24tilføjet af

Alkoholiker

Jeg er ikke sikker på om jeg kvalificerer som alkoholiker, men jeg tror det.
Jeg drikker ca. en flaske rødvin om dagen + det løse. Men jeg har ingen problemer med mit arbejde (mellemleder) og i familielivet.
Betyder det så at mit forbrug også er et misbrug?
tilføjet af

Jo da.

Hej Henrik.
Jeg sidder i nogenlunde samme situation som Dig, Mellemleder og familie. I det daglige fungerer jeg også normalt, men jeg ved med mig selv at jeg drikker for at afbøde de slag jeg får i løbet af dagen. Jeg indtager selv 5-6 genstande om dagen, i weekenden mere, og synes det selv det er lidt rigeligt, men har svært ved at gøre noget ved det selv. Konen er ret irriteret over mit forbrug, som Hun med god ret siger er skadeligt.
Vi kender jo begge sundhedsstyrelsens anbefalede max forbrug, og deraf kan vi begge se at det er noget skidt.
Jeg vil sige, at hvis Du ikke kan komme hjem til familien, uden at knappe rødvinen op, er der noget galt. Jeg betegner mig selv som værende alkoholiker og forsøger da noget for at skære ned for forbruget, ikke med den store succes ind til nu, men det er dog blevet bedre. Hvis det ikke lykkes, vil jeg nok søge hjælp. Det koster jo ikke noget, andet end lidt tabt stolthed.
Mit eget ønske er, kun at drikke i weekenderne, det virker mest "normalt".
Held og lykke.
tilføjet af

Hmm, vi er vist mange i samme båd

Hejsa,
Jeg spekulerer osse over om jeg drikker for meget. F.eks. var jeg stiv 4 gange i sidste uge og kan godt kvæle en flaske martini efter arbejde alene. Hmmmmmmmmm????? Jeg føler jeg arbejder konstant for at få økonomi og studier til at gå op i en højere enhed og det tager presset og gør mit kedelige liv lidt federe.
Når jeg selv føler at jeg får for meget for tit, så holder jeg alkoholfrie dage. Hvis du bare ikke kan lade være med at drikke i 5 dage i stræk, så har du nok et problem. Personligt synes jeg at vodkaen ude i køkkenet kalder mit navn, men i denne uge skal jeg bare være usprittet, fordi jeg skal læse til eksamen.
Mit bedste råd til dig det er at aftale med dig selv at du kun drikker to gange om ugen og ikke må ende med at være standerstiv, måske 6-7-8 genstande. Det virker for en af mine kolleger. Det virker osse for mig, men efter et stykke tid så føler man at man har styr på det og det er jo sommer og sol og man er stresset og så lander man igen på for mange drukdage.
Håber du kan bruge det til noget.
HVIS du ikke kan holde dig fra flaskerne overhovedet i sølle 5 dage i streg så tror jeg at du skal søge rådgivning.
tilføjet af

Du er helt sikkert alkoholiker...

Hejsa,
der er ingen tvivl i mit sind. Du driker for meget! Om du er alkoholiker i ordets egentlige forstand er vel nemt at finde ud af: Prøv at tage 2 dage uden at drikke. Kan du det? Er du allerede i gang med at finde undskyldninger for ikke at forsøge? Afviser du ideen som latterlig? - SÅ er du helt sikkert i gang med alle de forsvarsværker der er alkoholikerens kendtegn.
Tænk i øvrigt på: Alkoholisme er i høj grad en "smitsom" sygdom. Du gør dig ikke begreb omhvilke problemer du skaber for de mennesker (børn?) som elsker dig. De ser en elsket drikke sig ihjel. Og din niu første tanke: arrh - så slemt er det vel ikke, de kan da ikke mærke det på mig...? GLEM DET. Jeg lover dig det kan mærkes af dem der holder af dig.
Et godt råd fra hjertet?: Gør ALT hvad der står i din magt for at stoppe dit misbrug nu. Det vil være det værd. Det lover jeg dig!!!
tilføjet af

pas på

det ku godt være....Men hvis du ikke er, prøv lige overvej det her:
jeg har lige fået en grundig lægeundersøgelse.
Mit vitamin D tal er 17, hvor den burde være mellem 50-150.
Mit levertal er 77, hvor den burde være under 50.
Vitamin D bliver ikke optaget af kroppen pga alkohol. det fører til de muskelsmerter, som jeg oplever. Levertallet siger jo af sig selv.
Iflg. min læge er disse tal typisk for en trediedel af vores landsmænd!!!
Heldigvis har min lever ikke taget skade, men jeg skal til at drikke mindre, og så vil levertallet komme under de 50.
7 dage x 1 flaske vin (6 genstand?) = 42 genstand per uge.... Grænsen er jo 21 for mænd og 16 for kvinder. Jo. Drik mindre for din helbreds skyld. Kan du ikke, så er du helt afgjort nødt til at melde dig ind i AA.
tilføjet af

Gl.Alkoholiker.

