9tilføjet af

Alder imellem

Hej...Jeg har et barn på 9 md... og vil gerne ha en mere.
Hvor stor en alderforskel, skal der være mellem søskende for, at de får mest ud af hinanden??
tilføjet af

Håber det kan hjælpe...

Jeg ved, at dem jeg kender som har børn i 4-5 års alderen hvor der er 1 år-1 1/2 års forskel, at børnene har enorm meget glæde af hinanden netop fordi aldersforskellen ikke er så stor. De har nogen at lege med for det meste af tiden og der gider de samme ting end hvis der var en 3-4 års forskel.
De kan også sagtens få glæde af hinanden med 2-3 års alderforskel men det er helt op til hvad man kan overkue og har lyst til.
Men husk at du også skal overveje hvordan det vil være at have to helt små størrelser - Ihvert fald i det første stykke tid.

Hilsen,
Kvinden
tilføjet af

Overskud...

Hej du.
Skønt med børn. Mht til aldersforskel, så må det være dig som forældre, der tager stilling til det næste barn.
Er du helt klar til endnu et når du allerede har en lille på kun 9 måneder? Det er benhårdt arbejde. Jeg personligt har to børn med en aldersforskel på 7 år! De elsker hinanden og får meget ud af hinanden, men har så sandelig også deres uoverensstemmelser. Taget letter ind imellem herhjemme...
Fordelen ved den store aldersforskel er, at mit første barn fik lov at være barn længe før hun blev "den store".
Vi havde masser af tid og overskud til hende. Det samme har vi nu til nummer to, fordi den største nu kan tage vare på sig selv.
Af minusser kan det være svært at finde ting, steder og forlystelser som de begge kan blive enige om.
Er du klar til to ble-børn, så kom igang.
Knus og held og lykke
tilføjet af

Hvem ved?

Hej.
Jeg er selv den lykkelige far til 3 piger som er kommet dumpende indenfor knapt 5 år.
Det er hårdt med småbørn, men de har også megen glæde af hinanden, interesserer sig sådan nogenlunde for de samme ting og kan i nogen omfang lege de samme lege, men indrømmet, det er hårdt med flere blebørn på en gang. Vi var så heldige at den store blev renlig 1 md. før nr. 2 kom, men den mellemste og den sidste har været blebørn samtidig i godt ½ år og det kunne godt trække tænder ud indimellem.
Nattesøvnen kan være et andet problem, men på den anden side, man er hurtigere igennem det hele og man er jo inde i en rytme der derfor ikke skal ændres fordi der kommer en efternøler.
Kort sagt der er så mange ting for og imod at det er svært at råde, men tænk tingene godt igennem først. At få børnene så tæt kan også være en prøvelse for samlivet med kæresten/ægtefællen.
Held og lykke med forehavendet :-) Børn er vidunderlige.
tilføjet af

Kære Muld

Min kære Muld, det skal du gøre når du føler at du og din krop er parat til det. Det at få børn er jo en fantastisk oplevelse, jeg har selv tre dejlige unger, vores to drenge ( tvillinger) blev født ved kejsersnit, så dem kunne jeg ikke få lov at se komme til verden. Vores datter derimod blev født på normal vis, det var en fantastisk oplevelse jeg aldrig ville have undværet, jeg var lige så træt som min kone bagefter. Selv om den ene af vores drenge er født med Bardet-Biedls syndrom hvilket gør at han er psykisk handicappet, og har fået en ny nyre, så er det en guds gave at få børn.Pas godt på dig selv og dit barn.
De bedste hilsner Tek-12
tilføjet af

Ca 2_3 år

Jeg har selv 3 børn en på 12 en på 6 og en på 3 et halvt. Hende på 12 vil altid være ene barn idet der er så mange år imellem hende og hendes søskende men de 2 mindste har utrolig meget glæde af hinanden men det var hårdt der de begge brugte ble.
held og lykke med din/ dine børn
tilføjet af

Børneforsker/psykolog siger 3 år

Jeg har været inde og høre en eller anden forsker jeg kan ikke huske hvad han hedder, men han har undersøgt meget om søskenderoller. Om at være den store, den lille, hvad det betyder for ens fremtid, karrierevalg osv osv. Han har også haft en udsendelse i fjernsynet med kendte søskende, bl.a. Peter og Anders Lund Madsen, Hanne Vibeke Holst (og hendes søskende) og andre.
Bl.a. vil den store ofte tage lange uddanelse i retningen af mor/fars karriere og de små være mere fri i valg og kreativitet.
MEN sagens kerne...
Han mener at der skal være mindst 2 helst omkring 3 år imellem børn, for at den "store" kan nå at udvikle et tilstrækkelig stærk selvværd og viden om dens rolle i verden som individ, altså udvikling af "Jeget" før den lille kommer.
Denne aldersforskel er især vigtig for drengebørn, men også pigebørn bør være mindst 2 år.
Jeg synes hans råd lød meget logiske og fornuftige, det er i det hele taget meget tankevækkende, hvor stor rolle vores placering i søskendeflokken har for resten af ens liv. Og jeg har ihvertfald tænkt mig at følge hans råd, sådan tilnærmelsesvist, hvis det kan lade sig gøre.
Hilsen Randi, som er gravid med den 1.
tilføjet af

jeg synes

Alt imellem 2 og 4 år er passende.
Jeg synes, det må være rarest for barnet, at have en tryg opvækst, hvor der er tid til det fra både mor og fars side. Det er der ikke, hvis der kommer en lille ny i huset.
Derfor vil vi vente et par år endnu med at få nr. 3. Mine er pt. ½ og 3½ år.
Mette Jensen
tilføjet af

Oluf Martensen-Larsen....

...har i hvert fald forsket meget i det. Han er måske mere tilgængelig i Kirsten Sørrigs bog: "Forstå dit ophav og bliv fri" som netop handler om søskendeplacering og meget andet.
God fornøjelse!!
tilføjet af

jeg har...

Jeg har en paa 15, 13, og 2 paa 11 de gaar meget godt og de har det godt sammen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.