4tilføjet af

33.000 danskere hænger fast i langtidsledighed

33.000 danskere hænger fast i langtidsledighed, selv om dansk økonomi boomer, og erhvervslivet har ubesatte stillinger.
Til Berlingske Tidende siger fagfolk, at gruppen af langtidsledige savner kvalifikationer eller har personlige problemer.
Christian Albrekt Larsen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, siger til avisen, at der er ved at være ryddet ud på hylden med personer, der er en almindelig løn værd.
Derudover mener han, at det er en sandhed med modifikationer, når arbejdsgiverne siger, at de vil ansætte alle.
I Dansk Industri siger chefkonsulent Klaus Rasmussen, at folk skal tjene en mindsteløn hjem for at få job, og at mange langtidsledige døjer med sociale problemer, som arbejdsformidlingssystemet ikke er gearet til at løse.
tilføjet af

Klart

Hverken AF eller arbejdsgiverne kan/skal tage sig af folk sociale problemer, men nu findes de jo altså også på mange forskellige nuveauer og i "mange kulører".
Der er åbnet op i lovgivningen for at kommunerne kan hjælpe en del af disse "socialtbelastede" ved hjælp af mentorordninger.
Det er en rigtig god ide. Mentoren giver så arbejdstageren en hjælpende hånd med at få styr på de områder i tilværelsen, der ligger uden for arbejdstiden, men kan også indgå et samarbejde med virksomheden.
Jeg har en god ven, som er en sådan mentor - det har været en kanonsucces.
tilføjet af

Jeg var 14 år , og skulle ud på arbejdsmarkedet.

Meget skulle læres , og der har været mange arbejdspladser - der skulle læres noget nyt hver gang der var et nyt job.
Der er alt for mange mennesker der ikke er aktive , og bare får kontanthjælp - for nogen en meget lille indtægt - som giver mange problemer.
Jeg forstår godt , at mange mennesker har fået sociale problemer , sådan som man behandler de arbejdsløse med det økonomiske - det kan KUN give sociale problemer ( egne erfaringer).
Kommunerne har deres egne arbejdspladser , de kan nemt lave projekter med tilskud.
Dem der har sociale problemer , kan nemt hjælpes på kommunernes arbejdspladser.Et arbejde , de får omsorg og hjælp til deres problemer - der er mange hjælpe muligheder.
Det er ikke godt for nogen mennesker , at de ikke er aktive på den ene eller anden måde - der er meget arbejde som er skåne arbejde.
Mange ansatte har så meget at lave , så det KUN kan give stress - tusindvis af mennesker har ikke noget at lave ???
tilføjet af

Mentor ordningen er en god ordning.

Der stilles meget store krav på arbejdsmarkedet , sygedage kan godt være et stort problem for en arbejdsplads ( og KAN give problemer for den der ikke er helt OK.) , og det er for nemt med den der fyreseddel - det er OK. med hjælpe muligheder, og ikke bare en fyreseddel.
tilføjet af

Det rummelige arbejdsmarked.

De skal være aktiv på den ene eller anden måde , der er en masse arbejde de nemt kan bestride.
Hjælpe dem der er på arbejdsmarkedet. Tilskuds arbejde er der en masse af , skåne arbejde.Kommunernes arbejdspladser.
Mange af dem der er på arbejdsmarkedet har så meget at lave , så de bliver stresset - her kunne dem der nu er arbejdsløse få noget at lave.
Vi har jo set mange kontanthjælps modtagere holde ferie i et andet land ( Libanon ) , og i mange andre lande i flere mdr.
Den luksus er lidt uforståeligt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.