4tilføjet af

Økonomi - Mad

Hejsa,
Jeg overvejer lidt og lægge et fast beløb af hver mdr til mad, men ved ikke hvor meget. Hvor meget vil I mene er et godt beløb.
Jeg er i starten af tyverne, og bor alene.
Når alt er betalt, husleje osv har jeg ca 3000 tilbage.
Jeg synes egentlig det er et fint beløb og har heller ikke overskuddet til og arbejde mere end det. Men jeg har svært ved at skælne imellem fornøjelser og det andet. Derfor vil jeg prøve på denne måde.
Hvis nogen har nogle super sparetips så kom endelig med dem også :)
tilføjet af

Hvor god er du til at lave mad?

- hvor kræsen er du? Hvor prisbevidst er du? Med det sidste mener jeg; ved du hvad kiloprisen skal være på en dagligvarer for at du kan betragte den som "billig"?
- Vi har en tendens til at opbygge vores kost omkring kød. Vi spørger, om vi skal have hakkebøffer, lammekoteletter eller kylling til middag.
- Vend det om, og sig; hvilke grøntsager skal jeg have spist i dag, og hvad har jeg af kød, som kan bruges som tilbehør?
- Tænk lidt over, hvilken indfaldsvinkel du har.
- Jeg mener, du skal afsætte 1200 kr til kost - eller 300 om ugen, men det kræver du er bevidst om, hvad du køber ind, og at du får det hele spist.
Take Away er der ikke plads til i det budget. At spise ude, skal tages af "lommepengene".
- Det er økonomisk fornuftigt at etablere et "tørskab". Opskriften på dét kan du finde i "Kogebog for fattigrøve" (tror jeg den hedder) Den kan googles.
tilføjet af

Den største fejl

er at købe ind hver dag, det har man kun brug for i en familie med flere børn hvor der skal være helt frisk mælk, grøntsager og brød, men en meget dygtig husmor kan også få det til at gå op ved bare at handle 2-3 gange om ugen.
Pløj tilbudsviserne igennem for gode tilbud eller kig efter dem når Du er inde i en butik, og køb det så selv om Du ikke har brug for det indenfor kort tid.
Køber man småt ind først på måneden for at spare kommer man på røven sidst på måneden, det gælder f.eks. med fersk kød hvor det er for dyrt at købe en pakke hakket, så hellere købe de 3-4 der er på tilbud og fryse det i mindre portioner.
tilføjet af

tak for de gode svar :-P

Jeg siger i hvertfald tak for de super gode svar.
Vil prøve og gå efter og dele det op halvt halvt ca.
Egentlig tror jeg ikke jeg er særlig prisbevidst når det kommer til stykket, men alligevel synes jeg at jeg er ret god til og gå efter tilbud osv. Og jeg er sådan almindelig god til at lave mad. På nær sauvser. Så det gider jeg ikke bruge tid på.. ;-)
Jeg spiser ikke så meget ude. Tror 1 gang mdr.
Nemlig det med at spare i starten af måneden har jeg også tendens til, må lige skrive mig det bag øret. Må prøve og lade være med at spare der ( det lød underligt ) :-P
Og så rodede jeg lige lidt i min stak af bøger og minsandten om jeg ikke fandt den kogebog for fattigrøve, som den første af jer omtalte. Syntes nok den lød bekendt. Der er faktisk meget godt i den..
tilføjet af

Lavt beløb :)

Min kæreste & jeg smider 800kr i en madkasse hver. Altså 1600kr til 2 mennesker :)
Vi køber meget tun, makrel og torskerogn på dåse. Så kører vi i Bilka. Det er 8 pakker kød til 300kr. Meget godt kød. Som vi så portions-opdeler og fryser ned.
Vi køber 5kg yasmin-ris til 110kr. Og sådan en pose vare ca. 1 års tid. (vi får ris 3-4 gange om ugen)
Så køber vi også pålæg der kan fryses.
Vi køber også rugbrød til at fryse.
Alt i alt bruger vi ca. 1400kr d. 1 på at købe mad der kan holde hele måneden!
Og de sidste 200kr bliver gemt til mælk, og andre småting (=
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.