39tilføjet af

1000 kr i timen!

Dybt forargeligt, hvad der kom frem igår i radioavisen. Nogle borgere betaler i dag 1000kr i timen for en privat socialrådgiver! Hvad er meningen?
Læs her:
Nogle er bange for at miste deres sygepenge; andre føler sig kastet rundt i systemet i en kommune, der kun er ude på at finde besparelser.
En række borgere betaler i dag 1000 kroner i timen for at få hjælp fra en privatpraktiserende socialrådgiver i et forsøg på at få deres sag igennem kommunens sagsbehandling. Og det vækker bekymring.

- En privat socialrådgiver ser meget konkret på sagen, og går efter, hvad borgeren har krav på og hvilke møder, der skal til, for at få sagen igennem. De kan være bi-sidder ved møderne, og aflaster i mange tilfælde familierne ved at overtage korrespondancen med det offentlige, siger salgsdirektør Dorthe Kjærgaard, fra rådgivningsvirksomheden Kavaleriet i Lyngby, til DR København.
Her har de i et år tilbudt privat socialrådgivning og får hver uge 8-10 henvendelser fra folk, som føler, de behøver hjælp til at komme igennem kommunens sagsbehandling.
Prisen for privat socilalrådgivning ligger typisk på mellem 600 til 1000 kroner i timen og formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, synes udviklingen er bekymrende, fordi de klienter, der har professionel hjælp til deres sager får en bedre behandling end andre.
- Det er jo ikke alle, der har nogen, der kan hjælpe dem med at financiere, at man køber sig til professionel hjælp til at finde rundt i det offentlige system. Det er jo højst uheldigt, at det skal være nødvendigt at købe sig til professionel assistance, for at få hjælp fra det offentlige, siger hun.
Også på Christiansborg vækker udviklingen bekymring. Til de hjemløses avis Hus Forbi siger socialdemokraten Mette Frederiksen, at det viser, der er alt for mange mennesker, der kommer i klemme i systemet.

I rådgivningsfirmaet Kavaleriet får de også ofte henvendelser fra folk, der ikke har råd til at betale de 1000 kroner i timen for assistance fra en privat socialrådgiver.
- Derfor søger vi lige nu fonde, så vi håber i fremtiden også at kunne rådgive dem, fortæller Dorthe Kjærgaard til DR København.
Hvad mener du - er det en naturlig eller bekymrende udvikling? Deltag i debatten
http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Lyngby-Taarbaek/2010/08/04/171528.htm
tilføjet af

Bekymrende

Det er vel mest bekymrende at kommunens socialrådgivere tilsyneladende er så inkompetente at de ikke kan yde samme service over for alle, men at det kun er dem der kommer med en professionel socialrådgiver som bisidder der får den behandling de har krav på.
Det efterlade jo en med tanken: Hvor ellers i det kommunale system sker dette?
tilføjet af

Det er da der ikke noget nyt i

I middelalderen talte eliten latin, det fattede jævne mennesker intet af !
I nutiden - - jura, - - - - - - !
Det er åbenbart en metode som eliten har gode erfaringer med !
Det er dyrt at være fattig ! Hvis du tillige er ærlig ja så........😕
tilføjet af

Vikarbureauerne udnytter de svage og fattige

Først udnyttede de sygeplejerskerne, og
den mulighed lukkede regionerne. Nu har
de kastet sig over de svage og arbejdsløse.
Vikarbureauerne stopper op til 30% af
timeprisen lige ned i deres egen lomme!
Det er grunden til, at de rige lever fedt
på de andres bekostning.
tilføjet af

Forkasteligt, men hvad

Skal man ellers gøre, kommunen sætter spioner på dig, kommunen snyder dig, kommunen vil havde du skal lege stikker, og derved direkte overtræde loven.
Som privatperson har man ikke en chance på et kommune kontor, man er nør til at få Pro.hjælp, ellers bliver man snydt så vandet driver af dig, man kan vel næsten sammenligne det med at nogle er nød til at betale beskyttelsepenge til mafiaen.
Men vendt, det skal nok blive værre endnu, nu skal de bare lige havde overvågningen 100% op og køre, så skal du bare se, og det kommer.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Tjaaa hvorfor har folk en revisor?

Det behov har vi fundet os i altid. Nu er det så bare social- og ikke skatteforvaltningen, der fuckker borgeren.
tilføjet af

fra en tidl.socialrådgiver.

