3tilføjet af

Aggressiv hund

Hej alle på sol. Jeg har et lille problem, som jeg gerne vil høre nogle synspunkter på. Jeg fik for 3 år siden en skøn hund, som altid har været nem at have med at gøre. Hun har aldrig rigtig gidet andre hunde, men det har aldrig været et problem, da hun har startet med at "fortælle" fremmede hunde at hun ikke vil have med dem at gøre og de har altid respekteret det.
For et år siden fik min lillebror og hans kæreste en voksen hund. De fandt ham på nettet, tog op og drak en kop kaffe med ejeren og tog derefter hunden med hjem. Det viser sig så, at hunden højst sandsynligt ikke er blevet socialiseret ordentligt. Den er meget bange for andre hunde (angriber dem), bange for cyklister, nogle gange fremmede mennesker osv. Den har gennem mange timer lært at være sammen med min hund, selvom jeg forsøger at de ses så sjældent som muligt, da den intet "hundesprog" kan og derfor frustrerer min egen hund.
Nu har vi så fået en hvalp i huset, som i øjeblikket er 12 uger gammel. Jeg lader ham møde mange forskellige hunde som han kan lege med og få gode oplevelser med, men jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre mht. at møde min brors hund.
For det første er jeg meget bange for at han direkte kommer til skade (min brors hund snapper ikke bare efter andre hunde, den angriber dem med det samme). For det andet er jeg bange for, at min egen hvalp kan udvikle et adfærdsproblem som følge af en dårlig oplevelse. Og så er jeg bare i tvivl om jeg skal begynde at introducere dem for hinanden allerede nu, eller om jeg skal vente til hvalpen er blevet større og mindre påvirkelig.
Jeg kan jo lade dem møde hinanden som min "gamle" hund mødte den, med en masse tid, tålmodighed, godbidder og ros og så håbe på at min hvalp ikke lader sig gå på af en arrig hund. Men hvor langt skal jeg trække den? Hvor meget skal jeg lade ham opleve af dette imens han stadig er så lille?
tilføjet af

angriber næsten aldrig hvalp

hvalpen hyler og smider sig på ryggen pisser sig evt på maven og siger jeg er hvalp......voksne hunde der er fornuftige STOPPER her.
min erfaring er at det er bedst at de taler hundesprog.......vi bliver aldrig ligeså gode alligevel.
ps stop det hvis det går over tissen på maven.....evt af mand med kraftig stemme "AAAAAAAgggggggg" plejer at værer nok
vold aldrig!!!!!😉
tilføjet af

Hm, forstod ikke så meget af dit svar,,

Jeg ved at voksne hunde stort set aldrig angriber hvalpe, men han har angrebet mange hunde før, store som små og jeg har set ham gøre det en enkelt gang og tror simpelthen ikke han tænker på noget som helst andet end at slå dem ihjel.
Jeg ved ikke hvad du mener med hundesprog?
Vi har prøvet med vores nuværende hund at sige hårdt "nej" til ham, når han har villet angribe min hund, men det hjælper ikke.
Og nej, vi kunne aldrig finde på at bruge vold. -Ikke ved nogen af dem.
tilføjet af

Jeg kan

godt forstå du er betænklig ved at lade din brors hund møde din hvalp. Jeg ville ikke gøre det. Især når hans hund har været dårlig socialiseret og har et dårligt hundesprog. Det ville være synd hvis din hvalp fik en dårlig oplevelse.
Jeg har selv haft en hund der var dårlig socilaiseret. jeg købte hende som 2½ års. Jeg fik desværre ikke sandheden at vide, så det er noget jeg har regnet ud med tiden. Hun var også streng mod hvalpe og tog sig ikke af at de trykkede sig og ikke ville hende.
Så desværre må din bror nok holde sin hund fra din hvalp. Han kunne så tilgengæld begynde at arbejde med dens problemer. Evt. med hjælp fra en adfærdsbehandler.
Din hvalp skal kun møde hunde der forstår sig på hvalpe og so du kender. Det er bedst hvis han, som du skriver, møder mange andre hunde af alle størelser og racer.
Ærgligt at din bror ikke fik lært hunden rigtigt at kende inden han tog den hjem.
Håber det bedste for alle parter. 😉
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.