6tilføjet af

Friturestegt brød

For en uges tid siden var jeg på kinesisk med nogle venner. Én af de ting jeg særlig godt kunne li' var deres friturestegte brød. En klump dej på størrelse med et skruelåg til en sodavandsflaske blev lagt ned i frituren, hvorefter den 'puffede op'. (Dejen altså, ikke frituregryden!) Da den blev taget op ca. 30 sekunder senere var den på størrelse med en golfbold.
Har googlet direkte på friturestegt brød, men synes ikke jeg fandt noget brugbart. Har også selv eksperimenteret med forskellige dejtyper, men enten bliver det nogle små stenhårde kugler, der er uspiselige, eller også kan dejen ikke holde sammen, så den skiller ad (og synker nogle gange til bunds).
Nogen der kender en evt. opskrift eller kan give nogle tips?
tilføjet af

Kan ikke finde den kinesiske variant

Men fandt en anden:
Tibetansk brød
Der anvendes ikke bageovne i det tibetanske køkken. De forskellige slags brød bliver enten tørstegt, friturestegt, grydebagt, dampkogt eller bagt i varm aske.
Her er opskriften på et friturestegt brød, som er velegnet som tilbehør til en sammenkogt ret - eller til en picnic kurv.
Ingredienser:
500 g mel
1/2 dl sukker
3 dl vand
25 g gær
olie til friturestegning
Gæren opløses i det lunkne vand. Sukker og mel tilsættes. Dejen æltes, og
der tilsættes evt. mere mel til den, så den hverken er for tør eller for
klistret (den skal være lind som bolledej).
Lad dejen forhæve i 5 min.
Slå dejen sammen, del og tril den til 8 boller. Lad bollerne hæve ca. 10
min.
Rul eller klap bollerne flade til ca. 5 mm tykke pandekager. Skær tre riller
i brødet.
Varm rigeligt olie i en pande eller wok. Frituresteg brødene til de er
gyldenbrune.
At den lige blev tibetansk er en tilfældighed, og ikke for at få Kina og Tibet til at kriges om hvilke af brødene der er bedst.
Jeg er 99,99% sikker på opskriften på den kinesiske variant er blevet vist er blevet vist i udsendelsesrækken "Spise med Price" på DR2, så muligvis ligger opskriften på DRs hjemmeside.
Jeg ved ikke hvad disse brød kaldes, og har derfor ikke set efter dem.
Jeg troede først de hed dumblings, men det er åbenbart når der er fyld i dejen.
tilføjet af

Huskede forkert

Den dej price brødrene bruger er også beregnet til indbagning at ting og sager.
Jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at bladre deres opskrifter igennem, og dejen kaldes "Tempura dej"
http://www.dr.dk/DR2/Spise+med+Price/Programmer/Program4.htm
Den "puffer" op når den frituresteges, men om den kan bruges uden indbagt "indhold", må du eksperimentere dig frem til.
tilføjet af

jeg

tror måske at det er "rejebrød" du tænker på...dem jeg engang købte, købte jeg i en specielbutik, men jeg er helt sikker på at de kan finde dem til dig hvis du ber om rejebrød i en asiatisk butik.
tilføjet af

Tak for hurtigt svar...men...

Den dej du linker til, minder en del om beignet-dej, som er en af de varianter, jeg allerede har afprøvet uden succes. Dejen i sig selv er jo flydende, så jeg bankede en masse mel i....dumt gjort.
Lige nu prøver jeg om det kan lade sig gøre med en margarineholdig klejne-dej. Vender tilbage...
tilføjet af

Kinesiske youtiao donuts

tilføjet af

Har jeg også smagt

på den kinesiske i Ballerup.....Det er yummi
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.