Nå min ven.
Du ved at den er gal!!!!!
Du kan drikke mere og mere.
Du lyver.
For dig selv
for dig selv.
Din kone tror dig ikke,
Du tror dig ikke.
Har du mod til at ændre
har du mod til at tage
dit eget liv
i dine egne hænder?
Den eneste der kan
er dig.
Kærlig hilsen fra een der var der.
Nina
tilføjet af

du skal passe på...

Hej.. jeg ved selvfølgelig ikk om du har nogle børn, men det kan jeg ligesom ldit fornemme...
jeg har selv en far som jeg sys drikker meget... Min mor har ofte sagt at hun ville skilles og sidst var det faktisk rigtig meget alvor.. men de er stadig samn..
Når han er på arbejde får han tit 3 øl på turen (han er postbud).. folk invitere ham indenfor til en øl.. nogle gange er det sikkert flere... ham vil nok bare ikk sige det...
så når han er færdig sidder han og får to tre øl samn med de andre postbud på hans arbejde, og kommer nogle gang halv fuld hjem.. så får han måske en hygge øl med naboen og rødvin til maden, og så er han godt kogt.. han bliver pisse belastende, og man skal ikk sige noget forkert til ham.. min mor giver ham altid ret når han er til stede, men hvis han så går, siger hun til os (min søster og jeg) at vi ikk skal tage os af ham... han har bare fået for mange øl..
Hun er for svag til at sige ham imod.. og hvis jeg gør det bliver vi pisse meget uvenner, og han gider ikk høre på mig, og siger det er noget pjat...
altid i julen er vi inde ve vores familie i Kbh, sidste år om morgene, da klokken er 11 skal vi ned i byen, min far, min søster og jeg... så åbner han en øl drikker halvdelen og så er han kla til at gå...
Jeg siger dig bare, det kommer til at gå ud over din familie til sidst.. og det er 100%... det tager til med tiden... Jeg er tit ked af at have venner med hjem .. Og det burde jeg ikk være.. jeg er 15 år... og skulle kunne stå på egne ben, men nogle gange ville man bare gerne have en ordentlig far, som drikker vand i stedet for øl.. og ikk lugter af smøger, øl og sved...
tilføjet af

Stakkels dig

Egentlig var det jo slet ikk møgungen det drejede sig om men det kunne da være at ham der lægger ud med om han har et misbrug kunne få tilpas dårlig smag i munden af at læse hvad sådan en dreng på bare 15 skriver om sin egen far.. Stakkels dig, det er sq synd for dig at du er flov over din egen far så du ikke kan lide at have venner med hjem. Daamn jeg havde en veninde der havde det på samme måde. :-/ Og det præger en langt op i ens voksenliv. Håber du, møgungen kommer igennem med skindet på næsen *S* Og dig der spørger til dit forbrug.. tag og tænk over hvad han har skrevet.. Måsk det alene kan gøre at du genovervejer dit forbrug og får det sat ned. Men ihvertfald mange gange held og lykke med din afgiftning.
tilføjet af

Du ved det godt selv!

Hej Henrik
Hvis du er i tvivl om du er Alkoholiker så spørg dine børn - DE VED DET. (Om du har nogen)
Jeg arbejder med børn hvis forældre er alkoholikere, og de har vist det LÆNGE før deres forældre selv har indset det.
Det kan godt være du mener at du er en ok far - hvad du sikkert er - men du ville sikkert være en SUPER far uden alkoholen.
Du skulle tage at gå en tur på biblioteket og låne videofilm og bøger om hvordan alkoholmisbrug påvirker omgivelserne. dvs. Kone, børn, forældre, søskende og kollegaer.
Hvis du så er klar til at gøre noget ved dit problem, så er AA alstå bare SUPER GODE, og lever op til navnet om Anonymitet.
Iøvrigt ved du det godt selv - om du drikker lidt mere end godt er - ellers havde du ikke skrevet her, godt gået - tag nu næste skridt!!
Held og lykke med det.
tilføjet af

