5tilføjet af

at flytte til København

Hej
Er der nogen her som er jyder der er flyttet til København?
har I/du nogle erfaringer at give videre om hvordan det er at være tilflytter til København?
Hvordan oplever I janteloven i København?
Jeg har tanker om at flytte til København.
tilføjet af

Tag springet

Det er ikke noget du behøver at bekymre dig om. København er som hovedstad kendetegnet ved at være fyldt op med tilflyttere alverdens steder fra. Du vil blot være en i mængden. Ingen vil tage notits af dig som en der på væsentlige måder skiller sig ud. Tror faktisk det er værre at flytte den anden vej.
Københavnerne udgør ikke en stor homogen gruppe, som man helst ikke skal stikke for meget ud fra. Sådan er det derimod der hvor min familie bor i (vest)jylland. Dem der stikker ud bliver stemplet. Fordommene stortrives. I København er det nærmest modsat.
København er dog mange ting alt efter hvor man bosætter sig og i hvilke kredse man færdes. Jeg flyttede med henblik på at studere, så min nye omgangskreds kom af sig selv af den vej.
Fascinerende når man begynder at kende de gamle Københavnere. Københavnerne med K, som har familie, venner, kollegaer, gamle skolekammerater o.s.v. i hele byen. Disse københavnere kender altid en, der kender, en der har hørt om en, der kan ordne… o.s.v. Når du kender disse københavnere kan alt pludselig lade sig gøre. Billigt.
Man kan undres over at der kun er fire timer mellem København og (vest)jylland. Der er dog intet at frygte. København er en fantastisk rar by, når man er åben for mulighederne.
tilføjet af

Jantelov lol

Janteloven er lige nøjagtig den samme som når en københavner flytter til Jylland.
Det ved jeg da jeg flyttede den anden vej.
Så du kan bare kigge lidt på hvordan tilflyttere blev behandlet der hvor du boede.
Dog i KBH kan man forsvinde i mængden.
Det er en kæmpe fordel. Når man ikke lige gider blivet mindet om for fyrretyvende gang: Du er da godt nok ikke her fra byen af... Som om man ud over at være københavner, også lider af ekstrem korttidshukommelse.;-)
Men held og lykke med flytningen. Jeg håber du bliver lige så glad for at flytte som jeg, var det den anden vej.
tilføjet af

din stakkel

københavnere er nogle sure/stressede individer og tager ikke hensyn til andre end sig selv, og så har vi masser af mullaer der stikker med knive eller skyder, så jeg skulle ha en rigtig god grund til og flytte herover, ellers ville jeg blive hvor jeg var.
tilføjet af

luftforandring...

Jeg spørger for at høre om hvordan det er at bo i københavn jeg påtænker at flytte derover men har ikke planlagt hvornår og om jeg gør det.
Måske er det ligeså let at blive boende i Jylland, jeg synes bare den jysk væremåde af og til er så tung langsom og uspontan.
padong hvis jeg fornærmer nogle jyder, jeg er jo selv jyde.
tilføjet af

Det meste for går inden afstand

Jeg vil sige at der er en god ting ved at bo i KBH og i omegnes-kommunerne. Der er S-tog og busser. Så man er ikke tvunget til at skulle have bil. Jeg mener at så længe man ikke har børn.Så er det en luksus-ting i det fleste tilfælde.
Jeg har så ikke taget højde for at man måske har skæve arbejdstider el.
Der er de særseste små luskede steder at gå i byen. Tæt på det grønne, bare tag S-tog til Klampenborg.
Jeg er opvokset i Ishøj, som ligger som en smørklat lige midt mellem KBH, Roskilde og Køge. Jeg er opvokset der, så man er lige midt i det hele. Jeg arbejdede i KBH, havde familie nær Køge. Tog tit i byen i Roskilde og KBH, da jeg havde venner der. Så kan det da vist ikke blive nemmere.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.