Det er jo ikke noget nyt.Jeg har været off. ansat i både soc. regering og borgerlig regering.
Alle forsøger at spare så meget som muligt. Men som uddannet socialrådgiver kunne vi råde bod på de uretfærdigheder der var,,,men men vi blev også sommetider udnyttet.
Men det er bedre at systemet bliver udnyttet end de svage i samfundet bliver udsat for social bedrageri,hvad jeg vil kalde det. og det er uden sanktioner.
tilføjet af

Naturlig udvikling

Har du penge, så kan du få - og har du ingen, så må du gå
Sådan er det, og sådan har det altid været. Det er det, der er med til at gøre samfundet sundt og konkurrencedygtigt
tilføjet af

Jo.

Men de offentlige sagsbehandler, er jo i lommen på den borgelige regering, hvis de vil beholde deres arbejde, så spar, så mange penge så muligt, om borgeren lige får det, han hun er berettiget til, er ganske underordnet, reglerne er så modstridende, og så uigennemsigtigte, at det ligner en bevidst handling, man skal selv kende sine rettigheder, nu opstår der snart nye udfordringer, når 40,000 i løbet af et år bliver langtidsledige, og de ikke længer kan modtage dagpenge, selv om de var med i en forsikring, der skulle gælde i 4 år, så er den med et pennestrøg lavet om til 2 år, der bliver nok at lave, til de private socialrådgiver, når man handler så asocialt.
tilføjet af

VKO lyver for os.

De siger at udlicitering til den private sektor er godt, men det er det ikke!!!

Husk at takke VKO til valget!🙁
tilføjet af

Må konsulenter kun være mænd?

Konsulenter af enhver art tjener rigtig mange penge i timen.
Nu er der så nogle kvinder, lidt lavt på prestige-rangstien, der har fundet ud af samme fidus, som konsulenterne har brugt i årevis, og folk får straks ondt i bagen.
Ja det er et dilema at de svageste ikke kan gøre det. Men skal de lidt stærkere så holdes på samme meget lavt niveau, uden mulighed for at komme ovenpå igen?.
Samme dilemma i folkeskolen. Skal de dygtige holdes nede, indtil de svage er med?.
Jeg vil gerne tage hånd om alle svage, men jeg mener ikke vi skal holde de andre nede i den svageste gruppe. Enhver som har penge eller andre ressourcer til at komme "op" og videre er en mindre vi skal brødføde. Ja på kort sigt koster de mere for staten, men mon ikke de får lyst til at bruge ressourcerne til at komme endnu videre på et tidspunkt.
tilføjet af

Bekymrende...

Noget tyder på at myndighederne tror og forudsætter at en borger der søger hjælp, blot vil franarre dem penge. Det er så det der kommer ud af alle de socialbedragere der forsøger at nasse sig penge til.. 🙁
tilføjet af

gør lovgivningen forståelig

sørg for at alle kan forstå loven ,så var man fri for mange misforståelser,men det er jo dyrt for systemet,men pyt , det er jo kun familier det går ud over,så folk lider.
tilføjet af

Socialrådgivernes manual

Det har været sådan i mange år at når nogen søgte hjælp, altså ikke bare kontanthjælp, men folkepension, tilskud m.v. har det været sådan at ansøgerne selv skulle spørge om dit og dat, ud fra viden de havde i forvejen om rettigheder, det var kun ganske få socialrådgivere der omtalte flere retmæssige tilskudsmuligheder, og sådan er det stadig.
Folk får så at vide at de kan klage over afgørelsen, men den klage kommer til at indeholde ting som socialrådgiveren har "glemt", altså med vilje.
Jeg har selv et eksempel på en menneskelig sagsbehandler, det var da min mor blev enke og var noget forvirret omkring nærmeste fremtid, jeg tog så med hende til møderne med kommunen. Sagesbehandleren var en dame på omkring 50 der kom med alle detaljer omkring boligtilskud m.m. men selvklart også påviste at min mor havde en del penge selv.
tilføjet af

Godt med private sagsbehandlere

Fordi så kan de nemlig hjælpe en rundt i det offentlige system, der ofte er en stor jungle, som man ikke kan finde hoved og hale i.
Jeg synes, at det er meget rart, at man får stillet denne mulighed til rådighed - at få hjælp af en privat sagsbehandler - og så er det op til en selv at vurdere om man har råd til det eller ej, om det vil hjælpe eller ej.
Det er helt naturligt at søge privat hjælp, det ser man fx på hundredevis af andre områder - tag fx lektielæsning som eksempel, her kan man også få privat hjælp til lektierne uden om den offentlige skole mod betaling ...... Så det vil undre mig meget hvis denne historie blusser lidt op i medierne 😮😃
tilføjet af

De rige lever fedt på andres bekostning.