hmm

Ja boernene ved det, tro mig, min mor er alkoholiker har har været det saa længe jeg kan huske, det var ikke saa slemt da jeg var yngre men de sidste 10 aars tid har det været slemt, hun tog sig sammen sidste aar og kom i behandling, 6 uger i dec/ Jan. underlig jul..
Det gik fint det foerste stykke tid og jeg har aldrig snakket bedre med min mor, men der var selvfoelgelig de haarde dage hvor hun bare havde brug for at snakke med nogen , saa hun ikk faldt i igen, men det var ogsaa fint, jeg har aldrig været mere stolt af min mor da hun fandt ud af hun havde et problem..
men nu, hun er begyndt at drikke igen, nogle maaneder nu, jeg ved ikke hvor længe, jeg bor i en anden by og kommer ikke saa tit hjem, men resten af familien vidste at hun var begyndt at drikke igen, bortset fra min soester og jeg.
Men pas paa, kan du ikke komme igen dagen eller aftenen uden den flaske roedvin saa har du et problem og det er bedre at faa styr paa det problem nu foer det ogsaa bliver et problem for din familie..
held og lykke
tilføjet af

www.narconon.dk

se det webside
tilføjet af

misbrug

Jeg vil mene du har et misbrug sevom du kan passe dit arbejde. Det var være hvis du drak en flaske spiritus om dagen.
med en flaske vin (7 genstande) er du oppe på 49 om ugen imod de 21. Så det er et misbrug, vhis du ikke kan stoppe.
tilføjet af

har og er alkoholiker

Jeg kan kun fortælle dig at jeg sagde det samme få 10-15 år siden. Jeg er på Anta bus idag, og skal være det resten af mit liv. hvis jeg var dig ville jeg søge hjælp inden det er forsent. Håber du vil tag i mod mit RÅD.
tilføjet af

stolthed

Jeg mener ikke det er tabt stolthed, men et stort skridt på vejen, til et bedre familie liv. Har selv to voksene piger der ikke vil se mig den dag i dag, og en skilsmise bag mig, der for søg hjælp inden det har kostet både hjem kone og børn god vind
tilføjet af

prøv dette

da jeg var på Ringgården, fik vi dette.
Prøv at skrive dette i en rund kreds.
JEG DRIKKER FOR AT FLYGTEFRA DEPROBLEMER,SOM JEG IKKE KAN LØSE FORDI.
tilføjet af

alkoholiker

Hvorvidt du er alkoholiker kan du kun selv afgøre, men du har allerede været inde på at muligheden foreligger. Jeg er selv alkoholiker, men ædru på 4. år og mit drikkemønster og min jobsituation ligner din men det ændrer ikke på at jeg har sygdommen alkoholisme med alt hvad dette medførte før jeg begyndte at gøre noget ved det.
Jeg begyndte at svigte min familie, job og aftaler og mit liv blev uhåndterligt. Men i min tvivel og fortvivelse opsøgte jeg fællesskabet anonyme alkholikere hvor jeg har lært af andre ædru alkholikere hvordan de fandt en vej ud på den anden side. Nu kan jeg dele min erfaring styrke og håb for at give det videre, og det er igen med til at holde mig ædru en dag ad gangen. Jeg har fået sindsro til at acceptere det jeg ikke kan ændre, mod til at ændre det jeg kan og visdom til at se forskellen. Tak fra mig
tilføjet af

hvornår er det et misbrug

Undskyld mig men hvem siger at det er antallet af genstande der er afgørende for om man er alkoholiker eller har et misbrug. Er det sundhedsstyrrelsens anbefalinger om 14 eller 21 genstande der er afgørende for hvornår man er misbruger. Nej er det ikke som en anden skrev at det er når ens liv bliver uhåndterligt, at det er en sygdom. når det er flasken der styrrer dig og ikke dig der styrrer flasken, at der er et misbrug, så kan sundhedsstyrrelsens anbefalinger værre det samme. Men jo 14 - 21 genstande er sikkert fysisk skadelige
tilføjet af

prøv også dette

Jeg kan godt lide rødvin engang imellem, men har ikke helbred til at drikke en hel flaske, som jeg nogle gange har lyst til. Lysten til at drikke og nyde et glas, har jeg overført til koldt vand fra køleskabet eler vandhanen. Når jeg keder mig og får lyst til at fylde den lange dag op med noget, drikker jeg 1 liter koldt vand fra hanen eller køleskabet og glemmer den stærke rødvin. Senere på dagen drikker jeg igen 1 liter koldt vand og så videre, alt hvad kroppen kan holde til. En gang om ugen køber jeg 2 glas rødvin, som virker dobbélt stærkt fordi det kun er en gang om ugen. Prøv at at elske koldt vand i stedet for rødvin, det at nyde et glas kan måske godt være vand for dig lige som for mig nu.
tilføjet af

drik endelig videre!

