2tilføjet af

Alle fortjener en chance

Jeg er en pige på 21 år som er træt af folk, der har fordomme og forestillinger om hvordan, det er at have et forhold til et menneske med et handicap. Med dette indlæg vil jeg prøve at åbne jeres øjne og få jer til at forstå, at der er mange som har et normalt liv på trods af et handicap, inkl. mig selv, jeg er en velfungerende pige som ved hvad jeg vil og lever mit liv på lige fod med alle andre mennesker, har ligeledes de samme behov, som man nu har som menneske.
I dagens DK er der desværre stadig mange, som forbinder et handicap med en "grønsag", det vil sige at man i mange tilfælde er lam og mentalt svækket og stadig er jomfru eller ens handicap smidter. Disse kommentar er tegn på vantro og uvished efter min mening, disse forestillinger stiller jeg bekendtskab med dagligt blandt mange.
Vi lever i 2004, og det er stadigvæk en slags helteopgave, at have et forhold med en som sidder i kørestol, for at give et eks. kan jeg nævne situationer fra mit eget liv hvor folk bogstaveligt talt klappede min exkæreste på skulderen og han blev rost til skyerne for at give mig en chance, selv har jeg aldrig oplevet det omvendt, og for mig er der ingen forskel. Jeg mener vi alle har et form for handicap, ingen er perfekte, vi er alle unikke og smukke på hver vores måde. Vi søger efter det, der er anderledes men sandheden er, at vi er bange for det og derfor går tilbage til det vi kender, dette er bl.a. tilfældet i søgen på en ny partner.
Mange har et billede på den perfekte og det krakelerer ofte i mit selskab, man fokusere på de ting jeg ikke kan og på mit handicap i stedet for, at fokusere på hvad jeg indebærer som menneske og mine værdier.
Husk at alle fortjener en chance uanset hvad, læg fordomme bag jer og tag folk som de er!
Slutteligt skal det dog nævnes, at jeg på trods af ovenstående er en meget livsglad og positiv pige som er glad for mit liv!
Hilsen lillepigen
P.S. Jeg vil meget gerne høre jeres meninger og synspunkter.
tilføjet af

Jeg ville gerne...

... have en chance til - men i dette liv??
... Synes det til at være umuligt!
... Sørgeligt?
... JA - men sandt!
tilføjet af

Handicap - ingen forskel

Det er et smukt betænksomt indlæg.
Når man får et handicap, tror mange, at det også har indflydelse på føleser og tanker. Men jeg er stadig den samme blot med et handicap. Omgivelserne har sværere ved at acceptere handicappet end mig selv incl. offentlige myndigheder.
Derfor må alle, også med et handicap, kæmpe. I følge forsikringselskaberne er det ca 20% af alle, det sker for inden de bliver 65
De bedste hilsner
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.