3tilføjet af

Allergisk overfor plaster hmmm..?

Min kat kradsede mig på skulderen ved et uheld fordi den tror den er en papegøje.
Jeg kom så et plaster på og gik rundt med det i nogle timer. Men da plasteret kom af igen, var der et meget rødt plastermærke på min skulder. Jeg har bare pillet det af stille og roligt. Men nu 5 dage senere er det stadig rødt, og såret fra kattens klør er næsten væk.
Nå men jeg har da aldrig været allergisk overfor noget. Så det undre mig at et lille uskuldigt stykke plaster skal indtage pladsen på mit ellers blanke allergi cv.
Det er ikke fordi jeg vil gøre et kæmpe nummer ud af min muligvis nye allergi. Bare jeg ikke er allergisk overfor naturen og lækre sager der smager godt hehe...
Men kan det dog virkelig passe at man pludselig kan blive allergisk overfor et stykke plaster?. Nogen der kan give et bud på mit lille mysterie?.
På forhånd tak, og hav en dejlig aften.
tilføjet af

ja du kan

Jeg har arbejdet på en sårafdeling. Der er altid sådan a t dem der ikke kan tåle de gængse forbindinger der står det i journalen. Der er alternativer.
I dit tilfælde kan det være limmen der er synderen. Det er oftest den.
Så måske engletape og steril gaze fremover. Eller de her compeed-agtige plaster. Der skal varmes i hånden til de har hudtemperatur. Som sættes på den renset og tørre hud hvor såret er.
Du e r ikke alene... Som en eller anden synger.
Du får flere og flre lidelsefæller.
Det kan være en god ide at informere personale, hvis du bliver indlagt. At der er vise typer plaster du ikke kan tåle.
tilføjet af

Tjoeh

Det kan man vel godt være allergisk over for.
Mit bud er nu, at huden omkring såret er blevet irriteret. Selvom riften næsten er væk, kan der stadig godt være noget irritation tilbage.
Alt efter hvor voldsomt et sår er, skal man også holde lidt igen med plastre, da såret ikke får nok ilt, og der er en øget risiko for at det bliver irriteret.
Så mit bud er altså irritation og ikke allergi :)
tilføjet af

Vil du høre om plasterallergi?

Det er nok mere udbredt end vi umiddelbart tror, men ellers så spørg folk, der har brugt nikotinplastre. De er helt vildt allergifremkaldende.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.