.
så i dag sidder jeg med en dejlig kæreste og en super skøn datter, men jeg har også været utrolig heldig med støtte og opbakning omkring det.
til sidst vil jeg sige at jeg syntes vi alle har lov til at vælge selv, og det er deres helt egen sag hvis de vil have en abort.
en ting er sikkert, blev jeg gravid igen inden for et kort stykke tid er jeg glad for at vi har fri abort i danmark, så vi har muligheden for at vælge.
tilføjet af

jeg tror

at martha mener at det er meget svært at tro på at folk virkelig er modstandere af abort når de aldrig har være i en situation der måske kunne opfordre til at få en abort ...
hvad ville du f.eks. gøre hvis du blev gravid ved en voldtægt? det er et ufatteligt svært valg at skulle tage, men du kan faktisk ødelægge et barns liv ved at få det hvis det ikke er ønsket, for det kan barnet faktisk mærke!!
jeg sagde også at jeg var imod abort på min krop til jeg stod i ovennævnte situation, men jeg valgte altså aborten, for at få barn med en mand der havde misbrugt mig på det groveste ville jeg ikke og bare tanken om at han havde efterladt noget i mig fik mig til at overveje selvmord, men jeg havde altså to andre børn at tænke på!
Jeg mener ikke at abort skal bruges som prævention, men der er situationer hvor det er bedst for fostret slet ikke at blive til et barn
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.