Der er mange arbejdsløse , mange tragedier , kontanthjælp til de unge og singlerne , er en alt for lav indtægt.Der er mange bolighavende , der ikke har penge til huslejen.
Du kan nemt låne 300.000,-kr., det har været i fjernsynet. Lån på 30.000,-kr., lån på 40.000,-kr. Kedit køb.
Økonomiske problemer , sociale begivenheder. Det tjener incasso firmaerne rigtig mange penge på.En advokat incasso sag , det tjener de mange penge på.Konkurser og tvangsauktioner , er der også rigtig mange penge at tjene på.
Og rigtig mange økonomisk handicappede i Danmark , der har en uoverskuelig opbygget gæld + renter og gebyrer.
De rige tjener rigtig mange penge på nødlidende mennesker.
tilføjet af

klassekamp

vil man have en fair serice så skal man som rockerne eller andre have en uvildig hjælp og det betyder så at man selv skal punge ud for at få sin ret og ikke blive spist af med skuffedirektiver og smarte kommunale fubnumre(kommunalt socialt bedrageri) . . eller så skal man være som den type af de borgere som systemet respekterrer
hilsen musse adolfino
tilføjet af

Og hvad så!!!

En advokat koster minimum 1875 kr. i timen
tilføjet af

Jamen det er jo fint at gå til rådgiver

og kalde det "Coaching"
tilføjet af

Det er regeringens ønske...

Det er jo god liberal ønsketænkning at borgerne "af sig selv" (dvs. gennem beskæring af offentlige midler og dermed frivillig tvang) vælger dyre private løsninger, så der kan spares på statsbudgetterne. Men det ér et kæmpeproblem, for ligesom med eksempelvis psykologbehandling er det jo meget dyrt og mange vil ikke have råd til det.
Når formanden for socialrådgiverne direkte siger at dem der betaler får bedre behandling, ja så viser det jo bare hvad problemet opstår af; dårlige socialrådgivere, dårlige offentlige institutioner og et system der er bygget på at svage borgere er 10 gange stærkere end gennemsnittet, kender deres rettigheder og kan sætte sig op mod en urimelig socialrådgiver og/eller forvaltning.
Hun indrømmer jo faktisk at den offentlige ordning ikke fungerer, og på den måde forstår jeg godt dem der vælger det private. Jeg havde aldrig fået råd, men kunne helt sikkert havde fået gavn af det, de år jeg blev fanget i systemet pga. sygdom.
Hold op hvor har de taget røven på mig flere gange, fordi jeg kun fik rådgivning om pligter og ikke om rettigheder (som forvaltningerne jo ellers har pligt til) og først senere fundet ud af at de har overtrådt reglerne.
Dybest set viser det her bare at der er alt for meget politisk lort i det system. Det burde fungerer meget bedre og til HJÆLP for borgerne. PÅ nuværende tidspunkt fungerer det jo snarere som en straffe-institution der skræmmer og vildleder borgerne i én uendelighed. Der mangler ressourcer og folk er dårligt eller fejlagtigt uddannet (de tager jo også folk uden socialrådgiver-uddannelsen pga. de mange sygemeldte). Det hele kan føres tilbage til politikerne som i deres stille sind blot ønsker at den offentlige sektor nedlægges så de slipper for at betale skat.
tilføjet af

Relevans?