du ved jo godt, hvordan det staar til,- ikke?
-men se ,uanset hvor mange velmenende menesker som skriver til dig ,- aendrer intet sig foer KONSEKVENSERNE af drikkeriet melder sig!
-Det kaldes ogsaa at naa sin bund!
-det er forskelligt fra menneske til menneske, saa der maa du maerke efter selv : hvornaar menesker ikke gider vaere sammen med dig, naar du har drukket,hvornaar dine omgivelser holder op med at tro paa dig, -hvornaar du skrider fra dit arbejde , -for ikke at blive sagt op.
Hvornaar de menesker ,som du anser for at holde af dig, begynder at vende dig ryggen!
-saa er det maaske tid at goere noget,-men kun du ved det!
tilføjet af

ønsker du da ikke at stoppe

Det er jo bare at snyde sig selv at blande vand og vin med hinanden.
Cirka sådan bedrog jeg mig selv ved at drikke lyse øl eller nap om formiddagen, drak en halv liter piskefløde inden jeg skulle i byen for ikke at blive fuld. Men hvis jeg ikke ønskeede at fuld hvad skulle det så til for. Den eneste måde at undgå at blive fuld på når man er alkoholiker er at lade den første stå. 1 er for mange 1000 for lidt
tilføjet af

Hvor har du ret

Jeg har netop forladt min mand efter at jeg to gange har bedt ham vælge mellem sprutten og mig.
Som følge deraf, satte han sig bag rettet og kørte en fodgænger ned.
Nu ligger han på hospitalet, får abstinens dæmpende medicin, er fysisk meget dårlig, er psykisk endnu dårligere.
Der venter et retsligt efterspil og det bliver uden mig til at støtte ham.
jeg har haft dårlig samvittighed og skyldfølelse, men ikke over for ham - over for den sagesløse fodgænger.
Hvad er der sket med hende og klarer hun det?
Man kan virkelig sige at konsekvenserne har meldt sig og at bunden er nået.
Men det er for sent........
Hilsen ex. konen.
tilføjet af

Stop mans du kan!

Du er ifølge sundhedsstyrrelsen misbruger, men du kan jo også måle det på, om du kan lade være, og om det går ud over dit familieliv.
Personligt tror jeg ikke, at din kone billiger situationen, medmindre hun drikker ligeså meget, der er ikke noget værre, end at ligge ved siden af en dampende spritånde om natten.
Du er åbenbart selv i tvivl, så stop så længe du kan, du bliver garanteret ikke lykkeligere af den flaske rødvin+det løse.
tilføjet af

Stop mens du kan!

Du er ifølge sundhedsstyrrelsen misbruger, men du kan jo også måle det på, om du kan lade være, og om det går ud over dit familieliv.
Personligt tror jeg ikke, at din kone billiger situationen, medmindre hun drikker ligeså meget, der er ikke noget værre, end at ligge ved siden af en dampende spritånde om natten.
Du er åbenbart selv i tvivl, så stop så længe du kan, du bliver garanteret ikke lykkeligere af den flaske rødvin+det løse.
tilføjet af

Hvorfor er vi nødt til det?

Jeg prøver i øjeblikket at fokusere på hvorfor jeg har behov for at drikke. For mig handler behovet for alkohol om at vinde selvtillid, få overblik, miste kontrollen og dermed kunne slappe af, hvilket er umuligt i hverdagen pga alle de krav der stilles til en og som jeg selv stiller. Jeg føler alkoholen giver mig frihed, hvilket jeg rationelt nok ved er noget sludder, men sådan er det. Måske du skulle tænke lidt over de samme ting og måske kan du på den måde finde en løsning eller behovet forsvinder af sig selv. Det er helt sandt som en har svaret dig at man opfatter realiteten når verden omkring dig styrter. Selv har jeg måtte sige farvel til mange venner og familemedlemmer, kærester osv for så at få dem til at tro på mig igen - kun for at skuffe dem igen. Man er virkelig er svin. Kan du leve med det?
tilføjet af

godt gådede

godt og flot
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.