3tilføjet af

Abort - alle hader det

men nogle gange er det jo nødvendigt. Da aborten blev frigivet var der voldsomme protester, blandt andet fra en række kristnes side: Kristeligt Folkeparti blev dannet som en direkte følge af frigivelsen af billedpornografi og abort.
Men trods den store religiøse skepsis, er der meget store fordele ved at abortten er fri. En åbenlys fordel er, at man så har styr på hvor mange aborten der rent faktisk foretages, samt hvem der modtager abortindgrebene. Dermed har man også en mulighed for at føre en åben debat om abort, ligesom man kan se, hvilke tiltag der rent faktisk begrænser aborttallet.
Det sidste har man blandt andet arbejdet med i Norge, hvor forsøg viser at aborttallet halveres, hvis man udleverer gratis P-piller til kvinderne. Det er efter min mening et meget overbevisende resultat - vi kan halvere abortproblemets omfang, blot ved at gøre P-piller gratis. Så det synes jeg vi burde gøre.
Der er dog en risiko for, at det vil føre til flere kønssygdomme, da P-piller jo ikke beskytter imod disse. Derfor bør man nok supplere med gratis kondomer til mændene (ligesom mange diskoteker allerede i dag udleverer gratis kondomer).
Fødselstallet faldt ikke da aborten blev frigivet, så intet tyder på frigivelsen betød flere aborter - aborterne flyttede sig blot fra klamphuggeri på køkkenbordene, til ordentlige forhold på hospitaler og abortklinikker. Til gengæld giver den frie adgang til abort mulighed for at opdage tiltag der rent faktisk begrænser aborttallet.
Jeg mener fri abort er den eneste reelle mulighed - blandt andet for at begrænse det reelle aborttal.
tilføjet af

Helt enig!

Tvang løser intet - tværtimod. Desuden slipper kvinderne for at skulle have indgrebet udført af kvaksalvere, der ikke aner, hvad de foretager sig. Jeg kan fortælle, at en ødelagt livmoder kan bløde helt ufatteligt meget. Det kan give mig en meget travl aften, når noget går galt, så jeg ville da nødig ligge på et køkkenbord, hvis der går hul på en af mine arterier dernede😮.....
MalteFnalte
tilføjet af

Jeg stemte imod-

fri abort.
Og det er stadigvæk mig meget imod, at tage livet fra nogen.
Men jeg har på fornemmelsen, at dem der vælger abort, faktisk godt kunne klare at tage sig af et barn - men vælger det fra, på grund af studier m.m. - det var ikke planlagt.
Derimod har vi mange børn i Danmark, der havde været bedre "tjent med" at have været en abort [:|]
Vi har haft nogle eks. i de sidste 8-14 dage fra pressen.
Kommuner svigter familier, som aldrig burde have sat børn i verden - men sådanne familier, de avler børn på stribe - desværre.
Jeg ser til tider TV-udsendelsen "De unge mødre" - og der findes da fornuftige piger imellem, men åh nej [:|] der findes også børn, som ikke har fortjent at få sådan en opvækst - umodne piger - som opfører sig som store børn - og fra hjem, som heller ikke har magtet, at tage sig af den unge mor, da hun selv var barn.
Unge piger, som tror det er en ny dukke de får i armene, og som de kan lægge fra sig, når de vil ud, at lege med drenge i stedet for.
Nogen af de unge mødre, skynder sig også, at sætte flere børn i verden - en pige på 22 ..så vidt jeg husker..skal snart føde hendes 5. barn 😮[:|]
De er gået i stå - de får ingen uddannelse, men kan gå på en evig barselsorlov - de bliver fri for, at blive sendt ud i aktivering.
De står op, og sender deres barn/børn i vuggestue / børnehave, og så så de hjem under dynen igen.
Og her gavner det ikke, at uddele gratis p-piller eller kondomer.
Og når de unge er i byen, så sker der det, at når sprut og stoffer går ind - går forstanden ud, og de får ikke beskyttet sig, selvom det var gratis.
Man ser jo gang på gang - de unge piger skriver på Netdoktor f.eks. # Er jeg gravid nu - jeg har haft ubeskyttet sex #

Måske "fortrydelsespillen" ville være det bedste - i de tilfælde, hvor det er uønsket at blive gravid.
De kunne jo udleveres gratis
http://www.praeventionssiden.dk/pr%C3%A6ventionsformer/Fortrydelsespille-1.aspx
Og det kan min samvittighed bedre gå med til, fordi de piller forhindrer at æg og sædcelle sætter sig fast - og der er derfor endnu ikke skabt liv.
Det er selvfølgelig ikke noget, man skal gøre hver uge, men det er en abort heller ikke.
tilføjet af

Sådan virker p-piller nu også

p-piller virker nu også ved at forhindre befrugtning af ægget: dels ved at livmoderens sekret bliver uigennemtrængeligt for sædcellerne og dels ved at de forhindrer ægløsning: http://www.sexogsamfund.dk/Default.aspx?ID=274
Jeg var selv et barn da afstemningen skulle ske, men blev sendt ud for at smide anti-abort reklamer ind af folks brevsprækker. Jeg husker jeg fik sådan en omgang ballade af nogen af dem der var sure - i dag synes jeg det var misbrug af et barns arbejdskraft. Men det gjorde alle vi unge i mormonkirken.
Du har ret i at mange børn svigtes i dag, men jeg tror nu ikke det har noget med p-piller at gøre...
Efter min mening er fri adgang til abort den eneste måde vi reelt kan få sænket aborttallet på, fordi vi så kender antallet af aborter. Jeg mener af samme grund abortindgreb skal være gratis at få foretaget: ingen må blive mere fristet af en strikkepind end af en abortklinik.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.