På hvilken måde har dit indlæg relevans for tråden? Jeg kan virkelig ikke se det?
tilføjet af

Og slår mennesker ihjel

Det er også det der slår mennesker ihjel, når de svigtes både her og der.
Formålet er at de tilbageblevne med tiden vil udspille sig selv. Survival of the fittest gælder vidst ikke de dovne, lade gener der bl.a. vil komme fra vore politikere som derved vil udspille sig selv.
tilføjet af

Skuffecirkulerer

Det du omtaler er det man kalder "skuffecirkulerer".
Jeg kender selv én der er socialrådgiver. Hun arbejder 27 timer om ugen og får 35000,- før skat. Den løn har hun forhandlet sig frem til fordi de mangler arbejdskraft så man kan vride kassen.
Samtidig sidder hun med magten til at fratage bl.a. kontanthjælp eller dagpenge fra andre. Hun har fortalt at hun af flere omgange har modtaget de såkaldte "skuffecirkulerer" hvor der bl.a. stod at der ikke måtte tilkendes pensioner, revalidering eller lignende indenfor X antal uger eller måneder fordi kassen var tom.
Det pisser mig ærlig talt af at en sagsbehandler der ikke engang arbejder fuldtids kan forhandle sig til så høj en løn, samtidig med at man fra forvaltningens side kan meddele at kassen er tom for dem der virkelig har behovet 😕
Men det sker hele tiden, i mange kommuner, og kommer kun borgerne til gavn. Desværre er det tit kommuner som enten presses på lønudgifter eller vælger at prioritere flere penge i kassen til kulturelle og prestige-tilbud, frem for at bruge dem hvor der er behov.
tilføjet af

Ikke en nødvendighed

Tjah, men hvornår har en advokat været en egentlig nødvendighed medmindre man dummer sig i forhold til loven - eller hvis man har så mange penge at man skal købe nyt hus eller lignende?
De fleste som hyrer en advokat med egen-betaling gør det fordi de har råd, mens de lavere indkomstgrupper ofte søger om fri proces, hvis det er nødvendigt. Hvis du skal bruge en advokat og synes du er så klemt for penge at det er for dyrt, så søg dig fri proces. Hvis du reelt set ér så meget på røven skal du også nok få det.
Det er samme problematik med socialrådgivningen; dem der har råd hyrer og vinder, dem der ikke har blive ofre i systemet. Jeg kan ikke se noget som helst rimeligt i det.
tilføjet af

tja

Min kusine, som er socialrådgiver siger, det ikke kan gøres meget billigere... men problemet er vel bare, at nogle ikke har råd? Selvom de er imod at lave en fattigdomsgrænse i Danmark, så må dem, som ikke kan få råd, jo leve under den. Og det er synd, for det er oftest de fattige, der har brug for hjælp... Men helt ærligt, så synes jeg at Danmark er alt for socialistisk... men når det kommer til socialrådgivning, burde man kunne få hjælp... det er jo sådan set til samfundets egen tjeneste, hvis man kan få personen i arbejde.
tilføjet af

normal takst

en konsulent koster ml. 800 - 1200kr i timen, så det er da ikke specielt dyrt. Jeg er akademisk uddannet ligesom en socialrådgiver, så det overrasker mig ikke.
tilføjet af

Velkommen til den virkelige verden

Kan det virkelig overraske eller forarge nogen? Jeg er chokeret. Vågn dog op kære danskere. Med en borgerlig regering der mener at vi skal spare os ud af finanskrisen, kan billedet på ingen måde se anderledes ud. Socialrådgivere er i det offentlige bla. underlagt to ting. Lovgivningen og kommunekassen. Og sidst nævnte er ofte tømt før borgerne har fået det de har krav på ifølge lovgivningen. (Mindre i skat, mindre i kommunekassen). Når borgeren så føler sig snydt og har brug for hjælp, ja så sidder der selvfølgelig nogen klar i det private til at yde den fornødne hjælp. Ganske enkelt fordi efterspørgslen på det stiger. Det er jo netop det den nuværende regering ønkser i samfundet. Besparelser i den offentlige sektor og en fremgang i den private. Det kaldes også brugerbetaling kære venner. Ikke anderledes end hvis man benytter privathospitaler, revisorer, advokater osv. Så er man i den situation at man, som de fleste danskere, ikke har råd til at betale kr. 1.000,- i timen for en omgang seriøs rådgivning, hvilket er en helt almindelig og rimelig pris for den slags, ja så er man bare på spanden. Her har man så to muligheder, flyt udenlands eller sæt valgkrydset på den anden fløj næste år. Lad være med at rette vreden mod en seriøs privat rådgivningsvirksomhed. Det er simpelthen for sølle.
tilføjet af

Hvorfor er det underligt?

Hvis jeg kommer ud for en ulykke, har jeg både mit hus og mine biler, samt mit firma jeg kan sælge, så det er normalt at alle skal betale for rådgivningen.
Alle dem der bor tæt på mig har råd til at betale for det, så jeg forstår ikke hvorfor folk ikke har penge til det.
Det er sund konservativ fornuft, at dem der har mange penge, får bedre hjælp. Det er ikke min skyld at folk er fattige. Det er deres egen skyld, og så er det ærgeligt for dem, at de ikke kan få den samme hjælp. Har man penge får man flere. Jeg har selv overtaget mit firma fra min far, og jeg har selv kørt det med hård hånd. Ansatte i dag tror de får alt, selv om det ikke er deres firma men mit. De skulle ikke have over 40 kr/timen. De har ikke ret til den samme hjælp som mig. De kan selv starte et firma, og ellers har de selv besluttet at være fattige. Det ville være bedre uden kommunerne, så det er de private der bestemmer alt.
tilføjet af

Ja - det er bekymrende !

Men måske nødvendigt :-(
Socialrådgiverne i kommunerne er pressede, og kommunerne er pressede. Det rammer i den sidste ende de svageste.
Har selv lige været igennem papirmøllen, men havde heldigvis rådgivning fra folk, som var/er tæt på systemet. Hvis ikke jeg havde haft det ville det have været en mulighed for også at søge privat rådgivning.
Det er nemlig en fordel at være på forkant og ikke mindst vide og kende rettigheder, så man ikke bliver taget på sengen.
MEN det ER da bekymrende, at man skal alliere sig på den måde for at føle, at man kan begå sig. Men pengene kan i den sidste ende være givet godt ud, hvis det f.eks. handler om at få en pensionssag igennem.
tilføjet af

Erstatning

Vi skulle bruge en advokat til at få en erstatning for en trafikulykke. Hvis ikke vi havde haft ham var erstatningen blevet meget mindre. Heldigvis kom forsikringsselskaberne også til at betale udgifterne til ham, men derfor er prisen høj alligevel.
tilføjet af

Vås fra dit tastatur

Der findes masser af sager hos advokaterne, hvor sagsøgeren selv må betale - i hvert fald i første omgang.
Det gælder især diverse boligsager, m.v.
Der hjælper ingen retsforsikring eller andet - det er at betale ved kasse 1 eller efter aftale med advokaten.
tilføjet af

Undskyld men

Hvis forsikringsselskabet betaler udgifterne, hvad er det så du skal betale?
Og hvis du har råd til en forsikring til at dække sådan en udgift, vil jeg mene at du står væsentligt bedre end de fleste der hænger fast i det offentlige system, for der er ganske mange der ikke engang har råd til en almindelig indboforsikring.
I øvrigt er det jo den der har forårsaget ulykken der skal betale alle omkostninger og dermed vil du sådan set ikke komme til at betale noget, såfremt du får medhold.
tilføjet af

Fri proces mv.

Alle med en indkomst under 250.000kr (så vidt jeg huske er det grænsen lige nu) kan søge om fri proces til bl.a. civile søgsmål. Det står dig frit for og det kan bemælte advokat faktisk hjælpe med.
Derudover er der muligheden for gratis retshjælp som bl.a. kan hjælpe med netop erstatningssager. De findes i alle større byer og har man ingen penge er det et godt sted at henvende sig.
Der er også forbandet stor forskel på at være fanget i det offentlige system hvor hele ens indkomstgrundlag er truet pga. f.eks. sygdom og så have brug for en advokat som intet har med det at gøre.
tilføjet af

Godt givet ud - hvis man har råd

Ja pengene er sikkert godt givet ud, hvis man altså har råd. Men det har mennesker med langvarige kroniske sygdomme bare meget sjældent.
Det er samme sang som når nogen har brug for en psykolog til alvorlige problemer. "Det er en god invistering" og det er det da.
Men hvis det betyder at man skal spise grød eller pasta i en uge, fordi man må tage pengene ud af et meget skrabet budget (fordi man f.eks. har fået frataget dagpenge eller lignende) så er det måske ikke realistisk.
Og dét er mest bekymrende at der kommer den skævvridning i samfundet, for det vil jo kun føre til at flere og flere ikke kan klare sig og havner som hjemløse eller døde, fordi deres liv går i stykker.
tilføjet af

Du har fuldstændig...

ret, og jeg er på INGEN måde fortaler for den tendens. Jeg var i den lykkelige situation at møde de rigtige mennesker på de rigtige tidspunkter - det er ikke alle der er dét.
De folk (læs sagsbehandlere) som tidligere skulle hjælpe borgerens sag og vejlede, er i DEN grad presset til at tjene "systemet" mere end borgeren. Har en bekendt, som netop er blevet truet med at få frataget dagpenge, hvis ikke hun gik op i tid i fm afprøvning; men den taktik bruger sagsbehandlerne; det gjorde de også med mig 1. gang jeg var sygemeldt med stress. 2. gang kendte jeg spillets regler og havde det held der skulle til for hurtigt at komme gennem systemet.
Og ja der ender folk på gaden fordi, de ikke véd, hvad der er op eller ned i deres liv.
Så kan systemet bruge penge på at samle dem op der fra - HELT ude i hampen.
tilføjet af

Advokater koster 2-3000 kr i timen og hvad kan de

Folk vil snydes og betale for smarte løsninger.
Advokater lænser dig for 2-3000 kr i timen uden nogen garanti for de dur til noget som helst..
Livstils guruer tager 800 - 1500 kr i timen og opefter og hvad kan de..??
Så .. at en socialrådgiver tager 1000 kr i timen - det kan vel ikke komme som noget uventet..
Det er kun den arbejdende befolning der er dumme at de gider arbejde for usle mammon..
Danmark er et herligt land
tilføjet af

politisk klassekampp

sådan er politisk klassekamp vel ?? sådan er dysfunktionelle demokratier vel❓det er bare en normal konsekvens af at alle de gode og de kloge bliver ansat andre steder og at de svage hægtes af som journaliserede sociale tabere af de hardcore ansatte som er tilbage i kommunernes bureaukrati . .
tilføjet af

Ret og pligt forsvundet. fra DR.

Det var bl.a. den slags viden man kunne få via den sociale radiobrevkasse "Ret og pligt" på P1, men som for nu 2 år siden ikke måtte være der mere. Den har eksisteret siden 1950. Velogså at borgeren må ikke vide for meget. Jeg har under minpensionssag været i kontakt med "Ret og pligt".
tilføjet af

Hvad er en bisidder?

Jeg læser i denne tråd, at udbydere af bisidderhjælp kan tage honorarer på mellem 1000 og 3000 kr. i timen for at være med i snakken mellem borgere og sagsbehandlende personale, og at det her bør være professionelt lovkyndige. Også via medier (TV, radio mv.) at fagforeninger kan eller vist ligefrem skal stille bisidder til rådighed, hvis en medarbejder ikke længere kan bruges i sit job og skal gennem arbejdsprøvningsmaskineriet og have kortlagt om man mere eller mindre kan førtidspensioneres eller skal ud i fleks-eller skodjob med eller uden omskoling.
Mit problem var under en førtidspensionssag, at mit meget lille faglige netværk i en nichebranche ikke har ressourcer til den slags, og bl. a. i den sociale radiobrevkasse ”Ret og pligt”, som DR pludselig nedlagde uvarslet for et par år siden, men som har eksisteret siden 1950, oplyste Susanne Lyngsø, at der ikke stilles specifikke krav til en bisidder, der ”kun” skal lytte med og stort set ikke supplere med egne kommentarer. (det ved den ”ufaglærte” bisidder måske slet ikke, så er den allerede gal.)
Det hænger ikke fuldstændig sammen.
Er en hvilken som helst person, der måske mangler basal viden om socialsager og almindelig ”takt og tone” overhovedetberettiget til at være bisidder? - Eller skal de helst have en form for autorisation/bestalling? - Hvem godkender bisiddere?
(En kvaksalver er heller ikke læge. Så kunne enhver platugle eller student med ondt i S.U.-en vel sætte en seddel op på opslagstavlen i Netto og tilbyde ”bisidderhjælp” på samme måde som man tilbyder lektie- eller computer-hjælp).
tilføjet af

det er man pt nødt til

betydeningen af borgerservice er at borgeren betaler for at få den service borgeren har ret til; det er en service brugerbetaling; betal til private sagsbehandlere og få reel service i systemet. Ellers skal du være respektabel, så kan du også få service, men er du fattig, svag . . og forvirret så¨sjofler de dig måske hvis de kan slippe afsted med det; de kan jo ikke fyres og de har beskyttet adresse allemsammen; og kommunen sparer penge
dansk socialpolitik kultur ano 2010 de stærkeste rager til sig og de svageste skubbes væk fra fadet ! ViKanOs socialpolitik
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.